Dodaj do ulubionych

Płocki PiS ma nowego szefa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:50
mimo pełnej sympati dla pana redaktora chyba nie do końca się z nim zgodzę.
Dla mnie najpoważniejszym kandydatem na posła z PiS jest Tomasz Korga, na
którego pewnie będę głosował. Tomek kolczyński wg mnie nie ma szansy zostać
posłem a to dla tego że za dużo "narozrabiał z mostem. Konkretnie chodzi mi o
płatności i to że stał się głównym wrogiem plockich mostów".Być może nie on
jest tu winny ale tak jest kojarzony.
Tak więc poseł Jasiński usuwając Kolczyńskiego (z powodu ewentualnych)
wyborów chyba się pomylił, zabrakło mu bolszewickiego instynktu
samozachowawczego. a przecież uczył się go w tej samej organizacji co radny
Hetkowski, tj. ZSMP.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucy Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:52
      Witam,
      nie znam kompletnie nowego szefa,
      ale mysle ze nie ma gorszego manekina od kolczynskiego,
      ten pan to kompletne zero, to chyba wie chyba kazdy kto sie z nim zetknal.
    • Gość: ? Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.class145.petrotel.pl 28.09.04, 21:01
      ??????????
    • her_bert Re: Płocki PiS ma nowego szefa 28.09.04, 22:41
      Kolczyński ponosi pierwsze konsekwencje nieudolności swojej i swojego obecnego
      pryncypała. Na razie w łonie rodzimej partii. I nic w tym dziwnego, bo to
      właśnie przez pryzmat działań tandemu Milewski-Kolczyński jest postrzegany w
      Płocku PiS. Jeśli poseł Jasiński myśli poważnie o reelekcji, to próba odcięcia
      się, w choćby tak symboliczny sposób, od ratuszowych działaczy jest krokiem w
      dobrym kierunku.
      • Gość: filip Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.c148.petrotel.pl 28.09.04, 23:44
        Taki sam manewr zastosowal pilat elininujac jakubka z ostatnich wyborow
        parlamentarnych. sadze jednak ze chodzi teraz o cos powazniejszego!!!!
        wszyscy przeciez wiedza ze za balagan w urzedzie odpowiada Milewski za kleske z
        inwestycjami tez milewski. wszyscy tez wiedza ze jasinski to prawa lapka
        kaczora i oni razem ustala liste poselska . Bez akceptacji jasinskiego nic by
        sie w urzedzie nie wydarzylo. Jasinski ponosi cala odpowiedzialnosc za koalicje
        pis samoobrona w Plocku, a potem pis NMP.
        ponadto wybory beda na wiosne i wtedy malo kto bedzie wiedzial o klopotach z
        mostem, jagiellonka, tumska czy amfiteatrem.

a moze mlody czlowiek jest poprostu bardziej przekonywujacy:)))))))
        • her_bert Re: Płocki PiS ma nowego szefa 29.09.04, 09:08
          Gość portalu: filip napisał(a):

> wszyscy przeciez wiedza ze za balagan w urzedzie odpowiada Milewski za kleske
          > z inwestycjami tez milewski. wszyscy tez wiedza ze jasinski to prawa lapka
          > kaczora i oni razem ustala liste poselska. Bez akceptacji jasinskiego nic by
          > sie w urzedzie nie wydarzylo. Jasinski ponosi cala odpowiedzialnosc za
          > koalicje pis samoobrona w Plocku, a potem pis NMP.

Moja wiedza na temat układów w PiS-ie jest zupełnie inna. Nie wiem, kto z nas
          jest bliższy prawdy, ale z mojej wiedzy wynika, że Milewski z Jasińskim się nie
          konsultuje i nie spowiada ze swoich działań. Wręcz przeciwnie. Z tego co wiem,
          to obaj panowie są w konflikcie, bo Milewski po wygraniu wyborów za bardzo się
          usamodzielnił i na dodatek sposobem, w jaki sprawuje władzę w mieście, psuje
          wizerunek partii. Nie można go z urzędu wysadzić, ale można zmniejszyć jego
          wpływy w partii. I temu mogło służyć odwołanie Kolczyńskiego.
      • Gość: z Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 14:44
        Artukuł napisał Woźniak, ktory jak powszechnie wiadomo jest WIELKIM
        zwolennikiem SLD więc czego można sie spodziewać po takiej osobie, ktora
        wypowiada sie na temat nielubianej partii.Poza tym dlaczego został zmieniony
        pełnomocnik wiedzą tylko sami zainteresowani...a domysły pan redaktor ma bardzo
        smieszne...
        • Gość: ttt Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:06
          Chyba sam Mirek albo Kolec to napisał w swojej obronie? H.W. zwolennikiem SLD?
          Cała stajnia w Łącku rży...
    • Gość: ddd Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 23:34
      Tomek Korga w PiS ? Jasiński chyba zorientował się że zaistniał pakt partia
      kieruje i rządzi co po wyczynach ratuszowych kładzie PiS na plecy i dokonał
      rozdziału, zobaczymy czy to będzie skuteczne .
    • Gość: za radny Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.04, 07:09
      Do Lucy! Jeśli ty masz /miałeś/ takiego szefa i tak o nim piszesz to ładne
      tam /w pis-sie/ muszą panować stosuneczki.Z informacji na forum wynika ,że
      ponoć jest Was aż sześciu!Faktycznie, ponoć tam gdzie jest więcej niż dwóch to
      trudno się dogadać.
      • Gość: Lucy Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:44
        Pis jak i inne omijam z daleka :)
    • Gość: obiektyw Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 07:22
      Pis to dziadostwo - kameleony zmieniające szyldy i nic więcej, tak naparwde nic
      nie zdialali
      • Gość: Andrzej Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: 148.81.8.* 29.09.04, 08:26
        Poseł Jasiński wie co robi. W końcu jest po dobrej szkole, jaką był Wydział
        Spraw Wewnętrznych ratusza w latach 70-ych. Jako jego szef był w tzw.
        nomenklaturze rządzącej wówczas PZPR. Złośliwi,a tych nie brakuje, mówią, że
        także w innej nomenklaturze. Dziś funkcjonuje dzięki wspólnemu kiedyś pokojowi
        w akademiku z kaczorem, co wspólnie z bratem Księżyc ukradli.
    • Gość: ZZ Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:23
      Znam Marytna od dawna, jeżeli się nie zmienił to może wyprowadzi na prostą pis.
      na razie kojarzony jest tylko z ratuszem - niezbyt przyjemnie.
      • Gość: madagaskar Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.c148.petrotel.pl 29.09.04, 10:05
        a dlaczego niezbyt przyjemnie?
        • Gość: Karol Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:15
          Skończy się podziałem i nie będzie ani Milewskiego z Kolczyńskim w ratuszu ani
          możliwe - Jasińskiego w sejmie. Chociaż ten ostatni startujac z czołowego
          miejsca na liście może się załapać, ale na pewno nie głosami płocczan.
          Z Płocka widać miejsca dla dwóch jest za mało. Natomiast w konsekwencji - PiS w
          Płocku będzie partią kanapową, działającą siłą napędu kilku młodych
          ludzi,jednak bez zaplecza i kadry, bo niestety wielu po tym podziale odejdzie.
          Tak to jest jak o wszystkim decydują osobiste ambicje i upodobania przywódców.
          Stara sprawdzona metoda - rywali trzeba kupić lub usunąć.
          Tutaj wybrano drugą opcję.
          • Gość: dede Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.c152.petrotel.pl 29.09.04, 12:06
            Jak sądzę po wpisach nietylko SLD macie już dość, ale i Ten PIS dał wam się tak
            we znaki że macie go serdecznie w poważaniu. I to dobry znak bo to wyprawiało
            SLD to oczywiście chańba dla Płocka ale to co robi Milewski i jego praworządnA
            GRUPA ZAKRAWA NA
          • Gość: dete Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.c152.petrotel.pl 29.09.04, 12:14
            Jak sądzę po wpisach nietylko SLD macie już dość, ale i Ten PIS dał wam się tak
            we znaki że macie go serdecznie w poważaniu. I to dobry znak bo to wyprawiało
            SLD to oczywiście chańba dla Płocka ale to co robi Milewski i jego praworządnA
            GRUPA ZAKRAWA NA kpinę . Co pis zrealizował własnego czy tylko plany przyjęte
            do roku 2012 realizuje. Poza tym most bez dróg dojazdowych to TRYBUNAŁ STANU,
            kpina z Płocczan i z wyborców, ale przede wszystkim z podatników bo Milewski
            zarządza/rozporządza naszymi podatkami. Wykrety że to połat jest winien to
            demagogia nie mająca zwiąku z prawdą to tylko już rozpoczeta kampania wyborcza
            • Gość: alek Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:45
              w naszym okręgu wejdzie z PiS tylko jeden poseł(zeby tylko), Jasinski wie ze
              musi być pierwszy na liście inaczej przepadnie. Całkowicie zaniedbał teren, i
              tam nie znajdzie poparcia, liczy na to ze ludzie beda głosowac na partie.
    • Gość: wyborca Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:34
      Jeśli to Kolczyński jest odpowiedzialny za to, że w wyborach prezydenckich PiS zlekceważył wyborców i wystawił nieudacznika Milewskiego (zakładając pewnie, ze ten i tak nie wygra), to dobrze się stało. Szkoda tylko ze tak pózno.
    • Gość: edek Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:10
      No nareszcie! może się coś zmieni, czy na lepsze zobaczymy
    • berz Re: Płocki PiS ma nowego szefa 29.09.04, 16:32
      Pan poseł Jasiński zdobył 5595 głosów,z Płockiem -w sensie pracy w sejmie
      związany jest dość luźno.W trakcie dotychczasowej pracy złożył jedno zapytanie
      dot. Szkoły Muzycznej i to wszystko.Pytań nie zadawał,oświadczeń nie
      wygłaszał.Złożył 6 interpelacji dot.m.in.gen Papały,spraw podatkowych i gier
      losowych.Mogłem coś pominąć.Po co o tym piszę?Gdyż mam przeczucie iż żadne małe
      i większe roszadki nie pomogą takim panom jak poseł J.Podobnie jak
      p.Kolczyńskiemu.Może to są ludzie znani gdzieś w swoich gremiach urzędniczo
      poselskich.Ale dla płocczan są kompletnie nijacy..Na wybór trzeba
      zapracować.Czy zapracowali dotychczasową pracą wspomniani panowie?
      Kojarzeni mogą być z życiem partyjnym znanym tylko osobom wtajemniczonym,i
      działalnością ratuszową.Zero spektakularnych osiągnięć.Zrobili coś wyjątkowego?
      Gdzie i kiedy?Zadbali o bezpieczeństwo w mieście?PRZECIEŻ W NIM RZĄDZĄ .A to
      było i jest jedno z głównych haseł tego ugrupowania.Swego czasu pan poseł
      ubolewał nad niedoskonałościami niektórych radnych, z którymi współpracuje pan
      Prezydent i na ubolewaniach się skończyło.A przecież właśnie to ugrupowanie
      obok LPR głośno manifestuje przywiązanie do pewnych etycznych pryncypiów.Zaś
      praktyka to współpraca z niekoniecznie ciekawymi ugrupowaniami w radzie....
      Konkluzja:
      Zmiany w PiS-ie nijak nie przekładają się na sprawy płockie i nie ma się czym
      podniecać.Ot taki news.
      • Gość: veerleaf Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.mat.uni.torun.pl 29.09.04, 17:24
        A ja sie akurat nie moge z tym zgodzic. Jesli sie nie zna wszystkich faktow, to trudno oceniac czyjas dzialalnosc. A jesli sie podaje tylko fakty, ktore daja obraz o zabarwieniu negatywnym, to pojawiaja sie watpliwosci co do celu takiej wypowiedzi. Sam znam pare faktow calkiem pozytywnych dotyczacych posla Jasinskiego, wiec albo stronniczosc, albo lenistwo nie pozwolily Ci zawrzec ich w Twej wypowiedzi. Pozdro
        • berz Re: Płocki PiS ma nowego szefa 29.09.04, 20:07
          To co podalem to sa fakty wziete ze strony internetowej sejmu.Pozostale
          z nieodleglych w czasie wydarzen.Masz pozytywne przyklady dzialalnosci
          p.posla,ujawnij je.
          Generalnie chodzilo mi o cos zupelnie innego.Przecietny plocczanin
          nie przejmuje sie tym co sie dzieje w PiS-ie.Tak jak partie przypominaja o nas
          wtedy kiedy zblizaja sie wybory.

Przepraszam za literowki.
        • Gość: Lucy Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:42
          > wypowiedzi. Sam znam pare faktow calkiem pozytywnych dotyczacych posla Jasinski
          > ego, wiec albo stronniczosc, albo lenistwo nie pozwolily Ci zawrzec ich w Twej
          > wypowiedzi. Pozdro

No to zapodaj tutaj, chetnie poczytamy czego dokonal.
          Chociaz musze powtorzyc, ze IMHO kolczynski to najwieksze zero. Niestety ale tak
          jest.
          • Gość: Andrzej dzieci dzieci...... IP: *.class145.petrotel.pl 29.09.04, 22:49
            dzieci dzieci i wciąż dzieci na tym forum, kiedy zagoszczą na nim dorośli
            którzy coś wiedzą i mają coś do powiedzenia? od dziecinnych codziennych
            wypowiedzi i komentarzy już odechciewa się czytać tych wszystkich wpisów.
            Prośba: jak nie macie nic mądrego do powiedzenia nie klepcie bezsensu w
            klawiaturę, będzie mniej wpisów i mniejsza strata czasu na czytanie tych
            bredni.....
            • Gość: ktoś Re: dzieci dzieci...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:25
              To ze obecnie na tym forum wiekszosc to mlodziez jest faktem. Wystarczy
              zobaczyc jaka popularnoscia cieszy sie watek odnosnie gimnazjum nr 4. Nie ma
              sie co dziwic ze jak ktos chce kulturalnie podyskutowac zaraz sie stad wynosi.
        • Gość: anka Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 11:00
          Ja też chetnie chciałabym przeczytać o dobrych posunięciach pana posła
          Jasińskiego, bo z tego co wiem wcale w Warszawie nie dba tak bardzo o Płock ,
          mało tego nie dba wogóle. Jeżeli sie myle podaj przykłady jego pozytywnej
          działalności dbania o interesy płocczan- a przecież to płocczanie go wybrali (
          między innymi ) na posła naszego regionu. Mam nadzieję, że w następnych
          wyborach do parlamentu już zastanowią sie nad tym i głosując nawet na PIS nie
          zagłosuja na Wojciecha Jasińskiego.
          Co do wcześniejszych wypowiedzi dotyczacych tego, że posłem powinien zostać
          Tomek Korga - całkowicie sie zgadzam, ale jego obecny poseł Jasiński będzie sie
          bał jeszcze bardziej i na pewno nie zdecyduje sie umieścić go liście
          startujących do parlamentu- a szkoda !
          Czekam na odpowiedź na przykłady pozytywnych działań posła Jasińskiego Prosze
          przekonaj mnie - może zmienię zdanie.
          • Gość: abc Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:15
            PiS--Płacz i śmiech, co poradzi nowy szef,czy może wreszcie "prawu" w wykonaniu
            pis, pis wymierzy "sprawiedliwość" ?
    • Gość: ktoś Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 01:13
      Ktoś w imieniu ktosiów. Będziemy pisać każdy to co chce, jak się komuś nie
      podoba to proszę nie czytać- chyba że się nie rozumie tego co napisane lub się
      nie chce żeby ludzie pisali
    • Gość: ola Re: Płocki PiS ma nowego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:21
      a ja uwazam że to dobrze ze pis ma nowego pelnomocnika.może nowa osoba na tym
      stanowisku zmieni wizerunek pis w naszym mieście
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka