Dodaj do ulubionych

Slynny redaktor GSZ

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 18:04
Duzy plus zapowiedzi meczu Orlen - ŁKS (autorstwa fachowca GSZ)to brak historii
spotkan obu druzyn. Brawo panie GSZ, dzieki temu nie mogl sie Pan pomylic.
Ale jak wytlumaczyc fakt, ze Orlen zdobyl do tej pory 11 pkt, a nie jak Pan
stwierdza 9 pkt? Czyzby znowu archiwum bylo zawodne? To kpina, brak fachowosci,
czy moze ...
Jeszcze nie tak dawno pracowal w Gazecie niejaki AZ. Moze warto byloby
przywrocic go na lamy? Z niektorymi jego pogladami na nasza pilke sie nie
zgadzalem, ale on przynajmniej wiedzial co pisze. I nie mylil sie w kazdym
tekscie.

ps.W ostatecznosci GSZ moze zajrzec w przyszlosci na strone 219 w telegazecie
Obserwuj wątek
    • Gość: iks Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 18:22
      A może chlopak chciał być ambitny i sam liczył punkty, hłe, hłe,
      hłe...Matematyka się kłania.
      • Gość: ???? Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 18:06
        naprawdę red. AZ wywalili? No cóż - bez komentarza
    • Gość: gsz Re: Slynny redaktor GSZ IP: 10.9.65.* 27.08.01, 16:29
      Przepraszam, pomyliłem się.
      Grzegorz Szkopek �Gazeta Wyborcza�
      • Gość: xmx Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 19:30
        Gregory wywołałeś wojnę po co Tobie to było?
    • Gość: Michal Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 16:43
      GSZ jest dobrze, lubie czytac teksty pisane przez Ciebie. Przy okazji, kto nic
      nie robi ten sie nie myli. Czyzby fun niegdy sie nie mylil ?
      • Gość: fun Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 16:59
        Michal - nie rozsmieszaj mnie. Stary myle sie za kazdym razem gdy kupuje w
        koisku Wyborcza :-)
        • Gość: iks Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 17:55
          Gość portalu: fun napisał(a):

> Michal - nie rozsmieszaj mnie. Stary myle sie za kazdym razem gdy kupuje w
          > koisku Wyborcza :-)

Zgadzam się. Ostatnio GW prezentuje żałosny poziom (mam na myśli GnM). Zresztą ta
          tendencja utrzymuje się od jakiegoś czasu. Jest na tym forum taki wątek ”Płockie
          media”. Poczytajcie sobie. Polecam.

• Gość: polk Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 08:49
            Piszesz o poziomie GnM,określasz go jako żałosny -daj jakieś dowody.
            Bo na razie popluwasz zdziebko bez żadnej odpowiedzialności za słowo.Czego się
            spodziewasz,jakich form dziennikarskich Ci brakuje,czego jest w nadmiarze,kto
            przynudza,kto systematycznie nawala,co byś polecił.
            Wkurzają mnie takie posty jak Twój.To taka płocka cecha wiecznie być z
            wszystkiego niezadowolonym.Zaproponuj jakieś zmiany konkretne.A G.SZ.dał plamę,
            ale przeprosił.Imiennie.
            • Gość: iks Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 11:13
              Gość portalu: polk napisał(a):

> Piszesz o poziomie GnM,określasz go jako żałosny -daj jakieś dowody.
              > Bo na razie popluwasz zdziebko bez żadnej odpowiedzialności za słowo.Czego się
              > spodziewasz,jakich form dziennikarskich Ci brakuje,czego jest w nadmiarze,kto
              > przynudza,kto systematycznie nawala,co byś polecił.

Wnosząc z języka jakim operujesz jesteś pewnie pracownikiem tej gazetki.(?)
              Przykłady proszę bardzo - czy twoim zdaniem tekst o brudzie na płockich
              osiedlach jest najodpowiedniejszy na czołówkę? Jeżeli nie pracujesz w tej gazecie
              i może nie widziałeś tego numeru powiem tylko, że artykuł o tym zajmował całą
              pierwszą stronę. Kolejna sprawa wypadek Ptaka. To że inf. o tym ukazała się w
              gazecie na drugi dzień to rozumiem, ale że w portalu też została zamieszczona z
              takim poślizgiem - tego już nie pojmuję. Wystarczy przykładów?

> Wkurzają mnie takie posty jak Twój.To taka płocka cecha wiecznie być z
              > wszystkiego niezadowolonym.

Nie mam takiego zwyczaju. Z natury jestem optymistą.
              W Płocku dzieje się wiele ciekawych rzeczy, które nigdy nie znajdą się w tej
              gazecie tak jakby naczelną rolą prasy było ”przede wszystkim nie szkodzić”. Gwoli
              sprawiedliwości dodam, że dotyczy to nie tylko tej gazety, ale wszystkich mediów
              również tych ogólnopolskich.
              A kiedyś się mówiło, że telewizja kłamie. Dziś okazuje się że nie tylko...

PS. Zapomniałem jeszcze o jednej zasadzie - wzajemnej adoracji. Ale o tym ”potym”
              • Gość: polk Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 17:20
                Gość portalu: iks napisał(a):

> Gość portalu: polk napisał(a):
                >
                > > Piszesz o poziomie GnM,określasz go jako żałosny -daj jakieś dowody.
                > > Bo na razie popluwasz zdziebko bez żadnej odpowiedzialności za słowo.Czego
                > się
                > > spodziewasz,jakich form dziennikarskich Ci brakuje,czego jest w nadmiarze,
                > kto
                > > przynudza,kto systematycznie nawala,co byś polecił.
                >
                > Wnosząc z języka jakim operujesz jesteś pewnie pracownikiem tej gazetki.
                (
                Co masz do języka? Używam jakiegoś twoim zdaniem slangu gazetowego?
                Dotychczas byłem przekonany, ze podobnym językiem mówią w tym kraju wszyscy.
                Nie sil się na tanie złośliwości,dyskutuj rzeczowo>

> Przykłady proszę bardzo - czy twoim zdaniem tekst o brudzie na płockich
                > osiedlach jest najodpowiedniejszy na czołówkę? Jeżeli nie pracujesz w tej gazec
                > ie
                > i może nie widziałeś tego numeru powiem tylko, że artykuł o tym zajmował całą
                > pierwszą stronę.

Jeżeli w mieście ,które ma pretensje do bycia ważnym ośrodkiem w kraju
                jest brud to dlaczego o tym nie pisać na czołówce?
                Gdybym używał tej logiki jaką prezentujesz skomentował bym twoje drugie
                zdanie tak: krzywiąc się na artykuł o brudzie czy nie jesteś aby pracownikiem
                spółki
                odpowiadającej za czystość w mieście?Mam wrażenie jakbyś był urażonym cieciem.

Kolejna sprawa wypadek Ptaka. To że inf. o tym ukazała się w
                > gazecie na drugi dzień to rozumiem, ale że w portalu też została zamieszczona z
                >
                > takim poślizgiem - tego już nie pojmuję.

Wypadek miał miejsce wieczorem.Na drugi dzień rano ukazał się o tym dość
                obszerny materiał.Co do pośligu w portalu to jaki on był?Bo masz kłopoty z
                przedstawieniem konkretów.

Wystarczy przykładów?

Nie,nie wystarczy.Bo żadnego przykładu nie podałeś świadczącego o żałosnym
                poziomie tej jak określiłeś gazetki.W sumie coś ci się nie podoba i uogólniasz.
                W dodatku pozwalasz sobie na jakieś pomówienia.Nie jestem pracownikiem GnM.
                Mam o niej swoje zdanie.Ale pisanie o żałosnym poziomie?Człowieku postaraj się
                zrozumieć znaczenia słów, których używasz.
                >
                >
                >
                > Nie mam takiego zwyczaju. Z natury jestem optymistą.
                > W Płocku dzieje się wiele ciekawych rzeczy, które nigdy nie znajdą się w tej
                > gazecie tak jakby naczelną rolą prasy było ”przede wszystkim nie szkodzić
                > ”. Gwoli
                > sprawiedliwości dodam, że dotyczy to nie tylko tej gazety, ale wszystkich medió
                > w
                > również tych ogólnopolskich.
                > A kiedyś się mówiło, że telewizja kłamie. Dziś okazuje się że nie tylko.

Jakie to ciekawe rzeczy nigdy nie ujrzą światła dziennego na łamach
                GnM? Wal śmiało i jeżeli masz rację to ci ją przyznam.Bo na razie to znowu jest
                to typowe ble,ble.
                >
                > PS. Zapomniałem jeszcze o jednej zasadzie - wzajemnej adoracji. Ale o tym ̶
                > 1;potym”

Pozostawiam to bez komentarza.
                • Gość: iks Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 16:46
                  Gość portalu: polk napisał(a):

> Gdybym używał tej logiki jaką prezentujesz skomentował bym twoje drugie
                  > zdanie tak: krzywiąc się na artykuł o brudzie czy nie jesteś aby pracownikiem
                  > spółki
                  > odpowiadającej za czystość w mieście?Mam wrażenie jakbyś był urażonym cieciem.
                  >
                  >
                  > Wystarczy przykładów?
                  >
                  > Nie,nie wystarczy.Bo żadnego przykładu nie podałeś świadczącego o żałosnym
                  > poziomie tej jak określiłeś gazetki.W sumie coś ci się nie podoba i uogólniasz.
                  > W dodatku pozwalasz sobie na jakieś pomówienia.Nie jestem pracownikiem GnM
                  > .
                  > Mam o niej swoje zdanie.Ale pisanie o żałosnym poziomie?Człowieku postaraj się
                  >
                  > zrozumieć znaczenia słów, których używasz.
                  > >
                  Ulżyło ci? Mam nadzieję że tak. Jeżeli obraża cie nazwanie pracownikiem GnM to
                  jak myślisz czy nie bardziej obraźliwe jest nazwanie mnie cieciem?!
                  Przykłady podałem, moim zdaniem to wystarczające argumenty. Ty natomiast
                  ograniczyłeś się do wylania na mnie wiadra pomyj. I kto tu operuje konkretami. To
                  chyba ty musisz nauczyć się znaczenia słów, których używasz.
                  • Gość: polk Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 09:01
                    Jeżeli zabolało to przepraszam.Ale na przyszłość licz sie ze słowami,bo
                    najgorsze są właśnie uogólnienia.
    • Gość: Michal Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 08:13
      Fakt, czasami zdarza sie, ze koledzy z GnM dadza ciala, ale czy to powod do
      dokopywania im (to takie polskie), moze przy rozwijajacym sie rynku bezplatnej
      prasy warto pomyslec o wlasnej gazecie, wydawanej w Plocku, Fun i Iks, moze
      warto pokazac jak sie robi dobra gazete ?, pomyslcie o tym, moze wam pomoge.
    • Gość: Michal Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 08:18
      Zgadzam sie, czasami w GnM dadza ciala, az zal. Ale czy to powod do dokopywania
      im (to takie polskie), moze warto pomyslec w dobie rozwijajacej sie rynku prasy
      bezplatnej o wlasnej gazecie. Fun i Iks moglibyscie pokazac ludziom jak sie
      robi gazete, moze wam pomoge.
      • Gość: znudzony Re: Slynny redaktor GSZ IP: 10.9.65.* 28.08.01, 12:25
        pieprzycie jak potłuczeni: Brud na całą stronę - za dużo, wypadek prezesa ZEP dopiero na następny dzień - za
        późno. Ale przykłady, ręce opadają! W Tygodnikach będziecie mieli wszystko za kilka dni, naczytacie się do woli,
        pasuje?
        Wzajemna adoracja, nie szkodzić - itd. - podajcie konktety, dziewczynki! A o milionowych
        przekrętach-p[rzetargach w ratuszu kto pisał i pisze? A w PERN-ie? Może Radio Maryja? jak tak kręcicie noskami
        na Wyborczą (płocką) to porównajcie to z innymi tytułami, a także miastami, dopiero wtedy wnioseczki....
        • Gość: iks Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 17:19
          Gość portalu: znudzony napisał(a):

> pieprzycie jak potłuczeni: Brud na całą stronę - za dużo, wypadek prezesa ZEP d
          > opiero na następny dzień - za
          > późno. Ale przykłady, ręce opadają! W Tygodnikach będziecie mieli wszystko za k
          > ilka dni, naczytacie się do woli,
          > pasuje?

Po pierwsze: skoro jesteś taki znudzony to skąd ten napastliwy ton. Czyżbym
          poruszył czułą strunę?
          Po drugie: prezentujesz rozumowanie - skoro jesteśmy jedynym dziennikiem na rynku
          (czytaj: jesteśmy lepsi od pozostałych gazetek) to po co sięgać wyżej. Jeszcze
          się człowiek zmęczy.

> Wzajemna adoracja, nie szkodzić - itd. - podajcie konktety, dziewczynki! A o mi
          > lionowych
          > przekrętach-p[rzetargach w ratuszu kto pisał i pisze? A w PERN-ie? Może Radio
          > Maryja? jak tak kręcicie noskami

Proszę cię. Napisali kilka artykułów owszem, ale nie zauważyłem żeby temat był
          kontynuowany. Jeśli są rzetelni powinni powiedzieć czytelnikom co dalej wynikło z
          tychże przekrętów. Co z urzędnikami którzy zawinili.

> na Wyborczą (płocką) to porównajcie to z innymi tytułami, a także miastami, dop
          > iero wtedy wnioseczki....
          Tak się składa że często czytuję dodatki do wyborczej z innych miast i wiesz co
          wcale nie wypadają na tle naszej ”wspaniałej” GnM gorzej, wręcz przeciwnie.
          Na koniec. Następnym razem bądź grzeczny. Kultura na forum to też istotna sprawa.
          To nie rynsztok. A i jeszcze jedno każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy.
          Do niezobaczenia.
    • Gość: XXXX Re: Slynny redaktor GSZ IP: 10.9.65.* 29.08.01, 14:19
      Typowa płocka logika: zacząc od jednego dziennikarza GSz i uogólnić na całą Gazetę. Zabrakło konkretów na
      Szkopka?
      • Gość: qrdesz Re: Slynny redaktor GSZ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 20:18
        Chyba nie przeczytałeś dokładnie wszystkich postów. Pozdro.
        • Gość: slynnaa Re: Slynny redaktor GSZ IP: 10.9.65.* 04.09.01, 16:01
          A widzieliscie jego nowa grzywke. Pelen odlot!!!!
          • Gość: aaa Re: Slynny redaktor GSZ IP: 213.77.42.* 04.09.01, 16:24
            Gość portalu: slynnaa napisał(a):

> A widzieliscie jego nowa grzywke. Pelen odlot!!!!
            Mam nadzieję że nie zasłania mu oczu.

• Gość: aaa Re: Slynny redaktor GSZ IP: 213.77.42.* 04.09.01, 16:26
              Aha, zapomniałem dla mało spostrzegawczych: AZ znów nadaje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka