Dodaj do ulubionych

RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:47
8 listopada ma odbyć się spotkanie komitetu organizacyjnego i jego
ukonstytuowanie się. Wszystkie zainteresowane zakłady pracy i organizacje
mają być powiadomione, jak również informacja ma zostać podana do wiadomości
publicznej dla osób prywatnych. W komitecie są: Mostostal, PEC, Komunikacja
Miejska, służba zdrowia, nauczyciele, organizacje związkowe itd. itd.
Zebranie podpisów powinno trwać nie dłużej niż 1 do 2 tygodni. Referendum wg
komitetu powinno być ogłoszone na pierwszy tydzień 2005 roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwujący Re: RUSZA PROCEDURA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:48
      oczywiście pomyłka w temacie, ale to pewnie z emocji, wyjdzie czy nie.
    • Gość: Werdan Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.eu.org 01.11.04, 19:05
      Przyznam, ze ta informacja bardzo mnie ucieszyla :D
      To juz pewien krok i mam nadzieje, ze wiadomosci ta nie jest jakim glupim
      zartem.
      Zycze wytrwalosci i sukcesu. Postaram sie pomoc w miare mych mozliwosci :D
      • Gość: Katarzyna Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:47
        Będzie długa dyskusja do białego rana: co robić jak robić żeby nic nie zrobić.
        I będą dyskutować pod przewodnictwem Romana J.
        On tylko to potrafi. Na więcej rozumu brak.
        • Gość: obserwujący Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:51
          Romana J. chyba nie dopuszczą do organizacji referendum, więc sie uda !!!
          • Gość: RZa Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:55
            ale gupi ci rzymianie
            • Gość: Prezydęt Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.11.04, 20:04
              A pocczanie jeszcze głópsi. Nawet wujta pocałować pożądnie nie potrafiom.
    • Gość: abc Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.visp.energis.pl 01.11.04, 21:43
      Ja i moje otoczenie popiera akcję i wcale nie postrzega pomysłu w kategorii
      irracjonalnych.Jest tylko pewne "ale" polegające na tym ,że pomysł musi się
      przebić na szersze forum niż niniejsze i bez innych mediów będzie trudno.
      Ciekawe jak zareaguje np. prasa Płocka, czy się przyłączy. Jeśli tak to byłby
      to sukces w całej sprawie.Ale nasza prasa trochę na pstrym koniu...Romanie , co
      Ty na to?
      • roman_j Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM 02.11.04, 10:06
        Gość portalu: abc napisał(a):

> Ja i moje otoczenie popiera akcję i wcale nie postrzega pomysłu w kategorii
        > irracjonalnych. Jest tylko pewne "ale" polegające na tym ,że pomysł musi się
        > przebić na szersze forum niż niniejsze i bez innych mediów będzie trudno.
        > Ciekawe jak zareaguje np. prasa Płocka, czy się przyłączy. Jeśli tak to byłby
        > to sukces w całej sprawie. Ale nasza prasa trochę na pstrym koniu...Romanie,
        > co Ty na to?

Co ja na to? Powstrzymam się od wszelkich komentarzy do chwili, kiedy
        informację o rozpoczęciu przygotowań do referendum potwierdzi płocka prasa.
        Jeśli przeczytam coś na ten temat w Gazecie 9 listopada, wtedy to skomentuję.
        Podejrzewam jednak, że nie będzie czego komentować. Oczywiście chciałbym się
        pomylić. :-))
        • mielbi Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM 03.11.04, 23:24
          niestety lokalna prasa i stacje radiowe (poza katolickim - akurat wobec tej
          władzy)ma problemy z wewnętrzną cenzurą. dlaczego - kasa misiu kasa.
    • Gość: picnawode Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.c148.petrotel.pl 01.11.04, 22:47
      przeciez szef OPZZ Latarski popiera Milewskiego jest wiceprzewodniczacym rady
      miasta z poparcia PiSu - to nie moze byc za referendum
      obserwujacy puscil kaczke i tyle
    • Gość: niewiedzący Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: 81.190.171.* 01.11.04, 22:56
      ale w jakiej sprawie te referendum? Przywrócenie kary śmierci?
      • Gość: Werdan Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.eu.org 01.11.04, 22:58
        > ale w jakiej sprawie te referendum? Przywrócenie kary śmierci?

W sprawie usuniecia milosciwie nam panujacego Mirosława Milewskiego z
        prezydenckiego stołka :D
      • Gość: K.C. Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 23:01
        Kipskie żarty się was towarzyszu obserwator trzymają, ale partia doceni
        działalność wywrotową.
        • Gość: obserwujący Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 06:42
          sam jestem ciekawy czy to im wypali, rzadko kiedy w Płocku sprawdzają się
          jakieś "ruchy". nie wiem też czy to odpowiedni moment dla miasta
    • Gość: Zainteresowany Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.plocman.pl 02.11.04, 10:08
      Proszę tylko o odpowiedź czy to nie jest podpucha, jeżeli to prawda to proszę o
      więcej info. (kto w tym jest, czy z tymi firmami to nie lipa) Gdzie będą
      zbierane podpisy? Słowem, szczegóły, z góry dzięki
    • Gość: Krzaklewski Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:24
      Rozumiem, że wszysscy którzy chcą wyrzucić MM ze stanowiska, złorzą się ze swoich prywatnych środków na jego odprawę i koszt nowych wyborów łacznie z innymi dodatkowymi kosztami.
      • Gość: rec Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.visp.energis.pl 02.11.04, 17:00
        Co ty bzdury piszesz gościu i mącisz ludziom w głowach. Najpierw się gramatyki
        naucz.A może wymyślisz /i tu cię wtedy pochwalę/, żeby M@M zapłacił za odprawy
        wszystkich których pozwalniał i popłacił z kasy Ratusza . Przy tej ilości
        zebrałaby się niezła kwota.Parę działek pod budowę mostu by załatwił!

Romanie sprawdź jak masz gdzie czy należałaby mu się odprawa i w jakiej
        wysokości.
        • Gość: Werdan Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.eu.org 02.11.04, 17:09
          > Romanie sprawdź jak masz gdzie czy należałaby mu się odprawa i w jakiej
          > wysokości.

Pozwole sobie odpowiedziec na to pytanie.
          [...]
          Zgodnie z art. 2 pkt 1 lit. c) ustawy o pracownikach samorządowych (patrz
          podstawa prawna), wójt, burmistrz i prezydent miasta są pracownikami
          zatrudnianymi na podstawie wyboru. W związku z tym ma do nich zastosowanie art.
          14a ustawy o pracownikach samorządowych, w myśl którego pracownikowi
          samorządowemu zatrudnionemu w ramach stosunku pracy na podstawie wyboru, z
          którym został rozwiązany stosunek pracy w związku z upływem kadencji,
          przysługuje odprawa w wysokości trzymiesięcznego wynagrodzenia obliczonego
          według zasad obowiązujących przy ustalaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy.

Pracownikowi zatrudnionemu na podstawie wyboru nie przysługuje prawo do odprawy
          w wysokości trzymiesięcznego wynagrodzenia (przewidzianej w art. 14a ustawy o
          pracownikach samorządowych), jeżeli stosunek pracy został rozwiązany z innego
          powodu niż upływ kadencji.
          [...]

W tym przypadku chodzi o rozwiazanie umowy z innego powodu niz uplyw kadencji,
          wiec wynagrodzenia nie bedzie.

Hmm ... to chyba lepsze finansowo rozwiazanie niz doczekanie konca kadencji
          przez Prezydenta :D
          • Gość: Werdan Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.eu.org 02.11.04, 17:10
            > Hmm ... to chyba lepsze finansowo rozwiazanie niz doczekanie konca kadencji
            > przez Prezydenta :D

Oczywiscie lepsze dla nas, mieszkancow :D
            • Gość: rec Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.visp.energis.pl 02.11.04, 17:26
              Dzięki Werdanie za interpretację.Oczywiście podobnie jak poprzednicy w
              prawdziwość wpisu "obserwującego" o inicjatywie referendum wierzę średnio. Jest
              to prawdopoddobne ale jednocześnie mało. Te firmy mi podpadają ale co?!
              Myslę,że sama dyskusja w tym temacie ma swój głębszy sens i oby coś "nowego" z
              tego się urodziło.Płock zasługuje na lepszego prezydenta niż M@M i to jest
              prawda oczywista.
    • Gość: stary mur Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:22
      Jeśli w piątek nie będzie konkretów, to znaczy że jest to fikcja- czekamy na
      termin, godzinę i miejsce.
      • Gość: obserwujący Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:35
        coś więcej na ten temat wie Dagmara Kobla z Życia Płocka, może uchyli rąbka
        tajemnicy gdyż chyba komitet był u niej na "wywiadzie"
      • Gość: rec Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.visp.energis.pl 02.11.04, 21:46
        Jeśli byłby to blef - to w kiepskim stylu.Nie można żartować "z pogrzebu"jak
        mówi powiedzenie.Chyba , że prowokacja. A swoją drogą czy trudno zidentyfikować
        "obserwującego". Pamiętaj, że dolałeś oliwy do ognia. W tym momencie przypomniał
        mi się "kawał".:Przed ścianą płaczu żyd modli się do Pana Boga : O Panie spraw
        bym chociaż zdobył gdzieś 1 dol. W tym momencie podchodzi dwóch innych żydów
        do modlącego się i mówią: żydzie masz tu jednego dolara i spier.... , bo my tu
        przybyliśmy naprawdę modlić się o wielkie pieniądze ...
        • Gość: obserwujący Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:51
          myślę że pani Dagmara może wyjaśnić sprawę. swoich wypowiedzi na forum nie
          traktuję jako dolewanie oliwy do ognia, czy chęci oszukiwania kogoś. nie
          wypowiadam się też czy myśl o referendum jest słuszna czy nie, piszę co "widzę
          i słyszę" dlatego używam ksywy "obserwujący". osobiście myślę że sprawa wyjaśni
          się w ciągu 2 tygodni czy ludzie ci szumne zapowiedzi zamienią w czyny

z poważaniem dla "rec"
          • Gość: paweł Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:04
            Cały ten wasz kretyński pomysł z referendum, to najprawdopodobniej próba
            odwrócenia uwagi od oskarżonych o fałszerstwo wyborcze Opatrzykowej i
            Hetkowskiego. To skandal, że od dwóch lat nie siedzą w więzieniu winni za
            fałszowanie wyborów, a wy wymyślacie dziwne rzeczy w tym czasie. Dlaczego nie
            zorganizowaliście akcji o jak najszybsze ukaranie osób w to zamiesazanych, bo
            jest to wam nie na rękę - bo jesteście z SLD.
            • Gość: rec Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 03.11.04, 13:09
              To, że na forum są ludzie powiązani lub o orientacjach lewicowych to chyba
              czytasz i widzisz, np. ja, i wcale tego nie ukrywam.Wymieniam poglądy z reguły
              co do treści merytorycznej a nie tak jak inni aby oczerniać , donosić /no, może
              uprzejmie donosić/ obrażać , wypisywać jakieś świństwa itd.itp. Od tego o czym
              piszesz jest sąd i niech on się wypowie bo lepiej sprawę zna niż ty i wszyscy
              inni.Referendum nazywasz kretyńskim pomysłem. A niby dlaczego? Dlatego, że
              dotyczy /jak sądzę/ twojej opcji politycznej i ludzi z nią związanych.
              Krytykujmy się więc ale merytorycznie.Inaczej jest to krytykanctwo i pieniactwo.
              Jeśli siłą argumentacji mają być wyścigi na wulgaryzmy to jest to raczej problem
              tych którzy tak czynią, ich poziomu wychowania, kultury osobistej, inteligencji
              czy dobrych manier.Innymi słowy mają problem samych z sobą by nie określać tego
              już kompleksami.Twierdzisz, że sprawa o fałszowanie wyborów jest nam na
              rękę.Nic błędniejszego.Nawet nie wiesz jak nas to boli i dołuje.Ale i tak cię
              oczywiście nie przekonam bo ty wiesz pewno lepiej. Ciesz się , że twoja opcja
              jest lepsza bo ty tak uważasz. Pożyjemy, zobaczymy.
              • Gość: opat Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 13:50
                Ludzie trochę opamiętania, cóż ten Milewski takie uczynił. Administruje miastem
                sprawnie, pcha jakoś do przodu gigantyczą inwestycję(most), unika afer. Za dwa
                lata będą wybory- wypowiecie się. Jak tak czytam niektóre wypowiedzi to tak
                sobie myślę, że w Gorzowie czy Piotrkowie gdzie prezydenci (SLD-owscy) rzędzą z
                aresztu to chyba powinny być referenda nad publiczną egzekucją.
                Trochę opamiętania, mniej zawiści i szacunku dla człowieka.
                Pozdrawiam
                • Gość: rec Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.visp.energis.pl 03.11.04, 20:12
                  jesteś bardzo łaskawy dla swego, opacie.Rzecz nie idzie o to co uczynił /bo w
                  sumie niewiele/ lecz tego czego nie uczynił.Ja , jak wielu innych na tym forum
                  zirytowany jestem tym co pan prezydent/ z małej litery niestety/ zdążył uczynić
                  dla Płocka przez 2 lata! Proszę wylicz! Ja, być może subiektywnie bo jestem z
                  lewicy stwierdzam , że poza bałaganem w podległych mu jednostkach
                  organizacyjnych poprzez wymianę kompetentnych na swoich - nic. Może się mylę
                  więc poprawcie mnie. Dodam też, że : most nie jest tak gigantyczną inwestycją
                  jak piszesz tylko wymagającą rozsądku, obiektywności i zaangażowania poza
                  podziałami a tych niestety u pana M@M brak. Unika afer? Z tym poczekajmy. A
                  gdzie szacunek dla wyborcy ?/KM i Mostostal/ itd.itp. Dyletant ..i to wszystko.
                  Sądzę, być może też subiektywnie , że z poprzednim zarządem na dzień dzisiejszy
                  bylibyśmy jako Płocczanie daleko dalej. To tak w skrócie.
    • Gość: druid Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:53
      ty, rec, jesteś real, ok
    • Gość: rec Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.visp.energis.pl 04.11.04, 19:29
      .czyżby to cisza przed burzą..
    • Gość: Niedowiarek Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:37
      Lipa, lipa, lipa!
      1 kwietnia
    • Gość: gąbiniak Re: RUSZA PROCEDUTA REFERENDUM IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 18:11
      rozsierdziliście mnie za ten wątek: Sobótka, namioty zamiast hoteli. Jeśli
      chcecie robić porządek to róbcie go napierw u siebie a swoich wysyłajcie do
      Gostynina i do Tworek a nie do Gąbina .A co ma Gąbin z tym wspólnego? Tu są
      normalni ludzie. A może to taki kram jaki pan! He,he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka