Dodaj do ulubionych

TRANSFERY NA sezon 2002/2003

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 11:10
Otwieram giełdę wymiany informacji o transferach w piłce nożnej i ręcznej na
sezon 2002/2003 :

Na pikniku po meczu ze Switem w rozmowie kilku VIP-ów padło kilka nazwisk :
W piłce kopanej : Atak ma wzmocnić Klimek ( Zagłębie Lubin) a pomocą ma rządzić
Drumlak ( Pogoń Szczecin )
W piłce rzucanej : słyszałem jak rzecznik prasowy napomknął o przybyszach z
zagranicy .

JEŚLI COŚ WIECIE ALBO MACIE JAKIEŚ SENSOWNE PROPOZYCJE TO PISZCIE NA
BERDYCZÓW .
Obserwuj wątek
    • Gość: deejay Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 11:13
      Na razie to rysuje się taki oto KRĘGOSŁUP zespołu :
      KRUPSKI - JURKOWSKI - DRUMLAK - KLIMEK .......
    • Gość: exprus Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 12:10
      Ja myślę ,że n/w układ personalny powinien zapewnić udział w grupie
      mistrzowskiej w przyszłym sezonie :
      Krupski,Wasilewski,Jurkowski,Boldt,Stolarczyk,Sobolewski,Drumlak,Szulik,Mouzie
      Klimek,Dymkowski,Geworian,Pachelski i trenerem Hubert Kostka .
    • Gość: picolo Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 12:46
      Ciekawe kto trafi z tej włoskiej stajni ,która miała dostarczyć Roberto Carlosa
      jak wejdziemy do ligi . Już weszliśmy , ale Roberto pewnie dotrze do nas
      dopiero po MŚ . Szkoda bo jak będzie grał meczów w przygotowaniach to może mieć
      problemy ze składem .
    • fred_flinston Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 08.05.02, 14:14
      Z ostatniej chwili !!!
      Wczoraj tj. 07.05.2002 r. dowiedziałem się że w Jugosławi przebywa człowiek z
      Płocka, właśnie wczoraj miał załatwić na 100% 2 reprezentantów Jugosławi
      (bramkarz i rozgrywający) Co do piłkarzy ręcznych to jeszcze w grę wchodzi ktoś
      za wschodniej granicy prawdopodobnie z Charkowa (ponad 2 m wzrostu) Z młodych,
      ma nas wzmocnić brat Lijewskiego (znawcy twierdzą, że jest lepszy od brata)

Jeśli chodzi o kopaczy piłki to jak ktoś wyże pisał w grę wchodzą takie nawiska
      jak : Wasilewski (chyba Śląsk, podobno najbardziej utalentowany zawodnik w
      lidze, to nie moja opinia), Drumlak, Zając (Widzew), Klimek, Michalski (Cypr),
      Mila (wraca), Dymkowski!

Mają się jeszcze pojawić bardziej spektakularne nazwiska ale narazie nic nie
      wiem!

Jeśli chodzi o budowę hali to w przeciągu ok 10 dni ma zapaść decyzja!!!

Tak więc wszystko ruszyło! Oby tylko ekipę "nożnych" zgrać na czas aby nie było
      lipy !!!

Narazie ! Jak będziecie mieć jakieś info to napiszcie, niech wszyscy się
      informują bo od "Vipów" ciężko coś wydusić!!!
    • Gość: Sebiik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 13:22
      Nie łudźmy sie ze pojawia sie jakieś spektakularne transfery w Płocku. Koncern
      nie jest zainteresowany wykładaniem sporej gotówki na futbol. Obym sie mylił,
      ale chodzą takie słuchy. Tak więc znowu, po raz kolejny wysiłki wielu ludzi na
      czele z Dmo spełzną na niczym. Ale co się dziwić jak lepiej wydawać pieniedze
      na kampanie wyborcze, kościoły itp.
      • Gość: Romek Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.pl / 192.168.0.* 14.05.02, 08:03
        Tylko dlaczego w takim razie nasi dziennikarze nie trąbią o tym, że koncern
        olewa klub.
        • Gość: paweł Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 10:58
          jesli biega o nogę to : w łodzkiej GW podano ,że Orlen złozył propozycje :
          Markowi Citko , Olgierdowi Moskalewiczowi , Mariuszowi Piekarskiemu , Jackowi
          Chańko i .....Marcinowi Mięcielowi (Legia kupiła Gajdkowskiego )

jesli biega o rękę to : Lijewski odchodzi do Niemiec , a na jego pozycji ma
          grać Woliński
    • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 15.05.02, 18:24
      Oszukano prezesa. Z wielkich obietnic PKNu wyszły nici. Koncern chce
      dać 2 ml.
      zł. na tranfery! (to nie wystarczy nawet na lewą nogę jednego
      dobrego zawodnika)
      Czerwoni z Orlenu oszczędzają na jesienne wybory samorządowe, a poza
      tym to już
      nie są nasi ludzie - sama warszawka. Teraz chcą sponsorować
      siatkarzy!!! To
      typowe zachowanie komunistów - wielkie obietnice, a potem
      kopa...Jeśli Dmo
      odejdzie to nie ma co startować w lidze, bo ten zespół jest
      najsłabszy ze
      wszystkich, które wchodziły. Nie będę pisał z jakimi piłkarzami Dmo
      rozmawiał -
      to byłaby czołówka ligi, ale został wykolegowany przez Wróbla.
      Jeszcze ponad
      dwa miechy, może jakaś manifestacja, protest, czy coś, nie siedżmy
      bezczynnie.
      Ale czy Płock to rozumie? Przyjdą wybory i znowu wygrają - wiadomo
      kto -
      Czerwony Płock! Ja jestem zrozpaczony. Na razie
      • Gość: hajdas Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 08:40
        Jesli prawdą jest ,że koncern ma to miasto i klub głęboko w 4 literach to niech
        fakty ujrzą światło dzienne . Dlaczego nie ma ,żadnej informacji ze strony
        klubu , nic nie piszą gazety ( nawet Jola wszystkowiedząca siedzi cicho ,)???
        Może najwyższy czas przycisnąć Dmoszyńskiego aby zorganizował konferencję
        prasową i poinformował kibiców na jakim etapie tworzenia drużyny się znajduje .
        Na razie jest wielka cisza i jak w czeskim filmie nikt nic nie wie !Będzie
        wiedza będzie działanie .
    • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 16.05.02, 21:37
      Z ostatniej chwili...
      "Biała Mewa" dostał money z Koncernu!!!! Może będziemy mieli w końcu drużynę z
      prawdziwego zdarzenia! Znam nazwiska piłkarzy z którymi rozmawia - nie rzucają
      na kolana - to jakaś druga półka I ligi, ale w porównaniu z tym co było do tej
      pory to jest nielicho.
      Nie powiem o kogo chodzi, bo nie chcę mu psuć roboty (są m.inn. ze stomilu,
      Amiki, Pogoni, Lubina, Katowic...). I żeby nie zapeszyć.
      Tak 3maj Dmo, mimo że nasze poglądy polityczne się bardzo różnią to jednak
      gramy w jednej Drużynie (ja non-stop od 27 lat...)i bardzo bardzo liczę na
      Ciebie.
      Niestety chyba muszę tu zamieścić podziękowania także dla Prezydenta Miasta (on
      wie za co) i prosić o jeszcze.
      No, to chyba będzie dobra noc...
      • Gość: Sebiik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 22:16
        FACET!!!!! nie mniejszaj polityki tak jak ty to robisz. Nie ma podziału na
        białych, czrewonych czy czarnych. Liczy sie iniciatywa i profesjonalne
        podejście do sprawy, a mowa o piłce. To, że "twoim zdaniem rządzą jak ty to
        określasz - czerwoni" nie oznacza fatalnej kondycji klubu. Bo jak wiesz
        rządzili "biali" i co z tego wyszło, sam wiesz chyba. Zrzucono na spadochronie
        Pilipona, człowieka poniekąd związanego z polityką i co to dało sami
        widzieliśmy. Ale dzielenie ludzi na "białych" i "czerwonych" nie ma sensu. Bo
        jak wiesz prezydent obecny i stary równiez są powiązani z partiami ale nie
        przeszkadza to im w interesowaniu sie na serio sportem w Płocku. wystarczy
        wspomnieć o prezydencie Hetkowskim, który jest pełnym servcem za klubem i
        powrotem do starej nazwy. I to sie liczy, aby tylko na serio traktowac
        sonsorowanie klubu przez Koncern i włodarzy. Zobaczymy co będzie,a kibice też
        o tym pamietają
        • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 16.05.02, 22:31
          Jeśli dokładnie czytasz młody człowieku(do Seblika)moje wywody to powinieneś
          zauważyć, że dla mnie najważniejsze jest dobro Klubu - nie ważne kto ważne aby
          pomagał!!! Ten stadion przy Łukasiewicza to jest mój drugi dom. Pamiętam Wisłę
          w III lidze, widziałem pierwsze jej występy w II i I lidze i jestem z nią
          zawsze - czy jest dobrze, czy żle (w przeciwieństwie do większości
          płockich "kibiców").
          A polityka niestety miesza się do wszystkiego. Ale nie jest to miejsce na
          roztrząsanie tematów politycznych, choć akurat Z lektury Gazety Wyborczej
          ("białej" Kolego) mógłbyś się pewnie wiele ciekawych i obiektywnych rzeczy na
          te tematy dowiedzieć.
          Pozdrawiam.
          Trzymajmy kciuki za NASZĄ WISEŁKĘ.
          • Gość: Sebiik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 12:27
            Również pamiętam występy Wisełki w III lidze, pierwszy jej awans do II ligi i
            każde wystepy zarówno w II lidze jak i w I lidze. Ale pisanie czy ktoś
            jest "czerwony" czy spod innego sztandaru nic nie daje. Liczy się tylko to co
            dana osoba czy osoby robią dla płockiego sportu, a mowa o piłce nożnej. Dopóki
            nie zniknie klika, która uważa Płock za kurę znosząca złote jajka (mowa o
            Koncernie OLREN), to nie powstanie w pełni profesjonalny klub. Tylko o to mi
            chodziło. I mam nadzieję, że powstanie profesjonalny ośrodek sportowy w
            Płocku. Wstyd jest patrzeć, jak jakiś tam Groclin czy Amica mogą mieć takie
            drużyny, a z Plocka to się śmieją. Ktoś kiedyś powiedzial, że nie licza się
            tylko pieniądze, bo gdyby sie liczyły to Orlen(Wisełka) byłaby mistrzem
            Polski, a Kuwejt mistrzem świata.

Pozdro jacky
            • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 18.05.02, 16:22
              Zanosi się na spore zmiany w drużynie.
              Ciekawe kto zostanie ze składu, który wywalczył awans?
              Z tego co wiem za granicę (Austria) wybierał się Krupski (zaczęto nawet szukać
              jego następcy, klub rozmawiał m.inn. z Sarnatem), ale chyba jednak zostanie.
              Nosala bardzo chce Górnik Zabrze... Na razie nie ma wielkiego (żadnego?)
              zapotrzebowania na nszych asów. Klub natomiast chce się pozbyć Guli, Wożniaka,
              Rogalskiego i Szyszki, a kilku innych wypożyczyć.
              Ja osobiście nie widzę miejsca w kadrze Nowego Zespołu dla Boldta,
              Woronieckiego, Łobodzińskiego, Litwinów...
              O rany, czy ja się doczekam w końcu solidnej drużyny piłkarskiej w Płocku? Żeby
              nie trzeba się było za nich wstydzić jak się pojedzie na wyjazd, żeby nie byli
              powodem żłośliwości dziennikarzy, żeby dali nareszcie trochę prawdziwej radości
              swoim wiernym kibicom.
              Na razie idę poogladać Wisłę (ale krakowską), jak trzepie futra Katowicom w
              Pucharze Ligi. A ostatnio gra Krakusów jest rewelacyjna.
              No to narazka.
              • Gość: ryba Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 17:13
                jakies konkrety jackie nazwiska namiary
                • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 20.05.02, 18:30
                  Sorry ryba, ale nie możemy narazie mówić wszystkiego - konkurencja nie śpi.
                  Wiem,że zagladają tu też ludzie z innych klubow - bez problemów można podglądać
                  takie dyskusje jak nasza(ja np. "byłem" dziś w Poznaniu i Szczecinie).
                  Teraz jest straszny ruch w interesie, kontrakty jeszcze nie są popodpisywane i
                  nie należy konkurencji podpowiadać o kogo walczymy i kto jest do wzięcia.
                  Teraz, gdy z ligi spadnie minimum 5 zespołów trzeba mieć super paczkę żeby się
                  utrzymać i nie należy klubowi przeszkadzać.
                  W jednej z moich wcześniejszych wizyt na forum podałem kilka klubów (nie
                  wszystkie) piłkarzy, których chcemy pozyskać - więcej na razie nie należy mówić.
                  Pewnik jest jeden - jeżeli obecny Szef klubu nie zdoła teraz zbudować dobrej
                  drużyny, to już nigdy w Płocku nie doczekamy się sukcesów piłkarzy i pozostaną
                  nam (przepraszam) wielkie "emocje" Ligi Mistrzów ... w piłce ręcznej. A to
                  będzie tak, jakby ktoś zamiast mercedesem kazał nam jeżdzić przechodzonym
                  polonezem - też będzie się "jechało", ale co to za przyjemność...
                  Pozdrawiam wszystkich. Narazka
                  • Gość: Jędrek Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 10:31
                    Coś Ci się chyba poptaszkowało . Takich emocji jakie są na meczach piłki
                    ręcznej a bedą na Lidze Mistrzów to Ty nigdy nie dozyjesz na tym stadionie .
                    Mercedes to jest w płockim handballu a przechodzony polonez w płockim
                    footballu . Pomyśl zanim coś wystukasz
                    • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 21.05.02, 17:32
                      Kolego Jędrek. Na szczęście jest demokracja i wolność słowa (choć pewne ruchy w
                      kierunku jej ograniczenia są przez aktualnie rządzących czynione) więc mogę
                      pisać to co myślę i czuję.
                      Porównywanie piłki ręcznej do nożnej nie ma sensu - wiadomo ile się pisze, mówi
                      i pokazuje jedną, a ile drugą - to jest przepaść.
                      Oczekujesz wielkich emocji po handballowej Lidze Mistrzów i nie wątpliwie
                      takowe przeżyjemy. Ale Stary ja widziałem na żywo mecz piłkarskiej Chapions
                      League (w Łodzi z Dortmundem i Warszawie z Panathinaikosem) i to było
                      przeżycie - pełen stadion, jupitery, sławy na boisku - następnego dnia mówiło o
                      tym pół Polski, a zachodnie stacje tv pokazywały skróty meczu. A przepraszam -
                      kto mówił o znakomitych występach szczypiornistek Monteksu w LM, kto się tym
                      poza Lublinem emocjonował i kto to oglądał???
                      I my też będziemy przeżywać mecze szczypiornistów - ale pewnie tylko my - bo to
                      nasza lokalna duma. I nie dyskredytuję tu płockiej piłki ręcznej. Pisałem już,
                      że od dawna jestem kibicem Naszego Klubu i za szczypiorniaka też trzymam
                      kciuki, ale to Ty wykaż trochę rozsądku! Wolisz ręczną - ok twoje prawo. Muszę
                      Ci jednak jeszcze przypomnieć, że niedawno w Płocku na mecz ELIMINACJI
                      piłkarskiej LM w którym grała OBCA nam drużyna przyszło ok. 10 tys. płocczan!!!
                      Co byłoby gdyby to wisła Płock grała o Champions League?? No, a gdyby np.
                      Wybrzeże grało u nas eliminacje, to kto chciałby to oglądać?
                      Nasi chłopcy z hali Chemika są super, najlepsi w Polsce, może nawet zawojują
                      Europę, ale mówić się będzie głośno o Płocku dopiero wtedy, gdy będzie sukces
                      na boisku piłkarskim - niestety taka jest brutalna prawda!
                      W jednym się muszę z Tobą Jędrek zgodzić - w tej chwili ręczna to mercedes, a
                      nożna polonez i to zdezelowany. Ale w poprzednim wejściu chodziło mi o
                      przyszłość - zbudowanie silnej drużyny piłkarskiej (na co teraz jest jedyna
                      może szansa) 100x bardziej się opłaci i sponsorowi i miastu i nam kibicom.
                      A ręczna niech gra i wygrywa nawet klubowe mistrzostwo Europy - tego
                      szczypiornistom, Tobie i wszystkim Nam życzę.
                      Pozdrawiam (nie miej mi za złe, że mam inne zdanie niż Ty)
                      p.s. a może jeszcze ktoś się wypowie w temacie: nożna - ręczna?
                      • Gość: wacław Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 22:35
                        wiec zobaczymy jak nasi działecze w tym roku podejdą transferów i sie
                        przekonamy czy bedzie to samo co sie zdarzało co roku ze nasza kochana petra
                        zpadała zego wszykim kibicom nie zycze ale zawsze moze byc lepiej przeciez
                        Polak mądry po szkodzie moze działacze wrescie przejrzą na oczy ze robią nam
                        kibicom wielką krzywde
                      • Gość: Raku Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.pl / 192.168.0.* 22.05.02, 07:54
                        Jacky ma rację, mimo całej sympatii dla ręcznej popularności tych dwóch
                        dyscyplin nie można porównywać. Przykładem gdy Montex zdobywał puchar
                        konfederacji nawet transmisji w TV na żywo nie było tylko jakieś bezsensowne
                        wejścia. Jędrek czy uważasz, że gdyby MŚ w ręcznej chciała by pokazywać jakaś
                        stacja kodowana to ludzie robili by taki młyn jak z nogą. Chwała ci, że jesteś
                        wielkim fanem ręki ale chyba trochę przesadziłeś. Jest to chyba jedyna gra
                        zespołowa nie wykupiona przez żadną z telewizji, a to jest najlepszym
                        wykładniekiem popularności. (często nawet wyników w sportowej sobocie nie
                        pokazują).

Pozdrowienia.
                        • Gość: Sebiik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 13:09
                          Po niekąd każda ze stron ma rację (Jędrek -Jacky, Ryba). Napewno
                          bezapelacyjnie pika nożna jest grą, która przyciąga na stadiony ludzi, tylko
                          nie w Polsce, ale to ze względu na poziom jaki prezentują nasze kluby. Tylko u
                          nas jest brak wogóle każdej z dyscyplin sportowych w TV. Wystarczy włączyć
                          kanał niemiecki i praktycznie wsztsko jest: koszykówka, ręczna, noga. Tylko
                          jak zwykle u nas nic i jeszcze durne programy. Zgadzam się z Jedrekiem że
                          ręczna jak na razie w Płocku to mercedes, a nożna to zdezelowany polonez albo
                          gorzej.
                          Mam wielką nadzieje ze Dmo zrobi drużynę, dzisiaj ukazala sie informacj na
                          jedynym z sewrisów internetowych ("Mówi się jednak, że Podbrożny jest jednym z
                          pięciu znanych piłkarzy, z którymi Orlen już się dogadał. Klub konsekwentnie
                          milczy, nie komentując sprawy.") I zgadzam się z jackym, że noga przyciąga
                          tłumy i ludzie żyja piłką w Płocku(choć to ostatnio ze względu na ciągłe
                          obiecywanie dobrej piłki znudziło już ludzi)Pamiętamy przecież że przychodziło
                          20 ba nawet 25 tys ludzi(mecz z Widzewm w pucharze)Bądzmy cierpliwy i niech
                          obecne władze dadzą pieniądze na transfery. Chyba wystarczy okradania firmy,
                          jak to było do tej pory i wyłożenie pieniędzy na cel, który służy innym ludziom
                          • Gość: Jędrek Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 15:14
                            Panowie spokojnie , jestem fanem zarówno ręcznej jak i noznej . Pomówmy o
                            emocjach jakie przeżywa się na hali i porównajmy je z emocjami na stadionie .
                            W najśmielszych snach ręczna nie dorówna popularnością nożnej - to jest poza
                            dyskusją .
                            Kto bywał na meczach ręcznej "na szczycie " czy jakim kolwiek pucharowym ten
                            zna to uczucie JESTESMY WIELCY . Póki co to dowartościowuwuje nas płockich
                            kibiców narazie piłka ręczna. Moim marzeniem (pewnie jeszcze długo nierealnym)
                            jest układ kataloński tzn, wielka Barcelona w handballu i footballu . Wyznaję
                            zasadę im lepiej stać będzie płocka piłka nozna tym silniejsza będzie ręczna .
                            Podbrozny (AMICA) i Janus (GKS) podpisali kontrakty na przyszły sezon .
    • Gość: Pik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.pl / 192.168.0.* 24.05.02, 10:27
      I znowu wracamy do punktu wyjścia: nie ma kasy. Koncern ma wszystkich w d....
      • Gość: KtośTam Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 193.59.95.* 24.05.02, 12:09
        Jak sobie przypominam, to kibice nie chcieli nazwy Orlen. Palili flagi i
        szaliki Orlenu. Wszyscy zgodnie twierdzili, że wolą Wisłę Płock w III lidze niż
        Orlen w I!
        O co więc Wam chodzi Panowie?
    • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 24.05.02, 17:45
      Owszem KtośTam - prawdziwi kibice bez zastanowienia wróciliby do Wisły Płock,
      nawet w III lidze! A wiesz dlaczego? Bo Koncern zabrał nam i nazwę i barwy, a
      wzamian dał (oprócz wyremontowania stadionu) same upokorzenia - jesteśmy
      pośmiewiskiem całej piłkarskiej Polski! Dlaczego nikt nie zmienił nazwy Legii,
      czy Widzewa, gdy były na krawędzi II ligi? A właściciel Wisły Kraków -
      Telefonika? Z II ligi do mistrzostwa Polski - bez naruszania barw i nazwy - bo
      to jest świętość!!
      Pewnie łatwiej znosilibyśmy te zmiany gdyby był sukces, super drużyna na miarę
      jednego z najpotężniejszych przedsiębiorstw w Europie. Tak zrobiła Amica -
      zmieniła nazwę i barwy starego klubu z Wronek, ale dała kibicom dobry produkt i
      coroczne występy w pucharach.
      A Ty złośliwie piszesz, że sami chcieliśmy zmany nazwy klubu. A jak byśmy nie
      chcieli to pewnie sypnęliby groszem na klub? To nasza wina?? Bzdury
      opowiadasz!!! Mamy poprostu dość prowizorki i DZIADOSTWA!!
      A w lidze grją kluby bez żadnego sponsora strategicznego, albo utrzymują się z
      prywatnych pieniędzy i dają sobie radę.
      A ja napewno Wisełki nie opuszczę, mogę jeżdzić na mecze do Radziwia, albo
      Gostynina - bo jestem prawdziwym kibicem - na dobre i na złe.
    • Gość: Sebiik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 23:36
      Dla mnie to wogóle jest dziwna sprawa z ciszą na Łukasiewicza. Gdyby Koncern
      zaprzestałby finansowania klubu,a takie padają opinie - przecież podniósłby
      się ogromny szum w płockiej prasie i radio oraz wsród kibiców. Przecież "grube
      ryby" z SLD, a takie teraz rządzą płockiem i koncernem obiecywali zbudowanie
      solidnego zespołu. Rozumię poniekąd tę ciszę, konspiracje w transferach.
      przecież zdarzyły się przypadki "podkupień" (chociażby Mila). naprawdę nie ma
      sensu cały czas pisania do Wiącka o wyjasnienia, choć ten ostatnio zmienia
      taktykę. ale porzyjemy zobaczymy i żeby nie było jak ktos juz
      napisał "obudzimy się znowu z ręka w nocniku" czyli w II lidze
      • Gość: bobas Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 17:16
        słuchacie moze zajmniecie sie powaznymi sprawami niz gdybanie sobie i co wam da
        takie pisanie? nic przez to nie zdziałacie a tylko nrwy komus psujecie.. a moze
        ktos wiec kto ma dosc? bo to wydaje mi sie ciekawe sprawy !!! bo jesli cos wam
        nie pasuje poglądy to najlepiej spodkac sie na piwku i pogadac !!
    • Gość: szpieg Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 07:59
      Wczoraj zlokalizowano na obiektach sportwowych PIOTRA MOSÓRA z AMICY WRONKI
      a jakimś papierem w ręku > OVER
      • Gość: ŁYKOŚ Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.um.pl / 10.10.1.* 07.06.02, 10:09
        Nie wiem dlaczego taki piłkarz jak mosór ma jeszcze odwagę grać w Płocku.
        Pamiętacie jak była prezentacja na Starym Rynku za kadencji Kasalika. "Na
        Piotrku będziemy opierać budowę bloku obronnego". Jeszcze się nie zaczął sezon,
        a "Piotruś Pan" pokazał wszystkim dupe, i prezesom i kolegom i kibicom. Na
        miejscu Prezesa Dmoszyńskiego kazałbym mu całować klamkę od drzwi. Co najwyżej
        Preses powinien mu kupić bilet na PKS do wronek. W Polsce jest jeszcze kilku
        dobrych obrońców, od których mosór powinien się dużo uczyć.
        • Gość: LUCKY Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.dialup.warszawa.pl 07.06.02, 13:54
          ŁYKOŚ MA RACJĘ Z TYM, ŻE MOSÓR OLAŁ KASALIKA I GAWŁOWSKIEGO, A WOLAŁ IŚC ZA
          JANASEM DO WRONEK - CHCIAŁ JEDNAK PRACOWAĆ W DUŻO LEPRZEJ FIRMIE - I NIE MA MU
          SIĘ CO DZIWIĆ.
          MAM PROPOZYCJĘ: JEŻELI GOŚĆ BĘDZIE KASZANIARZEM TAK POD WZGLĘDEM PIŁKARSKIM JAK I
          MORALNYM (WIERNOŚĆ KLUBOWI) TO DOPIERO GO OBSRAJMY, A TERAZ BĄDŹMY WIELKODUSZNI I
          NIECH SIĘ WYKARZE NA BOISKU...

• Gość: ŁYKOŚ Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.um.pl / 10.10.1.* 10.06.02, 08:34
            LUCKY: może i masz rację, niech sie wykaże, a potem najwyżej wyzwieziemy go do
            lasu; "pożywiom - uwidziom" :))))
    • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 28.05.02, 21:54
      Z coraz większym niepokojem patrzę na ruchy transferowe naszego klubu. O ile
      jeszcze przymiarki do Gumisia rozumię - przyda się stary wyga, to już masowe
      ściąganie przeciętnych obrońców mnie zastanawia. Janus, Mosór, a w kolejce
      jeszcze Stolarczyk, Wasilewski, Żwirgżdauskas plus nasi - Jurkowski, Wojnecki,
      Pastuszka, Boldt - to co już od początku będziemy się tylko bronili? Janusa i
      Mosóra znamy, ten drugi to nam nawet wykręcił nie tak dawno niezły numer
      uciekając z klubu tuż przed rozpoczęciem sezonu, gdy Kasalik chciał oprzeć na
      nim defensywę. Ale wiem, że Broniszewski uparł się, że musi mieć Mosóra - no to
      ma. Tylko ja się pytam, kto będzie rozgrywał i strzelał bramki? Szulika Dmo
      podobno pogonił, to samo z Moskalewiczem, o Drumlaku możemy chyba zapomnieć...
      może Bonk z Zabrza (to chyba żart?). A'propos Zabrza - czy szykuje się sztama z
      Górnikiem, bo od dawna o tym słyszałem, a ostatnio na meczu to nawet kibole
      krzyczeli Gór-nik Zab-rze? Osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, to chyba
      jedyny klub ze Śląska, który w miarę lubię, no i na wyjazdach na południu
      mielibyśmy "swoich ludzi".
      No ale wracając do tematu - po cichu liczę, że Dmo asy trzyma w rękawie, wcale
      bym się nie zdziwił, gdyby zawitali do nas tacy piłkarze jak - Mięciel, Klimek,
      Grzybowski, może Dymkowski, czy Nazaruk, a może Mario Piekario, chętnie
      widziałbym też u nas z powrotem Jarka Popielę (najlepszy w KSZO) - to
      wzmocniłoby siłę ognia i jakoś ten zespół już by wyglądał.
      W dalszym ciągu nie bardzo jest zapotrzebowanie na naszych "grajków". Z tego co
      wiem to tylko Nosal (Górnik), Woroniecki, Wożniak i Szyszko (Arka) oraz Sejud
      mają jakieś propozycje i to też jest problem.
      Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców.
      Narka.
      • Gość: ryba Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 14:25
        zgadzam sie jacky z tymi obroncami .mam nadzeje ze nie kupia ich wszystkich ,
        w plocku to ja bym widzial tylko wasilewskiego(talent)i stolarczyka lub mosora
        ( na pewno nie 2 naraz –graja na tej samej pozycji,chyba ze mosor bedzie gral
        ostatniego ,a jest jeszcze calkiem dobrze sie spisujacy wojnecki) i janusa bo
        on moze grac defensywnego pomocnika(i jest chyba w miare tani), co do bolda to
        stac go na lepsza gre.masz racje ze potrzeba nam rozgrywajacego mario piekario
        jest troche chimeryczny ,ale podbrozny mogl by byc.mowisz ze nie chca w plocku
        moskalewicza ,szkoda bo to dobry pilkarz tylko sie nie sprawdzil w bayernie z
        radomska.moim zdaniem potrzeba nam lewego pomocnika(moze van zagra na
        lewej?) ,bo guli w plocku to ja nie widze.popiela gra coraz lepiej ,i walczy a
        to jest wazne ,tylko usilnie chce go miec antytrener wdowczyk.moze by
        sprowadzli grzelaka r. . atak marzen to grzybowski –mieciel ,ale watpie zeby
        mieciel chcial przyjsc.jednak jak by gral klimek z grzybem to tez by bylo
        super.dymkowski to juz w ostatecznosci, a nazaruk to bardzej prawy pomocnik niz
        napastnik,przydal by sie w plocku chyba ze chca jakubowskiego.osobiscie watpie
        ze ze slaska ktos przyjdzie bo trzeba za nich placic i to duzo.
        p.s. slyszales o tym ze w plocku ma grac reprezentacyjny bramkarz z gwarka czy
        z gornika -kasprzik
        • Gość: spy Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 16:47
          Bonk ,Ariel Jakubowski , Jerzy Podbrożny i Piotr Mosór napewno zamieszkają w
          Płocku
      • pc Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 29.05.02, 22:47
        Gość portalu: jacky napisał(a):

> może Bonk z Zabrza (to chyba żart?). A'propos Zabrza - czy szykuje się sztama z
        > Górnikiem, bo od dawna o tym słyszałem, a ostatnio na meczu to nawet kibole
        > krzyczeli Gór-nik Zab-rze? Osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, to chyba
        > jedyny klub ze Śląska, który w miarę lubię, no i na wyjazdach na południu
        > mielibyśmy "swoich ludzi".

Z Górnikiem jest układ, więcej szczegółów można znaleźć w starszych tematach na
        forum petry: petra.free.plock.pl/forum

Pozdr.
        • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 30.05.02, 18:58
          Najnowsze (prawie pewne) wieści z Klubu: mamy już siedmiu nowych piłkarzy -
          Podbrożnego, Janusa, Mosóra, Bonka, Jakubowskiego, Nazaruka i Wasilewskiego.
          Wszyscy podpisali już kontrakty.
          Mnie te transfery na kolana nie rzucają. Ci piłkarze nie gwarantują nam pewnego
          utrzymania w lidze, nie mówiąc już o czymś więcej.
          Tak jak było do przewidzenia największe problemy są z napastnikami - w dalszym
          ciągu trwają rozmowy z kilkoma, m.inn. z Dymkowskim, Klimkiem, Grzybowskim.
          Dwaj ostatni mają ważne kontrakty, więc wszystko będzie zależało od tego ile
          Lubin sobie za nich zażyczy, myślę że warci są dużych pieniędzy. Chciałby
          zostać u nas Nosal (wiadomo - żona ma dobrą pracę w Koncernie), ale chyba go
          pożegnamy.
          W ogóle przez stadion przewija się mnóstwo piłkarzy, którzy chcieliby grać w
          Wiśle, ale mają takie żądania finansowe, że nie ma o czym rozmawiać.
          Dzieje się dużo, a tu jeszcze zaczynają się Mistrzostwa Świata - teraz liczy
          się już tylko piłka nożna.
          Cze
          • Gość: fan Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:33
            No jacky jezeli to prawda to masz odemnie browary.pozdro.
            • Gość: ryba Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 08:27
              no to jeszcz lewy pomocnik i 2 napadziorow i jest bardzo spoko.moim zdaniem
              powinni sie utrzymac ,a jak beda cieniaczyc to bedzie wina trenera.jacky na
              transfery legionistow nie ma co liczyc(mieciel ,piekario ,zielinski)
              • Gość: Sebiik Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 15:37
                No te transfery, które "rzekomo" klub przeprowadził nie rzucają na kolana.
                Należy się z tym pogodzić, że nie bedzie większych celów przed klubem. (a już
                to przerabialiśmy - Saganowski, Dąbrowski itp. nic nie dało). Mam nadziję że
                kogoś podeślą z A&A. A może mądrze pokierowani przez trenera wraz z "naszą"
                utalentowaną młodzieżą coś zostanie zwojowane.
                • Gość: jacky WISŁA PŁOCK IP: 80.48.4.* 31.05.02, 18:34
                  No ostatnio to mam same dobre wiadomości. A ta jest dla mnie najważniejsza -
                  najprawdopodobniej już za kilka dni (8 czerwca) oficjalnie zmieniona zostanie
                  po raz kolejny nazwa naszego klubu, ale tym razem, to będzie to, na co wszyscy
                  czekaliśmy i po raz pierwszy w I lidze wystąpi WISŁA PŁOCK!!!!! Z tego co wiem
                  sprawa jest przesądzona. Cieszycie się?! Nie wiem co z barwami, ale już samo
                  to, że znowu , po ponad 10 latach, będę mógł zaśpiewać: "...płocka Wisła aeja
                  eja o, aeja eja o, aeja eja o...!!!" jest czymś wspaniałym. I tak jak ktoś
                  wcześniej wspomniał - niech teraz płockie środowisko piłkarskie się zjednoczy
                  (będziemy mieli niezły pierwszoligowy zespół, pod naszą ukochaną, historyczną
                  nazwą) i niech ten stadion w końcu ożyje, niech mecz będzie świętem!!
                  A jeszcze co do transferów - to na pewno nie koniec. Mówiłem - u nas chcą grać
                  prawie wszyscy (nawet piłkarze Mistrza Polski, może nie Zieliński, ale
                  Piekarski, Citko), tylko że wielu myśli o natychmiastowym zbiciu fortuny i
                  dostają kopa (brawo Prezes). Tu podobno mogą być pieniądze, duże pieniądze, ale
                  są one dopiero do podniesienia z boiska (chyba słusznie?).
                  Ostatnio przypomniał o sobie niejaki Grażvydas Mikulenas (pamiętacie go? niezły
                  był), a ja zainteresowałbym się np. młodym Grzelakiem z Ruchu.
                  Zostaje Sejud, tak że młody bramkarz z Zabrza chyba nie przyjdzie.
                  I niech Działacze wybaczą, że my tu takie rzeczy opowiadamy, ale kochamy ten
                  Klub, boimy się o jego przyszłość, a ta "cisza w eterze" denerwuje nas. Kiedyś
                  to chociaż Maciek W. podrążył temat i zawsze coś było wiadomo, a teraz co - sam
                  siebie ma drążyć? No to skoro On nie może mówić, to MY mówimy to co wiemy i na
                  pewno krzywdy tym Klubowi nie zrobimy, bo to jest tylko ku pokrzepieniu serc.
                  Byle do sierpnia...Wisełka, Wisełka, Wisełka
                  Pozdro
                  • Gość: Jarząbek Re: WISŁA PŁOCK IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 08:25
                    Panowie , to czy nasza nowa drużyna będzie grała zalezy wyłącznie od jakości
                    treningu . Jeśli będą mieli siły biegać przez 90 minut to zrealizują każdą
                    taktykę .Jeśli najpierw będą mysleć o zwycięstwie i będą grali dla zwycięstw
                    to będzie dobrze a jesli tylko KASA MISIU KASA to będzie powtórka z rozrywki .
                    NIGDY WIĘCEJ II LIGI . To mówiłem ja ,Wasz trener Jarząbek ,trener II klasy .
                    Łubudubu łubudubu niech nam zyje prezes naszego klubu .
                    • Gość: MiŚ Re: WISŁA PŁOCK IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 15:22
                      Czy ktoś wie kiedy będzie losowanie Ligi Mistrzów w piłce ręcznej ?
                      Co z transferami do druzyny Mistrzów Polski ? Czy zostały jakieś transfery
                      sfinalizowane czy liczą się tylko transfery nożnej ? Trener Kozinski w
                      wywiadzie dla GW wspomniał o 2 zawodnikach z pola i bramkarzu ? Czy ktoś zna
                      konkrety ?
                      • Gość: PetraHan Re: WISŁA PŁOCK IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 19:48
                        mowi sie od dawna o dowch jugoslawianskich rozgrywajacych ,moze szmal na
                        bramce, i byl na testach Titov z Kwidzynia
                        www.petrahandball.prv.pl
                        • Gość: Ryba Re: WISŁA PŁOCK IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 11:32
                          jacky czy nie chcial bys sie stac n@fciarzem? jestes fanatykiem petry ,znasz
                          sie na pilce ,masz cos do powiedzenia takich ludzi jak ty cenimy i szukamy...:)
                          • Gość: jacky Re: WISŁA PŁOCK IP: 80.48.4.* 09.06.02, 21:47
                            Bardzo chciałem utrzeć nosa tym wszystkim śmiesznym malkontentom i panikarzom
                            (dramat, tyno i tym podobni wierni kibice Orlenu i Wisły...Kraków).
                            Sporo trudu kosztowało mnie sprawdzenie co dzieje się w klubie po zmianie
                            szyldu. Niestety niewiele jest "przecieków", ale to czego się dowiedziałem
                            napawa optymizmem.
                            W przyszłym tygodniu zostanie podpisana umowa sponsoringu pomiędzy PKN ORLEN, a
                            Wisłą Płock. Klub dostanie konkretne pieniądze, porównywalne z tymi, które
                            otrzymał w zeszłym sezonie. Aby te pieniądze mogły być jeszcze większe,
                            zastosowano manewr...odkupienia przez PKN od klubu masztów oświetleniowych
                            (mówił o tym nawet we wczorajszym wywiadzie w GW prezes Wróbel). Ktoś w końcu
                            zaczyna myśleć. A więc będą pieniądze na kontrakty i nie tylko .
                            Jutrzejsza GW napisze również o transferze Lijewskiego do Niemiec. Klub ma
                            dostać ok. 250 tys. zł. (najwyższy transfer w historii polskiej piłki
                            ręcznej!!), tak więc i na szczypiorniaka będzie trochę grosza.
                            I na koniec jeszcze jedna bardzo ważna wiadomość. We wtorek Dmo będzie
                            rozmawiał z pewnym piłkarzem, który w tej chwili gra za granicą. Ciekawe czy
                            zgadniecie o kogo chodzi. Powiem tylko, że grał on w Górniku Zabrze, że był
                            próbowany przez Engela w kadrze i jeżeli trafi do Wisły, to dla mnie będzie
                            hit. Jeśli nikt nie trafi z odpowiedzią, to póżniej powiem o kogo chodzi.
                            Tak więc panowie tyno, dramat, ale dym i inni - są piłkarze, są pieniądze, jest
                            WISŁA, tylko Wy w tym towarzystwie jakoś nie pasujecie...
                            Pozdro
                            • Gość: Wuzel Re: WISŁA PŁOCK IP: 80.48.107.* 09.06.02, 23:54
                              Z ta kadra Engela to chyba zmylka. Pomocnik czy napastnik? :P
                              • Gość: LUCKY Re: WISŁA PŁOCK IP: *.dialup.warszawa.pl 10.06.02, 07:46
                                Sporo się w ostatnie dni w płockiej Wisełce wydarzyło: powrót do ukochanej
                                nazwy, no i ta interwencja skierowana do Wróbala przez Kwaśniewskiego na Dniach
                                Chemika (no ludzie "KWACH" ratuje Wisłę od kłopotów finansowych...) - nawet nie
                                chcę myśleć co by się stało z klubem gdyby urzeczywistnić niektóre plany PKN
                                wobec Wisły sprzed piątku...
                            • pc Re: WISŁA PŁOCK 10.06.02, 08:35
                              kiedyś coś tam się słyszało o J.B. tylko raczej on nie był (?) testowany przez
                              Engela. Jeżeli możesz i transfer jest "zaklepany" to podziel się z nami swoją
                              wiedzą :)

Pozdr.
                              • pc Re: WISŁA PŁOCK 10.06.02, 08:39
                                Albo były któl strzelców M.K., ale ten to na 100% nie grał u Engela :)
                                • Gość: jacky Re: WISŁA PŁOCK IP: 80.48.4.* 10.06.02, 09:51
                                  Być może piłkarzem Wisły zostanie niebawem 25. letni wychowanek Gwarka Zabrze,
                                  ostatnio grający w Szwajcarii - Marcin Kużba. Ma on za sobą występy w
                                  reprezentacji Polski, a do obecnej kadry Engela był przymierzany, ale szansy
                                  rzeczywiście nie dostał (to bardziej dziennikarze nalegali żeby selekcjoner go
                                  wypróbował, ale Engel - wiadomo ma swoich ludzi). 4 lata temu wyjechał z kraju
                                  i zbierał za granicą dobre i bardzo dobre recenzje. Na pewno wciąż jest
                                  kandydatem do reprezentacji.
                                  Jest wysoki (182 cm), dobry technicznie i bramkostrzelny. Gdyby Dmo udało się
                                  namówić do gry w Wiśle ja byłbym bardzo zadowolony. Sprawa rozstrzygnie się
                                  najprawdopodobniej w ciągu kilku najbliższych dni.
                                  Pozdro
                                  • Gość: LUCKY Re: WISŁA PŁOCK IP: *.dialup.warszawa.pl 10.06.02, 16:27
                                    To fajna widomość jacky, tylko po co o tym pisać na jawnym forum? konkurenacja
                                    nie śpi.
                                    • Gość: paweł Re: WISŁA PŁOCK IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 17:56
                                      To wszystko przypomina mi powtórkę z Gawłowskiego . Groclin wykonał podobne
                                      ruchy i zamiast walczyć o puchary ledwo utrzymał się w lidze . Mam nadzieje ze
                                      powstanie z tych zawodników drużyna a nie groch ,mydło i powidło jak bywało do
                                      tej pory .
                                      • Gość: walker Re: WISŁA PŁOCK IP: *.dialup.warszawa.pl 10.06.02, 18:17
                                        Masz paweł rację, ale zawsze trzeba pamiętać, że bez znaczących ilościowo i
                                        jakościowo wzmocnień - zespół, który wywalczył awans nie ma szans na
                                        utrzymanie. Nawet przy optymalnym przygotowaniu kondycyjnym, szybkościowym czy
                                        taktycznym wszystkich zawodników. A skład, który jest szykowany powinien
                                        zapewnić pewne utrzymanie, bo na więcej - nie łódźmy się - na razie nas nie
                                        stać.
                                      • Gość: pinto Re: WISŁA PŁOCK IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 21:38
                                        Mistrzostwa świata pokazały ,że nazwiska nie grają . Transfery będą
                                        wzmocnieniem tylko jesli zostanie to poparte właściwą pracą na treningach i
                                        walką piłkarzy o zwycięstwa sportowe przede wszystkim a kasę przy okazji .
                                    • Gość: jacky Re: WISŁA PŁOCK - for LUCKY IP: 80.48.4.* 10.06.02, 22:41
                                      Muszę odpowiedzieć LUCKY'emu. Jeszcze kilka tygodni temu myślałem tak samo jak
                                      Ty, wiesz konkurencja itp. Ale doszedłem do wniosku, że to nie ma sensu -
                                      popatrz ile ludzi się interesuje losami Wisełki trzeba im ogłaszać dobre
                                      nowiny. Po drugie uważam naprawdę, że konkurencja jest nam niestraszna. Uwierz
                                      mi, prawie wszyscy piłkarze, których chciał Dmo są u nas, a mieli przecież
                                      propozycje z innych klubów. Najciężej było z Gumisiem - jego chętnie widziałoby
                                      u siebie pół ligi - wiadomo - najlepszy piłkarz wiosny 2002 r., ale proszę
                                      podpisał kontrakt z Wisłą (no jeszcze Orlenem). To samo np. z Klimkiem,
                                      Grzybkiem - przylecieliby tu na skrzydłach, ale na roczek, albo pół, żeby zaraz
                                      się zwinąć za granicę, dlatego pewnie podziękujemy im za usługi. Bo wiesz -
                                      nazwisko Prezesa robi swoje - facet jest w kręgach piłkarskich znany z
                                      profesjonalizmu, a do tego dochodzi solidnie zorganizowany klub - piłkarze walą
                                      tu jak w dym (iluż to się ich przewinęło przez ostatnie kilka tygodni).
                                      I powód ostatni dla którego podałem nazwisko piłkarza jest taki, że już
                                      niektórzy twardogłowi, domorośli poeci z bożej łaski zaczęli sobie śmieszki z
                                      Wisełki robić, poczytaj sobie wczorajsze posty, to się zagotujesz (wiesz, że
                                      prowincja, że III liga, że żadnych transferów i co mnie najbardziej zabolało -
                                      jeden "kibic" z Płocka!! napisał, że Wisła to tylko w Krakowie). No to
                                      chciałem im pokazać, że wszystko jest ok, PKN ma wciąż 100% udziału w klubie,
                                      że będzie sponsorował, a przykładem tego są kolejne rozmowy transferowe.
                                      Rozumiesz, chciałem im zagrać na nosach, bo mnie i nie tylko mnie chyba
                                      wkurzyły te "babajagi".
                                      Dzisiaj znowu: wywiad z Dmo w TVPłock. I co mówi Prezes: "...jeśli będzie taka
                                      potrzeba, to niewykluczone, że do Wisły trafi w ramach umowy z firmą
                                      menedżerską piłkarz(e) grający obecnie na mistrzostwach świata w Korei i
                                      Japonii..." Nielicho, co?
                                      No to by było na tyle, znowu się rozpisałem. Ciekawy jestem, czy ktoś (oprócz
                                      N@fciarzy oczywiście ;-)) czyta te moje bzdurki, czy piszę "sobie, a muzom".
                                      Ale mniejsza z tym.
                                      Dobrejnocki Wiślacy
                                      • Gość: Wuzel fur jacky IP: 80.48.107.* 10.06.02, 22:59
                                        Nom... czyta czyta. Cale szczescie jest ktos, kto wnosi odrobine optymizmu.
                                        Wszystko sie takk ladnie uklada, ze az troche za pieknie. I zal, ze nie ma sie
                                        wplywu takiego, jakby sie chcialo miec w funkcjonowanie tej naszej plockiej
                                        maszynki.

Trzymaj sie mocno!
                                      • Gość: LUCKY Re: WISŁA PŁOCK - for LUCKY IP: *.dialup.warszawa.pl 11.06.02, 08:18
                                        OK skoro zrobiłeś to bo inaczej pękło by Ci wiślackie serce - rozumiem. Widzę w
                                        Tobie prawdziwego, mądrego i szalonego kibola niebiesko - biało - niebieskich.
                                        Tak trzymaj.
        • Gość: jacky Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 11.06.02, 23:29
          No ciekawe, Dmo miał dzisiaj rozmawiać z Marcinem Kużbą, mam nadzieję, że się
          dogadali, bo nie ukrywam - bardzo na niego liczę.
          Nie wytrzymał presji i chyba wystraszył się konkurencji nasz najlepszy ostatnio
          strzelec - Jurek Wojnecki i chyba od nowego sezonu będzie grał w Wodzisławiu.
          Miałem się nie wdawać (i nie będę się wdawał obiecuję sobie!)w bezsensowną
          polemikę z tymi wszystkimi realistami, jasnowidzami i innymi mądralami, ale
          jedna rzecz znowu mnie zdziwiła. Ktoś wypomniał, że kiedyś na mecze starej,
          trzecioligowej Wisły przychodziła garstka widzów. No to ja się Pana pytam ilu
          widzów przychodziło na mecze Orlenu? Z każdym miesiącem mniej, a na wiosennych
          niekiedy nie było nawet tysiąca. Byli tylko ci najwierniejsi - N@fciarze,
          szalikowcy i starzy kibice, co to i z Wisłą i z Petrą - na dobre i na złe. To o
          co tu chodzi? Dlaczego widzów było tylu, ilu na meczach 3-ligowych? Bo im ten
          znakomity produkt pod nazwą Orlen nigdy nie smakował!! Cy Wy tego nie
          rozumiecie? Chcielibyście dalej to ciągnąć?? Dla kogo i po co?? Wreszcie ktoś
          poszedł po rozum do głowy - gra się dla kibiców, trzeba ich przyciągnąć na
          stadion, żeby się znowu identyfikowali z klubem.
          A ubliżając tym co chcieli Wisły ubliżacie też działaczom klubu - Prezesowi,
          Maćkowi Wiąckowi, który od lat o to walczył, odmawiacie im profesjonalizmu i
          znajomości rzeczy - oni nie wiedzieli co robią, TYLKO WY WIECIE!! Tak jak
          powiedział bodajże Wuzel - nie byłoby już tu Dmo, gdyby było niebezpiecznie!
          Jego każdy klub przyjmie z pocałowaniem w rękę.
          Koncern nie opuści klubu, ma w dalszym ciągu 100% udziałów w SSA, umowa
          sponsorską zostanie podpisana być może na trzy lata (a nie jak było dotychczas
          na rok), dojdzie konkretna kasa z Canal+, wpływy z biletów, a o resztę niech
          się martwi Dmo i spółka.
          A my nie kłóćmy się, kibicujemy przecież jednej drużynie jakby się ona nie
          nazywała. Róbmy, to co do nas należy, a przyszłość pokaże kto miał rację. Mam
          nadzieję, że MY :-))
          Pozdro
          • Gość: krzycho Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: 80.48.4.* 11.06.02, 23:38
            Dzięki za optymizm.
            Tylko wszystko sie kręci wokół kopaczy, a nad ręcznikami zawisły czarne chmury.
            Mam nadzieję że ktoś wyjaśni zaistniałą sytuację i wzmocnimy się bo w
            przeciwnym razie nie mamy co szukać w Lidze Mistrzów.
            Jeśli jest ktoś kto zna temat to niech mi odpowie.
            Pozdrawiam i też jestem pod wrażeniem transferów, mam nadzieję że wypalą, a
            raczej wierzę w to że wypala bo jestem kibicem tej drużyny.
            Nara
            • Gość: m4 Re: TRANSFERY NA sezon 2002/2003 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 00:57
              Ja mam nadzieje ze kasa klubu bedzie pomniejszona o wplywy z biletow - jak
              kibice by wchodzili za darmo, to by bylo na kadzym meczu pare tysiecy. Jacky:
              chyba nie ma sensu wchodzic w polemike z tymi "realistami" bo ci ludzie sa po
              prostu typowymi czarnowidzami. Zaloze sie, ze jak byl Orlen, to narzekali,
              teraz narzekaja, a jak zdobedziemy mistrzostwo ;) to zeby im nie bylo glupio
              tez beda narzekac. Prawdziwy kibic zawsze wierzy, a nie ciagle szuka dziury w
              calym, wyzywajac sie gdzie popadnie, bo akurat zona go zdradza, dostal kolejna
              obnizke, a w dodatku jak pisze to co wszyscy, to sie nie wyroznia.

Fakt faktem - reczna troche schodzi na dalszy plan, ale, jak juz gdzies
              napisalem zalety marketingowe tej dyscypliny w Polsce sa znikome, wiec nikt sie
              tym nie przejmuje. Mimo wszystko wierze, ze prezesi zarowno Wisly jak i PKN
              pokaza tym wszystkim malkontentom, ze graja w jednej druzynie - razem z nami -
              kibicami.
              • Gość: ręcznik IDZIEMY DO EUROPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 09:42
                Już za dwa lata Polska będzie w Unii Europejskiej a wtedy ZALETY MARKETINGOWE
                zespołu PIŁKARZY RĘCZNYCH Wisły Płock dojdą do głosu . We wrzesniu druzyna
                startuje w Lidze Mistrzów . Jesli będzie przez okres najbliższych dwóch lat
                prowadzona rozsądna polityka wobec druzyny naszego Mistrza Polski to będzie to
                produkt marketingowy wysokiej klasy . Liga Mistrzów to marka najwyższego
                produktu w branży niezwykle ceniona w Europie . Własnie dlatego ,że piłka
                ręczna w Polsce nie jest zauważana przez media w wystarczający sposób trzeba
                inewstować w europejski rynek sportowy . Reprezentacja grała na ME będzie a
                grać na MŚ , czołówka ligowa wygrywa z najlepszymi w Europie , polskich
                zawodników chcą kupować najlepsze kluby europejskie - Wisła Płock w piłce
                ręcznej może być eksportowym polskim klubem ,który ma szansę przyciągnąć
                znaczących sponsorów dla całego klubu Wisła Płock . I tak nalezy na to patrzeć
                • Gość: m4 Re: IDZIEMY DO EUROPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 17:21
                  Oczywiscie, drogi reczniku ;), masz racje. Zgadzam sie z Toba w 100%. W ogole
                  najlepszym wyjsciem byloby znalezienie silnego sponsora dla recznych, bo wtedy
                  sama nozna koncern bylby w stanie spokojnie utrzymac.
                  • Gość: ręcznik Re: IDZIEMY DO EUROPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 18:04
                    Obawiam ,się żeby sprawy nie poszły w drugą stronę . Koncern wyraźnie ogłosił
                    ze interesuje go tylko i wyłącznie sponsorowanie sportu na najwyższym poziomie.
                    Jeśli niedaj boże " druzyna zaprojektowana przez Dmo " nie utrzyma się w lidze
                    to kara boska spadnie na nas jak grom z jasnego nieba . Módlmy się .
    • Gość: Mariusz STREJLAU IP: *.waw.cdp.pl 19.06.02, 08:55
      Czytajcie. A jaką własciewie pelni role Strejlau w Wiśle Płock kopanej ? Coś
      kiedyś miał byś jakimś tam doradcą sportowym czy kimś takim kinsultującym co
      bierze duuuzą kasę za nic. Nie podoba mi się jak siedzi w studiu Mundial
      Raporcie. Bardzo nonszelancka poza i glupio się mądrzy robiąc miny konia po
      ciężkiej orce.
      • Gość: LUCKY Re: STREJLAU IP: *.dialup.warszawa.pl 19.06.02, 09:17
        No Mariuszu nie popisałeś się... Strajlaua od dawna nic z płockiem nie łączy
        odszedł prawie rok temu...
        • Gość: Mariusz Re: STREJLAU IP: *.waw.cdp.pl 19.06.02, 10:22
          ....ufff.. całe szczęście...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka