Dodaj do ulubionych

Horror w przychodni przy Reja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:25
Jestem zapisana do tej przychodni i musze przyznac ze to co tam sie dzieje to
szok, pielegniarki z gory z rejestracji sa nadete, niemile i aroganckie,
bylam raz z mama, musiala zrobic ekg ale pielegniarka z okienka powiedziala
ze lekarz jej juz nie przyjmie wiec mama sama zapukala do lekarza i bez
problemu ja przyjal, a z numerkami to jest odlot, trzeba od samego rana
wczesnego wydzwaniac do przychodni zeby sie zarejestrowac bo jesli numerka
nie dostnaiemy to nikt nas nie przyjmie, TRAGEDIA!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:03
      Bardzo się cieszę, że ktoś głośno zaczął mówić o tym co się dzieje w
      przychodnina Reja. Mam nadzieję, że spowoduje to zmianę na lepsze.
    • Gość: ollotomi Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 20:17
      a ja jestem zapisany do orlen mediki na kolegialnej tam to jest zycie jak w
      madrycie
      dzwonie umawiam sie na konkretna godzine panuje mila atmosfera lekarze
      kompetentni czegoz mozna chciec wiecej
      z drugiej strony ludzie jak wam zle to zabierzcie swoje karty i przeniescie sie
      tam bo naprawde warto a z dojazdem jesli istnieje taki problem no coz ja
      dojezdzam pare przystankow i jakos nie placze ale dla komfortu jestem w
      stanie ,,az tyle'' sie poswiecic
      • Gość: obiektywny Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 13:43
        ja jestem zapisany do orlen mediki na kolegialnej tam to jest zycie jak w
        madrycie
        odp.
        Chyba jesteś pracownikiem orlen mediki skoro im robisz taką reklamę. Służba
        zdrowia jest wszędzie taka sama. Ja byłem zapisany do orlen mediki ale szybko
        zrezygnowałem z ich usług, gdy poszedłem po pomoc, bo miałem zapalenie ucha
        środkowego z ropnym wyciekiem, silny ból a pielegniarka powiedziała mi że mogę
        zapisać się, a najbliższy termin wizyty za dwa tygodnie.

dzwonie umawiam sie na konkretna godzine panuje mila atmosfera lekarze
        kompetentni czegoz mozna chciec wiecej.
        odp
        Do alergologa w orlen medice(oczywiście ze skierowaniem) czekałem rok, po czym
        gdy nadeszła pora wizyty i chciałem potwierdzić godzinę, doqwiedziałem się, że
        pani alergolog jest chora. muszę czekać ok.miesiąca.

za z dojazdem jesli istnieje taki problem no coz ja
        dojezdzam pare przystankow i jakos nie placze ale dla komfortu jestem w
        stanie ,,az tyle'' sie poswiecic

jak się jest zdrowym, to bez różnicy czy jedzie się jeden czy dwa przystanki.
    • Gość: Jurek Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.pzuzycie.com.pl 08.11.04, 20:46
      makowka, debilu, co ty pierd....olisz
      "Deklaruję, że od stycznia wszystko na pewno będzie już przy Reja działać
      normalnie."
      co maja zrobic chorzy do tego czasu ?
    • Gość: współczuję Re: Horror w przychodni przy Reja IP: 80.51.224.* 08.11.04, 22:02
    • Gość: ktoś Przychodnia na podolszycach IP: 80.51.224.* 08.11.04, 22:06
      Przychodnia "terapia" na podolszycach wcale nie jest lepsza!!!!
      • Gość: zez Re: Przychodnia na podolszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:58
        Pan Makówka za taką odpowiedż od jutra powinien przestać być dyrektorem. Ale to
        człowiek z zaciągu MM więc mu nic nie grozi.
        • Gość: ### Re: Przychodnia na podolszycach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 23:27
          A czy dr Sobieraj pracowała w POZ do 21 - ciekawe?Podobno praca w przychodni
          nie za bardzo jej wychodziła.
    • Gość: Prezes_Zarządu Do Dyrektora Roberta Makówki: IP: 193.59.95.* 09.11.04, 07:28
      Pan odpowiada jednoosobowo za cały ten bałagan i Pańskie mierne próby
      usprawiedliwienia się to marne wykręty na poziomie przedszkolaka. Pan powinien
      tak zorganizować pracę, aby opisane zdarzenia nie miały miejsca i jeszcze
      zoptymalizować koszty obsługi (aby zmieścić się w budżecie). Ja w przemyśle
      robie to od kilku lat. Jak Pan tego nie potrafi - to pozostaje dymisja. Mnie
      weryfikuje rynek, a Pana powinni zweryfikować pacjenci. Dla informacji mam 250
      pracowników,w tym 90% posiada wyższe wykształcenie i średnia płaca w firmie
      5200 zł / miesiąc.
      • castaneta Re: Do Dyrektora Roberta Makówki: 09.11.04, 07:43
        To może mnie zatrudnisz za 3/4 tego?:-)
      • Gość: Gosciu Re: Do Dyrektora Roberta Makówki: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:47
        Jestem studentem i szukam pracy na pol etatu, moze jakas oferta?? Jezeli
        zarobie polowe tego co pan pisze to moge zaczac od zaraz.
      • Gość: leon Re: Do Dyrektora Roberta Makówki: IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 12:03
        to ja chcę do Ciebie, dwa fakultety; informatyka i rachunkowość, gdzie wysłać
        CV?
    • Gość: Gość II Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:00
      Właśnie dziś o godz. 7,30 dodzwoniłam się do rejestracji w tej
      przychodni i usłyszałam, że na cały dzień nie ma już numerków do
      lekarza ogólnego. Nie należę do osób uskarżających się na byle co,
      więc do lekarza idę wówczas, gdy naprawdę potrzebuję pomocy. Dziś się
      wściekłam , odczuwam potworne bóle - jutro zabieram karty całej rodziny
      i przenoszę je.
    • Gość: pacjent Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.c153.petrotel.pl 09.11.04, 10:01
      O! Tak, jak ci z Reja wyjada za granicę to nie będziemy nawet ich wspominać.
      Szczęśliwej podróży...
    • Gość: geniusz Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 12:15
      Ludzieeee zmieńcie przychodnię to takie proste...
    • Gość: nutka Ludzie wypiszciesię z tej przychodni! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 09.11.04, 13:10
      Jak im się masowo pacjenci zaczną wypisywać to będą jeszcze skalmelć o wasze
      wizyty!
      • Gość: Marian Re: Ludzie wypiszciesię z tej przychodni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 17:38
        Nutka twoj tok rozumowania w tym przypadku jest błedny to jest przychodnia
        państwowa i lekarzom jak za PRL nie zależy na ogromnei ilości pacjentow tym
        bardziej jak wspominają w artykule przychodnia ma niedostaki kadrowe.
    • qtasek Re: Horror w przychodni przy Reja 09.11.04, 14:12
      lekarze nie są tutaj nic winni - to państwo jest chore, a rząd wciąż was - osły
      - mami, że "wszystko wam się należy" za darmo, w ramach składek, i oczywiście
      każda usługa na najwyższym poziomie: z wylizaniem dupy, umyciem nóg i jeszcze z
      biletem powrotnym do domu, albo gotówką na taksówkę. I wszystko w ramach
      ubezpieczenia, tego - pożal się Boże - zdrowotnego abonamentu.
      >>>>>>
      Sami wiecie ile miesięcznie jest odciągane z waszych składek na ubezpieczenie, tak?
      >>>>
      Wiecie ile w płockim regionie dostaje "na was" przychodnia do której nalezycie??
      ok. 7 zł (wachania kilkudziesięciu groszy na pacjencie w różnych przychodniach).
      Pytanie: czy tyle odciągane jest z waszych pensji???
      >>>>
      policzcie ile zabiera po drodze urzędnicza czapa, zanim pieniądze trafią do kasy
      przychodni (czyli faktycznie zaczną służyć do tego, na co są przeznaczne) :)
      >>>>
      I za te 7 zł przychodna ma opłacić wszystkie wasze badania (!!!!)
      Wiecie ile kosztuje ekg, testy alergologiczne, usg???? Sprawdźcie, czy na
      wszystko wystarczy :)
      Za takie pieniądze to wystarczy jedynie na poradę a wy chcecie żeby lekarz z
      uśmiechem zaglądam wam w dupy, gęby, cipki i jeszcze całował na pożegnanie :)
      >>>>
      Ale przychodnie przędą jak widać, i będą przędły dalej, ale wiecie co wykańcza
      tak naprawdę przychodnie???
      Pacjenci, którzy z każdym wzdęciem, pierdnięciem, beknięciem, lecą do lekarza,
      jakby zaraz mieli umrzeć, a najlepiej jeszcze kiedy wzywają karetkę :)
      No i oczywiście najlepiej kiedy za każdym razem otrzymamy pakiet badań (od kału
      po krew) (!)
      a wszystko za 7 zł, pamiętajmy :)

Gdyby za te 7 zł pacjent korzystał z lekarza tylko wówczas, kiedy faktycznie
      tego potrzbuje to jeszcze byłoby jako tako - i jest spora grupa takich
      pacjentów, dzięki Bogu - ale jest również spora grupa takich, co to przychodzą
      po 10 razy w miesiącu (z każdym beknięciem, pierdnięciem, itd.), a pieniędzy na
      nich starcza tylko dlatego, że inni akurat w danym miesiącu nie przyszli.
      >>>>
      I tak wygląda sytuacja.
      I czekam z ustęsknieniem na dzień, kiedy to wszystko po prostu pie..ie i
      służba zdrowia się sprywatyzuje - innej rady nie ma
      A ubezpieczenie - oczywiście mniejsze - będziemy płacić jedynie od leczenia
      szpitalnego, nieszczęśliwych wypadków, i innych takich. I mam nadzieję, że już
      nie państwu polskiemu, ale ubezpieczycielowi.
      Pozdr!
      • Gość: Medana Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:21
        w końcu ktoś to napisał - poczytajcie mędrcy
    • Gość: Gonia Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.norcomisp.pl / 80.50.13.* 09.11.04, 15:25
      Też jestem pacjentką przychodni z Reja i ta sytuacja utwierdziła mnie w
      przekonaniu, że należy stamtąd wiać. Wcześniej też nie było lepiej. W lecie , z
      powodu remontu przychodni byłam odsyłana z maleńkim dzieckiem trzy razy, gdyż
      nie potrafiono mi powiedzieć w który dzień tygodnia będą wykonywane
      szczepienia. Ostatecznie wyznaczono tylko jeden dzień do godz. 14, czy 15. Na
      moą sugestię, że są to godziny pracy pani pielęgniarka tylko wzruszyła
      ramionami.
    • frida84 Re: Horror w przychodni przy Reja 09.11.04, 16:48
      Ludzie a co wy wiecie o pracy pielęgniarek. Wszyscy uważają, że w zakresie ich
      obowiązków jest zapisać, wysłuchać i jeszcze z pokorą przyjąć obelgi. Nikt nie
      zwraca uwagi na to, że są to ludzie tacy jak my. Obudźcie się!!!!! Zacznijcie
      doceniać ich pracę a oni będą doceniać was. I nie liczcie na to, że
      pielęgniarka, która jest na nogach od ośmiu godzin, będzie jeszcze z uśmiechem
      tolerowała chamskie zachowanie. Bo, powiedzmy sobie szczerze, jak się
      zachowujemy, gdy kolejka trochę się opóźnia. To nie wina pielęgniarek, tylko
      tych na Wiejskiej. Do nich miejmy pretensję. I przychodzmy na czas do lekarza,
      bo pielęgniarce nie płacą za nadgodziny.
      • Gość: Fiku miku Horror w przychodni przy Reja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:53
        Ta cala przychodnia to hu*nia z patatajnią i tyle, wszyscy co tam pracuja sa
        siebie warci, ehh szkoda gadac.
        • Gość: :) Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 09.11.04, 17:01
          Gość portalu: Fiku miku napisał(a):

> Ta cala przychodnia to hu*nia z patatajnią i tyle, wszyscy co tam pracuja sa
          > siebie warci, ehh szkoda gadac.

ehh, nie ma jak wtedy, kiedy analfabeta podsumowuje wszystkich
    • Gość: ktoś Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:55
      Ja przepisalem sie do Orlen Mediki ok 2 lat temu z tych samych powodow. Juz
      wtedy zaczynalo sie bagno na Reja. Teraz jest juz totalna masakra, a nie
      przychodnia.
    • Gość: Obcy Re: Horror w przychodni przy Reja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:42
      Zapominacie kto tę reformę służby zdrowia wprowadził? Przypominam niejaki
      solidaruch BUZEK i to za waszym przyzwoleniem! HOMOSOLIDARUCHÓW wybraliście
      WY! Mają się dobrze w przeciwieństwie do was! Polikwidowali "szumnie" lecznicę
      rządową tak, aby w wybranych przychodniach ONI i ich rodziny się leczyły....Nie
      zapominajcie, że wy ich wybraliście, a teraz się dziwicie! Kto dał akcie tym
      prostym ludziom z Orlenu? Też oni. Mają po dwa samochody ikilka mieszkań, awy
      żyjecie w skrajnej nędzy!...Widziały gały kogo wybierały!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka