Dodaj do ulubionych

Gostynin-Zdrój

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 19:07
Najpierw jak to przeczytałem, to pomyślałem sobie - dobre sobie. Po dłuższym
zastanowieniu stwierdziłem jednak że to szczytny cel :) i może w dalekiej
przyszłości dojść do skutku. Ale kiedy zobacyłem końcówkę artykułu, której na
początku nie przeczytałem to ... nic, tylko się uśmiechnąć :)
Obserwuj wątek
    • Gość: płocczanin Re: Gostynin-Zdrój IP: 193.243.142.* 10.12.04, 19:42
      jest to możliwe niestety potrzebny jest też inwestor oby tak jak w nałęczowie
      • Gość: piotr Re: Gostynin-Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:04
        Jestem ZA! Ale jeżeli wg.nowego rozkładu jazdy PKP dziennie przez Gostynin będą
        jeżdzić tylko 3 pary pociągów osobowych i to w takich godz.,że tylko usiąść i
        płakać, to trudno bedzie osiągnąć "wynik" 2 tys.turystów dziennie,Panie
        Burmistrzu.Nie każdy posiada własny samochód i kożysta z PKS.
    • roman_j Re: Gostynin-Zdrój 10.12.04, 19:56
      Wspaniały pomysł. Mocno trzymam kciuki! :-))
    • Gość: mikin Re: Gostynin-Zdrój IP: *.class145.petrotel.pl 10.12.04, 19:56
      Pomysl jest naprawde godny uwagi i przede wszystkim realny do wykonania w
      rejonie Gostynina. W dalszej kolejnosci mozna uzywac wod geatermalnych do
      ogrzewania mniasta jako surowiec pomocniczy /w tym przypadku temperatura wody
      jest zbyt niska/. Woda bez uzycia pomp wyplywa z wnetrza ziemi pod wlasnym
      nadcisnieniem, nastepnie po oddaniu ciepla jest z powrotem zawracana do ziemi
      /do warstwy wodonosnej z ktorej zostala pobrana/. powodzenia
    • Gość: zdzich Re: Gostynin-Zdrój IP: *.c148.petrotel.pl 11.12.04, 00:07
      pomysł super a jak nie macie skąd wziąć środków finansowych to z PKN - u a
      ponadto z unii .Róbcie to beż trzymanki dacie rade. Napewno wanm wyjdzie.
    • Gość: gostynin Re: Gostynin-Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 08:53
      To jest marzenie burmistrza - pewnie widzi w tym duży interes dla siebie i swej
      rodziny
      • kacha255 Re: Gostynin-Zdrój 11.12.04, 11:33
        Jeśli nawet to na takiej inwestycji skorzysta i twoja rodzina a nie tylko
        burmistrza bo przestaniesz mieszkać w maleńkim prowincjonalnym miasteczku o
        którym nikt nie słyszał
      • Gość: rec Re: Gostynin-Zdrój IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 12.12.04, 13:07
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: gostynin napisał(a):

> To jest marzenie burmistrza - pewnie widzi w tym duży interes dla siebie i
        swej
        >
        > rodziny

Takie posty jak twój to admin powinien kasować z urzędu..
      • Gość: Zażenowany Re: Gostynin-Zdrój IP: *.c151.petrotel.pl 13.12.04, 15:17
        Ale ty gościu jesteś burak. Od razu widać, że typowy przedstawiciel kraju nad
        Wisłą. Sam nie ma, ale i inni, żeby nie mieli.
    • Gość: radeqrdemenes Realny: Gostynin-Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:17
      To wielka sprawa jestem mieszkańcem Płocka i jestem za tym całym sercem
      To wielka sprawa dla całego regionu, i cały regin powinien wspierać tę
      inwestycje. Płock i płocczanie mogliby aktywnie wspierać ten pomysł i
      póżniej inwestycję. To nie tylko wielka sprawa dla Gostynina dla Płocka
      również. Płock ma również wielkie turystyczne aspiracje, dlatego należy
      połączyć siły i współpracować a nie konkurować!!!!!!!

PS Chwała temu pomysłowi!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: gostyniak Re: Gostynin-Zdrój IP: *.c151.petrotel.pl 13.12.04, 07:35
      10% DO PRYWATNEK KIESZENI Z KAŻDEJ PUBLICZNEJ INWESTYCJI - to coś mówi. Już
      teraz burmistrz pobudował pływalnie i chciał podnieść podatki o 100% "bo trzeba
      pływalnie utrzymać a to kosztuje". Jeśli się prywatny inwestor nie bierze za tą
      inwestycję znaczy to że jest nieopłacalna, i ktoś musi do niej dopłacić -
      zgadnij koteczku kto. "kto płaci? Pan płaci, Pani płaci, ten Pan płaci, wszyscy
      płacimy"
    • Gość: sąsiad Re: Gostynin-Zdrój IP: *.c154.petrotel.pl 13.12.04, 13:05
      Przeczytałem i .......zdębiałem (zgłupiałem)! To tyle lat n i k t nie podjął
      tego wielkiego daru natury? Przez tyle lat był ten temat w zapomnieniu? A, może
      było to celowe działanie by nie dopuścić do rozwoju Gostynina. Przecież to kary
      godne. Myślę, że tamtejsza prokuratura wszcznie śledztwo w tej sprawie i ją
      wyjaśni.
      Gostyninowi należy życzyć aby jak najszybciej podniósł z ziemi ten dar natury i
      stał się uzdrowiskiem. Tak, to Gostynin Zdrój!! Coś pięknego! Powodzenia!
    • Gość: Jaś Re: Gostynin-Zdrój IP: 213.17.255.* 13.12.04, 14:52
      W Gostyninie faktycznie są gorące źródełka - parzą ale kieszenie tych ktorzy
      wezmą prowizje. Skoro inwestorem bedzie Miasto to znaczy ze najgorecej bedzie
      na Placu Wolnosci .... Uwadze redaktora artykułu polecam lekturę Ewidencji
      Nieruchomosci w Starostwie Gostynin ewentualnie akty Notarialne w Ksiegach
      Wieczystych, ustanowionych dla terenow rolnych pomiedzy ulicą Bagnistą i
      Łąkową. Jak wieść gminna glosi dziwnym trafem źródełka tryskają na działeczkach
      bedących wlasnoscia Pana Burmistrza lub jego bliskich .... Dziwnym tez trafem
      łąki na ktorych dokonano odwiertow przylegają wprost do nieruchomosci Pana
      Burmistrza....
      • Gość: Zażenowany Re: Gostynin-Zdrój IP: *.c151.petrotel.pl 13.12.04, 15:24
        Po prostu umiał się facet zakręcić koło sprawy, a tobie żal, bo tobie się nie
        udało. I tak czołgaj się przez życie łkając na swój los i dławiąc się swoją
        zawiścią. Jakie to polskie.
        • Gość: Jaś Re: Gostynin-Zdrój IP: 213.17.255.* 16.12.04, 15:54
          do Zażenowanego.
          Powiem ci ze wiesz, tyle ile zjesz, a ze slabo jesz to i mało wiesz !! Nie
          szkoda ci wydawać kase miejską a wiec i twoją na takie utopie ?? Skonczy sie na
          paru kosztownych ekspertyzach i moze odwiertach... a koszty poniesiemy my
          wszyscy. Jak miasteczko którego budzet jest 6 razy mniejszy od wartosci
          inwestycji moze zrealizowac taka inwestycje ?? A Unia daje, ale po realizacji
          zapewnieniu finansowania swojej czesci inwestycji W łeb sie puknij pacanie !!
          Jakie to polskie - naiwnosc i ignorancja.
          ps. powinienes sie inaczej podpisac - np. Klakier
    • Gość: Ktosia Re: Gostynin-Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:34
      Z Koziej Wólki chcą atrakcję zrobić! Przecież tam diabeł mówi dobranoc.
      Wywęszyli skąd można troche pięniędzy skubnąć to i sprawę nagłaśniają. Ktoś się
      na tym obłowi. Zgadnijcie kto
      • Gość: rec Re: Gostynin-Zdrój IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 19:10

Gość portalu: Ktosia napisał(a):

> Z Koziej Wólki chcą atrakcję zrobić! Przecież tam diabeł mówi dobranoc.
        > Wywęszyli skąd można troche pięniędzy skubnąć to i sprawę nagłaśniają. Ktoś
        się
        >
        > na tym obłowi. Zgadnijcie kto

Bez kuracji mózgu ..trudno ci będzie.
    • Gość: rec Re: Gostynin-Zdrój IP: *.visp.energis.pl 16.12.04, 17:43
      Posty z Gostynina = żenada! Jednocześnie odpowiedź - gdzie najbliżej do piekła.
    • Gość: Tu i teraz Re: Gostynin-Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:28
      Podobne źródła odkryto w miejscowości Olsztyn k/Częstochowy. Tam również mają
      powstać baseny i kompleksy uzdrowiskowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka