Gość: Maro IP: *.idea.pl 16.01.05, 21:45 Co sądzicie o szkole językowej YLC na Kościuszki , właśnie mam zamiar się tam zapisać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorcia Re: Angielski w Płocku IP: *.class145.petrotel.pl 17.01.05, 13:03 Fajna szkoła z super atmosferą i profesjonalnymi lektorami.Sama chodzę tam już 3 rok i jak do tej pory wszystko o.k.Gorąco polecam, trafiony wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Angielski w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 20:32 Jestem magistrem. Od wielu lat angielski jest moją pasją i udzielę korepetycji od podstaw do poziomu zawansowanego. Jako osoba która niedawno skończyła naukę chętnie udzielę pomocy na studiach , w tym na filogii. Cena do uzgodnienia. Telefon: 698 923 057 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Friend Re: Angielski w Płocku IP: *.cec.eu.int 06.11.06, 15:13 Tony McClaren, who is the topic of a few previous letters is infected with herpes virus and every girl who had or currently has any sexual contact with him should make a test. Those who have decided to carry on and still let him to fuck them, should be aware of consequences as this virus leads to displasy of cervix and then to cancer. Good luck ladies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A girl to Friend IP: *.akademiki.uni.torun.pl 13.11.06, 11:35 hey. how can you say that? did you have any contact with him so now you are saying that? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Friend Re: to Friend IP: *.cec.eu.int 13.11.06, 14:27 Well I'm a man, so you have the answer, but yes I do know a girl who had. Odpowiedz Link Zgłoś
a.girl Re: to Friend 13.11.06, 20:28 Its very sad if its really true what your saying, but how can he treat these girls like that. unbelievable. very sick man for me. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: Angielski w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 24.01.05, 08:46 wiesz...wszytsko zalezy od tego co chcesz tak naprawde robic...uczyc sie czy "imprezowac" z angielskimi murarzami... jak wiele osob w plocku,..tez tam zaczełam swoj angielski, ale polegal on na przychodzeniu na zajecia tylko i wylacznie, bo nic z nich nie wynioslam....osoby tzw "anglojezyczne" wogole nie potrafiły prowadzic zajec tak jak tego oczekiwalam...no coz a teraz przygotowuje sie do CEA...w CE ORLEN i powaga tych zajec a zarazem i atmosfera jest NIE DO POROWNANIA!!!!powaznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Angielski w Płocku IP: 193.59.95.* 28.10.05, 15:18 Nelka Twój komentarz jest bardzo trafiony. Ja nawet wiem ile płacą native speaker-om w YLC. Ich gaża odzwierciedla pozim prowadzonych zajęć. Na pewno też nie przygotują do żadnych egzaminów typu CAE lub CPE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Angielski w Płocku IP: *.idea.pl 25.01.05, 12:50 Myśle Nelka,że takie mało obiektywne obsmarowywanie Ylc może świadczyć,że tak naprawdę nigdy nie chodziłaś do tej szkoły a nasłał cię ktoś z CE Orlen a jest to niuczciwe.Zastanów się nad sobą.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutka Re: Angielski w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:14 Może Cię Maro rozczaruję, ale podzielam zdanie Nelki. Oczywiście atmosfera i ludzie w YLC są fantastyczni, ale niestety (z przykrością to stwierdzam) poziom nauczania, a tym samym wiedza ucznia wyniesiona z YLC jest mizerna. Faktycznie lektorzy, szczególnie native, są super koleżeńscy, często się spotykaliśmy np. w Lisiej, ale (może właśnie dlatego) nie wszyscy mogą lub chcą w ten sposób się "uczyć". Nie każdemu odpowiada (nawet czasowo) wychodzenie z grupą znajomych do pubu, na piffko, żeby pokonwersować sobie w obcym języku. Szkoda... Na zajęciach atmosfera jest luźna, a to z kolei nie wymusza samodyscypliny do nauki. Wyniki są jakie są. Sama przeniosłam się do CE Orlen-u i przynajmniej tu znalazłam to, co jest potrzebne do nauczenia się języka: mianowicie dyscyplinę, mnóstwo nowego słownictwa i konkrety. Przede wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Angielski w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 16.02.05, 12:13 jak mozesz sady takie wydawac skoro nie znasz osoby a smiesz twierdzic ze ktos nasyla czlowieka z jednej szkoly by podburzal opinie innej.smiechu warte.raczej uznaj to za wyrazona opinie na konkretne pytanie a nie podkopywanie .czlowieku!!! pomysl..a tak na marginesie dodam ze mozre i YLC jest oki ..tylko nie wszystko kreci sie wkolo biznesu czasem warto pomyslec jeszcze o jakosci, a ta tworza profesjonalni lektorzy.....czy ci natywni w YLC maja jakies dyplomy ukonczenia studiow z jezyka rodzimego? ja nie wiem i pytam ot tak moze ktos udzieli mi odpowiedzi-zastanawiajace prawda, ze taka persona po studiach wyjezdza z wlasnego kraju by pracowac nie za funty a za zlotowki??? sam sobie odpowiedz pozdrawiam ps chodzialm tam niestety i wiem jedno ze nie wroce bo musialabym ze 3 lata przygotowywac sie do FCE....uczac natywa jak sie to robi.....tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Angielski w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:44 No cóż ja nie znam YLC, więc nie wypowiadam się na temat tej szkoły, ale polecam Empik (mimo, że jego opinia ostatnio podupadła), ja jestem zadowolona z tej szkoły, uczę się tam już dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Angielski w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:21 Empik.tragedia ............lekorzy po az licencjacie PWSZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Do Izy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:59 W Empiku uczę się od 3 lat i jestem zadowolona z poziomu tej szkoły, nie wiem na jakiej podstawie sądzisz, że ta szkoła to tragedia, być może tobie nie udało się jej skończyć i dlatego wydajesz taką opinię. A jeśli już patrzymy na uczelnie, skąd wiesz, że inne szkoły językowe nie zatrudniają lektorów po PWSZ?? Poza tym, dla mnie najważniejszy jest efekt mojej nauki, fakt że język którego się uczę opanowuję na wysokim poziomie i nie interesuje mnie po jakiej szkole jest moja lektorka, bo skoro potrafiła mnie nauczyć, to oznacza że sama też umie. A na przyszłość Izo pamiętaj, że każdemu odpowiada inna metoda nauczania, właśnie dlatego istnieje w tym mieście kilka szkół językowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasjopea123456 Re: Angielski w Płocku 26.08.05, 22:14 YLC rzeczywiscie reprezentuje żałosny poziom nauczania, a to jest spowodowane chciwoscią wlascicielki. Co roku zatrudniają ludzi prosto po licencjacie, nieopierzonych, których oszukują na maxa. Nic więc dziwnego, że nikt dobry nie chce dla nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roch Re: Angielski w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:45 chodzę tam, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: Angielski w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:49 Słuchajcie ja postawiłem na nową szkołę The Sunny Szhool na Tumskiej. Chodzę tam kurs przygotowujący do matury z j. angielskiego. Fajna atmosfera, super lektorka. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolo szwarc Re: Angielski w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:05 LOL takie watki mnie rozbrajaja :) ale przeciez nie sposob dociec czy to szkoly same sie reklamuja czy szkaluja... tak czy siak pusty smiech mnie ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Angielski w Płocku IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.01.06, 00:12 CE Orlen lub empik - ale w tej drugiej tylko na wysoki poziom od fce w górę-bo wtedy masz dobrego lektora. W yorku tez sie uczylem ale nie polecam, kaszanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda! nie ma dobrego lektora w empiku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:42 Gość portalu: js napisał(a): > CE Orlen lub empik - ale w tej drugiej tylko na wysoki poziom od fce w górę-bo > wtedy masz dobrego lektora. możesz mi napisać, o im mowa, że niby taki dobry lektor? zajrzałam na strone sjo empik i osoby, które zobaczyałam przeraziły mnie - toż to nieudolne ćwoki, a raczej ćwoczki, które nie potrafią do 10 zliczyć. polecam szczególnie Magdę - nieuk totalny i beztalencie językowe - jak można było coś takiego przyjąc do pracy - dyrektor sjo empik nie zna się na nauczaniu języka, a tylko na sprzedawaniu kursów. dobry lektor... w empiku... czas umierać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ najlepszy lektor IP: *.class147.petrotel.pl 11.01.06, 20:31 polecam CE jest super jakosciowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: nie ma dobrego lektora w empiku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:50 przed wydawniem pochopnych sadow sprawdz lepiej wyksztalcenie lektorow z CE Orlen, sporo z nich (oczywiscie nie wszyscy) ukonczylo kierunek o nazwie dydaktyka nauczanie jezykow obcych w wyszszej szkole pedagogicznej w Pultusku, co z filologia ma niewiele,a nawet nic wspolnego (co oczywiscie nie znaczy ze sa zlymi lektorami). Druga kwestia dotyczy liczenia, widac ze musialas studiowac z Magda skoro wiesz jaki to "nieuk", ciekawe kto studjowal z lektorami z CE Orlen, bo tez pewnie by sie ta osoba podzielila na forum swoimi spostrzezeniami, tylko nieliczni przechodza "gladko" przez studia. Trzecia kwestia dotyczy tego ze w kazdej szkole jezykowej sprzedawane sa kursy i nie znam szkoly jezykowej w Plocku w ktorej dyrektor jest filologiem (na pewno nie CE Orlen). Czwarta kwestia dotyczy tego ze brak Ci kultury, to ze uciekasz sie do wyzwisk nie znaczy ze masz racje. A ostatnia juz sprwawa zazdroscisz kolezance ze studiow??? Nie mozesz znalezc pracy po PWSZcie. I kto teraz wyszedl, jak to trafnie ujelas, na cwoka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: nie ma dobrego lektora w empiku... IP: *.wirba.net / 213.172.172.* 18.03.06, 13:07 Zgadzam się z przedmówcą i dodam jeszcze, że lektorzy uczą zazwyczaj w kilku szkołach i tak na przykład jeśli ktoś uczy w Empiku, Yorku i Eurece to nie znaczy że w każdej z tych szkół uczy inaczej. Jak ktoś poważnie traktuje to co robi to zawsze i wszędzie robi to dobrze. Więc w tej sytuacji wybór szkoły to wybór oferty cenowej skoro lektorzy są Ci sami. Z tego też wynika, że CE nie będzie lepsze od Empiku, a York gorszy od Eureki skoro spotkamy tam tych samych ludzi. To nie nazwa szkoły czy dyrektor świadczą o jakości nauczania tylko lektorzy :-) Czasem bywa tak że człowiek zaraz po licencjacie jest lepszym nauczycielem od piątkowego magistra, oczywiście nie jest to reguła. Wszystko zależy od indywidualnych oczekiwać kursanta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: nie ma dobrego lektora w empiku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:48 chodziłam do Empiku uczyła mnie niejaka Asia beznadzieje, potem w Empiku przyszła Małgosia i to było TO- zero lenistwa, nie ma że wywiniesz sę od odpowiedzi, że nie umiesz, że nie chcesz, zasze przygotowana, wtłumaczyła wszystko i niepytała jak Asia tak, rozumiecie? tylko sprawdzała to czy rozumiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: nie ma dobrego lektora w empiku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:50 lektorka z Empiku miała na imię Katarzyna nie małgosia= pomyliło mi się ... nie jestem pewna jak miała na imię alewiem, żeposzła na macierzyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Angielski w Płocku IP: *.c158.petrotel.pl 11.04.06, 09:49 Moim skromnym zdaniem jest niezła, ale to zależy na co się stawia. Na pewno radze omijać jednego gościa, który tam uczy. Strasznie jest fałszywy. A poza tym jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenna Re: Angielski w Płocku IP: *.cec.eu.int 24.10.06, 14:48 Czy ten falszywy gosc to Tony McClaren. Ponoc przelatuje wszystkie panienki jakie mu sie nawina. Slyszalam nawet, ze sie pozniej o niego bija, hi, hi, hi. Jedna z moich znajomych mowila mi, ze ponoc jedna z jego kochanek dzwonila do wszystkich bylych i kazala im trzymac sie z daleka od "ukochanego". Zastanawialysmy sie pozniej jak dlugo on bedzie ja trzymal, pewnie do momentu jak nadarzy sie kolejna bardziej soczysta okazja do pieprzenia. Ciagle ostatnio slysze jakies opowiesci o tym starym donhuanie. Moze to on jest powodem takiej popularnosci YLC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paw Re: Angielski w Płocku IP: *.centertel.pl 26.10.06, 16:32 Ten koleś czyli Tony już nie pracuje w YLC.Podziękowano mu za współpracę i otworzył swoją szkołę ale jest beznadziejnie słaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Angielski w Płocku IP: *.cec.eu.int 03.11.06, 11:41 Mialem zajecia z tym Tonym i przyznaje, ze jestem zbulwersowany tym co napisala Xenna. Mniemam, ze to informacje z pewnego zrodla? Gosciu leci na panienki to prawda, ale nie sadzilem, ze sobie tak ostro pogrywa, zreszta nie o tym chce pisac. YLC - to stare na Kosciuszki - to byla zupelna beznadzieja. Przepisalem sie do innej szkoly i jestem bardzo zadowolony. Rzeczywiscie Ci native speakers z YLC nie maja ani kwalifikacji, ani checi do nauczania. Na pewno nie przygotuja do zadnego egzaminu, to moje osobiste zdanie. Zreszta jak ktos slusznie zauwazyl za takie pieniadze jak im placa (cos miedzy 800-900zl) nie mozna wiele oczekiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: A gdzie teraz jest YLC? Podobno sie przeniesli IP: *.cec.eu.int 10.11.06, 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: A gdzie teraz jest YLC? Podobno sie przeniesl IP: *.centertel.pl 14.11.06, 14:12 YLC jest nadal na Kościuszki, Tony już tam nie pracuje i myśle,że to dobrze dla szkoły.Dyrektorem tam jest Pan Roman Gąsecki co gwarantuje wysoką jakość nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Angielski w Płocku IP: *.cec.eu.int 14.11.06, 15:39 To prawda Gasecki to gosciu z klasa. Brawo, moze w koncu YLC zyska renome. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek mr gonsecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:15 kiedy gonsecki był szefem w Centrum Edukacji przy ul.Kobylińskiego, niewiele tam się działo. od czasu, kiedy zmieniono tam dyrektorkę - szkoła marketingowo zyskała i edukacyjnie (mowa o nauczycielach pracujących) jest zdecydowanie najlepsza w płocku. a pamietam, jak kursy tam organizował gonsecki - lipa i żenada. ludki opamiętajcie się - gostek chałturzy w kilku miejscach i będzie mu zależeć na ylc? chyba już naprawdę Danusia nie ma na co kasy wydawać... a Danusia fajniutka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: mr gonsecki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.01.07, 12:14 chodziłam do Orlenu za gonseckiego,na korytarzach bylo puuuuuusto, teraz od dwoch lat uczeszczam do Orlenu i na korytarzach są tłumy ludzi az ciemno, czekających na zajęcia. Łatwo sprawdzić ! Tak więc może jakość tych zajęć i ilość słuchaczy jest jednak wyznacznikiem tego, czy ta szkoła jest dobra? poza tym nie diabłu na kapelusz dwa razy ich uhonorowano 1szym miejscem w Newsweeku, wczesniej jednak ta ekipa pracując dla Empiku zdobywała te trofea tam. I co wy na to? czasem lepiej nie unosic sie zbytecznymi emocjami i laictwem o wydawac pochopne opinie. Ja jestem zadowolona z laktorow i administracji. To pełen profesjonalizm.Pozdrawiam tych, co naprawdę przychodzą po wiedzę a nie uprawiac własny marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: mr gonsecki IP: *.class145.petrotel.pl 28.10.14, 20:11 Co sądzicie o YLC, może jakieś nowe opinie? Odpowiedz Link Zgłoś