Dodaj do ulubionych

Odlotowe szkolenie radnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:33
A ja jestem bardzo zaniepokojony takim stanem rzeczy. Oznacza to, że nasi
radni nie mają żadnych zainteresowań. W szkoleniu nie uczestniczyli, sport, na
najwyższym poziomie, ich nie kręci... Co będzie w takim razie z naszym
miastem, jeśli rządzący nie potrafią podglądać jak organizować imprezy i jak
się zachować przy nadarzającej się okazji...?
Ja już wolę zapłacić, byle tylko radni nie byli więcej matołkami!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:39
      ładne rzeczy sie dzieją! a szkolenie jakie obejmowało tematy? moim zdaniem
      powinni zwrócić koszty przedsięwzięcia, o ile odbiegało od tematyki
      samorządowej! Wiśniewski nie mówi nic, bo oszczędza głos gdy wejdzie niebawem
      do Samoobrony. Ciekawe też, ile kosztowały bilety na skoki i z czyjej kasy je
      opłacono?
    • Gość: SPAT w dupach im sie juz poprzewracalo od tej wladzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:54
      funkcja ranego powinna byc funckja "spoleczna", a nie-jezdza na takie wyjazdy i
      jeszcze my z naszych podatkow placimy im za to, zeby mogli powiedziec, ze nie
      maja zamiaru marznac w zakopanem
      • Gość: arek Re: w dupach im sie juz poprzewracalo od tej wlad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:18
        Niech sobie jeżdza , tylko ciekawe co się dowiedzieli , tzn z czego się
        wyszkolili ???.
        Czy Komisja Rewizyjna liczy tylko 4 osoby , czy może te osoby pojechały w
        nagrodę ??
        Dlaczego 4 osoby musza jechać dwoma samochodami? Czy w jednym byłoby zaciasno ?
        Chyba, że oprócz radnych jechały jeszcze inne osoby ( towarzyszące )
      • Gość: DUBI Re: w dupach im sie juz poprzewracalo od tej wlad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:19
        pieknie!!!! jak oni pieknie wygladają!!!!! BURAKI!! ludzie głoduja, bezdomni
        kłębią sie na dworcach a elita BURAKÓW sie bawi.// co oni tak naprawde robia
        dla PŁOCKA

Ciekawi mnie czy jak bedzie szkolenie w EGIPCIE to czy zorganizują losowanie
        (moze zastosują wyliczanke) kto pojedzie!!!
        • Gość: Krzysztof Markiewi Re: w dupach im sie juz poprzewracalo od tej wlad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:40
          Panie redaktorze !

Nawiązując do naszej rozmowy muszę nie zgodzić się z pana rozmówcami. Na
          skoczni podczas zawodów widziałem i pana Kosakowskiego i pana Wiśniewskiego.
          Byli bardzo "rozemocjonowani", czasami aż za bardzo. Pana Iwaniaka ani pani
          Musioł nie znam, ale być może też byli na skoczni. Do Zakopanego w sezonie
          zimowym wyjeżdzam na narty co 2 tygodni, tak że w sezonie jestem 8 - 12 razy
          piątek, sobota, niedziela. Co ciekawsze w zeszłym roku na skokach też widziałem
          płockich radnych, można by sprawdzić czy też na koszt miasta.
    • Gość: Józio Kalisza i tak nie przebiją...... IP: *.c153.petrotel.pl 03.02.05, 21:48
      Kalisza i tak nie przebiją.Swoją drogą to przykre ze raz w roku nie mogą na
      wyjazdowe szkolenia wybrać się solidarnie wszyscy radni celem wspólnego
      nauczenia się jak należy zarządzać miastem i zintegrować się między sobą wzorem
      kadr różnych firm. Ludzie wspólnie spędzający czas lepiej się rozumieją i
      skuteczniej , a przede wszystkim bezkonfliktowo rozwiązują wszelkie problemy,
      których w tym mieście bez liku. Gdzie się tego nauczą jak nie na wyjazdach !
      Także droga gazeto nie rób afery o nic, tylko zapełniaj łamy czymś naprawdę
      ciekawym i odkrywczym.I nie róbmy z miasta chcącego się rozwijać zaścianka...bo
      jak tak dalej pójdzie to nikomu nie będzie wolno w tym mieście korzystać nawet
      ze służbowej komórki gdyz GW to od razu skrytykuje i obśmieje! Wystarczy juz ze
      z zarobków naszych prezydentów się wszyscy śmieją....
      • Gość: jarek Re: Kalisza i tak nie przebiją...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:28
        Oj tak! Oj tak! Po takich opiniach to reszta radnych nie będzie chciała się
        szkolić , bo będą się bali , że się będzie na nich pluło jak na tą czwórkę .
        Chociaż mam wrażenie , że część forumowiczów sieje jadem i przelewa żółć z
        powodu wszystkich radnych ! To pewnie ci , którzy się nie dostali , albo mają
        pretensje do wszystkich , że nie są ministrami. TO TAKIE ZAŚCIANKOWE , MALUTKIE
        I ZARAZEM BARDZO PŁOCKIE !
    • roman_j Re: Odlotowe szkolenie radnych 03.02.05, 22:49
      Nie mogę się nadziwić panu radnemu Wiśniewskiemu. Miasto próbuję rozliczyć
      niemal z każdej wydanej złotówki. W swoich interpelacjach szczegółowo odpytuje
      władze o wydatki, koszty, itp., a tu taka wpadka. Nieładnie panie radny. I
      jeszcze zabronił pan radny podawania swojego numeru dziennikarzom, ale swego
      czasu nie miał oporów, żeby podać dziennikarzom numer telefonu pana radnego
      Buraczyńskiego bez jego zgody i wiedzy. Czyżby pan radny kierował się w życiu
      dwoma zestawami zasad? Łagodniejszymi wobec siebie, a ostrzejszymi wobec innych?
      • Gość: zorientowany Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:52
        Romanie a co robi złodziej aby odwrócić uwagę od siebie - krzyczy łapaj
        złodzieja i goni "innego"
      • amph Re: Odlotowe szkolenie radnych 04.02.05, 11:39
        Podzielam Twoje zdanie.Dwoistość postępowania p.radnego nie tylko w tej
        sprawie jest zastanawiająca.Może jego ulubionym bohaterem jest niejaki Kali ze
        znanej lektury szkolnej?
        Nie tak dawno pan Sylwester twardo domagał się ,aby rozliczyć wyjazd
        bodajże skarbnika miasta.Zasłynął z innych dość dziwnych oświadczeń np. w
        sprawie nielegalnej mieszalni paliw na działce której był właścicielem.Ciążą na
        nim zarzuty w sprawie prywatyzacji Dromostu - razem odpowiada z całym byłym
        Zarządem miasta.
        Martwi mnie coś innego.Oto w tym wątku wypisuje się pewna grupa ludzi nie
        widząca w całej tej sprawie nawet cienia moralnej dwuznaczności.A potem dziwimy
        się że nasi radni są tacy jacy są.Po prostu część z nas przyzwala im na to,mało
        tego - rozgrzesza.
    • Gość: obi Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: 80.48.4.* 03.02.05, 23:12
      tak obiektywnie patrząc, temat jest bzdetny, a HW. OK! komu jak komu ale wiśni
      i iwaniakowi ( ma nową bryczkę za ponad 70 tys. zl. ) warto dowalić. bo kossak
      i ta baba, to szaraczki, żadnych przewałek, wstyd!!!!
    • Gość: darko Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 04.02.05, 01:58
      To nie sa altrusci ktorzy nie wykorzystuja darmowych biletow. Zaloze sie ze
      wszyscy sprzedali swoje bilety na lewo a potem wypowiadali jakies glupoty ze
      wolal sobie posiedziec w pustym Centrum.
    • Gość: niki Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.class147.petrotel.pl 04.02.05, 07:06
      Ciągle tylko potrafią narzekać. Sylwester W. miał racje że poszedl oglądać. Jak
      juz tam był to co miał na tv patrzeć ??!
      • Gość: xyz Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.class146.petrotel.pl 04.02.05, 08:07
        Mam wrażenie że tylko dwie , trzy osoby do siebie piszą
        Nakrecając od samego rana spirale aferalną
        Jak wy wszystkich dobże znacie ten taki, tamten ma to, inny jeszcze coś innego
        Zazdrość, obłuda i zasada którą ktoś wskazał łapaj złodzieja to na mnie nie
        patrzą
        Gazeta nie ma co pisać staje się zaściankowym brukowcem i tyle
      • Gość: abc Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:22
        pod jednym warunkiem, że cały wyjazd nie był organizowany tylko po to aby
        obejrzeć Puchar Swiata
    • Gość: ktoś kase na bilety wydali a te jełopy nawet nie poszly IP: *.zep.com.pl 04.02.05, 08:29
      • Gość: skoczek Re: kase na bilety wydali a te jełopy nawet nie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:53
        Najcwańszy radny to Sylwek!!!!!!!!!!
    • Gość: Pj Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:55
      A to babsko na zdjeciu na samym dole to radna????? Toc ona wyglada jakby ja od
      pluga oderwali.... Bez urazy, ale takie jest moje pierwsze spostrzezenie
      • Gość: CPN Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:00
        Dziamaki i co tak dziamiecie. I co z tego wynika . Konkret proszę .
        A Sylwka to pocałujcie w du...e.
        On cwany jest, nie tak jak Wy ujadacze.
    • rezyser.hoffander Re: Odlotowe szkolenie radnych 04.02.05, 08:58
      He he, brawo państwo radni.Wszyscy którzy pracują w firmach
      organizujących "takie" szkolenia,doskonale wiedzą ,ze nie mają one na celu
      zadnych prelekcji czy przekazywania wiedzy ,tylko
      wypoczynek ,zabawę ,integrację itp.Dlaczego bowiem organizuje się je akurat w
      Zakopanem w środku narciarskiego sezonu podczas najważniejszej zimowej imprezy
      sportowej ? To chyba proste.Inaczej można by było szkolenie zorganizować w
      Gostyninie (bez urazy) i koszty były by zerowe.A szkoleń z atrakcjami różne
      firmy organizują do wyboru ,do koloru - tylko wybierać.Brawa więc dla radnych -
      jak dają to trzeba kozystać do oporu.W końcu coraz mniej "firm" jak UMP które
      funduja bez opamietania i kontroli.
    • Gość: KTOŚ Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:00
      Rozpędzić Radę Miasta tak jak SEJM. Już pora na wcześniejsze wybory
      samorządowe!!!
      • Gość: CPN Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:02
        Pokaż jak to zrobić a nie dziam Dziamaku.
        • Gość: KTOŚ Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:06
          Jak to zrobić? Dać im kopniaka w tyłek na sali obrad!!!
          • Gość: xyz Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.class146.petrotel.pl 04.02.05, 09:50
            to przydż i zrób to ty forumowski odważniaku
          • Gość: CPN Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:33
            Ty jestes taki odażny jak Ciebie nie widać. TO idz i zrób to.
    • Gość: Wojtas Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.c152.petrotel.pl 04.02.05, 10:01
      To prawdziwy SKANDAL! Z czwórki radnych tylko jeden wyraził zainteresowanie
      naszym bohaterem narodowym! Płocczanie, kogo Wy wybieracie? Brawo Panie
      Sylwestrze!
      • Gość: bezrobotny Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:20
        moze poprosimy Ryszarda Cebula z programu "Uwaga" aby zbadal ta sprawe jak sie
        bawia przesdstawiciele ludu !
    • Gość: misio Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 04.02.05, 10:37
      czytaliscie oswiadczenie majatkowe plockich radnych, np P. Wisniewskiego? Biedny
      jak mysz koscielna!
    • Gość: bezradny Mogłaby Kossakowska przeszkolić Kossakowskiego IP: 193.59.95.* 04.02.05, 10:44
      w Centrum Edukacji - taniej i skuteczniej. A jak będzie mało pojętny to łomot w
      domu i mycie kibelków.
    • Gość: cogito Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:24
      Wszystko OK! Rachunek za pobyt i koszty hotelu wystawić Panu Prezydentowi M.
      • Gość: bezradny Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:59
        nie prezydent wysyłał ich na szkolenie a biuro Rady Miasta i tam należy
        dowiedzieć się kto im podpisał delegację. Ale najczęsciej bywa tak że radni
        sami "wysyłają" się na takie szkolenia, bo kto podskoczy radnemu, na następnej
        sesji zagłosuje nie tak jak "trzeba" i będzie większy ambaras niż te marne 6
        tysięcy złotych
        • Gość: odlot Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:08
          czekamy na odlot tych radnych
    • Gość: yoyo Re: Brawo Iwaniak IP: *.68.66.126.kutno66.tnp.pl 04.02.05, 20:54
      Brawo Iwaniak - NIE MAM MU NIC DO ZARZUCENIA KURS ODBYŁ - BILETU NIE PRZYJĄ A
      POJECHAŁ WŁASNYM SAMOCHODEM I NIE WOŁA ZA TO ZAPŁATY.
      MŁODY WIDAC ZE AMBITNY TAKICH TRZEBA.TAK TRZYMAJ
      • Gość: ratuszowy Re: Brawo Iwaniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 08:48
        samochód rozliczyła Musiołowa
      • Gość: ojciec Re: Brawo Iwaniak IP: *.c151.petrotel.pl 05.02.05, 10:49
        kurs odbyl to fakt, ale swoja kadencje radnego rozpoczyna od zamieszania w
        budzace watpliwosci postepowanie. ale jak to mawiaja ,,to nieodzowny syn swych
        towarzyszy z partii SLD". tak trzymaj Iwaniak. daleko zajdziesz. chyba ze sie
        po drodze przewrocisz.
    • roman_j Jeszcze coś... :-)) 05.02.05, 18:27
      Przeczytałem opinie z tego wątku wydrukowane w dzisiejszej Gazecie i przyszła mi
      do głowy taka myśl, że nasi radni tak naprawdę nie wiedzą, co zrobili nie tak.
      Wszyscy jak jeden mąż próbują się tłumaczyć tym, że Małysz im się przejadł, że
      ich te skoki nie interesują, że robili coś innego w czasie zawodów. Tym gorzej!!
      Dlaczego? To proste. Sądzę, że bezpłatne wejściówki na zawody Pucharu Świata w
      Zakopanem były wliczone w koszt szkolenia, bo zakładam, że firma organizująca te
      szkolenia nie prowadzi działalności filantropijnej i nie zafundowała tych
      wejściówek na własny koszt. Skoro więc już nasi radni dostali te wejściówki w
      pakiecie, to powinni jak jeden mąż stawić się na skoczni i dopingować skoczków.
      Skoro się niestawili, to można ich posądzić o niegospodarność. ;-)))) Dlatego,
      państwo radni, na przyszłość trzeba organizować po prostu szkolenia bez takich
      dodatkowych atrakcji, a nie potem się wykrętnie tłumaczyć, że się z nich nie
      skorzystało. To nie zmienia przeciez faktu, że za nie zapłacono! I że zapłaciło
      za nie miasto! I tu jest pies pogrzebany.
    • 22222abcd Re: Odlotowe szkolenie radnych 05.02.05, 18:58
      Naiwniacy, Iwaniak pojechał do na szkolenie do Zakopanego z rodziną służbowym
      samochodem Orlen Ochrony, gdzie jest Szefem Wydziału.
      • 1x2y3z Re: Odlotowe szkolenie radnych 05.02.05, 19:38
        Dlaczego czepiacie się Arka? Chciał facet odpoczać od płockiego bagienka to
        pojechał na narty w ramach "szkolenia". Kto za to płacił to inna sprawa.
        • Gość: ratuszowy Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:44
          ale pomysł na wyjazd na Puchar Swiata na komisji rewizyjnej dał "wiśnia" tzn.
          Zenek Wiśniewski -> Samoobrona
          • Gość: Bis Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:17
            Oj tak! Oj tak! Po takich opiniach to reszta radnych nie będzie chciała się
            szkolić , bo będą się bali , że się będzie na nich pluło jak na tą czwórkę .
            Chociaż mam wrażenie , że część forumowiczów sieje jadem i przelewa żółć z
            powodu wszystkich radnych ! To pewnie ci , którzy się nie dostali , albo mają
            pretensje do wszystkich , że nie są ministrami. TO TAKIE ZAŚCIANKOWE , MALUTKIE
            I ZARAZEM BARDZO PŁOCKIE !

• Gość: dyrma Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.c151.petrotel.pl 06.02.05, 10:11
          No wlasnie ? czego sie go czepiacie ?
          Toz Iwaniak A. to nowy radny i zintegrowac sie musi i kolegom starszym
          szacunek sie nalezy jakis. Nowy , mlody, ale jak widac: ,,RADNY - ZARADNY"!
    • Gość: Nie wiadomy z Płoc Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:36
      Gdzie to jest-
      Gdzie to się odbywa-
      Kto mi powie-
      Może pan może pani no kto???...
      To jest do dupy!!!!!!
      • Gość: niewidomy Re: Odlotowe szkolenie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:37
        a może by tak gazeta wyborcza podała wyjazdy wszystkich radnych w tej kadencji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka