Dodaj do ulubionych

Multipleksy na Mazowszu

IP: *.c158.petrotel.pl 11.02.05, 18:29
jak się czyta takie wiadomości , to dopiero widać jaka u nas wieś . Nasi włodarze jedynie myślą jak tu kabzę zbić , a nie jak inwestorów przyciągać . Zresztą to słychać przy każdej większej inwestycji i jak zwykle winny jest inwestor - bo przecież kto ma być winny.A może panowie u władzy na niczym się nie znają ?
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Multipleksy na Mazowszu 11.02.05, 20:30
      Chciałem jakoś skomentować postępowanie obecnych władz wobec MaxFilmu, ale...
      zabrakło mi słów, bo jedyne, jakie przychodzą na myśl po lekturze tego artykułu,
      są niecenzuralne...
      • Gość: bridge Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:51
        Albo to jeden temat, a Nowy Rynek ? Dla kogo on ? Dla MTBS i CC ?
    • konrad_wp Re: Multipleksy na Mazowszu 11.02.05, 22:56
      Może być ostatni ... o ile w ogóle będzie!Nie zdziwiłbym się gdyby Max-Film po takim potraktowaniu przez Władze Miasta (przypominam - Urząd posiada certyfikat - "PRZYJAZNY INWESTOROM") wyniósł się z Płocka i postanowił zainwestować np. w Białymstoku. A my będziemy jeździć do Włocławka , Ciechanowa , Gostynina...
      • Gość: długopisem Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.plock.mm.pl 12.02.05, 00:24
        konrad_wp napisał:

> A my będziemy jeździć do Włocławka , Ciechanowa , Gostynina...

Niedoczekanie ich, przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Ja tam nie będę chodził do tego kina, bo nie lubię chodzić do kina. Wolę teatr, choć ostatnio nic ciekawego nie ma, to z godnie z powiedzeniem "Na bezrybiu i rak, ryba" to pójdę na "Sklepy cynamonowe" choćbym wolał komedię. Oczywiście, nie oznacza to że jestem przeciwnikiem. Nawet chciałbym, żeby było ale to ze względu na inwestycję.
        Z tymi Siedlcami to myślę, że to jakiś szantarz-prowokacja ze strony inwestora, aby pogonić nasze władze. Niestety, ale prze "biurokratyzację" tracimy sporo inwestycji zwłaszcza tych zachodnich np.Hyundai, Suzuki....
        Szkoda :-(
      • Gość: plc Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:32
        Nie zapominajmy że to nie jest jedyny potencjalny inwestor - teoretycznie jest
        ich trzech - a w praktyce dwu (Podolszyc nie możemy liczyć - to odrębny temat).
        A ja stoję sobie w kole i wybieram kogo wolę - mówi prezydent - i pewnie
        wybierze asa z rękawa czyli czyli coś na Nowym Rynku.
    • Gość: płocczanin Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 01:02
      Dobrze że walczy M-F o swoje - trochę jest w tym wylewania żalów,bo wiadomo że
      strategia Nowe Kino nie w pełni uda się bez Płocka - trochę straszą odejściem -
      ale jednocześnie są zdeterminowani przeprowadzić tę inwestycję. Artykuł trochę
      pod publiczkę,ale świta pana prezydenta w większości i on sam - to wiadomo..... :-(
      Sądzę że steruje tym wszystkim sprawa Nowego Rynku.
    • daniel.jed Re: Multipleksy na Mazowszu 12.02.05, 01:22
      Płocczaninie, jasne że Płock to taka metropolia że bez niego ten projekt się
      nie uda. Obudź się. To dziura gdzie rządzą debile. I oni chcą tworzyć Park
      Nowych Technologii jak nie potrafią stworzyć warunków dla wybudowania kina i
      centrum handlowego. Aż wstydzę się przed kolegami z Wawy gdzie studiowałem i
      się nadal ze mnie śmieją.
      • Gość: płocczanin Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 08:22
        > Płocczaninie, jasne że Płock to taka metropolia że bez niego ten projekt się
        > nie uda.
        Płock jest istotnym ogniwem w przyszłej sieci kin Nowe Kino - a dotychczasowa
        sieć jest wątła - kina MF prócz trzech w W-wie i dwu w Lublinie działają w
        takich miejscowościach jak Pisz czy Puławy czy Biała Podlaska. W Płocku
        najłatwiej jest stworzyć obiekt tej sieci - wszak mają gotową bazę do przebudowy
        która może potrawać od 7 do 9 miesięcy. Gdzie indziej budowa od podstaw może
        trwać z półtora roku (tak jak w Siedlcach w artykule)
        > Obudź się.
        > To dziura gdzie rządzą debile.
        Masz rację tak łagodnie określając tych panów :-)
        > I oni chcą tworzyć Park Nowych Technologii
        Park to odrębna sprawa,raczej nie zajmują się tym M&M i T.K. - to nie na ich
        głowy ;-)
        > Jak nie potrafią stworzyć warunków dla wybudowania kina i
        > centrum handlowego.
        Nie wiem czy trochę nie mijasz się z prawdą - pięć lat temu zaproszono pewną
        warszawską firmę do budowy centrum handlowego i kina - dano teren i
        błogosławieństwo - zapraszam do multipleksu na Podolszyce. Przetarg na
        postawienie Centrum Handlowego z multikinem na Nowym Rynku - jest w trakcie,nie
        wiem jakie będą tego skutki i efekty. W każdym razie prezydent w marcu zeszłego
        roku chciał zrobić wszystko by powstało tam kino (w podobnej sytuacji prezydent
        Siedlec dla Max-Filmu chce oddać działkę za darmo i wybudować drogę dojazdową).
        Na tę sprawę nie należy patrzeć przez pryzmat tylko ostatniego artykułu. (A co
        ze sprawą Podolszyc i Nowego Rynku - one leżą nierozwiązane i wyniknęły znacznie
        wcześniej do sprawy Max-Filmu).I jeszcze jedno - w projekcie M-F może podobać
        się wszystko prócz tego że pozbawią nas kina na 9 miesięcy (w Siedlcach są inne
        kina,obiekt będzie budowany od podstaw)
        > Aż wstydzę się przed kolegami z Wawy gdzie studiowałem i
        > się nadal ze mnie śmieją.
        Gratuluję kolegów. Zresztą to taka maniera warszawiaków że się śmieją z
        prowincjuszy ;-) A z czego to się tak śmieją ;-)
        • konrad_wp Re: Multipleksy na Mazowszu 12.02.05, 09:17
          > Gratuluję kolegów. Zresztą to taka maniera warszawiaków że się śmieją z
          > prowincjuszy ;-) A z czego to się tak śmieją ;-)

Według statystyk 53% Warszawiaków wychowało się na tzw prowincji. Mógł być więc to śmiech zazdrości bo w ich rodzinnych miejscowościach co najwyżej wóz drabiniasty raz na dzień przejedzie a nie multipleks chcą stawiać :-)
    • Gość: forumowicz Ciekawe czy wątek będzie popularny jak ten z 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 08:32
      W marcu 2004 gdy radni nie zgodzili się na budowę Cinema zasłaniającego anytpodkowę - powstało multum długich wątków. Ciekawe jak będzie w tym przypadku.To już trzecie podejście do tematu w tym nieszczęsnym mieście. Od trzech lat nie może zacząć się budowa,a to już trzeci spalony pomysł - halo,pobudka,kto za to odpowiada !? Gdzie te multipleksy i centra rozrywki - no gdzie pytam się!
      • w_starym_kinie Re: Ciekawe czy wątek będzie popularny jak ten z 12.02.05, 12:36
        Sądzę, że ludzie są już tak zmęczeni niedołęstwem (albo cwaniactwem!) lokalnych
        władz z pożal-się-boże prezydentem na czele, tak dobrze znają ich niejasne
        działania, że zwieszą głowy i z marazmu nie będą się produkować, wiedząc, że to
        do niczego nie doprowadzi. Spójrzmy prawdzie w oczy. Nie mamy ŻADNEGO wpływu na
        to, jak zagra milewski, o ile w ogóle coś zrobi. Ani żale, ani kłótnie nie
        pomogą, ciśnienie tylko podskoczy u co poniektórych.
        Wypada cierpliwie czekać ze zwieszoną głową, biorąc po dupie. Czekać na ruchy
        władzy. A potem czekać na wybory...
        • Gość: forumowicz Re: Ciekawe czy wątek będzie popularny jak ten z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:32
          Tak samo ja jestem zmęczony biciem piany i propagandą - najpierw nas w konia zrobiła poprzednia władza - zapraszając takiego a nie innego inwestora na Podolszyce,bieżąca władza nie potrafia lub nie chce dopilnować tematu,potem radni nie zgodzili się na Cinema City a teraz prezydent nie zgadza się na Max-Film. Nie obchodzi mnie kto i gdzie pobuduje to kino - najważniejsze by było rozsądne i fajne i zaczęło się budować tej wiosny,bo wstyd chrzanić od pięciu lat o kinach i gó.. w tym temacie robić. I władza poprzednia i bieżąca nic dalej nie posunęła tego tematu. Tu nie jest winny tylko prezydent - tu jest winny cały układ płocki tej sytuacji.
    • miya_ke Re: Multipleksy na Mazowszu 12.02.05, 13:12
      Brawo panie prezydencie! Po raz kolejny okazuję się że pan nie nadaje się na to
      stanowisko. Zrobił pan z Płocka miasto zaściankowe. Najpierw drogi dojazdowe do
      nowego mostu teraz kino tylko ręcę załamać i czekać aż całkowicie je pan
      zrujnuje.I niech pan się nie dziwi że młodzi ludzie się stąd wyprowadzają(ja
      już tak zrobiłam) bo niedługo to tutaj umrzeć będzie tylko można bo jak na
      razie tylko cmentarzy jest poddostakiem.
      • konrad_wp Re: Multipleksy na Mazowszu 12.02.05, 13:51
        Młodzi ludzie wyprowadzali się , wyprowadzają się i będą się wyprowadzać i tak jest w każdym mieście które nie jest ośrodkiem akademickim.
      • Gość: plc Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:19
        Wyprowadzać się z powodu Milewskiego - to chyba przesada... Czy Milewski nie
        chce kina - też przesada - dzięki Milewskiemu mogliście mieć multipleks na Nowym
        Rynku działający już teraz pewnie by się otwierał. A kto sprowadził do miasta
        Astigmatic - Duch Święty czy Milewski ? Nie jest to z pewnością dobry
        prezydent,ale że rujnuje miasto i nie chce kina - to już gruba przesada -
        wystarczy sięgnąć pamięcia wstecz. Miya_ke - ile ty masz lat,nie czytasz gazet i
        widzisz tylko wycinek rzeczywistości. Jedni się wyprowadzają drudzy
        wprowadzają,a z tym że tu tylko umrzeć można to grubo przesadzasz. Nie można
        pisać że M&M wszystko blokuje - on blokuje to co jest mu niewygodne,a promuje to
        co jest mu wygodne.
        • Gość: miya_ke Re: Multipleksy na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:11
          I w tym jest problem że blokuje to co jest mu niewygodne nawet jak jest to
          najlepszy pomysł.Nasuwa mi sie takie powiedzenie "jak nie wiadomo o co chodzi
          to chodzi o kase", chce nachapać się jak najwięcej kasy bo wie że na następną
          kadencje nie zostanie wybrany i ciepłej posadki już nie będzie.A jeśli chodzi
          ile mam lat to wystarczająco dużo żeby wiedzieć co się dzieje.Mieszkałam w
          Płocku dosyć długo czasu, rok nawet za prezydentury p.M. i mam porównanie i nie
          chodzi mi tu o inną opcję polityczną(jesten apolityczna) bo zaraz mi ktoś to
          zarzuci.A jeśli chodzi o Astigmatic to sam przyszedł do Płocka a nie dzięki p.M.
    • Gość: forumowicz A czy wiecie że CC nie chciało być na Podolu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:13
      Tylko uparło się na Nowy Rynek? Wygląda na to że inwestor wie lepiej gdzie się
      pobudować od władz miasta. Być może z tego powodu wynikają kłopoty z inwestycją
      na Podolach. Można tego doszukać się na stronach Urzędu Miasta.
      • roman_j Re: A czy wiecie że CC nie chciało być na Podolu 12.02.05, 20:37
        Gość portalu: forumowicz napisał(a):

> Tylko uparło się na Nowy Rynek? Wygląda na to że inwestor wie lepiej gdzie
        > się pobudować od władz miasta. Być może z tego powodu wynikają kłopoty z
        > inwestycją na Podolach. Można tego doszukać się na stronach Urzędu Miasta.

O tym, że CC chce się pobudować tylko i wyłącznie na Nowym Rynku wiadomo było od
        chwili, kiedy po raz pierwszy napisała o tym Gazeta. Można było przeczytać, że
        miasto proponowało CC różne lokalizacje, ale oni nie chcieli słyszeć o żadnej
        innej poza Nowym Rynkiem. Kiedyś na Nowy Rynek parol podobno zagiął McDonald,
        ale ówczesne władze się nie ugięły. I bardzo dobrze, bo McDonald i tak wszedł do
        Płocka.
        Co do inwestycji na Podolszycach, to największą przeszkodą jest pewnie upór pana
        prezydenta, żeby sprowadzić do Płocka CC na Nowy Rynek. Możliwe, że z tego
        powodu EraBud nie może znaleźć operatora dla kina na Podolszycach, a bez
        operatora nie zacznie budowy, bo co potem zrobi z pustym budynkiem kina? Taka
        jest moja opinia, ale może się mylę. :-))
        • Gość: forumowicz Re: A czy wiecie że CC nie chciało być na Podolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 00:03
          Na to wygląda - jedyna firma która chce coś otwierać ostatnio w kraju to CC,jak
          firmie E-B nie udało się zwerbować CC to jedynie mogą sobie pomarzyć o innym
          najemcy,bo inni poważniejsi gracze dopiero myślą o następnych inwestycjach
          dopiero w przyszłym roku,a CC chce zmonopolizować większą cześć rynku.
          • roman_j Re: A czy wiecie że CC nie chciało być na Podolu 13.02.05, 10:20
            Może operatorzy działający w większych miastach wreszcie się obudzą, bo w tych
            większych miastach wyczerpią się możliwości rozwoju i trzeba będzie się
            przeprosić z mniejszymi. Podobnie kiedyś było z hipermarketami. Tyle, że może
            się okazać, że zanim sieci działające w większych miastach dojdą do wniosku, że
            czas ruszyć prowincję, może być już na to za późno.
            Gdybyśmy mieli rozsądne władze miasta, to można by powiedzieć CC: "albo
            Podolszyce, albo do widzenia". Mamy przecież Max-Film, więc nie jesteśmy tak do
            końca na łasce CC. Ale niestety nasze władze prawdopodobnie nie kochają EraBudu,
            bo do Płocka sprowadziły go poprzednie władze. Dlatego nie zdziwiłbym się, gdyby
            chciały doprowadzić właśnie do tego, że CC usytuuje się na Nowym Rynku, a nie w
            kompleksie na Podolszycach. Wtedy EraBud nie będzie miał dla kogo stawiać kina,
            bo nie będzie miał operatora i może w ogóle zrezygnuje z inwestycji i będzie
            można pokazać, jakich to niesolidnych inwestorów sprowadziły do Płocka
            poprzednie władze. Ale żeby CC mogło się postawić na Nowym Rynku, trzeba ukręcić
            łeb inwestycji Max-Filmu lub tylko ją opóźnić, bo kiedy zacznie powstawać CC
            wtedy może Max-Film sam sobie odpuści. W każdym razie chyba coraz wyraźniej
            widać, w co grają nasze władze. Szkoda tylko, że w efekcie będziemy mieli
            niezmodernizowane Przedwiośnie (przy zmodernizowanej Tumskiej) oraz nie wiadomo
            czy i kiedy zagospodarowany teren na Podolszycach. Nie zdziwiłbym się, gdyby
            EraBud w ogóle zrezygnował z inwestycji. Wtedy będziemy mogli za to wszystko
            podziękować wyłącznie naszym władzom. I to już za 21 miesięcy. :-))
            • Gość: forumowicz Re: A czy wiecie że CC nie chciało być na Podolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:47
              Czyli może być tak jak myślałem - z wielkich sieci o ekspansji na tzw. prowincję
              i ją wykonuje - praktycznie - myśli tylko CC i wiedząc że brak im konkurencji -
              chce dyktować warunki. Na pewno już CC ma obiecane wyłączność na Płock i Nowy
              Rynek - inaczej prezydenci by nie mieli kwaśnej miny widząc projekt Max-Filmu,bo
              jeśli by nic nie było grane z CC to na pewno przyklepali by propozycję
              Max-Filmu. Zapewne w połowie marca wszystko się wyjaśni - wiadomo - oferty można
              składać do początku marca.
    • Gość: z.płocka W co ratusz gra? Panie Milewski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:19
      Ewidentnie chcecie uwalić tę inwestycję,tak czy nie?
      • Gość: Siedlczanin Płocczanie nie płaczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:44
        Nie lejcie łez o o to kino, bo ono tak jak kilka innych bokiem Siedlcom
        wyjdzie. Wiceprezesem MaxFilmu jest niejaki Jacek Rusiecki spec od
        wyprowadzania kasy do swej kiesy. To on ci wraz z Walendziakiem i Gasperem
        nacieli nainy Episkopat na Sieć Plusa. Świetny interes. Max Film juz siuę
        prywatyzuje macie swoję Orlen gate dajcie nam mieć swoją maxfilmgate w
        Siedlcach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka