ciach_spaw_benc 18.06.05, 23:05 nie dosc ze dokladnie spaprali zycie przyslowiowej polowie spoleczenstwa to jeszcze przez tych taboretow spac nie mozna bo sobie bibke urzadzili na stadionie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wąsaty Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:15 Własnie wróciłem z tej imprezy. Kabaret Pietrzaka jak zwykle na poziomie, dla tych którzy słuchają i rozumieją, a nie tylko patrzą. Repertuar jak najbardziej na miejscu a tematy aktualne, również patriotyczne. Rozumiem, że pachołkom Rosji może się to nie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_m Re: 25-lecie solidarnosci 19.06.05, 14:31 > Własnie wróciłem z tej imprezy. Kabaret Pietrzaka jak zwykle na poziomie, dla > tych którzy słuchają i rozumieją, a nie tylko patrzą. Repertuar jak najbardziej > na miejscu a tematy aktualne, również patriotyczne. No nie rozśmieszaj mnie - "Kabaret Pietrzaka jak zwykle na poziomie" - ciekawe co to za poziom, że zacytuję w tym miejscu fragment wczorajszego występu Sz.P. J.Pietrzaka: "Dlaczego Urban nosi krawat? Żeby odróżnić jego głowę od d..y". Nie lubię Urbana, a Pietrzaka dawniej ceniłem, ale to co zaprezentował na tej imprezie to co najwyżej poziom zabagnionego rynsztoka, a nie "temat patriotyczny". -- pozdrawiam rumcajs_m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:15 Popieram cię od 12 lat przez nich nie mam pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zając Poziomka Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:19 Do szkoły sie nie chodziło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:28 do szkoły to ja chodziłem tylko ci z S to mieli pod gorke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:15 nie należałeś i nie należysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asf Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:23 czasem sie chodziło jak akurat przyparło, do toalety a o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 01:01 Co lub kogo ochroniała ochrona na balandze związkowców na stadionie miejskim? wykonawców? Kilkaset ludzi którzy byli na stadionie było bez opieki - miejscami dochodziło do bójek, ale to normalne przy piwie. "W Obronie Twoich Praw" - hasło na budynku Solidarności przy ulicy Jachowicza - Twoich czyli kogo, na pewno nie moich - bezrobotny nie należy do związków zawodowych a więc nie ma praw. Pieniądze wydane na imprezy typu dzień kaszaanki czy w 25 - lecie Solidarności lub Dzień Chemika to zmarnowane pieniądze. Ludziom potrzebne są miejsca pracy a nie ogłupiała rozrywka przy piwie - Więcej miejsc pracy a mniej obłudy typu solidarność , wolność, europa, itd. 3- milionowa rzesza bezrobotnych to efekt manipulacji takich panów jak Lech Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 08:37 co 30ty, nawróciłeś się ? bezrobotny może być członkiem związku zawodowego/powinien/ jesteś bezrobotny a na neta cię stać, na czarno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 08:53 "Kilkaset ludzi którzy byli na stadionie było bez opieki - miejscami dochodziło do bójek" Ja ochronę widziałem, za to żadnej bójki. "Ludziom potrzebne są miejsca pracy a nie ogłupiała rozrywka przy piwie" Ludziom potrzebne jest to i to, a jeśli kabaret Pietrzaka nazywasz ogłupiałą rozrywką to nie podyskutujemy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:04 Do toalety to często chodzą piwosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:37 Mnie się wydaje, że 25 - lecie Zw. Zaw. SOLIDARNOŚĆ będzie w sierpniu. W czerwcu to chyba był krwawy Poznań, czyżby naszym władzom związkowym coś się pokićkało? Dziwi mnie postawa naszego Zw. SOLIDARNOOŚĆ w K.M. zawsze był przychylny do swoich związkowców a w tym roku zrobili plamę. Związkowcy z Nafty dostali po 30 zł na piwko, związkowcy z Orlenu po 50, a my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:22 I na tym polega sprawiedliwość Zw. Zaw. Dla nich darmowe piwko dla innych bezrobocie i rozrywka. Pijanym narodem łatwiej manipulować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:26 30 - ty mój spiskowcu od siedmiu boleści, chiałeś piwko za darmo, ale nic nie dało się wyżulować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:33 hihhihihihihihihihihihiihi hi hi hi....hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:42 Co za hi hi to nie śmichy ,gdy zarobek taki lichy,solidarnie po troszeczku by SOLIDARNOSC miała dużo w garnuszeczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:45 Co czeka studentów po skończeniu studiów bezrobocie i nuda są to solidarności cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:48 Nowobogaccy biznesmeni zamiast zatrudnić studenta wolą młode dziewczęta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:59 Iksiński,wypisz się z takiego związku co ci nawet na piwo nie dali.warto było walczyć o wolna Polskę jak ci się tak odwdzięczyli gnoje....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:32 Wg haseł miała być druga Japonia ,a jest agonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aram Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:35 kto głosował na Millera i te bagno złodziejskie SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:34 Zyta gdzie wkładasz swe kopyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo,allo Mądrzymy się czy również głosujemy na Płock, niżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:40 Janikowo nas wyprzedza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jag Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:17 już chłopcy po dyskusji ? bo gajowy idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:23 Łatwiej sprowadzić artystów do Płocka i zorganizować piknik niż stworzyć nowe miejsca pracy w dodatku dobrzepłatne a nie zs minimalną pensję 824 zł. Włodarze miasta idą na łatwiznę a wtórują im szefowie związków zawodowych. Jeżeli uważacie że płocczanom potrzebna jest stadionowa rozrywka a nie miejsca pracy to jesteście w błędzie. Jeśli będzie praca i dobra płaca to ludzie zapłacą za występy artystów a nie będzie robić to starosta czy prezydent. Chcemy pracy a nie piwa i wrzasków na stadionie.Solidarność powstała w Gdańskiej stoczni która należała do Polaków, dziś nikt już tam nie strajkuje bo przecież stocznia już nie nasza - Czym tu się chwalić panowie związkowcy - oszukaliście ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:55 Oni myślą,że stadionowe rozrywki wszystko załatwią.Jakie to niskie -darmowe piwo.jakie traktowanie społeczeństwa.Kobieta w wieku 30 lat ma kłopoty z otrzymaniem pracy a co mówić o 50 lat.Wiek emerytalny wydłużony, po co ta karuzela.My 50 latki nie mamy pracy-skrócić wiek emerytalny do 55 tak jak było.A ci w rządzie niech pracują do 100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żuler Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:40 No i widac kto nie był, tam nie było darmowego piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:02 Aczy piwo tu jest najważniejsze że tak najczęściej o nim piszecie.Może darmowego nie było.Ale czy to takie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:17 Tak Ewo, nie ważne jest to piwo Bardzo często niepotrzebnie rozlane.....ważna jest pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:06 A propos pamięci: Na fesrynie Solidarności zaproszono wie;u działaczy Solidarności z Płocka. Wielu, ale nie wszystkich - wysłano zaproszenia choć wejście było darmowe. Zaproszenia nie dostało wielu działaczy załozycieli NSZZ w swoich zakładach. Nie otrzymali działacze bezrobotni bo tych zakładów już nie ma, zostały sprzedane bądź zlikwidowane. Ile w ciągu tych 25 lat zostało zlikwidowanych zakładów pracy, a ile sprzedano obcym?. Koszty reform są o wiele większe od zysków. Ten festyn był niepotrzebny, nie ma się czym chwalić. więcej strat niż zysków. Zyski mają tylko aferzyści którzy mieli być p w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacol Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:44 A czy Milewski z Kilpą byli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:13 a ty jacol rąnołeś jabola czy już dwa >>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:52 Żeby skończyć w sprawie piwa. Piwo na festynie kosztowało 3 zł. polskich. 100 metrów dalej w barach kosztuje ok. 3,20 - 4,00 zł. Więc opłacało się wypić na stadionie bo było tańsze. To się nazywa Upijanie społeczeństwa. Zamiast walczyć z alkoholizmem Solidarność alkoholizm popiera - to wynika przecież z czystej cenowej kalkulacji. Nie chcemy festynów zakrapianych piwem i kiełbasą z grila - Chcemy pracy i przyzwoitych zarobków. Jesteście jak dotąd tacy sami jak komuniści których zwalczacie a może i nawet gorsi od nich. W obronie Twoich praw - znaczy jakich praw i dla kogo są te prawa bo chyba nie dla 40-60 latków którzy są zwolnieni z przyczyn pracodawcy i którzy alkohol piją okazjonalnie i w małych ilościach. Wy preferujecie piwo marnej jakości i w dużych ilościach czy to jest najpotrzebniejszy towar dla ludzi których chcecie bronić w myśl hasła w obronie twoich praw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100DENT Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 00:30 No jasne, preferujemy piwko 30-50 zeta za kufelek, głąbie sybnu Lenina O CZYM TY MÓWISZ? Odpowiedz Link Zgłoś
ciach_spaw_benc Re: 25-lecie solidarnosci 22.06.05, 07:13 napisz kto cie splodzil to cie pomszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:21 mówisz coś i nie można zrozumieć ale jak cie znam zawszy taki byłeś Odpowiedz Link Zgłoś
ciach_spaw_benz troll !!!! 21.06.05, 21:28 Ziomo co masz na końcu c uważasz że to śmieszne? Mam nadzieję że administracja forum zadziała właściwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: troll !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 06:45 wszystko co związane z Solidarnością, z Papieżem , z Milewskim itd.dla niektórych jest niepotrzebne co jest potrzebne ? wszystko co antypolskie : SLD, Unia Wolności etc.cz y tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiarasolidarności 25 lat niesolidarności IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.05, 16:40 Przy okazji 25lecia NSZZ "Solidarność" warto przypomnieć jak karierowicze z KZ NSZZ w dużych zakładach dla karier niszczyli ludzi,np: w listopadzie 1992 r. trzech z Komisji Zakładowej Jan I , Janusz W i Dariusz B. zakazali mi pracy w nowo powołanej spółce z o.o. ,pomimo że najwięcej napracowałem sie przy jej powołaniu ,a potem byłem bezrobotny.Jan I jest w niebie,zaś Janusz W.i Dariusz D. są wielkimi dyrektorami ,pobudowali sobie okazałe wille i żyją jak paniska, a ja klepię biedę prze 15 lat transformacji. Czekam na to ,że NSZZ " S " wykaże żal i skruchę oraz przeprosi za swoich karierowiczów-na 25 lecie.Ja im w duchu Ojca Świętego wybaczę,ale niech się wyspowiadają z grzechu.Czekam ! Czy stać "SolidarnoSC " na tyle, na słowo przepraszamy .Ano zobaczymy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBICAZWASZEPIENIA Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:46 ostrożnie z dynksem !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:02 25 lecie zainicjowania dzikioego kapitalizu, przez ten niby związek zwaodowy. Myślę,ze gdyby robotnicy z Gadańska wiezdieli co zrobi poźniej Wałesa przy pomocy tzw desydentów, to by go wypie..li z tej stoczni w 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:07 Ej,panie Janie! Do kościoła i modlić się o zdrowie,bo o rozum to już na pewno za późno!!! Odpowiedz Link Zgłoś