Dodaj do ulubionych

25-lecie solidarnosci

18.06.05, 23:05
nie dosc ze dokladnie spaprali zycie przyslowiowej polowie spoleczenstwa to
jeszcze przez tych taboretow spac nie mozna bo sobie bibke urzadzili na
stadionie
Obserwuj wątek
    • Gość: wąsaty Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:15
      Własnie wróciłem z tej imprezy. Kabaret Pietrzaka jak zwykle na poziomie, dla tych którzy słuchają i rozumieją, a nie tylko patrzą. Repertuar jak najbardziej na miejscu a tematy aktualne, również patriotyczne. Rozumiem, że pachołkom Rosji może się to nie podobać.
      • rumcajs_m Re: 25-lecie solidarnosci 19.06.05, 14:31
        > Własnie wróciłem z tej imprezy. Kabaret Pietrzaka jak zwykle na poziomie, dla
        > tych którzy słuchają i rozumieją, a nie tylko patrzą. Repertuar jak
        najbardziej
        > na miejscu a tematy aktualne, również patriotyczne.

No nie rozśmieszaj mnie - "Kabaret Pietrzaka jak zwykle na poziomie" - ciekawe
        co to za poziom, że zacytuję w tym miejscu fragment wczorajszego występu Sz.P.
        J.Pietrzaka: "Dlaczego Urban nosi krawat? Żeby odróżnić jego głowę od d..y".
        Nie lubię Urbana, a Pietrzaka dawniej ceniłem, ale to co zaprezentował na tej
        imprezie to co najwyżej poziom zabagnionego rynsztoka, a nie "temat
        patriotyczny".
        --
        pozdrawiam
        rumcajs_m
    • Gość: Bezrobotny Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:15
      Popieram cię od 12 lat przez nich nie mam pracy.
      • Gość: Zając Poziomka Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:19
        Do szkoły sie nie chodziło ?
        • Gość: bezrobotny Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:28
          do szkoły to ja chodziłem tylko ci z S to mieli pod gorke
    • Gość: Adam Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:15
      nie należałeś i nie należysz ?
    • Gość: asf Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:23
      czasem sie chodziło jak akurat przyparło, do toalety
      a o co chodzi ?
      • Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 01:01
        Co lub kogo ochroniała ochrona na balandze związkowców na stadionie miejskim?
        wykonawców? Kilkaset ludzi którzy byli na stadionie było bez opieki - miejscami
        dochodziło do bójek, ale to normalne przy piwie. "W Obronie Twoich Praw" -
        hasło na budynku Solidarności przy ulicy Jachowicza - Twoich czyli kogo, na
        pewno nie moich - bezrobotny nie należy do związków zawodowych a więc nie ma
        praw. Pieniądze wydane na imprezy typu dzień kaszaanki czy w 25 - lecie
        Solidarności lub Dzień Chemika to zmarnowane pieniądze. Ludziom potrzebne są
        miejsca pracy a nie ogłupiała rozrywka przy piwie - Więcej miejsc pracy a mniej
        obłudy typu solidarność , wolność, europa, itd. 3- milionowa rzesza
        bezrobotnych to efekt manipulacji takich panów jak Lech Wałęsa.
        • Gość: Adam Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 08:37
          co 30ty, nawróciłeś się ?
          bezrobotny może być członkiem związku zawodowego/powinien/
          jesteś bezrobotny a na neta cię stać, na czarno ?
        • Gość: AS Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 08:53
          "Kilkaset ludzi którzy byli na stadionie było bez opieki - miejscami
          dochodziło do bójek"
          Ja ochronę widziałem, za to żadnej bójki.

"Ludziom potrzebne są miejsca pracy a nie ogłupiała rozrywka przy piwie"
          Ludziom potrzebne jest to i to, a jeśli kabaret Pietrzaka nazywasz ogłupiałą rozrywką to nie podyskutujemy sobie.
      • Gość: ABC Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:04
        Do toalety to często chodzą piwosze
    • Gość: Iksiński Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:37
      Mnie się wydaje, że 25 - lecie Zw. Zaw. SOLIDARNOŚĆ będzie w sierpniu. W
      czerwcu to chyba był krwawy Poznań, czyżby naszym władzom związkowym coś się
      pokićkało? Dziwi mnie postawa naszego Zw. SOLIDARNOOŚĆ w K.M. zawsze był
      przychylny do swoich związkowców a w tym roku zrobili plamę. Związkowcy z Nafty
      dostali po 30 zł na piwko, związkowcy z Orlenu po 50, a my?
      • Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:22
        I na tym polega sprawiedliwość Zw. Zaw. Dla nich darmowe piwko dla innych
        bezrobocie i rozrywka. Pijanym narodem łatwiej manipulować
        • Gość: Zyta Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:26
          30 - ty mój spiskowcu od siedmiu boleści, chiałeś piwko za darmo, ale nic nie dało się wyżulować?
          • Gość: lala Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:33
            hihhihihihihihihihihihiihi hi hi hi....hi.
            • Gość: z Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:42
              Co za hi hi to nie śmichy ,gdy zarobek taki lichy,solidarnie po troszeczku by
              SOLIDARNOSC miała dużo w
              garnuszeczku
            • Gość: Z Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:45
              Co czeka studentów po skończeniu studiów bezrobocie i nuda są to solidarności
              cuda
            • Gość: ... Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:48
              Nowobogaccy biznesmeni zamiast zatrudnić studenta wolą młode dziewczęta
      • Gość: olo Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:59
        Iksiński,wypisz się z takiego związku co ci nawet na piwo nie dali.warto było
        walczyć o wolna Polskę jak ci się tak odwdzięczyli gnoje....?
    • Gość: 50 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:32
      Wg haseł miała być druga Japonia ,a jest agonia.
      • Gość: aram Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:35
        kto głosował na Millera i te bagno złodziejskie SLD ?
    • Gość: .. Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:34
      Zyta gdzie wkładasz swe kopyta
    • Gość: allo,allo Mądrzymy się czy również głosujemy na Płock, niżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:40
      Janikowo nas wyprzedza !!!
    • Gość: jag Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:17
      już chłopcy po dyskusji ?
      bo gajowy idzie
      • Gość: 30 Re: 25-lecie Solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:23
        Łatwiej sprowadzić artystów do Płocka i zorganizować piknik niż stworzyć nowe
        miejsca pracy w dodatku dobrzepłatne a nie zs minimalną pensję 824 zł. Włodarze
        miasta idą na łatwiznę a wtórują im szefowie związków zawodowych. Jeżeli
        uważacie że płocczanom potrzebna jest stadionowa rozrywka a nie miejsca pracy
        to jesteście w błędzie. Jeśli będzie praca i dobra płaca to ludzie zapłacą za
        występy artystów a nie będzie robić to starosta czy prezydent. Chcemy pracy a
        nie piwa i wrzasków na stadionie.Solidarność powstała w Gdańskiej stoczni która
        należała do Polaków, dziś nikt już tam nie strajkuje bo przecież stocznia już
        nie nasza - Czym tu się chwalić panowie związkowcy - oszukaliście ludzi
    • Gość: 50 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:55
      Oni myślą,że stadionowe rozrywki wszystko załatwią.Jakie to niskie -darmowe
      piwo.jakie traktowanie społeczeństwa.Kobieta w wieku 30 lat ma kłopoty z
      otrzymaniem pracy a co mówić o 50 lat.Wiek emerytalny wydłużony, po co ta
      karuzela.My 50 latki nie mamy pracy-skrócić wiek emerytalny do 55 tak jak
      było.A ci w rządzie niech pracują do 100.
      • Gość: Żuler Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:40
        No i widac kto nie był, tam nie było darmowego piwa.
    • Gość: Ewa Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:02
      Aczy piwo tu jest najważniejsze że tak najczęściej o nim piszecie.Może
      darmowego nie było.Ale czy to takie ważne.
    • Gość: Ucho Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:17
      Tak Ewo, nie ważne jest to piwo Bardzo często niepotrzebnie rozlane.....ważna
      jest pamięć.
      • Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:06
        A propos pamięci: Na fesrynie Solidarności zaproszono wie;u działaczy
        Solidarności z Płocka. Wielu, ale nie wszystkich - wysłano zaproszenia choć
        wejście było darmowe. Zaproszenia nie dostało wielu działaczy załozycieli NSZZ
        w swoich zakładach. Nie otrzymali działacze bezrobotni bo tych zakładów już nie
        ma, zostały sprzedane bądź zlikwidowane. Ile w ciągu tych 25 lat zostało
        zlikwidowanych zakładów pracy, a ile sprzedano obcym?. Koszty reform są o wiele
        większe od zysków. Ten festyn był niepotrzebny, nie ma się czym chwalić. więcej
        strat niż zysków. Zyski mają tylko aferzyści którzy mieli być p w skarpetkach.
        • Gość: jacol Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:44
          A czy Milewski z Kilpą byli?
          • Gość: morro Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:13
            a ty jacol rąnołeś jabola czy już dwa >>>
            • Gość: 30 Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:52
              Żeby skończyć w sprawie piwa. Piwo na festynie kosztowało 3 zł. polskich. 100
              metrów dalej w barach kosztuje ok. 3,20 - 4,00 zł. Więc opłacało się wypić na
              stadionie bo było tańsze. To się nazywa Upijanie społeczeństwa. Zamiast walczyć
              z alkoholizmem Solidarność alkoholizm popiera - to wynika przecież z czystej
              cenowej kalkulacji. Nie chcemy festynów zakrapianych piwem i kiełbasą z grila -
              Chcemy pracy i przyzwoitych zarobków. Jesteście jak dotąd tacy sami jak
              komuniści których zwalczacie a może i nawet gorsi od nich. W obronie Twoich
              praw - znaczy jakich praw i dla kogo są te prawa bo chyba nie dla 40-60 latków
              którzy są zwolnieni z przyczyn pracodawcy i którzy alkohol piją okazjonalnie i
              w małych ilościach. Wy preferujecie piwo marnej jakości i w dużych ilościach
              czy to jest najpotrzebniejszy towar dla ludzi których chcecie bronić w myśl
              hasła w obronie twoich praw
              • Gość: 100DENT Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 00:30
                No jasne, preferujemy piwko 30-50 zeta za kufelek, głąbie sybnu Lenina O CZYM TY MÓWISZ?
                • ciach_spaw_benc Re: 25-lecie solidarnosci 22.06.05, 07:13
                  napisz kto cie splodzil to cie pomszcze
    • Gość: a co Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:21
      mówisz coś i nie można zrozumieć
      ale jak cie znam zawszy taki byłeś
    • ciach_spaw_benz troll !!!! 21.06.05, 21:28
      Ziomo co masz na końcu c uważasz że to śmieszne?
      Mam nadzieję że administracja forum zadziała właściwie.
      • ciach_spaw_benc Re: troll !!!! 22.06.05, 07:12
        napisz skarge do kaczynskiego
        • Gość: pop Re: troll !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 06:45
          wszystko co związane z Solidarnością, z Papieżem , z Milewskim itd.dla
          niektórych jest niepotrzebne
          co jest potrzebne ? wszystko co antypolskie : SLD, Unia Wolności etc.cz y tak ?
          • Gość: ofiarasolidarności 25 lat niesolidarności IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.05, 16:40
            Przy okazji 25lecia NSZZ "Solidarność" warto przypomnieć jak karierowicze z KZ
            NSZZ w dużych zakładach dla karier niszczyli ludzi,np: w listopadzie 1992 r.
            trzech z Komisji Zakładowej Jan I , Janusz W i Dariusz B. zakazali mi pracy w
            nowo powołanej spółce z o.o. ,pomimo że najwięcej napracowałem sie przy jej
            powołaniu ,a potem byłem bezrobotny.Jan I jest w niebie,zaś Janusz W.i Dariusz
            D. są wielkimi dyrektorami ,pobudowali sobie okazałe wille i żyją jak paniska,
            a ja klepię biedę prze 15 lat transformacji. Czekam na to ,że NSZZ " S "
            wykaże żal i skruchę oraz przeprosi za swoich karierowiczów-na 25 lecie.Ja im
            w duchu Ojca Świętego wybaczę,ale niech się wyspowiadają z grzechu.Czekam ! Czy
            stać "SolidarnoSC " na tyle, na słowo przepraszamy .Ano zobaczymy?
    • Gość: KIBICAZWASZEPIENIA Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:46
      ostrożnie z dynksem !!!!!!!
    • Gość: Jan Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:02
      25 lecie zainicjowania dzikioego kapitalizu, przez ten niby związek zwaodowy.
      Myślę,ze gdyby robotnicy z Gadańska wiezdieli co zrobi poźniej Wałesa przy
      pomocy tzw desydentów, to by go wypie..li z tej stoczni w 5 minut.
      • Gość: sw Re: 25-lecie solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:07
        Ej,panie Janie! Do kościoła i modlić się o zdrowie,bo o rozum to już na pewno
        za późno!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka