Dodaj do ulubionych

Wirtualna Tumska.pl

04.07.05, 23:44
Bardzo popieram tą inicjatywę, oby jak najwięcej Płocka w internecie. Sam
chętnie wziąłbym udział w tym konkursie, jednak brak czasu skutecznie mi to
uniemożliwia. Trzymam jednak kciuki za Tumską.pl, mam nadzieję że zyskamy
nowoczesną i funkcjonalną witrynę, którą będziemy mogli się chwalić :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Grom a po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 06:01
      Czy nie za wielkie marzenia? Nie porównujcie Tumskiej z Piotrkowską! W Płocku
      nic nie może być takie jak w Warszawie czy w mieście Łodzi. Tu nawet kamery nie
      mogą dobrze działać. Albo "Stary Rynek" nie działa, albo "Wzgórze Tumskie"
      obrazu nie odświeża... A już ta najnowsza "Stary Rynek #2" to albo w niebo
      wycelowana (tak było wczoraj) albo w ogóle nie działa. Ze strony
      www.ump.pl piszę do administratora a mailer-deamon odbija. Czyli źle
      podany adres. Wszędzie zawstydzające byki.
      Bez wielkich zamierzeń. Róbmy najpierw porządek z tym co mamy. A piękne plany
      odłóżmy na później.
      • Gość: kumoter Re: a po IP: *.c158.petrotel.pl 05.07.05, 14:40
        Przed chwilą wszedłem na stronę www.ump.pl
        i wysietliły sie reklamy jak wydłużyć penisa. Pokazano nawet specjalny aparacik
        do wydłużania lub pogrubiania lub do zamykania jajców.
        No ludzieeee! Niech ktoś wreszcie opie.. z grubej rury tego miernego
        informatyka co zajmuje się ratuszową witryną. Informuję także, że w zaden
        sposób nie mogłem skorzystać z legendarnych już kamer płockich.
        Szwagier mówi, cyt. "A pies to jeb.. takie porządki"
    • Gość: anonim, ciekawe czy ktoś chętny się znajdzie IP: *.c151.petrotel.pl 05.07.05, 07:51
      Ciekaw jestem czy znajdzie się ktoś chętny. Zajmuję się "produkowaniem" stron
      www i nawet przez moment pomyślałem, żeby zrobić taką stronę. Ale zachęta ze
      strony miasta jest kuriozalna (słabe te prezenty). Poza tym, jak można zrobić
      stronę skoro nigdzie nie wspomniano o materiałach do dyspozycji... Przecież nie
      mam sensu opierać strony na zdjęciach starej tumskiej, a żeby strona była łądna
      musi mieć ładną grafikę.
      Zwracam się tu więc do urzędników, aby udostępnili jakieś materiały źródłowe,
      choćby wizualizacje ulicy.
      Trudno też zrobić stronę jeśli nie można np wykorzystać bez zgody właścicieli
      nazw firm, sklepów z ulicy Tumskiej. No chyba że taka zgoda jest. Strasznie
      niedopracowany ten pomysł.
    • Gość: anna Re: Wirtualna Tumska.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 08:06
      anonim ty kpisz czy o drogę ...
      oni te materiały dzie mają zamieścć , na forum ?
      wyczuwam ze gdyby był jakiś stołek to ty sam byś znalazł
      dziś takich fachowców jak ty jest mnogo
      są też tacy co nie pytają o prezenty
      za usługę która dla ciebie jest prosta, z takim podejściem musisz być
      zgosrzchniały
      • Gość: anonim No, no, Anna IP: *.c151.petrotel.pl 05.07.05, 08:36
        Usługa nie jest prosta. Właśnie w tym rzecz. Zajmuję się tym trochę i wiem że
        wykonanie takiej strony nie będzie proste. Nie mam zamiaru się tu przed Tobą
        tłumaczyć, bo nie miałbym czasu ani ochoty robić takiej strony. Wiem co to
        znaczy i ile czasu trzeba na to poświęcić, więc nie podjąłbym się tego nawet za
        pieniądze. Napisałem tylko w "okrągły" sposób, że warto byłoby bardziej
        zachęcić młodych ludzi do tego przedsięwzięcia. No i podać im materiały na
        tacy. Nie wszyscy są tacy sprytni jak Ty by pobiec do UMP, przejść przez gąszcz
        pokoików z Paniami które odsyłają do następnego, by na końcu dowiedzieć się że
        materiały są, ale mało i nie można za bardzo ich dać ... Miałem kiedyś okazję
        zetknąć się z tą machiną.
        • Gość: kowal strona IP: *.c156.petrotel.pl 05.07.05, 12:58
          stowarzyszenie ktore to organizuje zbiera ciezka kase z funduszy unijnych na
          swoja dzialalnosc. mogliby spokojnie to zlecic komercyjnemu wykonawcy za
          ciezkie pieniadze, ale po co skoro moga poszukac amatorow jeleni ktorzy to
          zrobia za jakis aparat-malpke. szukaja frajera.

niech sie wezma do roboty, sa w srod nich ludzi ktozy smialo sobie z tym by
          poradzili ale po co skoro mozna znalezc muzyna... i darmowy artykul sie
          znajdzie w gazecie...
          • Gość: Grom Re: strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:27
            Stowarzyszenie które to organizuje itd. Ja tam ich portfela nie widziałem.
            Ale tu trzeba dać zarobić fachowcowi. Sam robię strony ale czystym HTML-em.
            Przydałby się jakiś człowiek, który zna Javę, Flasha itd. I miasto ma dobrze
            zapłacić, bo jak jest na disco-polo to niech się znajdzie na promocję Płocka.
            Ale najpierw niech kamery dobrze działają i niech będzie ich więcej.
            Dopóki nie dopracowałem drobiazgów nie pcham się na mistrzostwa.
    • Gość: OJA Re: Wirtualna Tumska.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:33
      Bardzo dobry sposób na znalezienie taniego wyrobnika, który wykona ogromną
      pracę praktyvcznie za darmo. Ciekawe, kto się nabierze.
    • centrum_innowacji Kilka słów wyjaśnienia o tumskiej.pl 05.07.05, 15:59
      Szanowni Państwo,
      Kilka słów wyjaśnienia, zbiorczo :)
      Organizatorzy konkursu nie chcą narzucać ostatecznej formy strony – dostępne
      technologie oferują tyle możliwości, że np. z powodzeniem można zrobić zarówno
      animację ulicy jak i klasyczny portal wypełniony oryginalnymi pomysłami, a nie
      tylko opierać się o gotowe projekty wizualizacyjne czy zdjęcia. Wszystko jest
      kwestią wyobraźni, koncepcji, chęci i oczywiście umiejętności. Jeśli jednak
      jakiś potencjalny uczestnik zwróci się do nas z prośbą o pomoc w uzyskaniu np.
      wizualizacji, to postaramy się pomóc w takim zakresie w jakim będziemy mogli.
      Konkurs skierowany jest do kreatywnych młodych osób, które wolny wakacyjny czas
      chciałyby wykorzystać na uczestnictwo w niniejszym przedsięwzięciu –
      niekoniecznie na pierwszym miejscu powinny być tutaj nagrody, czy jak padło w
      którymś poście prezenty. Dla osób nie aktywnych jeszcze zawodowo, te które są,
      będą cenne + sam udział (trochę żartobliwie - patrz idee olimpijskie), a dla
      patrzących przez pryzmat wartości wymiernej (czyt. pieniądza) okażą się nie
      warte zachodu. Jestem to w stanie zrozumieć, nie rozumiem jednak łatwości
      niektórych w krytykowaniu samej idei – chyba, że ...
      Konkurs ma być próbą wypracowania rozwiązania, które mogłoby pełnić rolę
      internetowego pasażu – mamy nadzieję, że to się uda, a nie da się tego
      zweryfikować bez konkretnego działania (stąd też formuła Konkursu, która daje
      szansę innowacyjnym pomysłom).

Poza tym Panie Anonimie przypominamy, iż konkurs ogłosiło Stowarzyszenie non-
      profit, a nagrody są takie, jakie udało się zdobyć z mocno ograniczonymi
      funduszami – kto próbował kiedykolwiek coś zorganizować wie jak trudno obecnie
      o sponsorów. Zawsze może Pan dołączyć i ufundować coś cenniejszego, zapraszamy.

Do Pana Kowala: Informuję, iż działalność Stowarzyszenia Centrum Innowacji
      Społeczeństwa Informacyjnego opiera się na społecznej pracy swych członków oraz
      pomocy Partnerów, i od początku swej działalności nie skorzystało z pomocy
      Unijnej wychodząc z założenia, że najpierw należy wykazać się pracą własną na
      rzecz promocji szeroko rozumianych nowych technologii, a dopiero z upływem
      czasu i nabywaniem stosownego doświadczenia można spróbować starać się o środki
      UE. Proszę zatem nie podważać bezpodstawnie imienia Stowarzyszenia lub
      rozważniej wydawać swoje opinie, gdyż jak Pan zapewne wie są formalne drogi
      weryfikacji fałszywych lub obraźliwych sądów. Jeśli natomiast miał Pan na myśli
      Centrum Wspierania Biznesu, to podmiot ten jest Partnerem projektu chcącym
      podzielić się swoim doświadczeniem i wspomóc młode Stowarzyszenie w realizacji
      jego pomysłów.

Pańską ocenę zasadności przeprowadzania akcji z myślą o młodych ludziach
      interesujących się informatyką pozostawiamy bez komentarza.

Do Groma(u): Proszę czytać uważniej informacje, które Pan komentuje – miasto
      rozumiane jako Podmiot zarządzający miastem Płock nie jest Organizatorem
      przedsięwzięcia. Powtarzamy po raz kolejny (podobno w systematyczności jest
      metoda ;-) iż jest to inicjatywa Stowarzyszenia Centrum Innowacji SI, zatem
      dopiero gdy Urząd Miasta wyrazi swą aprobatę lub dezaprobatę będzie Pan mógł
      cokolwiek komentować w tym kontekście, a do tego czasu wszelkie uwagi prosimy
      kierować do naszego Stowarzyszenia.

Pozdrawiamy

w imieniu Zarządu
      Centrum Innowacji Społeczeństwa Informacyjnego

Ps. Pytania dotyczące konkursu proszę kierować na adres centrum_innowacji (at)
      gazeta.pl

• Gość: mieszkanka Re: Wirtualna Tumska.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:06
      a co tu piosać mnóstwo śmieci, popękane płyty chodnikowe ,na ławkach pijaki a
      teraz rozkopana. Cięgle zmieniające się sklepy, stojące puste niszczejące
      budynki, ziejący grozą dawny Horteks - i to już tyle lat. Gratuluję z góry
      wybraźni tym co ją opiszą.
      • Gość: obiektywny Re: Wirtualna Tumska.pl IP: 213.77.0.* 06.07.05, 17:10
        konkurs uwazam za jak najbardziej sluszny fajnie by bylo gdyby dalo sie pozniej
        zobaczyc gdzies w necie zgloszone do konkursu prace
        jako ze jest to konkurs nie wiem o co tyle dymu ... kto chce startuje a kto nie
        jego sprawa
        • Gość: co ciekawe Re: Wirtualna Tumska.pl IP: 213.77.0.* 07.07.05, 12:01
          ciekawym i trudnym zadaniem jest oddanie klimatu tumskiej , jak polaczyc tumska
          historyczna z calym jej i miasta historycznym zapleczem z tumska ktora widzimy
          dzis , no i tumska ktora zobaczymy za kilka lat jaki klimat oddac w stronie
          historie , nijaka terazniejszosc czy futurystyczne jutro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka