Gość: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:22 Co tu pisać? Ręce opadają. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aabc Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:46 Wybory się zbliżają - MM niedługo zacznie służyć do mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Nowy miejski pełnomocnik 09.08.05, 22:05 Cytat: "- To była propozycja samych organizacji pozarządowych; zgłosiły ją podczas majowego spotkania z prezydentem, który obiecał wówczas, że spełni ich prośby - przypominają w magistrackim biurze prasowym." Jeśli to było to spotkanie, na którym UM prezentował akcje Przejrzysta Polska, to z całą odpowiedzialnością mogę napisać, że ktoś z biura prasowego UM minął się z prawdą, bo już na tym spotkaniu pan prezydent obwieścił zgromadzonym, że zostanie powołany pełnomocnik i nie było mowy o tym, że jest to odpowiedź na propozycję zgłoszoną przez organizacje pozarządowe. Sam pomysł nie jest zły, ale przy tym namnożeniu pełnomocników, do jakiego doprowadziły obecne władze, powłanie kolejnego ma już wymiar satyryczny. :-)) A sam nowy pełnomocnik? No cóż. Fakt, że został nim jedyny urzdnik spośród kandydatów i do tego lojalny zausznik prezydenta raczej nie wróży nic dobrego. Poza tym nie można o nim powiedzieć, ze jest neutralny światopoglądowo, a na takim stanowisku to bardzo pożądana cecha. Szkoda, że pan prezydent najwyraźniej tego nie rozumie. Zresztą nie tylko tego, do czego zdążył nas już przyzwyczaić. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:07 to cieślik będzie teraz z zoną w jednym budynku urzędował, bo ona przecież szefuje tej noclegowni dla kobiet, która też ma się mieścić na Misjonarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turb Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.c151.petrotel.pl 12.08.05, 16:28 Pelnomocnikom wszelkiej masci mowie stanowczo nie, Ale nie wymagaj od nikogo zeby byl neutralny swiatopogladowo, bo takich wsrod zdrowych ludzi nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:37 Krzyż w oczach, krzyz do ukrzyżowania innych , skandal , nepotyzm, wprost bezczelne łobuzerstwo, taki bedzie nasz kraj, chomeiniland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vol Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:27 No proszę, człowiek z takim życiorysem będzie się marnował pracując m.in z takimi romanami_j, ale mimo to trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janrak Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:20 Potwierdzam słowa Romana_i. Też byłem na tym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duduś Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:33 Roman_j jest tak samo wiarygodny jak Milicja Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: społecznik Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 10.08.05, 10:03 w końcu Cieślik dochrapał się stanowiska. Nie skorzystaja na pewno na tym organizacje, najwyżej żona. Inni będą pracować a on będzie brał udział w imprezach. Jak dotąd nic nie zrobił. Jak zwykle przychodzi na gotowe i się mądrzy. Są tacy co znają prawdę. Jeju czy już naprawdę nie można było wziąć kompetentnej osoby????????? Ciekawe na czyjej teraz pracy żeruje. Kto budował to Centrum???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.B. Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 10:24 Myślę, krytyków P.Cieślika zżera zazdrość. Szkoda,że to nie My. To niestety takie polskie. Krytycy pachną poprzednią epoką, niestety tylko dinozaury wymarły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: 193.109.244.* 10.08.05, 10:42 > prezes Stowarzyszenia Rodzin Katolickich Diecezji Płockiej kolejny katooszolom przy wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 10:46 Gratulacje Panie Prezydencie! Powołany przez Pana P.Cieślik to kompetentna, posiadająca dobre zasady osoba. Napewno podoła wyzwaniu i efekty jego pracy będą bardzo dobre.Niezadowoleni z nominacji będą czuli się głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 10:53 Poziom niektórych wypowiedzi pokazuje brak poziomu autorów.Dziwię się ,że opinie te nie ukazują się w kolorze czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 10.08.05, 10:59 he he ale jaja. Może sondaż wśród organizacji kogo by chcieli i co sądzą o cieśliku. Na razie to wszyscy się go boją. Dlaczego nie było konkursu na pełnomocnika????!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 10.08.05, 11:13 przecież pełnomocnik powinien być apolityczny Odpowiedz Link Zgłoś
sssheee Re: Nowy miejski pełnomocnik 10.08.05, 12:48 Nie piszę tu po to, aby bronić tą osobę ale zastanawia mnie fenomen tego forum... Tu stale obrzucacie kogoś błotem nie wiadomo za co i wszystkich, i wszystko krytykujecie... Jeśli sami macie lepsze pomysły na życie i rządzenie miastem nie widzę problemu, żeby zaangażować się w taką działalność! ;P Ps. A najfajniej jest jak niektórzy tu mają rozdwojenie jaźni (a może to schizofrenia...?) i piszą pod kilkoma nikami, udając inne osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewoc1 Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 13:34 Krytyka nowego pełnomocnika wynika zapewne ze strachu, że to kompetentny człowiek. Nigdy nie "przychodził na gotowe", lecz każdą inicjatywę tworzył od nowa. Kto z organizacji pozarządowych w Płocku, oprócz Cieślika, może się pochwalić założeniem organizacji tak licznej jak Stowarzyszenie Rodzin Katolickich? Wiemy z prasy i mediów radiowych jakie różnorodne inicjatywy podejmowało Stowarzyszenie Rodzin Katolickich pod prezesurą Cieślika. Ten "społecznik" co napisał na forum to zapewne ktoś kto nie dał sobie rady w organizacji bo właśnie przyszedł na gotowe i coś rozwalił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocmenek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.c156.petrotel.pl 10.08.05, 15:05 "Studium Życia Rodzinnego i Instytutu Wyższej Kultury Religijnej" - kurde ale wykształcenie - ludzie gdzie ja żyję - katokomuna juz nie przebiera w środkach - aby tylko swoich ustawić - TKM czyli łapiemy co się da - dobre i 2 lata pensyjki z naszych pieniędzy - Kaczyński OBUDŹ sie czy wiesz co oni tu robia - teraz tylko brakuje pełnomocnika ds. np. "oczyszczania koszy na śmieći" - ludzie opanujcei się gdzie Prawo i Sprawiedliwość tzw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.class147.petrotel.pl 10.08.05, 16:01 Plocmanku!Jesteś żałosny, znam pana Kazimierza. Jego wiedza i wszechstronne zainteresowania zawsze budziły mój podziw. Życzę ci 10% jego wiedzy a będziesz wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.class147.petrotel.pl 10.08.05, 16:20 LUDZIE! Ja nie rozumiem, czy to zazdrość przez was przemawia czepiacie się człowieka który chciał coś zrobić, pokazać że każdy potrafi a wy tylko krytykujecie ciekawe jak wy byście się czuli jakby ktos tak was obrzucał wstrętnymi obelgami. Facet zrobił w życiu sporo i dostał wiele odznaczeń co potwierdza jego zapał do pracy a wy zamiast skupic się na meritum sprawy to czepiacie się faceta jakby to on był winien że sysem w POLSCE jest do kitu... Zamiast krytykować kogo popadnie byście się wzieli za tych co grzeją tylki w sejmie i niedawno chcieli sobie zrobić pensje ktora po skończeniu kadencji im się bedzie nalezała!!!!! TO JEST PRZESADA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:08 pewnie lepiej byloby gdyby byl wyksztalcony w wyzszej szkole liberalizmu spolecznego i moralnego, specjalizacje w nowoczesnych nurtach seksualnych wsrod par homoseksualnych, a fakultet w sposobach pokonywania barier moralnych przed wprowadzeniem eutanazji wsrod zle wyksztalconych i aborcji wsrod mlodziezy gimnazjalnej z przyczyn mogących zaszkodzic karierze zawodowej mlodych polek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzet Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.class147.petrotel.pl 10.08.05, 16:30 Brawo Marta! Ja też znam pana Kazimierza, jego determinację i skuteczność działania. Niestey znam też takich co na jego plecach i pracy wspieli się wyżej. Osobiście nie znam lepszego kandydata na to stanowisko. Gratuluję i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zor Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:42 Ludzie ja czegoś nie rozumiem. Czy kazda krytyka działań MM to komunistczny spisek. Walnijcie sie we łby. To co robi MM to zgroza, po jego " panowaniu" prawica w Płocku nie będzie rządzic przez 20 lat, tak ludzi do niej zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:47 Ja myślę, że to co robi MM to kompletny brak wyobrażni. Po jego żądach prawica nie będzie żądziła przez 40 lat- w Płocku.Obsadza stanowiska ludźmi, którzy sobą nic nie reprezentują, niszczą i upokarzają innych ludzi, nie mają zadnych koncepcji, są butni, aroganccy, prości, bez żadnego wychowania, nie szanuja drugiego czlowieka i jego godności- patrz dyrektor Szpitala Miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:08 Miałem przyjemność załatwiać sprawę u p. Kazimierza półtorej roku temu dzwoniłem trzy razy bo zapominał w końcu musiałem napisać pismo .To powinien od razu powiedzieć ze potrzebne jest pismo.W końcu okazało się że pismo jest niepotrzebne i ot to jest taki p Kaziu -kompetentny w całej okazałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:31 Każdy aby nie on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbo Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:48 przecież każdy wie że pan kazio to alkoholik, a więc za flaszkę wszystko z nim załatwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:55 ile kasy nie będziecie mogli przekręcić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewoc1 Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 19:08 Plocmenek zapewne nie przeczytał całego artykułu, bo "umknęło jego uwadze", że p. Cieślik ukończył też szkolenia dla liderów organizacji pozarządowych, był wiceszefem kilku federacji organizacji pozarządowych. Organizacje z naszego miasta pamiętają go z kilkakrotnie organizowanych "forum" dla organizacji pozarządowych województwa płockiego. Wtedy właśnie organizacje w naszym mieście mogły po raz pierwszy zgłosić swoje uwagi i propozycje współpracy do Prezydenta Miasta Płocka. Na długo przed wejściem w życie ustawy o pożytku publicznym i wolontariacie p. Cieślik działał na rzecz środowiska organizacji w naszym mieście. Uczestniczył w spotkaniach dla organizacji, a jak był wiceprzewodniczącym Rady Miasta Płocka - to organizacje były zapraszane do udziału w sesjach Rady Miasta, prezentowały się i miały "swój głos" w Radzie Miasta i w Komisji Rady ds. Rodziny, Zdrowia i Pomocy Społecznej (były członkami tej Komisji!). Który z Wiceprzewodniczących po Cieśliku zaproponował to organizacjiom z naszego miasta? Żaden! I niech "gość xyz " wobec tych faktów nie twierdzi, że organizacje się boją p. Cieślika, bo jest wręcz odwrotnie - powołanie go na pełnomocnika daje szansę płockim organizacjom na integrację i pokazanie swojego dorobku w działalności na rzecz mieszkańców. No i oczywiście szansę na wyjście z "grajdołka" polityki (również swiatopoglądowej), bo ten człowiek właśnie potrafi tworzyć porozumienia ponad podziałami. Uprzejmie proszę zatem krytykantów o przedstawienie na tym forum osoby, która by odważyła się równać swój dorobek i doświadczenie z nowo powołanym pełnomocnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOVY Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: 148.81.8.* 11.08.05, 10:39 Znając Marka Oleksiaka mam obawy, czy aby podoła temu wyzwaniu. Przecież ten Pan pracował już w wielu instytucjach i jakoś nie wiodło Mu się, spalał na starcie. Czy to naprawdę dobry wybór? Czy my podatnicy musimy inwestować w kogoś tak nieudolnego? Chyba, że Ratusz ma w tym jakiś interes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:21 Ogólnie można określić MAJOWYCH pracowników nam nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:32 Ja tam w niego zainwestuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do podatnika Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:24 Jak cię stać no to trać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Nowy miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:22 o jej, czy ten pan na foto ma pełny nocnik?-bo nie rozumie.....:-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nowy miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 06:17 ciesze sie ze na forum są ludzie którzy dali świadectwo P.Cieślik to wybitna osobowość,doskonale przygotowany do pełnienia funkcji jaką otrzymał,gratulacje dla Pana Prezydenta Miasta za dobrą nominację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Nowy miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:40 tak, widac, ze to wielki czlowiek-prawie k...a Kopernik (-ale on byl kobieta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lozanio Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.eranet.pl 12.08.05, 22:28 Odczepcie się od Kazia, obłudnicy!! Przemawia przez was jedynie zawiść i grzeszna pycha!!! Panie Kazimierzu, gratulujemy, cieszymy się i trzymamy kćiuki za Pana nowe wyzwanie. Napewno się uda, wierzymy w to mocno i pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiki Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.adsl.econophone.ch 14.08.05, 14:38 Moje gratulacje dla p.Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:29 Dość tych gratulacji bo nie macie racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lozanio Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:06 Ciekaw jestem co ten p.Kaziu ci zalatwil że tak mu gratulujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:13 przeciętnie inteligentny człowiek ma taką wiedze jeśli znasz takiego zapytaj na forum za długo pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:20 Ja znam go z negatywnej strony i to mi wystarczy aby mieć całościowy obraz o nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurij wróciłem Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:53 ja też nic o tym człowieku nie wiem ale jak ty masz negatywne o nim zdanie g. to mi coś mówi ze to spoko gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepłockier Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 17.08.05, 15:08 im mocniej komuchy plują, tym lepsze referencje dają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drm Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:16 No więc komentuję. No cóż podobno z nowym pełnomocnikiem ma być połączonych wiele organizacji ? Uważam że wolontariat powinien prowadzić działalność samodzielnie bo ineczej to lipa buuuu. Ręce i majtki opodają. Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:47 Pan Cieślik to człowiek, który podpisuje się pod pomysłami innych ludzi...może i chce dobrze ale bynajmniej mu to nie wychodzi .No cóż nie każdy jest idealny... Zgadzam się z opinią ,że pełnomocnik powinien być 'neutralny światopoglądowo'. POCIESZENIE: P. Kazimierzu te wszystkie opinie z gratulacjami to od rodziny, albo od byłych współpracowników, którzy cieszą się że pan odszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:21 znacie książkę "Parada głupców" ? drm czy jakoś, trzeba mieć choć minimium pojęcia o temacie na jaki sie głos zabiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:00 Przecież ten Cieślik to idiota Oszołomskie wykształcenie za pieniądze żony Grunt to wżenić się w bogatą rodzinę A Mileszczak przyjmie do pracy każdego który jest od niego głupszy Tylko dlaczego aż tyle! Odpowiedz Link Zgłoś