Dodaj do ulubionych

Nowy miejski pełnomocnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:22
Co tu pisać? Ręce opadają. Bez komentarza.
Obserwuj wątek
    • Gość: aabc Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:46
      Wybory się zbliżają - MM niedługo zacznie służyć do mszy.
    • roman_j Re: Nowy miejski pełnomocnik 09.08.05, 22:05
      Cytat: "- To była propozycja samych organizacji pozarządowych; zgłosiły ją
      podczas majowego spotkania z prezydentem, który obiecał wówczas, że spełni ich
      prośby - przypominają w magistrackim biurze prasowym." Jeśli to było to
      spotkanie, na którym UM prezentował akcje Przejrzysta Polska, to z całą
      odpowiedzialnością mogę napisać, że ktoś z biura prasowego UM minął się z
      prawdą, bo już na tym spotkaniu pan prezydent obwieścił zgromadzonym, że
      zostanie powołany pełnomocnik i nie było mowy o tym, że jest to odpowiedź na
      propozycję zgłoszoną przez organizacje pozarządowe. Sam pomysł nie jest zły, ale
      przy tym namnożeniu pełnomocników, do jakiego doprowadziły obecne władze,
      powłanie kolejnego ma już wymiar satyryczny. :-)) A sam nowy pełnomocnik? No
      cóż. Fakt, że został nim jedyny urzdnik spośród kandydatów i do tego lojalny
      zausznik prezydenta raczej nie wróży nic dobrego. Poza tym nie można o nim
      powiedzieć, ze jest neutralny światopoglądowo, a na takim stanowisku to bardzo
      pożądana cecha. Szkoda, że pan prezydent najwyraźniej tego nie rozumie. Zresztą
      nie tylko tego, do czego zdążył nas już przyzwyczaić. :-))
      • Gość: ja Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:07
        to cieślik będzie teraz z zoną w jednym budynku urzędował, bo ona przecież
        szefuje tej noclegowni dla kobiet, która też ma się mieścić na Misjonarskiej.
      • Gość: turb Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.c151.petrotel.pl 12.08.05, 16:28
        Pelnomocnikom wszelkiej masci mowie stanowczo nie,
        Ale nie wymagaj od nikogo zeby byl neutralny swiatopogladowo, bo takich wsrod
        zdrowych ludzi nie ma

• Gość: bridge Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:37
      Krzyż w oczach, krzyz do ukrzyżowania innych , skandal , nepotyzm, wprost
      bezczelne łobuzerstwo, taki bedzie nasz kraj, chomeiniland.
    • Gość: vol Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:27
      No proszę, człowiek z takim życiorysem będzie się marnował pracując m.in z takimi romanami_j, ale mimo to trzymam kciuki!
    • Gość: janrak Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:20
      Potwierdzam słowa Romana_i. Też byłem na tym spotkaniu.
      • Gość: Duduś Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:33
        Roman_j jest tak samo wiarygodny jak Milicja Obywatelska.
    • Gość: społecznik Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 10.08.05, 10:03
      w końcu Cieślik dochrapał się stanowiska. Nie skorzystaja na pewno na tym
      organizacje, najwyżej żona. Inni będą pracować a on będzie brał udział w
      imprezach. Jak dotąd nic nie zrobił. Jak zwykle przychodzi na gotowe i się
      mądrzy. Są tacy co znają prawdę. Jeju czy już naprawdę nie można było wziąć
      kompetentnej osoby????????? Ciekawe na czyjej teraz pracy żeruje. Kto budował
      to Centrum????
      • Gość: G.B. Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 10:24
        Myślę, krytyków P.Cieślika zżera zazdrość. Szkoda,że to nie My. To niestety
        takie polskie. Krytycy pachną poprzednią epoką, niestety tylko dinozaury
        wymarły.
    • Gość: Jurek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: 193.109.244.* 10.08.05, 10:42
      > prezes Stowarzyszenia Rodzin Katolickich Diecezji Płockiej

kolejny katooszolom przy wladzy
    • Gość: Henryk Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 10:46
      Gratulacje Panie Prezydencie! Powołany przez Pana P.Cieślik to kompetentna,
      posiadająca dobre zasady osoba. Napewno podoła wyzwaniu i efekty jego pracy
      będą bardzo dobre.Niezadowoleni z nominacji będą czuli się głupio.
    • Gość: Zyga Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 10:53
      Poziom niektórych wypowiedzi pokazuje brak poziomu autorów.Dziwię się ,że
      opinie te nie ukazują się w kolorze czerwonym.
      • Gość: xyz Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 10.08.05, 10:59
        he he ale jaja. Może sondaż wśród organizacji kogo by chcieli i co sądzą o
        cieśliku. Na razie to wszyscy się go boją. Dlaczego nie było konkursu na
        pełnomocnika????!!!!!!
      • Gość: krzysiek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 10.08.05, 11:13
        przecież pełnomocnik powinien być apolityczny
    • sssheee Re: Nowy miejski pełnomocnik 10.08.05, 12:48
      Nie piszę tu po to, aby bronić tą osobę ale zastanawia mnie fenomen tego
      forum... Tu stale obrzucacie kogoś błotem nie wiadomo za co i wszystkich, i
      wszystko krytykujecie... Jeśli sami macie lepsze pomysły na życie i rządzenie
      miastem nie widzę problemu, żeby zaangażować się w taką działalność! ;P

Ps. A najfajniej jest jak niektórzy tu mają rozdwojenie jaźni (a może to
      schizofrenia...?) i piszą pod kilkoma nikami, udając inne osoby...
    • Gość: lewoc1 Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 13:34
      Krytyka nowego pełnomocnika wynika zapewne ze strachu, że to kompetentny
      człowiek. Nigdy nie "przychodził na gotowe", lecz każdą inicjatywę tworzył od
      nowa. Kto z organizacji pozarządowych w Płocku, oprócz Cieślika, może się
      pochwalić założeniem organizacji tak licznej jak Stowarzyszenie Rodzin
      Katolickich? Wiemy z prasy i mediów radiowych jakie różnorodne inicjatywy
      podejmowało Stowarzyszenie Rodzin Katolickich pod prezesurą Cieślika.
      Ten "społecznik" co napisał na forum to zapewne ktoś kto nie dał sobie rady w
      organizacji bo właśnie przyszedł na gotowe i coś rozwalił!
    • Gość: plocmenek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.c156.petrotel.pl 10.08.05, 15:05
      "Studium Życia Rodzinnego i Instytutu Wyższej Kultury Religijnej" - kurde ale wykształcenie - ludzie gdzie ja żyję - katokomuna juz nie przebiera w środkach - aby tylko swoich ustawić - TKM czyli łapiemy co się da - dobre i 2 lata pensyjki z naszych pieniędzy - Kaczyński OBUDŹ sie czy wiesz co oni tu robia - teraz tylko brakuje pełnomocnika ds. np. "oczyszczania koszy na śmieći" - ludzie opanujcei się gdzie Prawo i Sprawiedliwość tzw.
      • Gość: Marta Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.class147.petrotel.pl 10.08.05, 16:01
        Plocmanku!Jesteś żałosny, znam pana Kazimierza. Jego wiedza i wszechstronne
        zainteresowania zawsze budziły mój podziw. Życzę ci 10% jego wiedzy a będziesz
        wspaniały.
        • Gość: ????? Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.class147.petrotel.pl 10.08.05, 16:20
          LUDZIE! Ja nie rozumiem, czy to zazdrość przez was przemawia czepiacie się
          człowieka który chciał coś zrobić, pokazać że każdy potrafi a wy tylko
          krytykujecie ciekawe jak wy byście się czuli jakby ktos tak was obrzucał
          wstrętnymi obelgami. Facet zrobił w życiu sporo i dostał wiele odznaczeń co
          potwierdza jego zapał do pracy a wy zamiast skupic się na meritum sprawy to
          czepiacie się faceta jakby to on był winien że sysem w POLSCE jest do kitu...
          Zamiast krytykować kogo popadnie byście się wzieli za tych co grzeją tylki w
          sejmie i niedawno chcieli sobie zrobić pensje ktora po skończeniu kadencji im
          się bedzie nalezała!!!!! TO JEST PRZESADA.....
      • Gość: bobby Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:08
        pewnie lepiej byloby gdyby byl wyksztalcony w wyzszej szkole liberalizmu
        spolecznego i moralnego, specjalizacje w nowoczesnych nurtach seksualnych wsrod
        par homoseksualnych, a fakultet w sposobach pokonywania barier moralnych przed
        wprowadzeniem eutanazji wsrod zle wyksztalconych i aborcji wsrod mlodziezy
        gimnazjalnej z przyczyn mogących zaszkodzic karierze zawodowej mlodych polek
    • Gość: gadzet Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.class147.petrotel.pl 10.08.05, 16:30
      Brawo Marta! Ja też znam pana Kazimierza, jego determinację i skuteczność
      działania. Niestey znam też takich co na jego plecach i pracy wspieli się
      wyżej. Osobiście nie znam lepszego kandydata na to stanowisko. Gratuluję i
      życzę powodzenia :)
    • Gość: zor Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:42
      Ludzie ja czegoś nie rozumiem. Czy kazda krytyka działań MM to komunistczny
      spisek. Walnijcie sie we łby. To co robi MM to zgroza, po jego " panowaniu"
      prawica w Płocku nie będzie rządzic przez 20 lat, tak ludzi do niej zniechęca.
      • Gość: Listek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:47
        Ja myślę, że to co robi MM to kompletny brak wyobrażni. Po jego żądach prawica
        nie będzie żądziła przez 40 lat- w Płocku.Obsadza stanowiska ludźmi, którzy
        sobą nic nie reprezentują, niszczą i upokarzają innych ludzi, nie mają zadnych
        koncepcji, są butni, aroganccy, prości, bez żadnego wychowania, nie szanuja
        drugiego czlowieka i jego godności- patrz dyrektor Szpitala Miejskiego.
    • Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:08
      Miałem przyjemność załatwiać sprawę u p. Kazimierza półtorej roku temu
      dzwoniłem trzy razy bo zapominał w końcu musiałem napisać pismo .To powinien od
      razu powiedzieć ze potrzebne jest pismo.W końcu okazało się że pismo jest
      niepotrzebne i ot to jest taki p Kaziu -kompetentny w całej okazałości.
    • Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:31
      Każdy aby nie on
      • Gość: jumbo Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:48
        przecież każdy wie że pan kazio to alkoholik, a więc za flaszkę wszystko z nim
        załatwi
        • Gość: edek Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:55
          ile kasy nie będziecie mogli przekręcić ?
    • Gość: lewoc1 Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 19:08
      Plocmenek zapewne nie przeczytał całego artykułu, bo "umknęło jego uwadze", że
      p. Cieślik ukończył też szkolenia dla liderów organizacji pozarządowych, był
      wiceszefem kilku federacji organizacji pozarządowych.
      Organizacje z naszego miasta pamiętają go z kilkakrotnie organizowanych "forum"
      dla organizacji pozarządowych województwa płockiego. Wtedy właśnie organizacje
      w naszym mieście mogły po raz pierwszy zgłosić swoje uwagi i propozycje
      współpracy do Prezydenta Miasta Płocka. Na długo przed wejściem w życie ustawy
      o pożytku publicznym i wolontariacie p. Cieślik działał na rzecz środowiska
      organizacji w naszym mieście. Uczestniczył w spotkaniach dla organizacji, a jak
      był wiceprzewodniczącym Rady Miasta Płocka - to organizacje były zapraszane do
      udziału w sesjach Rady Miasta, prezentowały się i miały "swój głos" w Radzie
      Miasta i w Komisji Rady ds. Rodziny, Zdrowia i Pomocy Społecznej (były
      członkami tej Komisji!). Który z Wiceprzewodniczących po Cieśliku zaproponował
      to organizacjiom z naszego miasta? Żaden! I niech "gość xyz " wobec tych faktów
      nie twierdzi, że organizacje się boją p. Cieślika, bo jest wręcz odwrotnie -
      powołanie go na pełnomocnika daje szansę płockim organizacjom na integrację i
      pokazanie swojego dorobku w działalności na rzecz mieszkańców. No i oczywiście
      szansę na wyjście z "grajdołka" polityki (również swiatopoglądowej), bo ten
      człowiek właśnie potrafi tworzyć porozumienia ponad podziałami.
      Uprzejmie proszę zatem krytykantów o przedstawienie na tym forum osoby, która
      by odważyła się równać swój dorobek i doświadczenie z nowo powołanym
      pełnomocnikiem.
    • Gość: NOVY Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: 148.81.8.* 11.08.05, 10:39
      Znając Marka Oleksiaka mam obawy, czy aby podoła temu wyzwaniu. Przecież ten
      Pan pracował już w wielu instytucjach i jakoś nie wiodło Mu się, spalał na
      starcie. Czy to naprawdę dobry wybór? Czy my podatnicy musimy inwestować w
      kogoś tak nieudolnego? Chyba, że Ratusz ma w tym jakiś interes...
      • Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:21
        Ogólnie można określić MAJOWYCH pracowników nam nie potrzeba.
      • Gość: podatnik Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:32
        Ja tam w niego zainwestuję :)
        • Gość: do podatnika Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:24
          Jak cię stać no to trać
    • Gość: lala Re: Nowy miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:22
      o jej, czy ten pan na foto ma pełny nocnik?-bo nie rozumie.....:-((((
      • Gość: adam Re: Nowy miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 06:17
        ciesze sie ze na forum są ludzie którzy dali świadectwo
        P.Cieślik to wybitna osobowość,doskonale przygotowany do pełnienia funkcji
        jaką otrzymał,gratulacje dla Pana Prezydenta Miasta za dobrą nominację
        • Gość: lala Re: Nowy miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:40
          tak, widac, ze to wielki czlowiek-prawie k...a Kopernik (-ale on byl kobieta)
    • Gość: Lozanio Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.eranet.pl 12.08.05, 22:28
      Odczepcie się od Kazia, obłudnicy!! Przemawia przez was jedynie zawiść i
      grzeszna pycha!!! Panie Kazimierzu, gratulujemy, cieszymy się i trzymamy kćiuki
      za Pana nowe wyzwanie. Napewno się uda, wierzymy w to mocno i pozdrawiamy.
      • Gość: tiki Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.adsl.econophone.ch 14.08.05, 14:38
        Moje gratulacje dla p.Kazimierza.
        • Gość: O Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:29
          Dość tych gratulacji bo nie macie racji.
      • Gość: do lozanio Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:06
        Ciekaw jestem co ten p.Kaziu ci zalatwil że tak mu gratulujesz.
        • Gość: maria Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:13
          przeciętnie inteligentny człowiek ma taką wiedze
          jeśli znasz takiego zapytaj
          na forum za długo pisać
    • Gość: Gość Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:20
      Ja znam go z negatywnej strony i to mi wystarczy aby mieć całościowy obraz o nim
    • Gość: jurij wróciłem Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:53
      ja też nic o tym człowieku nie wiem
      ale jak ty masz negatywne o nim zdanie g.
      to mi coś mówi ze to spoko gość
      • Gość: niepłockier Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 17.08.05, 15:08
        im mocniej komuchy plują, tym lepsze referencje dają
    • Gość: drm Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:16
      No więc komentuję. No cóż podobno z nowym pełnomocnikiem ma być połączonych
      wiele organizacji ? Uważam że wolontariat powinien prowadzić działalność
      samodzielnie bo ineczej to lipa buuuu. Ręce i majtki opodają. Brak mi słów.
    • Gość: lol Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:47
      Pan Cieślik to człowiek, który podpisuje się pod pomysłami innych ludzi...może
      i chce dobrze ale bynajmniej mu to nie wychodzi .No cóż nie każdy jest
      idealny... Zgadzam się z opinią ,że pełnomocnik powinien być 'neutralny
      światopoglądowo'.
      POCIESZENIE: P. Kazimierzu te wszystkie opinie z gratulacjami to od rodziny,
      albo od byłych współpracowników, którzy cieszą się że pan odszedł...
      • Gość: olo Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:21
        znacie książkę "Parada głupców" ?
        drm czy jakoś, trzeba mieć choć minimium pojęcia o temacie na jaki sie głos
        zabiera
      • Gość: figaro Re: Nowy miejski pełnomocnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:00
        Przecież ten Cieślik to idiota Oszołomskie wykształcenie za pieniądze żony
        Grunt to wżenić się w bogatą rodzinę A Mileszczak przyjmie do pracy każdego
        który jest od niego głupszy Tylko dlaczego aż tyle!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka