Dodaj do ulubionych

park przy mickiewicza

IP: *.c153.petrotel.pl 01.09.05, 22:51
Mam zastrzezenia do terenu ktory znajduje sie na ulicy mickiewicza 19. Chodzi
dokladnie o plac przed tym blokiem ktory byl kiedys czescia cmentarza
zydowskiego. Jest tam troche zieleni i kiedys byly lawki. Ale niestety teren
ten jest zanieczyszczany przez psie odchody a lawki ktore tam pozostaly sa
zajmowane przez osiedlowych pijaczkow. Czy nie byloby lepiej zagospodarowc
ten teren na jakis park, gdzie matki z dziecmi mogly by przyjsc i posiedziec
na lawce?? A nie miejsce gdzie kiedys jeszcze jako dziecko bawilam sie z
kolezankami stalo sie poprostu psia toaleta i miejscem pijackich spotkan.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: park przy mickiewicza IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.11.05, 14:44
      ja mieszkam w pobliżu i od kiedy pamiętam to tylko psy tam sra..ły i żulki
      siedziały. a za murkiem od strony myjni to są drugie kobierniki
      • martyna17 Re: park przy mickiewicza 14.11.05, 15:41
        Ja tez tam mieszkam i tu jest strasznie!!!!!!!!!wyjsc nie mozna na park bo sie
        wejdzie w psie odchody By ktoś sie wziol za
        to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Do cholery a nie zacząc tyle
        rzeczy w plocku robic aż wkoncu nic skonczone w plocku nie bedzie !!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: stazysta Re: park przy mickiewicza IP: *.ump.pl / *.ump.pl 25.01.06, 14:53
          Jestem architektem krajobrazu i wlasnie zajmuje sie projektem tego parku.Ze
          wstepnych ustalen moge powiedziec tyle ze teren calego parku ma byc ogrodzony i
          prawdopodobnie bedzie zamykany na noc.Na terenie parku znajdowac sie bedzie
          plac zabaw dla dzieci oraz male biosko.Projektowane sciezki beda laczyc 4
          wejscia i skupiac sie przy okragłym placyku wypoczynkowym w centrum którego
          znajdowac bedzie sie najbardziej okazałe drzewo w parku(lipa
          drobnolistna).Zaplanowana jest rowniez sciezka spacerowa prowadzaca wzdluz
          granic parku.Wiekszosc planowanych nasadzen to ozdobne drzewa i krzewy
          lisciaste których celem bedzie zasloniecie muru cmentarza oraz urozmaicenie
          wizerunku parku.Bardzo chetnie przeczytam wszelkie opinie i ewentualne
          propozycje mieszkancow dotyczace tego terenu.
          • Gość: ja Re: park przy mickiewicza IP: *.mofnet.gov.pl 06.03.06, 16:30
            myśle, że należy wziąć pod uwagę wysokie rosliny szybkorosnące, gdyż latem
            wiekszośc tego terenu stanowi "patelnię" i nie sposób tam wytrzymać. Poza tym w
            jakiejś części równy, od nowa załozony trawnik, może ktoś chciałby tam
            posiedziec z dzieckiem na kocu, a nie na twardej ławecze. Ważne też, aby nie
            sadzić roslin o potencjalnie trujących liściach czy owocach - ze wzgledu na
            dzieci. Niektóre z rosnących tam drzew trzeba poprzycinać, gdyż ich gałęzie są
            za nisko i można sobie zranic twarz.
          • Gość: znam Re: park przy mickiewicza IP: *.plock.mm.pl 25.04.06, 08:16
            zgłoś się do UM.Chętnie ci pomogą z lipą. Lubią to.Nic sie nie nauczyłeś.
            Cmentarz po wieki zostanie cmentarzem
    • Gość: aga Re: park przy mickiewicza IP: *.c158.petrotel.pl 14.03.06, 18:11
      mam jeszcze jedno pytanie, kiedy mianowicie ma się rozpocząć przebudowa tego
      placu?
      • g.dziwota Park przy ul. Mickiewicza i Traugutta 15.03.06, 09:55
        Proponuję poza smietniczkami na psie odchody zainstalować przynajmniej przy
        dwóch wejściach do parku (a może jeszcze lepiej przed wejściami do nich) maty
        sanitarne na których pupile się chętniej załatwiają.
        • Gość: aga Re: Park przy ul. Mickiewicza i Traugutta IP: *.c153.petrotel.pl 19.03.06, 23:15
          a ja uważam że psy nie powinny być tam wpuszczane, a właścicieli za
          wprowadzanie psów powinno się srogo karać
    • Gość: znam teren Re: park przy mickiewicza IP: *.plock.mm.pl 25.04.06, 08:14
      Jeżeli tak chętnie chcesz przebywać na cmentarzu z dzieckiem, to wsołczuje ale
      jeżeli chcesz być tam nadal, to nie. Jeżeli nadal masz to we krwi, to stanowi
      jednorodność z psami z tego terenu, wtedy ci wolno. Psy to przecież natura.
      siedź i nie przeszkadzaj sobie.
      • Gość: pumcia19 Re: park przy mickiewicza IP: *.ipartners.pl 07.09.06, 17:32
        Do jalnej cholery to juz ni8gdzie z psami nie wolno chodzic???
        wszędzie komus przeszkadzają psie odchody!!
        No wybaczcie ale jeszcze nie widzialam psa ktory by potrafil siadac na
        klozet!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka