Dodaj do ulubionych

trafic w "spodek"

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 14:33
Jak najlatwiej z A4 od Krakowa trafic pod spodek. Dawniej jechalo sie na
Lodz. Teraz zawsze bladze...
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: trafic w 'spodek' IP: 213.77.125.* 03.02.03, 14:44
      Gość portalu: Staruch napisał(a):

> Jak najlatwiej z A4 od Krakowa trafic pod spodek. Dawniej jechalo sie na
      > Lodz. Teraz zawsze bladze...

Dalej jest odbicie na stolycę.
      Lecisz A4 nie zjeżdżasz w Mysłowicach tylko na następnym zjeździe na Łódź i
      Warszawę. Jedziesz tą drogą (Murckowska) w kier. Warszawy ok. 4 km, mijasz po
      prawej CPN (ORLEN), potem tunel. Za tunelem "Slimakiem" w dół na centrum.
      Prosto 1,5 km wjedziesz na spodek. Pzdr.
    • Gość: zbig Re: trafic w 'spodek' IP: 212.160.128.* 03.02.03, 14:49

> Jak najlatwiej z A4 od Krakowa trafic pod spodek. Dawniej jechalo sie na
      > Lodz. Teraz zawsze bladze...
      1.Mijasz bramki autostrady,jedziesz dalej/jeszcze ok kilkanaście kilometrów/
      2.Mijasz po lewej supermarket Geant po prawej Praktikera i stację Aral.
      3.Zjeżdżasz z wielopasmówki do Centum/następny zjazd za zjazdem do Arala.
      4.Jedziesz ul.Francuską/na sam dół/aż do skrzyżowania z ul.Warszawską.
      5.Wjeżdżasz na Warszawską/światła/z Francuskiej skręcając l e w o.
      6.Za kościołem Ewangelickim skręcasz z Warszawskiej w Szkolną.
      7.Przejeżdżając mostek nad Rawą,skręcasz w lewo/mijasz sklep PLUS/
      8.Jesteś na ul.Moniuszki jedziesz do świateł i skręcasz w prawo.
      9.Jesteś na Al.Korfantego,która poprowadzi Cię do Ronda.
      10.Objeżdżasz jego połówkę jedziesz pod spodek.
      Pozdr
      • Gość: mac1 Re: trafic w 'spodek' IP: 213.77.125.* 03.02.03, 14:52
        Gość portalu: zbig napisał(a):

> Gość portalu: Staruch napisał(a):
        >
        > > Jak najlatwiej z A4 od Krakowa trafic pod spodek. Dawniej jechalo sie na
        > > Lodz. Teraz zawsze bladze...
        > 1.Mijasz bramki autostrady,jedziesz dalej/jeszcze ok kilkanaście kilometrów/
        > 2.Mijasz po lewej supermarket Geant po prawej Praktikera i stację Aral.
        > 3.Zjeżdżasz z wielopasmówki do Centum/następny zjazd za zjazdem do Arala.
        > 4.Jedziesz ul.Francuską/na sam dół/aż do skrzyżowania z ul.Warszawską.
        > 5.Wjeżdżasz na Warszawską/światła/z Francuskiej skręcając l e w o.
        > 6.Za kościołem Ewangelickim skręcasz z Warszawskiej w Szkolną.
        > 7.Przejeżdżając mostek nad Rawą,skręcasz w lewo/mijasz sklep PLUS/
        > 8.Jesteś na ul.Moniuszki jedziesz do świateł i skręcasz w prawo.
        > 9.Jesteś na Al.Korfantego,która poprowadzi Cię do Ronda.
        > 10.Objeżdżasz jego połówkę jedziesz pod spodek.
        > Pozdr

Oj chyba moja metoda łatwiejsza. Ja mógłbym też skomplikować przejazd przez
        Mysłowice, gdzie mieszkam. Pzdr. i nie pchaj się na w/w trasę to centrum.
        • remo29 Re: trafic w 'spodek' 03.02.03, 15:17
          > Oj chyba moja metoda łatwiejsza. Ja mógłbym też skomplikować przejazd przez
          > Mysłowice, gdzie mieszkam. Pzdr. i nie pchaj się na w/w trasę to centrum.

Oj to prawda. Kierunek Wawa/ślimak na centrum to jedynie słuszna droga. Jeżdżę
          tędy codziennie.
          pzdr
      • Gość: Johny Re: trafic w 'spodek' IP: *.1000lecie.pl 04.02.03, 20:27
        Co do propozycji "Mysłowickiej" to można by już w Trzebini zjechać z
        autostrady :), ale tak na serio to najrozsądniej byłoby się dostać na
        Murckowską. Może specjalnie tak tą drogę zrobili żeby Krakusów trzymać zdala
        od naszego zabytkowego centrum.
    • vox18 Re: trafic w 'spodek' 03.02.03, 14:56
      Jest kilka dróg.Pierwsza która przychodzi do głowy to:
      Jedziesz A4 do Doliny Trzech Stawów ( mijasz po lewej King Cross)i skręcasz za
      znakami kierujacymi na ŚRÓDMIEŚCIE ( po prawej mijasz budujace sie obiekty
      AWF).Wjeżdzasz na ul.Mikołowską i jedziesz cały czas ulicą aż do Placu Wolności
      ( ze 200 metrów wcześniej masz skrzyzowanie a nad nim most kolejowy) .Plac
      Wolnosci to takie śmieszne rondo:-).Skręcasz drugą w prawo(zapomniałem na jakie
      miasta sa kierunkowskazy-chyba na Swiętochłowice,Sosnowiec).Jedziesz prosto (
      jakieś 500 m),.Za przystankiem autobusowym skrecasz w prawo (po lewej masz
      siedzibe ING BAnk Śląski). I jesteś obok Spodka :-)

pzdr
      • remo29 Re: trafic w 'spodek' 03.02.03, 15:22
        Ja pierdziu! Chcesz chłopa pogrążyć?? Opisz mu jeszcze którym pasem ma jechać
        przez Sokolską, żeby dziur uniknąć... Wątpię, żeby wybierał się na wycieczkę
        turystyczną do K-c.
        • Gość: mac1 Re: hi hi. IP: 213.77.125.* 04.02.03, 07:43
          remo29 napisał:

> Ja pierdziu! Chcesz chłopa pogrążyć?? Opisz mu jeszcze którym pasem ma jechać
          > przez Sokolską, żeby dziur uniknąć... Wątpię, żeby wybierał się na wycieczkę
          > turystyczną do K-c.

Hi hi. Takie proste pytanie, a ludzie komplikują sobie życie. Tez jeżdże ta
          trasą z Mysłowic codziennie i nigdy nie wpadłbym na pomysł żeby jechac Sokolską
          czy Francuską do ronda. Stąd biora się chyba korki w centrum. Mieszkańcy nie
          znają topografii miasta. Polecam rok na taksówce. Pzdr.
          • remo29 Re: hi hi. 04.02.03, 08:14
            Ja tamtędy jeździłem przez 6 lat. Środkami masowego rażenia. Trudno namówić
            kierowcę MZK, żeby walił na Warszawę bo szybciej :))
            • Gość: Staruch Re: hi hi. IP: *.fys.sdu.dk 04.02.03, 20:31
            • Gość: Staruch Trafilem w spodek! IP: *.fys.sdu.dk 04.02.03, 20:37
              Dziekuje wszystkim za rady. Skorzystalem z rady zbiga. Poszlo, jak po masle.
              Bardzo mu dziekuje. A Panowie ustalajcie, ktora rada byla najlepsza.Pozdrawiam!

Jeszcze do zbiga. Nie poszedlem sprawdzac (nie chcialo mi sie przerywac
              podrozy), czy kosciol, za ktorym mialem skrecic byl ewnagelicki! Ale nie bylo
              koguta na wiezy!!! Czemu?

A przy okazji moze inne pytanie (moze napisze osobny watek)Æ jak Waszym zdaniem
              najplynniej wieczorem przejecjac z A4 krakowskiej na A4 opolska (bo o to
              dokladnie mi chodzilo). Z przyzwyczajenia robie to przez spodek Chorzow i
              Bytom, ale moze juz czas zmienic przyzwyczajenia...
              • Gość: maga Re: Trafilem w spodek! IP: *.crowley.pl 04.02.03, 21:24

> Dziekuje wszystkim za rady. Skorzystalem z rady zbiga. Poszlo, jak po masle.
                > Bardzo mu dziekuje. A Panowie ustalajcie, ktora rada byla
                najlepsza.Pozdrawiam!
                >
                > Jeszcze do zbiga. Nie poszedlem sprawdzac (nie chcialo mi sie przerywac
                > podrozy), czy kosciol, za ktorym mialem skrecic byl ewnagelicki! Ale nie bylo
                > koguta na wiezy!!! Czemu?
                >
                > A przy okazji moze inne pytanie (moze napisze osobny watek)Æ jak Waszym z
                > daniem
                > najplynniej wieczorem przejecjac z A4 krakowskiej na A4 opolska (bo o to
                > dokladnie mi chodzilo). Z przyzwyczajenia robie to przez spodek Chorzow i
                > Bytom, ale moze juz czas zmienic przyzwyczajenia...

Ja mam podobny problem ale w drugą stronę. jadąc A4 w kierunku Krakowa.
                W twoim przypadku wygląda to tak . Z autosrady skręcasz w Katowicach kierunek
                Załęże i osiedle 1000lecia zasuwasz prosto na 3 skrzyzowaniu ze swiatłami
                skrecasz w lewo (przy Aralu) i zasuwasz prosto przez Bytom.Cały przejazd nie
                dłużej jak 20min.Przy dobrym układzie ponownie na A4 ale już tej konkretnej
                będziesz po 45min.
                pzdr
              • Gość: mac1 Re: do Starucha ....... IP: 213.77.125.* 05.02.03, 07:45

> Dziekuje wszystkim za rady. Skorzystalem z rady zbiga. Poszlo, jak po masle.
                > Bardzo mu dziekuje. A Panowie ustalajcie, ktora rada byla
                najlepsza.Pozdrawiam!
                >
                > Jeszcze do zbiga. Nie poszedlem sprawdzac (nie chcialo mi sie przerywac
                > podrozy), czy kosciol, za ktorym mialem skrecic byl ewnagelicki! Ale nie bylo
                > koguta na wiezy!!! Czemu?
                >
                > A przy okazji moze inne pytanie (moze napisze osobny watek)Æ jak Waszym z
                > daniem
                > najplynniej wieczorem przejecjac z A4 krakowskiej na A4 opolska (bo o to
                > dokladnie mi chodzilo). Z przyzwyczajenia robie to przez spodek Chorzow i
                > Bytom, ale moze juz czas zmienic przyzwyczajenia...

No to sie zawiodłem na Tobie. Myślałem, że wybierzesz moją, bez atrakcji. Widać
                jesteś turystą, bo moja trasa szybka i bez kościołów ewangelickich :) Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka