Gość: rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:44 dużo ludzi,Kaczyński zmęczony, dużo braw był pan dr Marian Pagórek na którego to Płock głosuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jajak Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: 80.51.246.* 20.09.05, 20:46 > był pan dr Marian Pagórek na którego to Płock głosuje ja jestem z Płocka, ale na Pagórka nie zagłosuję, z resztą na Kaczyńskiego też nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:49 żałuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYBORCA Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:58 CHCIAŁBYM ZAGŁOSOWAĆ NA PIS ALE WIDZĄC PŁOCKĄ KOALICJĘ PIS Z SAMOOBRONĄ A TERAZ PRZEFARBOWANYM PSL I WIDZĄC TO CO TA KOALICJA WYPRAWIA JESTEM PRZERAŻONY.JEDNOCZEŚNIE MYŚLĘ ŻE KACZYŃSCY NIE WIEDZĄ O TYM CO DZIEJE SIĘ W PLOCKU.JEŚLI WIEDZĄ I NIE REAGUJĄ TO CO O TYM SĄDZIĆ?NIE CHCĘ ŻYĆ W TAK NIEUDOLNIE ZARZĄDZANYM KRAJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajak Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: 80.51.246.* 20.09.05, 20:58 mam inne poglądy polityczne i żałować nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo do j. Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:07 jasne ze masz prawo miec poglady jakie chcesz ja jestem bezpartyjny czasem Polska jest ważniejsza niż poglądy i to jest taki moment w dziejach Polski nie wiadomo czy prędko bedzie następny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:16 Kto był i zrozumiał te słowa napewno zagłosuje na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:10 w trakcie zadawania pytań głos zabrał jeden znany niezrównoważony forumowicz ale nic ciekawgo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walet Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:48 czy chodziło o roman_j? A swoją droga do Kaczyńscy wiedzą, co się w Płocku dzieje tylko palą głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Piotr Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:01 Program gospodarczy PIS to totalna socjalistyczna utopia, potrafia tylko atakowac PO. A fakty sa zupelnie inne niz te z reklamy PIS. 15% liniowy podatek VAT, aby wypowiadac sie na ten temat trzeba przeanalizowac koszyk naszych miesiecznych wydatkow. Latwo zauwazyc ze zdecydowana wiekszosc towarown podlega 22% stawce vat-owskiej, a tylko mala czesc obnizonym stawkom do 7% czy 3% w dodatku sa to najczesciej produkty najtansze. Jesli chodzi o lekarstwa to czesc z nich jest refundowana wiec panstwo samo sobie ten vat placi. Ceny lekarstw zaleza w zdecydowanej wiekszosci od gigantycznych marz aptek i firm dystrybucyjnych. Prosze sprawdzic jak jest roznica miedzy cenami np. Panadolu czy Witaminy C pomiedzy apteka a dowolnym supermarkietem - dodam ze kolosalna. Porownujac wielkosc wydatkow na towary z danej grupy latwo wyliczyc ze obnizka vatu z 22 do 15 zrekompensuje i to z naddatkiem podwyzke vatu na pozostale produkty. Wg moich obliczen przy zarobkach na poziomie 2000zl dla całej rodziny, gopodarstwo domowe zaoszczedzi miesiecznie ok 140zl na tej operacji. Nie bede pisal o wplywie niskiego vat-u na wzrost gospodarczy i redukcje bezrobocia, bo to nikogo przeciez nie interesuje. Badania SGH nad gospodarkami europejskimi wykazaly zdecydowany wplyw wysokosci podatkow bezposrednich czyli np Vatu na wspominany wzrost gospodarczy i ograniczenie bezrobocia, a bardzo maly wplyw podatkow posrednich takich jak PIT czy CIT. Wyniki tych badan pozostawiam do przemyslenia czy lepiej obnizac VAT czy PIT/CIT?? Trzeba takze pamietac ze w Polsce bezrobocie z ciagu najblizszych 10 lat nie spadnie ponizej 10% bo taka jest szacowana wielkosc tzw "bezrobocia naturalnego", ktore bedzie istnialo bez wzgledu na jakiekolwiek dzialania rzadu. Dlatego wlasnie pomimo duzego bezrobocia zaczyna brakowac rak do pracy w naszym kraju. Politycy o tym dobrze wiedza, ale takich informacji nie ujawniaja bo jest to bardzo trudne dla wyborcow, lepiej wciskac kity ze mozna tworzyc panstwo socjalne i zmniejszacd bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale to już było Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 18:33 pal gume frajerze, nie wypisuj takich bzdur do roboty /dr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec prać Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 19:25 ale kozak z ciebie, internet daje anononimowość, co?? chyba cie miękkim ch...m robili frajerze, bo taki nie kumaty jesteś cieciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:12 No i tu widać "ojciec prać" że mózg masz dokładnie wyprany przez komunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:19 nie zgadłeś, moje przekonania są konserwatywno-liberalne. A wyprane to mogę mieć spodnie albo majtki i przez pralkę a nie komunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:22 a mózg mam wypełniony ideami arona, barbera, camusa, huntingtona i pipesa. A nie jakimś stekiem socjalnej sofistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:38 Prawo i Socjalizm, to trafna ocena. PiS wyraźnie skręca w lewo (TVP1). Gratuluję liderom i sztabowcom. Strzeliliście sobie samobója panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kant Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:47 pipes jak imię, reszta to obwiesie wyrzuć wszystkie książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojeciec Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:00 dobre wybacz ale nie posłucham. Skoro Aron i Camus to dla ciebie obwiesie to Sartre, jest według ciebie godny lektury?? richard(a co myślałeś że david) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radze jak człowiek Re: Prawda o programie gospodarczym PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:41 Sartre to obwieś i komuch tych dwóch co wymieniłeś to napewno coś pisali żeby sie ktoś męczył i czytał wyrzuć książki,bedziesz miał luzu dużo i zostaniesz porządnym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfront Re: Kaczyński w Płocku........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:47 ....ostatni raz i niech nie liczy na Płock. Odpowiedz Link Zgłoś