Dodaj do ulubionych

Kontrowersje wokół Starego Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:39
to kolejna próba ożywienia czy jak to nazywają "wtajemniczeni" rewitalizacji
tylko czy jest aby co ożywiać. Będzie retro scena, kamienne lwy, drewniane
okolicznościowe budy i tylko chlopa z babą bedzie brakowało aby powstał
smakowity misz masz na miarę możliwości i wyśrubowanych aspiracji władz
miasta. Pożyjemy zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrysek kici kici Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: 80.48.4.* 03.11.05, 07:03
      ja bym proponowal jakis podest dla staruchow i innych grzybow sluchajacych radia
      maryja!! tak by mogli sobie posiedziec i posluchac na placu kurde!
      • Gość: toto Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.class147.petrotel.pl 03.11.05, 07:40
        Tygrysku bądź uprzejmy dla starszych - nie mówi się staruchy i grzyby - ci
        ludzie to przecież członkowie Partii Moherowych Beretów Ojca Dyrektora :)
        • Gość: Sylian Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 07:47
          ...a do tego tworzą całkiem sporą i zdeterminowaną armię :)
          Niejednego dziennikarza już pogonili, pobiliby prawie, więc publicznie
          wyrażajmy się o nich cieplej. W końcu nigdy nie wiesz czego słucha Twoja
          sąsiadka... :)
    • Gość: kumoter Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.c154.petrotel.pl 03.11.05, 08:03
      Tak to jest jak sie robi na siłę ze Starego Rynku miejsce rozrywki, konsumpcji
      piwa i spędza gawiedż na niby koncerty i takie tam inne. Otóz dla myślących,
      tenże Stary Rynej wcale nie znajduje sie ani w centrum miasta (tu nie myśłę o
      tzw. geograficznym), ani nie jest tak bardzo atrakcyjny by na nim przebywać w
      jakimś celu. Po prostu ten plac nie jest "po drodze". Stawianie go w tym
      miejscu sie nie uda. Organizowanie tego Nowego Rynku powinna poprzedzić analiza
      potrzeb i skutków. Takich placów mamy w Płocku kilka, np. po sąsiedzku przed
      sądami i dalej przed Broniewskim czy przed Teatrem. Zachciało sie przed
      Ratuszem to macie to co jest. Oczywiście z uwagi na powagę miejsca (kaplica,
      fara i ratusz) powinno tu być cicho, spokojnie i ...bezpiecznie. Myślę, że woda
      w fontannie nikomu nie zakłóci spokoju.
      Pozostają dwa lub trzy place jakie wymieniłem wyżej. Tworzą one także zespół
      staromiejski "Królewiecka". I tak będzie czy sie komuś podoba czy nie. Kichanie
      pod wiatr grozi brzydkim skutkiem. I tak sie stało na Starym Rynku. Oczywiście
      jeżeli obstawać o koncepcji rozrywkowej tego miejsca.
      A tak serio zadam jedno pytanie: kiedy przystapi sie do budowy hali
      widowiskowo-sportowej w mieście?
      • Gość: benetton Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 12:48
        Stary Rynek jest nie po drodze dlatego że nie ma tam żadnych lokali dla
        młodzieży. Gdyby w każdej kamienicy była knajpka to zobaczylibyście jakim życiem
        tętniłby ten plac.Ale głąby w stylu ojca chrzestnego rydzyka (z racji
        przewodniczenia największej organizacji w Polsce o charakterze mafijnym) nie
        pozwalają na odpowiednią adaptację starówki. Siostry powinny sobie wygłuszyć
        ściany i pozamurowywać okna jak chcą żyć w zgodzie ze swoimi ślubami, a jak im
        fontanna przeszkadza to niech wyprowadzą się diabli wiedzą gdzie. A mieszkańcy
        starówki też niech zweryfikują swoje oczekiwania bo jak chce się mieszkać na
        starówce to trzeba się przyzwyczaić że jest tu dużo ludzi, jest głośno, a jak
        się nie chce tu mieszkać to droga wolna ( zważywszy że większość mieszkańców
        starówki to tylko lokatorzy a nie właściciele budynków). Won dziady ze Starówki!!!
    • Gość: pro Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 13:05
      Jesteś prostą nieoskrobaną świnią. Won stąd.
      • Gość: Krystek Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:44
        Prawda jest taka że społeczeństwo w polsce starzeje się, za jakiś czas będziej
        więcej emerytów niż ludzi młodych.. więc albo teraz, albo później bedzie za
        późno ;)
        Ja jetem za tym żeby to miejsce tętniło życiem!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zbulwersowany Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.res.east.verizon.net 06.11.05, 21:32
        popieram!!!! niesamowita swinia, ktora obraza ludzi!
    • Gość: plock4you To jest właśnie skutek 50 lat komuny, która IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:41
      w miejscach najbardziej atrakcyjnych dla ludzi inteligentnych osiedlała
      margines społeczny. W normalnym kraju władze miasta wiedzą, że życie toczy się
      na starówkach a do tego nocą a nie do 22:00. Cóż co kraj to obyczaj :-(
      • Gość: milton good idea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:35
        a mi osobiście podoba się ten pomysł. mały podeścik z zadaszeniem z pewnością
        będzie stanowil dodatkową atrakcję.

podobne budowsle widiałem w innych miastach na zachodzie i można wysunąć tezę,
        że dodają uroku i klimatu na starówkach.
        • Gość: ble Re: good idea IP: *.c154.petrotel.pl 03.11.05, 22:58
          mi najbardziej sie spodobalo stwierdzenie ze nie ma mowy o koncertach
          hip-hopowych ani rockowych. No tak, to moze jakies kolko rozncowe by tam
          pospiewalo. Ludzie leczccie sie, chca stawiac scene a grac beda wybrani. Nasuwa
          sie haslo - "muzyka twoj wrog"
    • Gość: ja Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:58
      Knajpki do 22 w lato? Ludzie co się z wami dzieje? Byyliscie kiedyś np w Toruniu
      w weekend na starówce po 22? Porównójąc Płock do Torunia to wyobraźcie sobie
      największy ruch w weekend w lato około godziny 20 na Tumskiej, Grodzkiej i
      Starym rynku. W Toruniu taki ruch jest o 2-3 w nocy. Tam na Starym Rynku wokól
      ratusza jest pełno knajpek w których gra muzyka i też są kościoły, np akademicki
      a jakos to nie nie przeszkadza ludziom tam zyjacym mimo że Toruń to dom radia
      rydzyk.
      • caro333 Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku 04.11.05, 13:29
        Scenka,na scence kapela,a dookoła widzowie na stojaka i mróz 20 stopni,i śnieg
        i deszcz i zawierucha...pomarzyć!
        • Gość: olgierd Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:02
          W Krakowie wprost z kościoła Mariackiego wychodzi się na rynek który tętni
          życiem od rana do świtu i nikt się nie przypieprza. Dodatkowo co godzinę (w nocy
          też ) grają hejnał i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Ale płockim prowincjuszom
          ze starówki zapewne bliżej jest na głuchą wieś niż do miasta. Odnośnie mszy w
          farze i w sanktuarium to chyba można dojść do porozumienia n.p ostatnia msza
          kończy się przed 19.00 to od 19.00 można jechać z koncertami do samego rana. Nie
          róbmy z Płocka prowincji i tak nie ma się gdzie tutaj bawić.
    • Gość: ... Stare dziady ze Starego Rynku niszczą miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:46
      ... co mnie obchodzą dziady ze Starówki - jak jest lato i ciepło w nocy - to
      trzeba siedzieć do późna a nie do 22:00 - co za wsioki - jak się nie podoba
      mieszkanie w mieście to wypad ...
    • Gość: Kosin Re: Kontrowersje wokół Starego Rynku IP: *.c154.petrotel.pl 04.11.05, 19:44
      No tak tylko kto pomyslal o mlodziezy ????Gdzie my sie bedziemy bawic????Fajnie by wygladal Stary Rynek w stylu nowoczesnym, a nie powracac do starodawnych ozdob,wykonczen.Przeciez chcemy i mamy isc za technika, a tu zamiast isc cofamy sie!!!!!!!!!O wiele ladniej by Starowka wygladala w stylu nowoczesnym,napewno by sciagala wieksze tlumy ludzi niz w stylu "retro".Jestem za tym by Nasza Starowka byla nowoczesna!!!!!!!!!!Kto mnie popiera niech sie dopisze!!!!!!!!
    • Gość: Kosin Co sie dzieje z Płockiem!!!!!!!!!??????? IP: *.c154.petrotel.pl 04.11.05, 20:04
      Ludzie czy wyscie oglupieli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????? Puby do 22:00?????????????Co to ma byc Lednica??????? Kurcze ludzie obudzcie sie przeciesz Płock to niedlugo zniknie z mapy Polski!!!!!!!!!!!!!Przeciesz tu i tak nic nie ma raptem pare pubow i nic wiecej.Czemu nie ma dyskotek??Gdzie my mamy sie podziac ??? A jak starym babciom i dziadkom nie pasuje to droga wolna na wsi jest duuuzo miejsca wszyscy sie pomieszcza.To co my niby mamy sie bawic przy jakis kapelach???heheheeh watpie ze to przejdzie!!!!!!!Zastanowcie sie jeszcze raz na tym waszym calym planem!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: jakis Re: Co sie dzieje z Płockiem!!!!!!!!!??????? IP: *.res.east.verizon.net 06.11.05, 21:40
        jejku!!! co tu sie wyprawia na tym forum. Calkowita demoralizacja! Jestem mloda
        osoba, ale czytajac co ci mlodzi inni ludzie wypisuje, to wcale sie nie dziwie,
        ze sa protesty na lokalizacje barow na Starym Miescie. Jezeli taka mlodziez
        mialaby sie tam bawic, to skutkiem tego bedzie zasmrodzenie, zasmiecenie i
        zrujnowanie Starego Miasta! Okropienstwo nic wiecej. ludzie najpierw nauczcie
        sie dobrego wychowania dopiero sie wypowiadajcie. Poza tym strasznie cuchnie tu
        komuna w stulu precz z kosciolem.
        • Gość: gość Re: Co sie dzieje z Płockiem!!!!!!!!!??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:49
          w Krakowie knajpki i ogródki oraz sklepy wokół Rynku funkcjonują przez 24
          godziny na dobę aż nie chciało mi się w to wierzyć . Zmienia się tylko cały
          czas personel.Jak wychodziłem o 3 rano przychodził na moje miejsce następny
          klient co by w zapchlonym Płocku powiedzieli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka