Dodaj do ulubionych

Nieoficjalny projekt Nowego Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 17:00
Po co przeciętnemu płocczaninowi w tym miejscu następny hipermarket zwany niefortunnie "galerią" ?
Obserwuj wątek
    • Gość: płock Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 18:02
      Wieża niczym w Łagiewnikach :)

A tak bez żartów: Czy nie lepiej udostępnić zwiedzającym Wieżę Zegarową lub
      Małachowianki ? Z niej widoki są zapewne bardzo dobre, a po co stawiać takie
      cudo na środku ulicy???
    • Gość: szkoda_gadać Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.c242.petrotel.pl 26.12.05, 18:13
      Od kiedy jakieś centrum handlowe czy galeria jest atrakcją turystyczną. Wieża widokowa, ładny plac z fontanną , ławeczkami, ogród miniatur już duzo prędzej by zachęciło turystów do odwiedzania naszego miasta niż jakieś sklepy i butiki których w co drugim mieście jest od groma. Teatr też nie bedzie wygladał zbyt okazale po tym remoncie jak przed nim bedzie stał taki wielki kloc zwany GALERIĄ i bedzie wszystko zasłaniał. Ale pewnie, najlepiej zawalić całe centrum miasta, bo najważniejsza jest kasa jaka wpadnie władzą miasta do kieszeni...
      • Gość: śmiechu warte Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 26.12.05, 18:29
        Największą atrakcją byłaby ogromna wieża widokowa z restauracją i tarasem na
        wysokości 40. piętra.

No nieźle, to hotel Marriott w warszawie ma 40 pieter i 130metrów wysokości,
        chyba redaktorzy Płockiego dodatku G.W szaleju się najedli i wypisuja bzdury!
        Jak juz to wysokość 40 metrów, a nie 40te pietro zakreńceńcy!
        • konrad_wp Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku 26.12.05, 20:36
          Bzdury wypisujesz.Na tym szkicu wyraźnie widać Petropol który ma +/- 25 metrów
          wysokości.Wieża w Twojej wersji miałaby być tylko niecałe dwa razy wyższa od
          niego, a widać że jest DUŻO wyższa.
          • Gość: śmiechu warte Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 26.12.05, 21:18
            konrad_wp napisał:

> Bzdury wypisujesz.Na tym szkicu wyraźnie widać Petropol który ma +/- 25 metrów
            > wysokości.Wieża w Twojej wersji miałaby być tylko niecałe dwa razy wyższa od
            > niego, a widać że jest DUŻO wyższa.
            >

Faktycznie, zwracam honor ale z drugiej strony od projektu do ukończonej
            budowy daleka droga. Podam Ci przykład, budynek mieszkalny ul.
            Jachowicza/Misjonarska teź na projekcie miał być prawie dwukrotnie wyższy a
            jaki jest każdy widzi. Byłbym ostrożny z takimi 'Niebotycznymi" budowlami w
            centrum miasta, Płock to nie Warszawa.
            • Gość: zaba Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: 193.59.38.* 09.01.06, 08:07
              a od kiedy misjonarska ma coś wspólnego z jachowicza ??????
    • Gość: kurdebalans Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.c240.petrotel.pl 26.12.05, 18:51
      Komuś odbiła kolejna "palma". Z wieży tej co godzine będzie beczał na cztery
      strony urządowy mezzuin i zwoływał na piwo do galerii.
      Chciało by się powiedzieć, noż jak coś wymyślą to boki zrywać. Tera bedzie
      wieża i większa antypodkowa. A, nie prościej rozpisać ankietę i dać ludziom.
      Niech sie wypowiedzą co tam ma być, a nie zgadywać i co miesąc inny, coraz
      głupszy projekt. Eeech!... To wszystko przez ten ryneks czy jakoś tam.
      • Gość: robak333 Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 19:16
        Czemuż taka niska wieża? Powinna być DUŻA na miarę potrzeb i aspiracji tego
        miasta i jego obecnych i byłych władz. Czemu Plock ma być ciągle znany jako
        miejsce, gdzie jest ORLEN a nie największa wieża na mazowszu a może w całej
        Polsce? Płoczczanie budujmy naszą miejską wieżę Babel
        • Gość: J33 Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:25
          Może raczej Wieżę Bubel...
          A co z nierównymi chodnikami? Co z częstym brakiem miejsc parkingowych?
    • Gość: JAGIELLO66 18 000 m to dwa razy auchan to szaleństwo w tym IP: *.c157.petrotel.pl 26.12.05, 19:18
      miejscu w końcu niech spojrzy na z rozsądkiem tam po prostu nie ma na to
      miejsca i kropka
    • Gość: 777 Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: 80.48.4.* 26.12.05, 20:31
      Czy ta Nasza{?} władza naprawdę sobie z nas kpi?
      Czy pomimo tylu protestów Pomyleni będzie ten plac zabudowywać?
      Nowa koncepcja jest moim zdaniem lepsza ale nie z wieżą wysokości 40 pięter!
      • Gość: Zosia Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:36
        radzę sprawdzić skąd ma swoje korzenie firma POLIMENI. Kapiał żydów
        amerykańskich o korzeniach we Włoszech. Nie mam nic przeciwko Żydom, pracowity
        naród, ale mam przeciwko włoskiej mafi z którą rodzina ta miała kontakty.
        Pieniązki pewnie rodzinnka chce sobie wyprać, tylko dlaczego w Polsce.
    • roman_j Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku 26.12.05, 20:54
      Bardzo ciekawy pomysł zabudowy Nowego Rynku. A właściwie nie zabudowy, a
      ucywilizowania. I właśnie to jest ogromną zaletą tej koncepcji, że pozostawia
      plac bez zabudowy, a jednocześnie pozwala na umieszczenie na nim tego
      wszystkiego, co chcą tam widzieć nasze władze. Niestety, nasze władze na czele z
      panem prezydentem wolą zabudować Nowy Rynek obrzydliwą stodołą. No cóż, w naszym
      mieście obowiązuje zasada, że kto ma władzę, ten ma rację i to bez względu na
      to, co robi: czy zabudowuje Nowy Rynek, czy stawia sygnalizację świetlną przed
      Grobem Nienznanego Żołnierza. Co gorsza, to my sami tę władzę złożyliśmy w te
      ręce...
      • Gość: czytelnik Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:08
        Odsyłam do najnowszego numeru "Naszego Miasta Płock". Ziobro został
        poinformowany o planach Milewskiego i ma odpowiedzieć na wystąpienie.
      • Gość: mały Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 17:01
        Obecny prezydent Płocka moim zdaniem i tak jest 100% lepszy od poprzednich władz miasta, tyle że zdażają mu się dziwne pomysły jak te światła na pl.Narutowicza, nawet za most nie ma u mnie minusa, ale nad nowym rynkiem to się trzeba grubo zastanowić.
    • Gość: joanna Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.c158.petrotel.pl 26.12.05, 21:09
      Wśród starych kamienic nowobogacki plac. A co z biednymi kamienicami na Tumach,
      Sienkiewicza? Nowy projekt głupi i paskudny,chyba że to ma być nowa siedziba
      dla Urzedu Miasta..
    • Gość: bridge Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:43
      No może wieża jest symbolem a może wyzwaniem,ale reszta niczego sobie,troche
      pod ziemię--co i tak miało sie zdażyć, a reszta na południowa strone placu--tam
      gdzie zawsze handlowano. To mi bardziej odpowiada i jest do strawienia, pod
      warunkiem że powierzchnie uzytkowe - ich wielkość zostaną dobrane w wielkości
      zrównowazonej z chłonnością miejsca (komunikacja !!!!)
    • Gość: gondol Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 00:00
      Milewski ma problemy nie od dziś. Czytałem list w "Nasze Miasto Płock" lecz jak
      wiadomo ręka rękę myje, czy minister z tej samej partii (Ziobro) zrobi krzywdę
      swojemu koledze M. Milewskiemu, który na jednej z sesji Rady Miasta Płocka
      mówił publicznie, że przyszłego premiera Polski to on zna od 15 lat.
      Poseł PiSu W. Jasiński nic nie mówi, nic nie robi (odnosnie swego kolegi choć
      prezydent Lech KAczyński w Gdański mówił do polskich kupców, że żadnego
      hipermarketu w centrum polsich miast budwać on nie pozwoli) choć w preszłości
      zlecał pewne zadania do NIKu. Panie pośle do pracy, bo my płocczanie widzimy
      tego niudacznika i jego dziwne ruchy wymierzone przeciwko płocczanom a
      współpracującego z kapitałem zagranicznym i to nie z Unii Europejskiej tylko z
      USA.
      Zresztą tylko patrzeć jak na przeciwko ulicy Skłodowskiej na sprzedanych
      działkach (teren po niedoszłym parku -Alboretum) wyrośnie nowy hipermarket o
      powierzchni do 2 tys. metrów -wymarzone przez władze miasta- TESCO, czy tak
      miało być prezydencie Milewski i spółka?
      Ale kto by tam pamiętał czy prezydent Milewski i radni Z partii Prawa i
      Sprawiedliwość mówili w 2002 roku. Głąby zagłosowały na prawice to mają teraz,
      galerie na Nowym Rynku, sprzedany PEC i w planach nowy hipermarket czy sklep
      TESCO. Acha jeszcze planukją w 2006 roku sprzedać ZUOK w Kobiernikcach a jak
      bozia da to i do Wodociągów wsadzą zaprzyjaźnione firmy, by przetrwać gniew
      ludu, na kolejne np. 4 lata, by później ich naród wybrał do władzy w 2100 roku.
      Tak to już jest, lud jest potrzebny by oddać głoś później można go mieć gdzieś.
      A swoją drogą to Agnieszka i Hubert Woźniakowie to jak dwaj policjanci, jeden
      dobry (Aga) a drugi zły (Hubi). Jedno chwali pod niebiosa prezydenta
      Milewskiego (Hubi) a drugie (dobre Aga) gani pomysły. Czy towarem zamiennym w
      dalsdzym ciągu jest Bożnica, miejsce kultu judaistów i płockich potomków żydów?
    • Gość: jac S. CENTRUM HANDLOWE BIELSKA IP: 193.243.142.* 27.12.05, 09:39
      ja jestem za budową centrum handlowego z prawdziwego zdarzenia a nie
      supermarketu , ale jestem bardzo ciekawy jakie sa plany miasta odnośnie starego
      młyna i terenów przyległych / pseudo bazary / stanowiące swoistą wizytówkę
      miasta i drogi do ratusza . Przecież to jest wręcz wymarzone miejsce na coś w
      rodzaju centrów handlowych nawiązujących do zabytków miasta /poznań ,
      konstancin/
      • swingers77 CENTRUM HANDLOWE BIELSKA 27.12.05, 10:21
        Co to terenów przy ul. Bielskiej zapraszam na:
        bip.ump.pl/index.php?show_cat=uWz6papa
        tabela pozyczja nr 25 - jest tam tekst
        bip.ump.pl/?show_cat=3mGARpaU
        i mapa.
        bip.ump.pl/dane/plany/25.pdf
        • Gość: kazcor Re: CENTRUM HANDLOWE BIELSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:02
          wcześniej byłem za nową galerią - teraz widze zo to nie do końca dobry pomyśł.
          Może z tą wiezą to przesada ale powinno się plac zostawić wolnym od zabudowy
          (przynajmniej tych większych jak galeria), wymienić posadzki na ozdobne (bo
          obecny parking jest tragiczny dla wizerunku miasta) a parking przenieść pod
          ziemie (jest potrzebny dla obsługi teatru i tumskiej), cały plac zabudować małą
          architekturą i zastanowić sie nad czymć co mogło by ściągać ludzi na ten plac...
          • Gość: Płocka mieszkaniec Re: CENTRUM HANDLOWE BIELSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:32
            Parking pod ziemię - ok. A na wierzchu ławeczki i fontanna? Przynajmniej
            kierowcy nie będą się stykali z żulami. Tak więc po co nam Podkowa - miasto jest
            bogate - samo sobie zagospodaruje plac - za własne pieniądze wybuduje parking
            podziemny i małą architekturę aby żuliki mogły pić w dobrych warunkach a
            młodzież w dresach i kapturach miała co demolować. Jestem za Podkową - bo co
            innego to odłożenie planów na nigdy.
    • Gość: ignorant Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 09:40
      GW jak zwykle "podrzuca" temat na "ble ble" i dużo z nas to łapie. Pokazują
      wizje "kogoś tam". Każdy może mieć swoją wizję i nie będzie starał się pisać o
      tym w gazetach. Podobnie było z plotką o spotkaniu pana Prezydenta Milewskiego
      w sprawie stanowiska z-cy Wojewody. Są to chore przynęty na "ble ble" i
      najlepiej takie tematy, jak i może całą GW ignorować, bo tylko może wtedy GW
      zacznie poważnie traktować malejącą stale liczbę czytelników.
    • Gość: Aśka Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.c157.petrotel.pl 27.12.05, 09:52
      Ten nieoficjalny projekt super, tylko po co wychodził na światło dzienne
      dopiero teraz, to naprawdę nie rozumiem. Przecież to juz musztarda po obiedzie,
      za pózno.A moze ktos pójdzie wreszcie po rozum do głowy i zablokuje ten
      projekt, który ma podpisać Milewski?
    • Gość: Sławek Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 18:25
      A może po prostu postawić podkowę tak jak była?
      • witalis82 Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku 27.12.05, 19:59
        wieza pomysl bomba
        mogla by ona byc rozpoznawalna i kojarzona w swiecie z plockiem brakuje w
        naszym kraju takich budynkow
        tylko jedno ale czy nie przeszkadzla by ona w ruchu lotniczym
        • Gość: poinformowany Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:07
          słyszałem, że prokuratura wszczęła w tej sprawie postepowanie przygotowawcze o
          popełnienie przzestępstwa
          • Gość: ??? A co z Podolami , co z Bielską/Ostatnią ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:49
            Czemu te obiekty nie powstają - skoro Podole mają pozwolenia na budowę,skoro
            plan zagospodarowamia pozwala na Bielską/Ostatnią? Co ekipa MM zrobiła dla tych
            planów realizacji? Heh,a co z Galerią Tumską na bazie Hortexu oraz na bazie kina
            Przedwiośnie?
      • Gość: za Podkową Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.plock.mm.pl 09.01.06, 10:35
        jestem za
    • Gość: arab Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.c158.petrotel.pl 29.12.05, 15:33
      Mnie to wygląda na wieże minaretu. A kto będzie mułłą?
      • Gość: nie dla zabudowy Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.plock.mm.pl 09.01.06, 10:42
        prezes Banku Światowego Z N.J.
    • Gość: e-plocczanin Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.c241.petrotel.pl 20.01.06, 11:56
      Uważam, że wystarczająca jest galeria Auchan. Po wybudowaniu nowej galerii
      będzie gdzie parkować, lecz uważam, że Płock jest miastem zabytkowym i taki
      powinien zostać.
      • stuntman Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku 20.01.06, 13:06
        W takim razie proponuję mieszkańców pozamieniać w pomniki, skoro nic od życia
        im się nie należy. W końcu to - jak napisałeś - miasto zabytkowe :)
      • Gość: byłem w Płocku Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 20.01.06, 14:09
        Gość portalu: e-plocczanin napisał(a):

> Uważam, że wystarczająca jest galeria Auchan. Po wybudowaniu nowej galerii
        > będzie gdzie parkować, lecz uważam, że Płock jest miastem zabytkowym i taki
        > powinien zostać.

Tzn. musisz mieć w tym własny prywatny interes by takie galerie nie powstawały
        w Płocku, inaczej nie jestem tego w stanie zrozumieć, ani pojąć!
      • Gość: byłem w Płocku Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 20.01.06, 14:09

> powinien zostać.

> powinien zostać.

• Gość: płocczanin77 E-plocczanin lecz się,zabytkowe masz zwoje mózgowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:34
        Musisz mieć straszny interes w tym by blokować wszystkie inwestycje
        hadndlowe,nawet kosztem posądzenia o to że piszesz straszne bzdury.
        Takich bzdur że w Płocku nie może nic powstać - bo to miasto zabytkowe...
        Daruj sobie...
    • Gość: 2 Re: Nieoficjalny projekt Nowego Rynku IP: 213.76.179.* 27.01.06, 08:35
      Dlaczego nieoficjalny ? Przecież Milewski w świetle jupiterów podpisał uwową

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka