Dodaj do ulubionych

Sylwester pod śniegiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 17:29
...Ale teraz , skoro głowne drogi w mieście są odśnieżone , to należy chyba
zająć się osiedlowymi. Tutaj nadal panuje horror , a przecież to takie same
drogi jak inne skoro obowiązują na nich takie same przepisy , stawiane są
znaki itp. A tu nic ! Główne czarne - tyle ,że dojechać do nich nie można !
Obserwuj wątek
    • Gość: tedi Re: Sylwester pod śniegiem IP: 80.48.4.* 01.01.06, 20:44
      no właśnie, na drogach osiedlowych jest dramat, lepiej się już jeździ po
      drogach lokalnych w małych wioskach - serio!!! sprawdziłem wczoraj na własnej
      skórze - w okolicach Miszewa przebiłem się przez śnieg, a na Podolu - utknąłem,
      bo nie dość że nic nie odśnieżone, to jeszcze barany jeżdżą tak jakby było
      lato - bez kierunków, bez zachowania odstępu. jak zwróciłem uwage jednemu
      burakowi w wypasionej skórze, który zajechał drogę 3 samochodom, że jeździ jak
      debil to usłyszałem...ma się kompleksy, nie! Tylko wyjść i dać mu w mordę, a
      nie tracić czas na zbędne dyskusje
      • Gość: ja Re: Sylwester pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:15
        Gość portalu: tedi napisał(a):

> no właśnie, na drogach osiedlowych jest dramat, lepiej się już jeździ po
        > drogach lokalnych w małych wioskach - serio!!! sprawdziłem wczoraj na własnej
        > skórze - w okolicach Miszewa przebiłem się przez śnieg, a na Podolu -
        utknąłem,
        >
        > bo nie dość że nic nie odśnieżone, to jeszcze barany jeżdżą tak jakby było
        > lato - bez kierunków, bez zachowania odstępu. jak zwróciłem uwage jednemu
        > burakowi w wypasionej skórze, który zajechał drogę 3 samochodom, że jeździ
        jak
        > debil to usłyszałem...ma się kompleksy, nie! Tylko wyjść i dać mu w mordę, a
        > nie tracić czas na zbędne dyskusje.

To wysiądź i daj... A może się boisz, żebyś sam po mordzie nie dostał...?
        Jak jeździsz jak najgorsza kaleka i ciota, to ne dziw się, że ktos się wku..ia
        i cie w końcu wyprzedza. A może tobie się nalezy w morde dać, zebys się nauczył
        ustepować drogę komuś, kto chce pojechać szybciej niz ty.
    • Gość: XXL Re: Sylwester pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:21
      jak to jest. straz miejska naklada kary za nie odsniezenie chodnikow przez
      wlascicieli domkow posesji:)a co z wlascicielami drog osiedlowych?? pod kogo
      podlegaja i kto bedzie ukarany za nie odsniezenie ich????????????
    • Gość: Eldoro Administratorzy do poracy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 08:17
      Administratorzy czas zakasac rekawy,nowy rok,nowe wyzwania!Najwyzszy czas
      zrobic pozadek z uliczkami i chodnikami!zaczynamy !-Wielka Płyta.Kr.Jadwigii9-
      11!Nie da sie podjechac!nikt tam nic nie zrobił!Prosze o kolejne wpisy z
      podanymi adresami,moze sie ktos zainteresuje!Pozdrawiam!
      • Gość: zosia Re: Administratorzy do poracy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 09:13
        Skłodowskiej też cała zasypana, ciekawe za co w MZGM - TBS biora pieniądze
      • g.dziwota Re: Administratorzy do poracy!!! 02.01.06, 10:24
        Tragedia
        W piątek (30.12) ok 16 stałem ok 2-3 zmiany świateł na skrzyżowaniu Tysiąclecia
        i Rembielińskiego - przejechały w te kilka minut 3 pługo-piaskarki. Wszystkie
        miały podniesione lemiesze (tzn. nie odgarniały śniegu, bądź błota
        posniegowego) tylko sypały (piachem, solą czy czyms takim).

W sylwestra odsnieżałem przed domem i na ulicy (czyt. jezdnię do betonu) od
        pośniadania (ok. 10) do obiadu (do 15). Oczywiście pomagałem w tzw.
        mieczyczasie odkopywać samochody sąsiadów, ich gości czy nawet taksówkarzy
        które utkwiły na skrzyżowaniu. Pługa nie uwidziałem tam ani razu. Pług nie
        pojawił sie tam przez zały dzień (do godz 19 kiedy to udawałem sie na zabawę).
        Jak wracałem następnego dnia ok 19 wieczorem jakież wielkie było moje
        zdziwienie jak ujrzałem tunel w śniegu zrobiony zapewne jakimś pługiem.
        Skaranie żeby tak zapuścić osiedlowe uliczki.
        Rzecz się działa na Cholerce w rejonie ulic Miła-Wesoła.
      • Gość: citizen Re: Administratorzy do poracy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:17
        Podaję takie wredne miejsce, gdzie nie można przejść chodnikiem: Jachowicza-11
        Listopada na rogu przy sklepie Merkury. Nikt nie ruszył palcem. Godzinę temun
        wróciłam z centrum miasta. To jest hańba dla ratuszowych, nie da się chodzić po
        Tumskiej, Nowym Rynku, Królewieckiej, Jachowicza, Kobylińskiego. To jest
        centrum miasta!! Do cholery niech urzędasy zdejmą sylwestrowe lakierki, włożą
        gumofilce, łopaty w garść i oczyścić chodniki.Czy naprawdę w najoczywistszych
        sprawach nikt z władz tego grajdoła nie myśli? A za co odpowiada Zarząd Dróg?
        A Muniserwis? A dlaczego nie widziałam w mieście ani jednego strażnika
        miejskiego? Dlaczego nie egzekwują sprzątania chodników? I nie chodzi tu o
        posypywanie, bo to jest głupiego robota, tylko trzeba ten mokry śnieg i lód
        zgarnąć bodaj na trawniki, żeby chociaż dwie osoby mogły się wyminąć na
        gładkiej nawierzchni. A już absolutnym skandalem jest to, że na Jachowicza nie
        można przejść przez przez jezdnię na żadnym przejściu, bo na każdym jest
        wielkie jezioro wody do kostek. Kiedy magistrat się obudzi ze snu zimowego? Czy
        naprawdę to nasze miasto jest obciążone jakąś klątwą, że ma takiego pecha do
        rządzących? A może po prostu trzeba ich przegonić na cztery strony świata,
        niech szkodzą gdzie indziej, bo tu już dosyć!
        • Gość: A Re: Administratorzy do poracy!!! IP: *.c240.petrotel.pl 02.01.06, 19:22
          Spróbujcie podjechać pod SP23, czyżby dzieci pracowników spółdzielni już
          skończyły naukę w podstawówce, inne dzieci mogą brnąć w śniegu po kolana ?
    • Gość: też zasypany Re: We łbach się poprzewacało IP: *.class147.petrotel.pl 02.01.06, 09:22
      Ludzie - przecież jest zima, kupcie sobie łopatki do śniegu i jazda...
      Nauczyliście się, że wszystko za Was trzeba robić.
      A może komuś samochód odśnieżyć, żeby łapki nie zmarzły?!
      • Gość: jonquil Re: We łbach się poprzewacało IP: 193.59.95.* 02.01.06, 09:26
        A u nas przyjechał ciągnik i cały śnieg z osiedlowej drogi zepchnął na
        zaparkowane samochody. Godzinę się potem odkopywałam ze śniegu. Pozdrawiam
        spółdzielnię "Chemik" - to miło, że sprzątnięte są wyjazdy z garażu, ale potem
        co? rozpędzić się i pofrunąć? (Czwartaków)
      • Gość: Milewski baran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:23
        to ja poprosze odsniezyc lasockiego i reja!a ten madrala niech sie ogarnie!zaq
        to administracje biora pieniadze zeby jakos to ludziom ułatwiac zycie!wiadomo
        nie zawsze i wszedzie mozna dotrzec,ale powolutku czas cos robic!pozdrawiam
        • Gość: zxc Re: baran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:34
          ul Lasockiego i Reja jest ulicą miejską
      • enaka Re: We łbach się poprzewacało 02.01.06, 17:51
        Tu nie o narzekanie chodzi, tylko o wymaganie uslug, za ktore placimy. Jesli
        idziesz do restauracji, placisz za przyrzadzenie posilku, to potem podwijasz
        rekawy i sam sie zabierasz za pichcenie? Wiekszosc z nas placi podatki, oplaty
        i 1000 innych danin, to dlaczego nie mielibysmy wymagac cos za nie?
    • Gość: Julka Re: Sylwester pod śniegiem IP: *.plock.mm.pl 02.01.06, 11:45
      trzeba przyznać ze ul. Piłsuckiego była odśnieżona, ale żeby wsiaść do
      czerwoniaka, jeśli ten wogóle przyjechał, trzeba było pokonać 40 cm zaspy.
      Wchodziło się do autobusu z nogami oblepionymi śniegiem. o Butach nie wspominając..
      • Gość: ??? Re: Sylwester pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:57
        a gdzie jest ta ulica "Piłsuckiego" w Płocku? bo jakoś sie nie spotkałem :|
      • Gość: k.w. Re: Sylwester pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:56
        tak ul Piłsudskiego odśnieżano , ale za to usypywano zwały przy drogach
        bocznych i nie sposób było wjechać m.in.w ulicę Dobrowolskiego . Parkingi
        zawalone do dziś , samochody unieruchomione . Ludzie z dziećmi do przedszkola
        chodzą po jezdni , co grozi wręcz śmiercią ! Gdzie administracje spółdzielni ,
        gdzie straż miejska ! Ten dramat trwa do dziś , a ponadto awaria wodociągowa
        zamknęła jedyną przejezdną ulicę , samochody jeździły pod prąd .
    • Gość: mosia Re: Sylwester pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:45
      amnie tam sie podobało
    • Gość: Patriot Śmieszna historia przed blokiem IP: 193.59.95.* 02.01.06, 13:48
      W sylwestra na moim osiedlu widziałem, jak facet odśnieżył auto prawie w 50% i
      nagle spostrzegł, że odśnieżał cudze auto. Ale było śmiechu...

Niech się cieszą dzieci, bo to piękny dla nich czas !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka