Gość: nick IP: *.c157.petrotel.pl 17.01.06, 11:11 szukam dobrego urologa czy takowy w Płocku jest prosze Was o opinie i namiary ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uro Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:34 hmm Odpowiedz Link Zgłoś
plockier Nie ma takich 18.01.06, 07:56 Mam w rodzinie osobę z ciężką chorobą urologiczną. Leczenie w płockim Szpitalu Wojwódzkim przypomina bieg pod nazwą "Ile jeszcze z niego wyciągniemy". Ordynator oddziału nawet wśród innych lekarzy ze szpitala znany jest jako uwielbiający kasę i bez niej niczego nie zrobi. A nawet jak weźmie wg siebie za mało to metody leczenia będą bardzo dyskusyjne. Przy wyniku z biopsji nowotworu nawet nie było konsultacji z onkologiem i dalszego kierunkowego leczenia! Nóż się w kieszeni otwiera, ale niestetu skalpel jest ostrzejszy :-( Polecam skierować się do urologów w Kutnie - współpracują z ekipą z profesorem na czele w Łodzi. Też biorą kasę, ale poziom odpowiedni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nie ma takich IP: *.c154.petrotel.pl 18.01.06, 16:48 Mam też w rodzinie chorego. Nikt inny, tylko ordynator rozpoznał nowotwora złośliwego i w porę został usunięty. Nie wziął ani grosza.Tym chorym jest mój syn.Dzięki Panu ordynatorowi, syn mój obył się bez chemii i ŻYJE.Chciałem zaznaczyć,że mój syn liczy sobie 18lat.Dziękuję bardzo Panu ordynatorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysocka103 Re: Nie ma takich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.16, 20:17 Biorą kasę i oszukują.Mąż miał u nich zabieg rozbijania niby kamienia.Wszystko miało być wspaniale,kamien rozbity,wodonercze zlikwidowane.A w domu po 2 miesiącach bóle jeszcze gorsze jak przed zabiegiem.W międzyczasie 2 wizyty kontrolne usg zadawalajace,kasa wzieta za wizyty.Zrobilismy usg w rejonie i co ?Porażka wodonercze jeszcze wieksze nerka zniszczona kamień jak siedział tak siedzi nadal-Kutno?Oszuści podziekowaliśmy im za profesjonalne leczenie i robienie 'w konia pacjenta' odradzam Kutno Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Dobry urolog w Płocku ? 18.01.06, 08:04 Wiesz, bardzo trudno nielekarzowi napisać czy ten czy iny lekarz jest dobry... ja byłem na wizycie i tego pana ze szpitala (ordynator bądź zastępca ordynatora), który przyjmuje w domkach na Zielonym Jarze. Wziął ode mnie 130zł za wizytę z badanie usg ale sądzę, że było to profesjonalne badanie i dobre wyjaśnienie mojego stanu. No cóż - życie albo śmierć zweryfikuje diagnozę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.c157.petrotel.pl 18.01.06, 09:44 130 zl za wizyte to naprawde jest jawne zlodziejstwo, wiec bede musial czekac miesiac czasu zeby gdziekolwiek mnie przyjeli bo nie mam tyle pieniezkow, a jeszcze jak mowicie dochodzi do tego w niektorych rpzypadkach brak jakiejklowiek fachowej porady od lekarzy to narpawde trzeba sie leczyc gdzie indziej, mam nadzieje ze Prawo i Sprawiedliowsc w koncu zadziala..... Odpowiedz Link Zgłoś
plockier Re: Dobry urolog w Płocku ? 18.01.06, 09:48 Jasne; masz rację nielekarz nie powinien oceniać lekarzy. Napisałem o opinii innych lekarzy z tego samego szpitala nt ordynatora urologii. Natomiast sytuację którą opisałem (i oceniłem) jest oparta również na opiniach i czynnościach innych lekarzy. A cała paranoja w naszym mieście polega na monopolu grupy specjalistów (akurat tutaj urologów, podobnie było i chyba dalej jest z ortopedami) skupionych w dookoła jednego ośrodka. PS Za 130 zł to był zastępca ordynatora; ordynator bierze 150 zł. Profesor w Łodzi bierze 100 zł (konkurencja czy ludzka uczciwość?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:12 polecam kutno bo sam się tam leczę wszystkie badania na miejscu i bardzo miła opieka lekarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cewka moczowa Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.c157.petrotel.pl 18.01.06, 12:07 Jak widac w Plocku sa dobrzy ale kasjerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Dobry urolog w Płocku ? 18.01.06, 12:49 No cóż, 130zł to faktycznie niemało... Ale chciałbym mieć jeszcze pewność, że byłem u specjalisty wysokiej klasy. Myślicie, że mogę taką pewność mieć?? Ale powiem Wam jedno, na problemy urologiczne najlepsze jest piwcio!!! MOże być grzane jak kto lubi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.c157.petrotel.pl 18.01.06, 13:07 no nie malo , ale zauwarzcie co sie dzieje, w mediach urolodzy specjalisci informuja o tym zeby mezszczyni czesciej odwiedzali urologa,zeby sie nie wstydzili,ze takie badania kazdy mezszczyzna powinniem zrobic, itd ale okres oczekiwania jest naprawde zdumniewajacy 7 miesiecy , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasznik Nick mówisz część prawdy! IP: *.c153.petrotel.pl 18.01.06, 17:22 Tak "nicku", tylko część prawdy bowiem takie proste, obowiązkowe badanie "per rectum" czyli badanie palcem gruczołu prostaty przez odbyt powinien wykonać Twój lekarz domowy, a nastepnie raz na rok skierować Cie na badanie krwi pod katem wskaznika PSA (czy jest czy nie ma raka prostaty. Tenże lekarz powinien przy wizycie kobiety w średnim wieku zbadać przy pomocy rąk ( a więc organoleptycznie) jej piersi i skierować na pobranie wymazu z pochwy do badań antyrakowych (Uwaga! Na Winiarach robi to pielęgniarka brudnymi narzędziami i potem są kłopoty). To jest badanie podstawowe. Podobnie jest z opieszałością z skierowań na proste, bezpieczne i tanie badanie USG. A jaka jest rzeczywistość wiemy wszyscy. Na temat urologa to przy Batalionu Parasol jest urolog - nefrolog, szef nefrologii na Winiarach. Fachowiec i społecznik, doktor nauk medycznych Świtalski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Nick mówisz część prawdy! IP: *.c157.petrotel.pl 19.01.06, 08:37 ptasznik - ja o panu switalskim rozne historie slyszalem ale zeby byl dobrym fachowcem i spolecznikiem no nie slyszalem... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Nick mówisz część prawdy! 19.01.06, 08:53 Jeśli przy Bat. Parasol jest tylko jeden urolog to właśnie u niego byłem. Mam problem z pamiętaniem nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasznik Re: Nick mówisz część prawdy! IP: *.c241.petrotel.pl 19.01.06, 09:03 Nick, a słyszałeś o organizowanych międzynarodowych sympozjach nefrologicznych w Płocku? To właśnie za sprawą tego lekarza. Innych rzeczy nie znam i jak mi Bóg miły nic nie wiem innego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Nick mówisz część prawdy! 19.01.06, 09:35 Czy mogę przez to rozumieć, że nie ma nikt zastrzeżeń do profesjonalizmu tego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zab Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.ump.pl / *.ump.pl 19.01.06, 09:45 Zapomnialem nazwiska ale jest dosc slawne, starszy pan z winiar,przyjmuje prywatnie w tym nowym budynku na winiarach raz w tygodniu,bierze 40zl w tym USG. Bardzo dobry specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.c157.petrotel.pl 19.01.06, 10:36 Zab 40 zl ?:) postaraj sie o namiar na tego lekarza, z gory dziekuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zab Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.ump.pl / *.ump.pl 19.01.06, 10:41 to jest bodajze odynator na urologii na winiarach ale nie pamietam nazwiska:( kiedys przyjmowal w mostach teraz w tym rozowym budynku na winiarach naprzeciwko myjki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:27 40 zl za prywatna wizyte z USG ? no jakos mi sie wierzyc nie chce ale mozna to spr to po co nabijac kase tym starym wyrzeracza ktorzy biora 130 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.c157.petrotel.pl 20.01.06, 09:29 zab czy tam USG jest w cenie zawarte czy sama wizyta? i czy to jest Pydzinski?, i daj nazwe tej placowki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zab Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.ump.pl / *.ump.pl 20.01.06, 11:45 ja placilem 40zl za wizyte i dr mnie zaprosil na USG do szpitala na drugi dzien w cenie. Na wizycie bylem w tym nowym budynku na winiarach ,zapomnialem i nazwiska i nazwy:( Wiem ze ten dr jest dyrektorem chyba urologii i przyjmowal kiedys w mostach. Bycmoze mam jego nr w drugim telefonie to podam wieczorem ale zawsze mozesz podjechac do mostow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chory Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.play-internet.pl 17.10.16, 12:19 Fatalne opinie pacjentów o Płockiej urologii powinny skłonić CBA do kontroli lapownikow. Skąd mają majątki warte dziesiątki milionów złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Dobry urolog w Płocku ? IP: *.play-internet.pl 17.10.16, 12:24 Leżałem na urologii na Winiarach z zablokowaną nerką.Tydzień nic nie robili. Ale jak się poszło na "rozmowę" z kopertą - operacja JUTRO! Koniecznie CBA! Odpowiedz Link Zgłoś