Dodaj do ulubionych

Neostrada. Czemu taka wolna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:41
A moja neostrada działa!
Tylko jeden dzień 24 stycznia mi troszke nie chodziła!
Jak wam nie chodzi to nie płaćcie
Obserwuj wątek
    • Gość: kulgan Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:09
      A ja myślałem że to tylko u mnie 512 chodzi jak modem :) Pies im morde lizał.
    • roman_j Re: Neostrada. Czemu taka wolna? 25.01.06, 23:22
      Mnie Neostrada cały czas hula bez problemów. :-))
      • Gość: dobrzemyslący Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: 87.207.154.* 25.01.06, 23:35
        roman_j napisał:

> Mnie Neostrada cały czas hula bez problemów. :-))
        >

Do czasu chłopie...
        • Gość: ktos Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:49
          Mi neostrada od poczatku stycznia dziala gorzej niz modem. Jak transfer
          dochodzi do 5kb/s to jest rewelacja. Przed chwila dzwonie na 0800 102 102 i jak
          zwykle uslyszalem ze nadal nie wiedza co jest i o dziwo dostalem kolejny numer
          zgloszenia. I tak w kółko: "Nie wiem", "nie pomoge" itd. itp. MAm juz to w
          glebokim mniemaniu a o reklamacje mozna wystepowac. Pan byl laskaw mnie po
          dwoch tygodniach poinformawc ze za kazdy dzien blednego dzialania NEO
          przysluguje 1/30 ceny danej neo obnizki. Hmmmm alez to trudne :-))
          • Gość: OPAT Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:55
            Mam nadzieję, że autor artykułu wie, że "dls", to taka firma na Kostrogaju, a
            "DSL" to łącze asynchroniczne... Ale nie o tym. Nic nie zrobicie, jeśli Wam nie
            działa, bo tak jak piszą na forum, macie doczynienia z monopolem. U mnie działa
            na "pół gwizdka", czasem wyżej. Mimo wszystko, to jeszcze nie to. Proponuję
            InfoPLUS, czy jakoś tam. Jak łapie EDGE, to zapyla zdrowo. No i jest mobilne.Pzdr.
            • gibki Re: Neostrada. Czemu taka wolna? 26.01.06, 08:29
              > "DSL" to łącze asynchroniczne...

cos chba nie tak napisales
              DSL to cyfrowa linia abonencka - czyli jedna z technologii szerokopasmowego
              dostępu do Internetu

łącze asynchroniczne to ADSL
              • Gość: OPAT Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:35
                Zgadzam się z Tobą, że jest to dostęp szerokopasmowy, ale nie powiesz chyba, że
                jest synchroniczny... Jest to jednak asynchroniczne łącze, tylko ze stałym IP.
                Jednym słowem odmiana xDSL.
              • Gość: docent Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 07:23
                Cos wam się chłopaki po...ło :)) No może nie wszystko, ale coś napewno :))

> DSL to cyfrowa linia abonencka - czyli jedna z technologii szerokopasmowego
                > dostępu do Internetu

DSL to nic innego jak szerokopasmowy dostęp do internetu, a cyfrowa linia
                abonencka to ISDN i póki co (przynajmniej w TP) usługa DSL nie jest świadczona
                na łączu cyfrowym tylko analogowym

> łącze asynchroniczne to ADSL

raczej asymetryczne :))
            • Gość: Szur Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.c154.petrotel.pl 26.01.06, 20:57
              OPAT a mam nadzije ze ty wiesz ze DLS to lacze "download speed" i autor sie
              wcale nie pomylil
              • Gość: Hub Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 07:19
                SZUR!
                A może DSL znaczy "Digital Subscriber Line"?
                :-)
                • military4 Re: Neostrada. Czemu taka wolna? 29.01.06, 17:30
                  Panowie! czy to ważne co jak się nazywa, grunt że neostrada robi was w ch... i
                  bierze od was pieniądze ale za co to ja nie wiem?
          • Gość: Joc Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:11
            Jeny ........ jest po 15tej a ja mam max speed jak sprzed 2 miechów hehe - moze
            wkoncu cos poprawili i zamiast 5 kilo w godzinach 9 - 24 mam juz max swoje
            ukochane 78 hehe - odpukac zeby nie zapeszyc - moze sie wzieli w pierwszej
            kolejnosci za tych co skargi im popisali hehe
      • Gość: AntyRoman Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:23
        roman_j jest jak chuck norris (chucknorris.xi.pl/) - jak wszystkim
        neostrada nie chodzi to jemu hula bez problemów.
        To nie roman_j ma problemy z neostradą - to neostrada ma problemy z nim...

Normalnie drażnisz mnie człowieku - jak wszystkim coś nie chodzi to nie denerwuj
        ludzi mówiąc, że tobie hula... Nie masz jakiś politycznych syfów na celowniku? W
        tym jesteś lepszy niż Chuck Norris. Jesteś jak on - tylko z półobrotu kopać nie
        umiesz.
      • Gość: Grom Jestem wesoły Romek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 05:08
        Dzień dobry, cześć i czołem
        Pytacie skąd się wziąłem
        Jestem wesoły Romek
        Mam na przedmieściu domek
        A w domku NEOSTRADĘ, gaz

— Nie bój, nie bój, wyłączą ci...
        -------------------------------------------------
        Nie jestem Jagieellończykiem!
      • Gość: gosc Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:46
        Romanie, jaka mas zopcje neostrady? moze 128 :)
    • Gość: xxx Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:54
      niedosc ze mi wolno chodzi internet to jeszcze robotnicy nie umiejea zrobic mi
      telefonu zeby nalezycie dzialal.dodzwonic sie do mnie to graniczy z cudem.nie
      wiem na co oni jeszcze czekaja.chyba no to ze ktos w koncu sie wkurzy i posle
      im pare dlugich...
    • Gość: xxx Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:56
      a jeszcze zapomnalam dodac ze neostrada caly czas mi sie riozlacza.i jak chce
      sie ponownie polaczyc to pokazuja sie jakies bledy.LUDZIE NAPRAWCIE TO !!!!!!
      • Gość: Grom Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 05:25
        U mnie zaczęło się 10 stycznia. Tragedia. Faceci z 0800102102 wciskają, że to
        wina wirusa. Sprawdziłem Kaspersky'm, Avastem — nie ma nic. Kłamią w żywe oczy.
        Proponuję abyśmy mierzyli szybkość dostępu, np. tu
        Internet Connection Speedometer przez kilka dni pomiędzy 8.00 a 9.00. Wyniki pomiarów
        ogłaszajmy w tym wątku.
        • Gość: Grom Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:00
          26 stycznia - opcja 128 - zgodnie z promocją 256 do końca stycznia
          8.30 - 100 kbps - 12,5 kB/s
          14.00 - 36,72 kbps - 4,59 kB/s
          • Gość: x202 Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:29
            22.4 Kbps
            (2.8 KBps)
            29 stycznia, godz. 16:30

....
        • military4 Re: Neostrada. Czemu taka wolna? 29.01.06, 18:05
          witam z tymi meterami jest tak że każdy inaczej mierzy i żaden tak prawde
          powiedziawszy nie jest wiarygodny tylko pokazuje prędkośc teoretyczną
    • Gość: frost Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:02
      Podobno serwery modernizuja... Ciekawe na ile to pomoze bo tez widze ze szybkosc
      lacza spadla ostatnio.
      • Gość: Mardok Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:16
        W dupę na raki podobno zmienili rutery brzegowe i nie mogą sobie poradzić z
        nimi, ale to ich problem i śmieszne tłumaczenie, że nie gwarantują MONOPOL
        Tylko ciekawe czemu u mnie łącze zaczęło dawać dupy równo z nowym rokiem...
        Pytanie brzmi czy to wina
        faktycznie Węzłów ?
        czy zagrywka TP$A?
        czy fachowość ?
        czy kto tam wie czego ?
        Co jak co, ale ile może trwać modernizacja? U kolegi który ma neo 1Mbit od 3
        miesięcy ma takie historie, że wieczorami ma około 10KB/s myślę, że burdel się
        rozpada i nie będzie lepiej gadka szmatka o modernizacjach...

walka z MONOPOLEM opisana forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=35638647
        brak słów...
    • Gość: :( PETROTEL TEZ DNO IP: *.class147.petrotel.pl 26.01.06, 01:55
      muli sie jak nie wiem a za te pieniadze wole 100x DSL'a w tpsa ale niestety zlodziejskie nasienie tak skonstruowalo umowe ze za nic nie odpowiadaja
    • Gość: aga Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.plock.mm.pl 26.01.06, 04:32
      ja mam z multi i działa luks pozdrawiam
    • Gość: Pio Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 06:20
      mi rano tylko śmiga tak jak powinna (czyli wtedy, kiedy większość
      neostradowiczów śpi); wieczorem ch.....a - w godzinach szczytu - transfer spada
      tak, że odechciewa się wszystkiego;
      to faktycznie wygląda na jakieś przeciążenie, ale co to mnie kur.. obchodzi?
      mam 512
      pozdr

• Gość: yolo szwarc Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:05
        masz racje niestety. to nie zadne modernizacje tylko chyba zwyczajne przeciazenie. mam neo 512 czyli powininenem wyciagnac jakies 60KB/s.
        no i faktycznie rano jest 60 KB/s praktycznie z kazdego zrodla, ale juz wieczorem spada do 6-8 KB/s.
        wkurza mnie to strasznie, bo nie mozna nic reklamowac bo podstawa jest _niedzialajaca usluga_ a ta dziala, tylko slabo. w umowie nie ma ani slowa o gwarantowanej szybkosci lacza. niestesty. a 0800 mam dosc. rozwalil mnie pan, ktory kazal mi powylaczac na chwile (!!!) firewalle i antywirusy. jak mu powiedzialem ze nie to mi kazal pingowac serwery i odczytywac wyniki. zenada po trzykroc.
    • Gość: DJ-BOBO Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.c150.petrotel.pl 26.01.06, 07:32
      Mam w Petrotelu Petronet 128 i dzała super, mam router asmax 701u i chodzi jak
      trzeba a jak nie długo będzie można zabierać numery to przekonam całą rodzinę i
      znajomych do Petrotelu.
      • Gość: gosc Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:55
        sorry, ale jak moze Ci nie dzialac SUPER jak Ty nie wiesz co to jest super -
        skoro masz lacze 128kbit! Ja mam neo 6mbit, dzialalo pieknie az tu nagle 3-
        10kb/s
        • military4 Re: Neostrada. Czemu taka wolna? 29.01.06, 18:14
          jestem zszokowany tą twoją prędkością bo z tego co mi wiadomo to kabel
          cat5e /czteroparowy/, łącze telefoniczne przesyła tylko do 3Mbps, a jak narazie
          to wyższą prędkośc oferuje tylko tv kabelod 10Mbps do 30Mbps
      • Gość: Stefan Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:55
        Petronet 128 faktycznie musi ci dzialac super. Przeciez tam sa kosmiczne
        transfery ! Ludzie, hurtem do Petrotelu! buahahaha
      • Gość: Szur Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.c154.petrotel.pl 26.01.06, 21:03
        Ja mam petronet 2M dziala jak brzytewka a wczesniej mialem neo 512 ale jak mi
        zaczelo zamulac przez 2miechy postanowilem zrezygnowac
        pozdrawiam
    • Gość: ktos Juz w grudniu wiadomo bylo ze tak bedzie IP: *.zep.com.pl 26.01.06, 07:35
      Jak tylko zrobili promocje za 1 zł to juz wiedzialem ze tak bedzie. Przeciez
      wiadomo ze urzadzen nie rozbuduja tylko wpinają na półke np 40 osób a nie jak
      powinno być np 10. Jak dojdzie kilkaset nowych uzytkownikow do starej struktury
      to tak musi byc ze wszystko zdechnie. Ale na pocieszenie w Petrotelu jest
      podobnie, choc moze nie az tak kiepsko jak w tepsie.
    • Gość: ask Z tym ISO to wielka lipa w Polsce IP: 213.77.100.* 26.01.06, 09:13
      Obserwuję wkoło kto dostaje ISO i już wiem, że wszystko czego w Polsce nasi
      dotkną to spie....ą. Wcale jedna firma z ISO nie równa się z drugą posiadajacą
      ISO. To jest poprostu jeden Wielki Pic. Poprostu chodzi o zarobek form
      audytowych i takich różnych cwaniaków
    • Gość: plocczanin NEOSTRADA jak A-4 dziurawa zamiast 130 jedziemy 60 IP: *.toya.net.pl 26.01.06, 10:26
      Ja zauwazyłem róznice własnie od pazdziernika W grudniu zmieniłem z 512 na 2M i
      chodzi gozej niz było. Również dzwoniłem na ta smieszna linie i to samo mi
      mówili...mysle ze jak sie ich nie zaskarzy do Trybunału w Strasburgu albo
      Konstytucyjnego :) hehe to chyba nic to nie da! Proponuje odrazu hurtem na TPSA
      i ORLEN i jeszcze na Drogowców :D Pozdro
    • Gość: edi andradina Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:34
      ja zauwazylem to w grudniu. zglosilem 4 gryudnia na 0800102102 i dostalem
      pierwszy nr ZP, pozniej co kilka dni dzwonilem tam w tej sprawie zeby do tego ZP
      dopisywali kolejne daty moich zgloszen. 2 stycznia zareklamowalem dzialanie neo
      za ten okres i po ok. 10 dniach otrzymalem list w ktorym neo pisze, ze
      rozpatrzono te reklamacje pozytywnie. teraz robie to samo (dostalem nowy nr ZP)
      i zemirzam na koniec miesiac ponownie reklamowac (nie-)dzialanie neo. Za kazdy
      dzien macie prawo do 1/30 abonamentu miesiecznego bonifikaty (przy nastepnym
      rachunku) oraz do 1/30 za kazdy tydzien (w ramach odszkodowania). w moim
      przypadku bylo to 29 dni (co daje ponad 4 tygodnie) czyli 29/30 + 4/30 = 33/30,
      czyli bonifikata powinna przekroczyc kwote abonamentu (TPSA ma mi doplacic -
      zobaczymy...) POLECAM TAKIE DZIAŁANIE, bo chociaz straconego transferu nie wroci
      nic ;) to przynajmniej nie bedziecie za to placic.
    • Gość: wkurzony Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:49
      Tak, tobie dziala i na pewno dziala ci lepiej, niz wszystkim, bo jestes
      wybrancem losu! Co ty k*** wiesz o zabijaniu...
    • Gość: Jacek Ja mam MDI Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: 217.98.66.* 26.01.06, 13:50
      Jestem w prawdzie z Gostynina ale zrezygnowałem z TPSA. Teraz interek mam z MDI
      (Softnet), chodzi super!!! Wszystkim polecam. MDI.PL
    • Gość: SPAWACZ Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.c241.petrotel.pl 26.01.06, 15:42
      Mam jedną receptę dla niezadowolonych z TP.SA czy jak tam sie to pisze
      Polecam Petrotel jest "GIT" Mam złącze 256 i jestem bardzo zadowolony. Jest
      tylko jedna wada Petrotelu zakładają linię tylko w Płocku.
      • Gość: kolega Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.plock.mm.pl 26.01.06, 17:08
        to zdziercy trzeba płacić za nic
    • Gość: Domi Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:18
      Tak długich pingów to dawno nie widziałem i nie życzę ich żadnemu internaucie, wbrew pozorom neostrada nie jest tania, porównywalne łącza kosztują za granica duuuuuzo mniej.
    • Gość: hhh Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.c155.petrotel.pl 26.01.06, 17:24
      Sory ludzie ale nierozumiem kto w dzisiejszych czasach wpie.. sie jeszcze w
      uklad z TPSA ? nie rozumiem tego abonament 42 zeta + za neostrade \????
      laiecie sie ludzie na paromiesieczne promocje --wstyd ludzie wstyd blleeee
      • Gość: PRK Jestem skazany na to dziadostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:07
        Mieszkam w Imielnicy. Nie ma tu mozliwości technicznych podłączenia czego
        innego! Od ponad 1,5 miesiąca to dziadostwo chodzi u mnie niezwykle wolno. Żeby
        przeczytać te wszyswtkie wpisy w tym temacie potrzebowałem ze 20 minut.
    • tobi256 Polecam MULTIMEDIA INTERNET !!!!! 27.01.06, 08:42
      Jak już wspomniałem polecam net z kablówki - MULTIMEDIA INTERNET. Żadnych
      kłopotów!!!
      • ciffan Re: Polecam MULTIMEDIA INTERNET !!!!! 27.01.06, 09:31
        Multimedia nie zapewnia podłączenia internetu na terenie całego miasta,
        niestety. Szczęśliwcy, którzy się pod niego łapią nie potrafią sobie tego
        wyobrazić, czy jak?
        • Gość: Grom Re: Polecam MULTIMEDIA INTERNET !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:26
          Czy ktoś nie wie na jakich ulicach w Płocku można podłączyć się przez
          Multimedia?
          Bo na stronie Multimedia
          nie można znaleźć.
          • tomeksb1 Re: Polecam internet z HYPERIONU 27.01.06, 21:09
            MIESZKAM NA PODOLSZCACH I MAM STAŁE ŁACZE Z FIRMY HYPERION JESTEM BARDZO
            ZADOWOLONY POLECAM
    • Gość: Joc Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 08:59
      U mnie neo w opcji 640 lazi na maxa tylko miedzy 24 a 8 rano potem wyciagam max
      5 kilo :( dzwonilem z 10 razy na infolinie ich itp mam pare numerow zgloszen az
      napisalem skarge 12 stycznia o oddanie kasy i naprawienie usterki hehe, czekam
      na odpowiedz - ciekawe jaka bedzie bo net mi tak lazi marnie od listopada :(
    • Gość: Fasy Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:29
      Kto telekomunie dał ISO i za co??? Za Neoszdrade powinni dostać wiecznego bana na swiadczenie jakichkolwiek usług a oni tymczasem dostają certyfikat jakości ISO...
      • Gość: X Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:57
        Nie wiem czy wiesz co to jest ISO? Certyfikat ISO nie mowi o jakości usług,
        tylko o stosowaniu i przestrzeganiu okreslonych procedur. Prawdę mówiąc nie ma
        to za wiele wspolnego z jakoscia.
        • Gość: Fasy Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:47
          PROCEDURY owszem, muszą być stosowane i przestrzegane ale jedynie dla zagwarantowania, że określony w wymaganiach danej normy poziom JAKOŚCI jest osiągnięty.

• Gość: Dyzio Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:45
      Transfery spadły poniżej krytyki, ci co mają Neo512 płacą jak za 512 a prędkość jak w Neo128, do czego to doszło.
    • military4 Re: Neostrada. Czemu taka wolna? 29.01.06, 18:57
      Srutu tutu pęczek drutu,- a gdzie się podziały światłowody w płocku, za wasze
      pieniądze oni dopiero się modernizują i naciągają bo sami pieniędzy nie mają, a
      ludzie naiwni łykają wszystko jak pelikany, zamiast się upominać o swoje, a tak
      ani prędkości ani pieniędzy
    • Gość: stiepa Re: Neostrada. Czemu taka wolna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:08
      A może jakiś pozew zbiorowy sadze,że dałby lepszy efekt bardziej prawdopodobne
      wydawało by sie uznanie ogólnej awarii przez monopolistę niz od poszczególnych
      userów. Moze udało by sie wyrównać nasze straty poprzez ulgi w opłacie
      abonamentowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka