Dodaj do ulubionych

Szefowa schroniska potwierdza zarzuty

17.02.06, 22:58
To dobrze, że kierowniczka schroniska zdecydowała się jednak opowiedzieć o
tym, jak naprawdę wyglądała sytuacja w schronisku. Prawdopodobnie nie zrobiła
tego ze szlachetnych pobudek, ale widocznie uznała pod ciężarem materiału
dowodowego, że dalsze zaprzeczanie jest bezcelowe. Szkoda tylko, że
prawdopodobnie będzie jedyną osobą, która poniesie konsekwencje, choć dość
jasne jest, że nie jest jedyną osobą winną zaniedbań. To niestety może
oznaczać, że kiedy sprawa ucichnie wróca stare praktyki pod nowym już
kierownictwem. Może rozwiązaniem byłoby rozwiązanie umowy na prowadzenie
schroniska z firma SITA. Takie miejsce naprawdę nie powinno być prowadzone
przez podmiot, którego nadrzędnym celem jest generowanie zysków. To prędzej
czy później doprowadzi do nadużyć i patologii. Zwłaszcza, że jedyni
poszkodowani, czyli zwierzęta, są wobec takich nadużyć całkowicie bezbronni i
nie mogą się nikomu poskarżyć. Po ujawnieniu tej afery miasto za punkt honoru
powinno postawić sobie przywrócenie schronisku dla zwierząt charakteru
schroniska, bo w tej chwili najlepiej pasuje do niego określenie "rakarnia",
czyli zakład eksterminacji bezdomnych zwierząt. No chyba, że temu ma to
miejsce służyć, ale jeśli tak, to nazywajmy rzeczy po imieniu, a nie bawmy się
w eufemizmy w postaci słowa "schronisko" w nazwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: faks Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 17.02.06, 23:01
      roman- ty przypadkiem nie byłeś kiedyś w UB! tak tak się mówiło - dobrze że się
      przyznał(a)..........
    • Gość: Saddam Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:04
      Mam pomysl... a moze tak osoby odpowiedzialne za skandaliczna sytuacje w
      schronisku zamkniemy w odkrytych klatkach dla psów - moze tak na tydzien... W
      gowie mi sie nie miesci jak mozna w tak okrutny sposob postepowac z naszymi
      czworonoznymi przyjaciolmi!!! Wstyd!!!
      • Gość: asia Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 06:13
        a czego możnasięspodziewac podwuch komuchach w zarządzie SITY w Płocku. Przecież
        pan prezes i vice -prezes to członkowie SLD. Dziwię się że jeszcze są na tych
        stołkach
        • Gość: Buczer Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.c154.petrotel.pl 18.02.06, 11:12
          Gość portalu: asia napisał(a):

> a czego możnasięspodziewac podwuch

Po Tobie już widać czego można się spodziewać.
          • Gość: asia Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:15
            piszę na pantopie i czasami zdarza się że wychodzi w internet z błędami, nie
            jest to zależne odemnie, to i tak sukces że na IPAQ 5455 i pleckach z kartą IDEI
            chodzi i to czasami z prędkością 256 kb
            • Gość: konrad Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:02
              asiu zabierasz glos o komuchach tz czasach przeszłych chyba słabo sie
              przykładałaś do nauki robiąc takie byki i zwalasz wine na technike, jak
              kierowniczka schroniska, jesteście z takiej samej gliny wielkie działaczki
              obecnej opcji należy lepiej przykladać sie do pracy chyba bierze pobory.To co
              ma jechac tam Prezes i za nia pracowac a ona gruchy obijać. takiego pracownika
              nalezy zmienić i to w trybie pilnym
    • marakujakuja Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty 18.02.06, 11:47
      Trochę to wszystko dziwne - Pani Pełka najpierw psy wiesza na TOnZ, potem psy
      wiesza na swoim zwierzchniku, a psy w schronisku marnieją. Jeśli ta pani tak
      często deklarowała swoje oddanie zwierzętom, to gdzie była sama, kiedy działo im
      się źle? Póki ktoś nie unacznił jej zaniechań, żyła sobie wygodnie i
      bezpiecznie, a sumienie wysłała na drzemkę.
      Mam jednak inną bardziej ogólną refleksję. Dotyczy osób, które piastują jakieś
      funkcje niemal dożywotnio. Przez lata budują swoją pozycję, potem przeradza się
      to w mit i prawdę podaną do wierzenia, a nie do empirycznego sprawdzania. Kiedy
      ktoś uchyli rąbka prawdy, ta prawda daleko odbiega od mitu, a odkryty podnosi
      larum, że jest na niego nagonka, że ktoś się chce go pozbyć, że stał się ofiarą
      zmowy. Oto przykłady:
      1. Wieloletni dyrektor zoo pan Taworski. Jego odejście rozpętało burzę, bo oto
      skrzywdzono niemal męża opatrznościowego tego miasta, a zoo miało zmarnieć
      doszczętnie. I co się okazało? Że pan dyrektor nie tylko nie był niezastąpiony,
      ale że należało zastąpić go wcześnie, bo ogród już dawno mógł wyglądać tak jak
      teraz - piękniej i nowocześniej.
      2. Wieloletni dyrektor Muzeum Mazowieckiego pan Zaremba. Sława i jedyna podpora
      szacownej instytucji, legenda Płocka. Zawsze niezadowolony ze współpracy z
      władzami, przez które nie mógł rozwinąć skrzydeł ani on, ani muzeum. I co? jest
      nowy szef, przeprowadzka zbiorów poszła w miarę sprawnie, a w muzeum znalazło
      się miejsce dla nowych, młodych ludzi, którzy robią ciekawe rzeczy.
      Inne przykłady sami dośpiewajcie. Ale do tej grupy zaliczam też panią Pełkę -
      tak długo jest szefową schroniska, tyle razy dawała wyraz choćby w mediach
      swojej przydatności na tym stanowisku i wielkiej miłości do zwierząt, że uznała,
      że to wystarczy i nic więcej robić nie musi. Aż tu przyszły wredne baby z TOnZ i
      okazuje się, że pani Pełka jest kolejną ofiarą cudzych a nie własnych błędów i
      zaniechań.
      Jaki stąd morał? Że szefowie różnych placówek powinni być poddawani
      systematycznej weryfikacji.
      • Gość: kumoter Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.c155.petrotel.pl 19.02.06, 11:49
        Oooo! Tak! Przedstawione przez ciebie przykłady dobitnie udowadniają, że tzw. "przewietrzanie" wychodzi wszystkim na zdrowie.
        Należy mieć zawsze pewien dystans do kierowników tego rodzaju placówek gdyż, jak widać degenerują się. Zwierzęta nie mają w swojej naturze zwyczaju skarżenia się na niegodziwe ich traktowanie dlatego konieczna jest zaostrzona kontrola ich bytu.
        Czyż nie jest podobnie z ...obiektami w muzeum?
        Reasumując Płock został okryty chańbą za znęcanie się nad zwierzętami. I to po przykładzie njaki był na warszawskim Paluchu.
    • Gość: ogonek Kasa jest tylko jedna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 13:03
      co tu sie dziwic??? skoro juz od dawna dotacje na schronisko były jedynym
      dochodem PGK, cała reszta jest na granicy kosztów, to kasa jaka powinna isc na
      schronisko utrzymuje tych pseudo managerow.
      Schronisko jest tylko przykrywka , na cicho dotacje miasta w PGK, a
      jednoczesnie utrzymaniem dla składowiska na kobiernikach.
      Prawdopodobnie przetarg na schronisko ktory zawsze był tematem TABU
      doprowadzilby do upadku kolejna firme budzetu miasta... a tak maja zawsze furte
      na jej dofinansowywanie.
      Nie da sie podniesc opłat za smieci, nie da sie obnizyc oplat na kobiernikach,
      ale na schronisko dotacja zawsze moze byc wieksza... ku chwale ojczyzny,
      ochrony zwierzat, itp...
    • Gość: kot Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.sggw.waw.pl 19.02.06, 18:39
      Ldzie ,piszecie tu tyle o schronisku i układach a nawet tam nie
      byliście,przekonajcie się najpierw jak jest a potem dopiero głoście sądy,bo to
      co mówicie tylko krzywdzi ludzi, w Polsce na nic nie ma pieniędzy,na drogach
      giną ludzie ,hale się walą,ludzie czekają na wizyte u lekarza po rok czasu a
      tu pieniądze marnują się na psy których i tak nikt nie chce!!nawet te
      miłośniczki z Tozu,bezsens tego kraju polega na tym że wydaje się nam że
      jesteśmy tak bogaci jak Niemcy a tymczasem rzeczywistość jest szara,może to
      aspiracje Polaka aby być kimś lepszym.....tylko że my niestety jesteśmy tylko
      Polską i najpierw należy zająć sie ludzmi a potem dopiero psami,którym i tak
      nie jest żle.W Moskwe do psów sie strzela na ulicy,nikt im schronisk nie
      buduje.A co się dzieje na wsiach!!!jak tam sie traktuje zwierzęta,to jest
      dopiero katorga,ale o tym nikt nie mówi,bo przecież najłatwiej jest zjechać w
      parowę i tam raban dla rozgłosu robić....bo odwagi brakuje kobitkom z TOZu aby
      z chłopem pogadać...pozdrawiam i życze wiele rozsądku
      • Gość: pies Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.c157.petrotel.pl 20.02.06, 08:31
        do kota: w pierwszej kolejności sobie powinieneś życzyć rozsądku! Płock to nie
        Moskwa, może powinieneś się tam przeprowadzić skoro jest dla ciebie takim
        przykładem!?
        • Gość: kot Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.sggw.waw.pl 20.02.06, 08:57
          Sztaby kryzysowe w całym kraju szykują miejsca pochówku zbiorowego na wypadek
          grypy i masowych ofiar,bo mamy tylko 900 dawek leku.....i co czy to nie jest
          Moskwa?Ludzie poumierają a psy będa zjadać ludzkie zwłoki,jak na psim polu pod
          Wrocławiem.pozdrawiam psa i zycze mu duzo rozumu.
      • Gość: WAGA Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:54
        BOŻE , NIE WIERZĘ , ŻE TO PRAWDA . KTO WYCHOWAŁ CIEBIE ? ZAWSZE TRZEBA BRONIĆ
        ZARÓWNO DZIECI JAK I ZWIERZĘTA , BO I JEDNE I DRUGIE NIE MOGĄ SOBIE PORADZIĆ ,
        SĄ PO PROSTU BEZBRONNE . I JESZCZE JEDNO , CHROŃ PANIE BOŻE PRZED TAKIM JAK TY !
        • Gość: kot Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.sggw.waw.pl 20.02.06, 13:03
          Przestrzegam przed mieszaniem Boga w te sprawy,bo to obraża najwyższego.Jak
          dorośli umrą to dzieci też poumierają-logika myslenia.
    • Gość: przez Pe Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.c241.petrotel.pl 19.02.06, 19:39
      Wszystko byłoby dobrze , zeby nie pani Pełka , która jest zwykłą oszustką ,
      naciagającą młode , bezrobotne osoby na pracę w biurach finansowych , w które
      ładuje sie ciężkie pieniądze na szkolenia itp , ja padłem ofiara p . Pelki i
      wiecej na tyo nabrac sie nie dam , ludzie uwazajcie na to co robicie , nie
      badcie naiwniakami tak jak ja !!!!!!!!!!!!
    • Gość: Pelka - zlodziej Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.c241.petrotel.pl 19.02.06, 19:41
      Wszystko byłoby dobrze,zeby nie pani Pełka,która jest zwykłą oszustką ,
      naciagającą młode , bezrobotne osoby na pracę w biurach finansowych,w które
      wiecej na to nabrac sie nie dam , ludzie uwazajcie na to co robicie , nie
      • Gość: konrad Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:56
        szczera prawda o Pełce ja równiez zostałem naciagniety na bzdurne szkolenia
        miałem zarabiac a tylko straciłem, na takie osoby trzeba uważać bo są bez
        litości a tylko patrzą gdzie kasę zarobić nie licząc sie z krzywdą ludzka
    • Gość: Pelka - zlodziej Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:00

• Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.c241.petrotel.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: Pelka - zlodziej 19.02.06, 19:50 + odpowiedz

Wszystko byłoby dobrze,zeby nie pani Pełka,która jest zwykłą oszustką ,
      naciagającą młode , bezrobotne osoby na pracę w biurach finansowych,w które
      wiecej na to nabrac sie nie dam , ludzie uwazajcie na to co robicie , nie

• Gość: gosc Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.wlodkowic.pl 20.02.06, 13:06
      Brawa dla Wyborczej , że drąży temat mam nadzieję , że teraz będzie sprawdzała
      co jakiś czas co dzieje się w schronisku Sama z siebie a nie po interwencjach
      bo jest to dużo ciekawszy temat i dużo ważniejszy problem niż dziury w płockich
      drogach , które zawsze są i będą ,zwłaszcza po zimie - jest to już
      monotematyczny nudny temat , JESZCZE RAZ DUŻE BRAWA ZA SCHRONISKO
    • Gość: chris Re: Szefowa schroniska potwierdza zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:40
      Ciekawe czy ktoś przeczytał ten artykuł do końca?
      Zastanawia mnie że Pani kierownik Schroniska nie stworzyła żadnych dokumentów
      ulepszenia schroniska tylko miała pomysły. Pracując tyle czasu wiem że zazwyczaj
      żaden Zarząd nie reaguje na "pomysły" tylko ustosunkowuje się do opisanych
      planów, w których są powody zmian, środki i realne plany. Nic takiego nie miało
      nigdy miejsca jak widać z tego artykułu. Wine za to ponosi Pani kierownik i
      zostawmy Zarząd SITY w spokoju to też tylko ludzie. Napewno nie jest dobrze że
      jest na schronisku jak jest, ale pewne jest że teraz zmiany nastapią, tylko
      ciekawe czy takie jakie chce wywołać Pani kierownik, bo pisanie do zwierzchnika
      zwierzchnika nie jest dobrym pomysłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka