Dodaj do ulubionych

Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. Wien

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 01:07
Wyglada na to, ze to co probowal zrobic H. K. Wien i co mu sie nie udalo
zrobili pracownicy Plockiego Urzedu Miasta i to prawie z powodzeniem. Przy
ul. Miodowej (skrzyżowanie z Łukasiewicza) powstanie stacja tankowania gazem.
Niby nic ciekawego, ale ten teren w planie zagospodarowania zajmuje zielen
izolacyjna, wiec zero inwestycji. A jednak niemozliwe stalo sie mozliwe.
Wlasciciel terenu uzyskal najpierw pozytywna decyzje lokalizacyjna, a
nastepnie pozwolenie na budowe. Autorami tematu są 3 pracownicy Urzedu
Miasta, akurat wydzialu w ktorym takie decyzje sie wydaje, i pewnie tu
wlasnie tkwi haczyk. Az chciałoby sie zapytac nowego Pana Prezydenta: JAK
BĘDZIE Z TYM PRAWEM I SPRAWIEDLIWOŚCIĄ??? . A może to hasło nie dotyczy
milosnikow POPIS-u ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Moro Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 10:31
      Przeciez to za czasow rządów SLD wydano zgode...
      Zgadza sie ? Teraz mozna ja cofnac - jest takie specjalne miejsce w ktorym
      mozesz zlożyc na ten temat doniesienie.
      Mala prosba - idz takie żale wyplakiwac gdzie indziej bo forum ma slużyć
      pomocą, a nie jest do rzucania oszczerstw co niestety się dzieje. Ciagle nowe
      nicki, a ci sami ludzie.
      Przegraliscie - nie mozecie sie z tym pogodzic ?

I dla Twojej wiadomosci - nie jestem zwolennikiem POPISU - jedynie
      przeciwnikiem gadania bezpodstawnych glupot - ten prezydent dopiero objal
      urzad a juz mu przypisujecie wszystkie niepowodzenia poprzednika.
      • roman_j Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W 26.11.02, 19:19
        Gość portalu: Moro napisał:

> I dla Twojej wiadomosci - nie jestem zwolennikiem POPISU - jedynie
        > przeciwnikiem gadania bezpodstawnych glupot - ten prezydent dopiero objal
        > urzad a juz mu przypisujecie wszystkie niepowodzenia poprzednika.

Lepiej od razu zdeklaruj się politycznie, bo jak będziesz silił się na
        obiektywizm, to sami Cię zapiszą do wszystkich partii po kolei z Gazeta
        Wyborczą na końcu. Ja już to trenowałem na tym forum. ;-)))))))))
        • Gość: Moro Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 00:15
          roman_j napisał:

> Gość portalu: Moro napisał:
          >
          > > I dla Twojej wiadomosci - nie jestem zwolennikiem POPISU - jedynie
          > > przeciwnikiem gadania bezpodstawnych glupot - ten prezydent dopiero objal
          > > urzad a juz mu przypisujecie wszystkie niepowodzenia poprzednika.
          >
          > Lepiej od razu zdeklaruj się politycznie, bo jak będziesz silił się na
          > obiektywizm, to sami Cię zapiszą do wszystkich partii po kolei z Gazeta
          > Wyborczą na końcu. Ja już to trenowałem na tym forum. ;-)))))))))

Powiedzmy ze na razie jestem do kupienia ;) Przez paskudny przypadek mam
          ostatnio z polityka duzo do czynienia z bliska. Widze naocznie ze w kazdej
          frakcji są buraki i rodzynki - nie zdeklaruje sie.
          Bede ich tylko rozróżnial na te przysmaki niezaleznie od bandery.
          btw: za czym/kim ostatnio najmodniej sie opowiadac ? ;))
          • roman_j Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W 27.11.02, 18:30
            Gość portalu: Moro napisał:

> Powiedzmy ze na razie jestem do kupienia ;) Przez paskudny przypadek mam
            > ostatnio z polityka duzo do czynienia z bliska. Widze naocznie ze w kazdej
            > frakcji są buraki i rodzynki - nie zdeklaruje sie.

Widzę, że myślisz podobnie jak ja, choć ja akurat polityki z bliska nie oglądam
            (co sobie bardzo chwalę). :-))

> Bede ich tylko rozróżnial na te przysmaki niezaleznie od bandery.
            > btw: za czym/kim ostatnio najmodniej sie opowiadac ? ;))

Najbezpieczniej jest zawsze opowiadać się za samym sobą. ;-)))
    • Gość: .... Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: 195.136.73.* 27.11.02, 12:42
      Stacja stanie za sprawą właściciela salonu samochodowego Skoda oraz Prezesa
      Spółki PGB -gazownictwo bezprzewodowe, ul. Długa.
      • Gość: TomI(c)e Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 20:10
        Gość portalu: .... napisał(a):

> Stacja stanie za sprawą właściciela salonu samochodowego Skoda oraz Prezesa
        > Spółki PGB -gazownictwo bezprzewodowe, ul. Długa.
        Nic dodac, nic ujac - masz pieniadze, mozesz sobie prawo kupic.
    • Gość: calineczka Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.11.02, 17:36
      Zgadzam sie z Moro, to za czasów ekipy SLD wydano takie decyzje i teraz z
      pewnością Prezydent Miewski wyciągnie stosowne konsekwencje. O ile to co
      napisales jest prawda... Jesli jest to sprawa nie powinna trafiac na forum
      tylko na Narutowicza.
      • Gość: Moro Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 19:05
        Gość portalu: calineczka napisał:

> Zgadzam sie z Moro, to za czasów ekipy SLD wydano takie decyzje i teraz z
        > pewnością Prezydent Miewski wyciągnie stosowne konsekwencje. O ile to co
        > napisales jest prawda... Jesli jest to sprawa nie powinna trafiac na forum
        > tylko na Narutowicza.

Calineczko kochana ;) Pojęcia nie mam czy to co napisalem jest prawdą. Zdalem
        sie na zdrowy rozsądek, skoro Milewski dopiero co objal urząd i czas jego
        rządów na upartego można podać w godzinach to jaki cudem mógl cos miec z tym
        wspólnego ?
        Po prostu ...wyrwalem chwasta ;))
        Teraz kazdy chce "blysnać" i jedynym sposobem na to jaki znajdują jest
        narzekanie. A więc super ze kolega zwrócil uwage na problem ale nie super ze
        czepia sie Bogu ducha winnemu prezydentowi - a ten póki nie odwali jakiegos
        babola bedzie przeze mnie na forum "chroniony" ;)
        W koncu kazdemu trzeba dać szanse. Nawet jesli jest blizniakiem Lukaszenki ;)
        • Gość: Mefisto Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 18:11
          Ciekawe co zrobi nowy Prezydent z tym problemem?
          • Gość: Enigma Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 00:20
            Pewnie zrobia te stacje, a winnych wykroczen i tak nie bedzie. Powiazania
            finansowe sa najsilniejszymi z mozliwych miedzy ludzmi, a z tego co
            przeczytalem mozna sie domyslac ze jest w to zamieszane cale kierownictwo
            architektury. Najwyzej odpala dzialke prezydentowi :)
    • Gość: asd Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 18:11
      A skad mamy my wiedziec ze Ty nie jestes pracownikiem Radzieckiej Sluzby
      wywiadowczej ? :-)
    • hkreuz TomIce wprowadza Was w błąd 27.11.02, 19:21
      Gość portalu: TomIce napisał:

> Wyglada na to, ze to co probowal zrobic H. K. Wien i co mu sie nie udalo
      > zrobili pracownicy Plockiego Urzedu Miasta i to prawie z powodzeniem. Przy
      > ul. Miodowej (skrzyżowanie z Łukasiewicza) powstanie stacja tankowania
      gazem.
      > Niby nic ciekawego, ale ten teren w planie zagospodarowania zajmuje zielen
      > izolacyjna, wiec zero inwestycji. A jednak niemozliwe stalo sie mozliwe.

Wskazanie lokalizacyjne (Urzędu Miasta) było na ulicy Piłsudskiego. W tym
      samym pasie zieleni wydano decyzje na budowy : obecnie Mercedes wcześniej MDM
      Opel, MC D, ZUS, i nowa stacja beznzynowa. I bardzo mnie to cieszy, że wydano
      tyle decyzji i nic nie stało na przeszkodzie. A dlaczego? Tylko dlatego, że
      Urząd tak w odmienny sposób nie może traktować obywateli, a jeżeli już to
      zrobił to nie będzie miał żadnego tłumaczenia dlaczego to akurat HK traktował
      odmiennie.
      Ja mam problem inny, a mianowicie : P. Milewski będzie musiał wypić piwo które
      nawarzyli inni, a On jako jeden z nielicznych zachował się wówczas
      przyzwoicie.
      Powiedzcie mi co powinienien w tej sytuacji zrobić wycofać sprawę o
      naprawienie wyrządzonej szkody przez Prezydenta Miasta, czy też doprowadzić do
      końca mimo, że to P. Milewski jest teraz Prezydentem.

Z p.
      Henryk Kreuz
      • d.vader Re: TomIce wprowadza Was w błąd 27.11.02, 21:43
        Kto rządzi nie jest takie istotne.
        Jeśli o swoje i w słusznej sprawie walczyć trzeba do końca!!!
      • Gość: TomI(c)e Re: TomIce wprowadza Was w błąd IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 18:47
        Osobiscie nie mam nic przeciwko stacji benzynowej, bo to sa nowe miejsca pracy.
        Milewski pewnie decyzje podtrzyma by nie narazac sie na odszkodowanie, ale to
        nie w tym lezy problem. Odwiecznym problemem polskich urzedow
        jest "interesownosc" postawionych na stanowiskach osob. Bo w koncu decyzji z
        naruszeniem prawa nie wydaje sie z dobrego serca. W gre wchodza ciezkie
        pieniadze bo wartosc terenu wzrasta prawie 50x. Poza tym takimi "decydentami"
        powinna interesowac sie prokuratura.
      • Gość: TomI(c)e Re: Do H. K. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 19:24
        Z całym szacunkiem, lecz wprowadzanie kogokolwiek w blad nie bylo i nie jest
        moja intencja. Na plockim forum poruszane sa istotne dla plocczan i czesto
        bulwersujace tematy, a takimi sa minn nieprawidlowosci w organach administracji.
        Z tego co czytalem w panskiej sprawie o wyroku trybunalu w strasburgu, chcial
        Pan budowac stacje benzynowa przy Pilsudskiego i poczynil Pan w tej sprawie
        starania i poniosl nawet pewne koszty. Niestety, na pewnym etapie zastopowano
        Pana. Dlaczego??? Dyrektywy odgorne... a moze ktos na cos liczyl... Nieistotne.
        W obecnym przypadku inwestor zlecil zalatwienie sprawy kompetentnym osobom (Pan
        tego nie zrobil). Autorami tematu sa: Tadeusz G. - jeden z kierownikow Wydzialy
        Rozwoju Miasta (dawniej gospodarki przestrzennej), Jan L. były kierownik tego
        samego Wydzialu, obecnie konsultant d/s zagospodarowania przestrzennego i
        sedzia w konkursach architektonicznych organizowanych przez UM oraz Danuta J.
        byly naczelnik Wydzialu Ochrony Srodowiska, obecnie rowniez pracownik Wydzialu
        Rozwoju Miasta. Jezeli nie dostrzega pan w tym nic zdroznego (nie wspominajac o
        lamaniu prawa bo decyzja dla tych osob wydana w ciagu jednego dnia od daty
        wplywu wniosku jest niezgodna z ustaleniami planu zagospodarowania) to jestem
        zaskoczony Panskim poczuciem sprawiedliwosci, a raczej jego brakiem.
        Dlaczego "wybrancy" otrzymuja decyzje w ciagu dnia, czy kilku dni, a co
        niektorych autorow ciaga sie po Urzedzie miesiacami ??? Chyba nowy Prezydent
        powinien tu zdecydowanie zadzialac, bo w koncu to Jego expose glosi: "zamierzam
        podniesc range Urzednika Panstwowego (...) ukrocic nieprawidlowosci (...)
        wykorzenic lapownictwo".

P.S. Wszystkich niedowiarkow i zainteresowanych sprawa odsylam do UM, decyzja o
        pozwoleniu na budowe 646/2002, gl, hf.
        • hkreuz Re: Do H. K. 29.11.02, 00:43
          Bardzo mnie cieszy zrozumienie o co chodzi. Z Twojej wypowiedzi wynikało
          jakobm chciał coś wybudować w miejscu niewałściwym ( wskazanie lokalizacyjne
          wydał Prezydent Miasta). Dodam, że żądanie wziątek (poważnych wziątek) jest
          cześcią systemu jaki w Polsce panuje (ja nazywam to kulturową rusyfikacją, tj.
          urzędnik uważa, że a racji urzędu należą mu się wziątka). Z tym, że można się
          temu przeciwstawić i ja to zrobiłem. Można było żądać odszkodowania, ale
          bolszewiccy złodzieje byli tak przepiegli, że wprowadzili przepis Kodeksu
          Cywilnego o treści jak w wojsku PRL, pkt 1. przełożony ma zawsze rację, pkt.
          2 - jeżeli przełożony nie ma racji patrz pkt. 1. Musiałem coś z tym zrobić.
          Trybunał Konstytucyjny uznał, że przepis uniemożliwiający dochodzenie roszczeń
          za szkody wyrządzone przez funkcjionariuszy publicznych przestał obowiązywać.

A może ktoś chce poznać moją użytą argumentację za usunięciem tego przepisu?

Z p.
          Henryk Kreuz, chwilowo Płock
          • Gość: TomI(c)E Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 09:16
            >Dodam, że żądanie wziątek (poważnych wziątek) jest
            >cześcią systemu jaki w Polsce panuje (ja nazywam to kulturową rusyfikacją,tj.
            >urzędnik uważa, że a racji urzędu należą mu się wziątka).

Prawdę mówiąc nie spodziewałem się takiego tekstu.
            Myślę że nadużyć nie można tolerować bo odbija się to niekorzystnie na
            gospodarce regionu. Czytałem niedawno Pańskie wypowiedzi na forum dotyczące
            Dromostu i tam nie był pan tak łagodny. A przecież łapownictwo i interesowność
            urzędników wpływa bezpośrednio na kondycje sektora drobnych i średnich
            przedsiębiorców. Panu zostało akurat zasądzone odszkodowanie przez Trybunał w
            Strasburgu (nie znam pisowni), ale co mają zrobić biura które miesiącami
            poprawiają projekty, bo dziwnym zbiegiem okoliczności ich sprawy rozpatrywane
            są zawsze w ostatecznym terminie ustalonym przez KPA??? Te firmy poplajtują,
            zostaną tylko te w których pracują pracownicy urzędów dopłacająć sobie
            miesięcznie do skromnego 1000 z Ratusza 10 000 uzyskane za zalatwienie spraw
            nie do zalatwienia.
            • hkreuz Re: Stacja benzynowa w centrum miasta - do H.K. W 12.12.02, 10:54
              Gość portalu: TomI(c)E napisał(a):

> >Dodam, że żądanie wziątek (poważnych wziątek) jest
              > >cześcią systemu jaki w Polsce panuje (ja nazywam to kulturową rusyfikacją,t
              > j.
              > >urzędnik uważa, że a racji urzędu należą mu się wziątka).
              >
              > Prawdę mówiąc nie spodziewałem się takiego tekstu.
              > Myślę że nadużyć nie można tolerować bo odbija się to niekorzystnie na
              > gospodarce regionu. Czytałem niedawno Pańskie wypowiedzi na forum dotyczące
              > Dromostu i tam nie był pan tak łagodny. A przecież łapownictwo i
              interesowność
              > urzędników wpływa bezpośrednio na kondycje sektora drobnych i średnich
              > przedsiębiorców. Panu zostało akurat zasądzone odszkodowanie przez Trybunał w
              > Strasburgu (nie znam pisowni), ale co mają zrobić biura które miesiącami
              > poprawiają projekty, bo dziwnym zbiegiem okoliczności ich sprawy rozpatrywane
              > są zawsze w ostatecznym terminie ustalonym przez KPA??? Te firmy poplajtują,
              > zostaną tylko te w których pracują pracownicy urzędów dopłacająć sobie
              > miesięcznie do skromnego 1000 z Ratusza 10 000 uzyskane za zalatwienie spraw
              > nie do zalatwienia.

Ja nie napisałem, że toleruję i się zgadzam, ja tylko napisałem o istniejącej
              rzeczywistości i całkowicie się zgadzam z tym, że niszczy to pomyślność w
              Polsce (brak rozwoju przyczyną pogłębiającej się beznadziei). Dodam, że jest to
              jedna z głównych przyczyn, a druga to taka sama korupcja tylko, że partyjna.
              Wstawianie "swoich" na stanowiska z doborem pod kątem przydatności do
              złodziejstwa, a nie prawidłowego zarządzania powierzonym majątkiem, a w tym
              mieści się i problem Dromostu.

Było to dla mnie oczywiste na początku lat 90 i przyznam, że wtedy jako jeden z
              nielicznych o tym mówiłem, a dzisiaj jest to problem uświadomiony szeroko, a to
              znaczy, że razem damy sobie z nim radę, potrzebna tylko wola zmiany i no i
              przygotowanie psychiczne m.in. na zachowanie przeciwników.

Bezprawne działanie urzędnika zasze wyrządza komuś szkodę. Trafiło to i na
              mnie. I co z tego. Nic, jestem tylko jednym z wielu. Ważne jest tylko to, aby
              się nie załamać i znaleźć drogę wyjścia, a trgedią jest się wieszać z tego
              powodu, jak to w Płocku często się zdarza. Szkoda, często wartościowych, ludzi
              którzy nie wytrzymali psychicznie straty i zejścia w dół. A takie doświadczenie
              też jest potrzebne - uczy pokory na przyszłość.

Odszkodowanie zaostało zasądzone tylko za szkody moralne, naprawienie szkód
              rzeczywistych to dopiero przyszłość.

Z p.
              Henryk Kreuz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka