Dodaj do ulubionych

Robaki w chlebie...

IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:18
Witam
Jadałem różne chleby z Płocka okolic, lecz tylko u jednego producenta ciągle
napotykam na niespodzianki... a raczej napotykałem !!!
Dziś robaki, jakiś czas temu kawałek kafelka podłogowego i można by tak
wymieniać, nasuwa się pytanie co tak naprawdę się dzieje w piekarni Auchan, że
takie niespodzianki ciągle się zdarzają pomijając to, że ten chleb smakuje
tragicznie...
Na szczęście najlepszy chleb można kupić w małych prywatnych piekarniach gdzie
dbają o jakość wyrobu...
Może coś sie zmieni.
Obserwuj wątek
    • Gość: turb Re: Robaki w chlebie... IP: *.aster.pl 12.03.06, 23:21
      A pytanie jest: dlaczego jak ciągle się spotykasz z niespodziankami w chlebie,
      to po kiego go kupujesz? Jeśli ciągle z uporem maniaka kupujesz badziewie tzn.,
      że akceptujesz stan rzeczy więc po co mają poprawiać? Więc nie rozumiem czemu
      się skarżysz.
      Jakbyś pierwszy raz kupił zanosisz do Sanepidu i skarżysz, ale jeśli cały czas
      ich dorabiasz to nie rób z siebie na forum ofiary, bo doskonale wiesz czego się
      możesz spodziewac.
    • Gość: ivulspirit Re: Robaki w chlebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 01:09
      > Na szczęście najlepszy chleb można kupić w małych prywatnych piekarniach gdzie
      > dbają o jakość wyrobu...

zapomniałeś podać adres;)
      • Gość: Be Re: Robaki w chlebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 06:59
        prosimy o adres, bo rzeczywiście trudno kupić dobry chleb w Płcoku
        • Gość: smakosz Re: Robaki w chlebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:09
          Kierzkowski na Bielskij
          • Gość: aledziwny Re: Robaki w chlebie... IP: *.plock.mm.pl 13.03.06, 07:22
            w jednej piekarni były robaki, sanepid zrobił nalot znalexli więcej. był
            zamknięty remont, potem reklama w gazecie, jaki to dobry sklep kolejki za
            rogiem od tego czasu pomogło ale juz tam nie chodzęi patrzę dziwnie na te
            prywatne piekarnie troche rozwagi a nie reklamuj czego nie wiesz
      • Gość: ILL Re: Robaki w chlebie... IP: 193.59.95.* 13.03.06, 07:31
        Ja osobiście lubię paluchy z serem z Auchan i jakoś nie spotkałam się z
        niespodziankami
        Ale chleb , przynajmniej dla mnie, najlepszy jest od Słomkowskeigo niekrojony.

Ale każdy ma własny gust.
        • Gość: Mardok Re: Robaki w chlebie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:49
          te robaczki w chlebie to wlaśnie byly w chlebku z AUCHANA
          • Gość: ILL Re: Robaki w chlebie... IP: 193.59.95.* 13.03.06, 07:51
            Wiem Mardok - umiem czytać.

I napisałam, że ja nie spotkałam się z niespodziankami.
            • Gość: bbb Re: Robaki w chlebie... IP: *.ump.pl / *.c149.petrotel.pl 13.03.06, 07:58
              jasny chlebek jest bardzo dobry od Kierzkowskiego ale kajzereczki i razowy z
              tradycyjnej piekarni od wypycha
              • Gość: zdziwiony Re: Robaki w chlebie... IP: *.plock.mm.pl 13.03.06, 13:14
                a nie było tam coś białego z czarnym łepkiem?
          • Gość: dziwny Re: Robaki w chlebie... IP: *.plock.mm.pl 13.03.06, 08:00
            gzie sa robaki wie sanepid niech ogłosi, gdzie były, co zaknął jakie piekarnie
            coś zapłaciły? jest lepiej ale cztajcie wyżej
          • Gość: Mardok Re: Robaki w chlebie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:58
            Drogi kolego prosze niepodszywac się pod moj nick dziekuje bardzo o 7 rano to
            jeszcze spie !
            A co do chleba to polecam piekarnie Bartolda oraz na królewieckiej zwłaszcza
            chlebek prababci :]
    • Gość: Krycha Mardok ma racje! IP: *.c157.petrotel.pl 13.03.06, 08:36
      Ochydne, nie smaczne, szkodliwe dla zdrowia pieczywo można spotkać w "wypieku" każdej piekarni. Można znależc kawałek szkła, gwożdzie, kamienie, szmatę, mysz,drewno,chleb śmierdzi stęchlizną, posiada widoczna domieszkę czegoś tam, jest albo gliniasty albo spuchnięty do maximum bo tyle ma w sobie "polepszaczy".
      Zniknął charakterystyczny dla pieczywa smak i zapch oraz wygląd. Nie ma juz chleba który by był z mąki przesiewanej przez sito i na drugi dzień nie kruszył by sie. Nie ma specyficznego smaku pszenne pieczywo, np. rogale, kajzerki itp. To wszystko to namiastka, ersatz. Chleb razowy oprócz tego że ma ochydny smak zaiera wiele śmieci. Sprzedaje sie także za taki chleb jakieś pieczywo barwione na brązowo z obrzydliwym smakiem.
      Podobnie jak wędliny tak i pieczywo zmieniło swój smak i jakość. Odeszły w niepamięć dawne dobre wyroby. Szkoda.
      Sanepid daje ciała w swojej "robocie". Nie widać żadnej roli tej firmy. Prawdopodobnie opłaca im się ta bezczynność. Przecież to widać wyrażnie na jakości "towarów" wyłożonych w sklepach do sprzedaży.
      Staram sie zawsze kupować pieczywo poza Płockiem gdyż tak obrzydliwe jak tu spożywa się ze wstrętem.
      • Gość: Mardok Re: Mardok ma racje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:03
        dokładnie ! ale najlepsze pieczowy jadłem na Białorusi razowy palce lizać :)
        • Gość: słuchaczka RM jeżeli pieczywo t tylko u Kierzkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:21
          poprostu rewelacja
    • Gość: a. w poprzedniej dyskusji ustalono ze piekarnia nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:31
      ma najlepszy chleb szczególnie pn. wiejski
      tam sa kontrole
      ale moze sie zmieniło, napewno nie z Auchan, o nie,
      • Gość: chlebozjad Re: w poprzedniej dyskusji ustalono ze piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:20
        mnie na Białoruś nie po drodze, nawet po najlepszy chleb , być może, całkiem
        niewykluczone. Ale jak mam okazję, to kupuję chleb w Iłowie (sklep As w rynku),
        lub w Sannikach (sklep koło policji)i oczywiście w Błoniu, gdzie znajduje się
        piekarnia macierzysta. Robią kilka rodzajów chleba; wszystkie mają ten dawny
        smak, zapach, konsystencję i doskonale się przechowują w zamrarzarce.
        Kupuję też chleb z Soczewki, Duninowa, Bielska i jeszcze kilku małych
        miejscowości z okolicy - są wg mnie całkiem dobre.
        W Płocku kupuję chleb Grahama z PSS, chociaż daleko mu do tego jaki kiedyś był.

Nie kupuję żadnego pieczywa z Auchan ani Champion itd., nie lubię "dmuchanej
        waty" nafaszerowanej spulchniaczami, konserwantami i innym chemicznym
        świństwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka