Dodaj do ulubionych

UMTS/EDGE w Płocku

IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 28.03.06, 12:59
Szukam użytkowników komputerów przenośnych, korzystających z z internetu za
pośrednictwem operatorów GSM, przy wykorzystaniu technologi UMTS/EDGE.
Potrzebna mi informacja: jak to działa w rzeczywistości, jaki zasięg u
jakiego operatora?
Z góry wyrazy wdzięczności za pomoc!!!
pozdrawiam Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaca Re: UMTS/EDGE w Płocku IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 29.03.06, 13:16
      czy nikt nie korzysta z internetu za pośrednictwem GSM?
    • werdan Re: UMTS/EDGE w Płocku 29.03.06, 14:49
      > Potrzebna mi informacja: jak to działa w rzeczywistości, jaki zasięg u
      > jakiego operatora?

Ja korzystam z 3G/EDGE/GPRS. Ogolnie dziala dobrze, ale predkosc jest strasznie wolna. Chyba glownie dziala na GPRS :D
      Zasieg taki jak w telefonie. Dokladnych danych ci nie podam, bo nie wiem kiedy przechodzi na EDGE i czy wogole przechodzi :D

...................................................
      Werdan
      www.plock24.pl
      • Gość: Jaca Re: UMTS/EDGE w Płocku IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 30.03.06, 08:24
        dziękuję za odpowiedz.
        decyzję już zapadła. urządzenie kupione.liczę że się nie rozczaruje(zdaje sobie
        sprawę, na co mogę liczyć do czasu UMTS-u).
        • Gość: lolo Re: UMTS/EDGE w Płocku IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 30.03.06, 08:45
          UMTS jest chyba w paru większych miastach w Polsce i to w Plusie. Wawa, Poznań,
          Kraków - coś mi się obiło o uszy.
          Tu masz jakiś art o UMTS w polsce
          www.fkn.pl/artykuly/artykul/ida__70/adid__7/
    • krzysiek_33 Re: UMTS/EDGE w Płocku 30.03.06, 10:03
      Edge będzie w całym mieście w II połowie br. teraz działa na Radziwiu i na
      północ od Petrochemii (Bóg wie po co).
      • Gość: Igal Re: UMTS/EDGE w Płocku IP: *.class147.petrotel.pl 30.03.06, 21:59
        Ja mam możliwość korzystania z EDGE w sieci Orange i powiem tyle, że do WWW i
        poczty wystarczy. Nie ma co liczyć na P2P lub granie w sieci, ponieważ czasami
        pomimo nawiązanego połączenia nie ma ruchy danych. Średnia prędkość w tej
        technologii jest zbliżona do modemu 56 kbps. Przy obecnej cenie i jakości usługi
        zdecydowanie odradzam.
        • Gość: Orange User Re: UMTS/EDGE w Płocku IP: *.c243.petrotel.pl 31.03.06, 14:26
          Nie zgodze sie z tym co piszesz. Mam rowniez EDGE w Orange i predkosc sciagania
          plikow jest ok 21 kB/s( wiec sporo szybciej niz najtansza Neo 128). Mam do
          modemu antene kierunkowa i niedaleko do nadajnika (ok 1,5km) i lapie maksymala
          predkosc przesylu. Faktem jest iz przy ogladaniu stron www chodzi to wolniej
          niz przy sciaganiu duzego pliku, ale golnie jestem z tej zabawki zazdowolony.
          Aha - najwazniejsze - ja nie mam mozliwosci, zeby wielka zasrana tepsa zalozyla
          mi linie tradycyjna wiec zmuszony jestem do takiego rozwiazania zeby wogole
          miec net. Wiec jesli istnieje mozliwosc instalacji adsl-a to nie patrzcie na
          komorkowy internet. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka