Gość: Ba i co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:57 Tylko niech nie idą sami na miasto bo ich skroją z komórek i butów.Poznają polską gościnność z innej strony heheh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konsument Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.class147.petrotel.pl 06.04.06, 08:28 A to dziwne, bo w Płocku nie ma dobrego chleba. Kruszy się często - nawet świeży. Ładnie wygląda tylko w dniu zakupu - później glina. Lipa ten nasz chleb. Nie musimy jeździć do Francji. Wystarczy zapożyczyć procedury z lubelszczyzny. Jadam często tamten chlebek. Nawet po kilku dniach jest smaczny, nie kruszy się i nie jest czerstwy. Jak z tamtąd wracam to przywożę sobie 2-3 bochenki i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby sie zepsuł. To nie tylko moje zdanie. Jak bym miał sklep spożywczy to chciałbym mieć ten chleb w sprzedaży - nawet nieznacznie droższy. Pozdrawiam smakoszy chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:29 Masz rację konsumencie: Ja to pieczywo nazywam „pompowane”. Polega to chyba na dodawaniu spulchniaczy, czyli środków wydzielających dwutlenek węgla w czasie pieczenia. Pieczywo puchnie wtedy i wygląda, że jest duże. Szkoda mi, że takie dziadostwo uprawia nawet najlepsza do niedawna piekarnia w Płocku. Na rogu Ostatniej i Bielskiej. Jestem przekonany, ze wynika to z chciwości producenta. Zapłaciłbym więcej za chleb pieczony tradycyjnie, wg starych polskich wzorów. Zazdroszczę ci tych wyjazdów w lubelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.ump.pl / *.c149.petrotel.pl 06.04.06, 11:35 na krolewieckiej u wypycha nie dodaja zadnych spulchniaczy wiec mysle ze warto tam kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom spróbuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:45 To spróbuję. A czu ty czasem sam nie jesteś Wypych? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
orion22 Re: spróbuję 06.04.06, 11:47 Ja polecam chleb z piekarni na rogu Bielskiej i Ostatniej. Moim zdaniem najlepszy w Płocku. Bardzo lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom do oriona22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:53 Był orionie22, był. Ale już się psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
awoj1 Re: Za chlebem z Francji do Płocka 06.04.06, 12:41 Jedyny dobry chleb to sprzedawany w sklepie Eko-Market przy ul. Kolegialnej 30 chleb razowy z piekarni w Grzybowie pod nazwą "HRUBY". Niestety jest on dość drogi i sprowadzany tylko w czwartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt. Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:34 czy jest gdzies do kupienia chleb z pieca weglowego ? Odpowiedz Link Zgłoś