Dodaj do ulubionych

Za chlebem z Francji do Płocka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:57
Tylko niech nie idą sami na miasto bo ich skroją z komórek i butów.Poznają
polską gościnność z innej strony heheh
Obserwuj wątek
    • Gość: konsument Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.class147.petrotel.pl 06.04.06, 08:28
      A to dziwne, bo w Płocku nie ma dobrego chleba. Kruszy się często - nawet
      świeży. Ładnie wygląda tylko w dniu zakupu - później glina. Lipa ten nasz
      chleb. Nie musimy jeździć do Francji. Wystarczy zapożyczyć procedury z
      lubelszczyzny. Jadam często tamten chlebek. Nawet po kilku dniach jest smaczny,
      nie kruszy się i nie jest czerstwy. Jak z tamtąd wracam to przywożę sobie 2-3
      bochenki i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby sie zepsuł. To nie tylko moje
      zdanie. Jak bym miał sklep spożywczy to chciałbym mieć ten chleb w sprzedaży -
      nawet nieznacznie droższy.
      Pozdrawiam smakoszy chleba.
      • Gość: Grom Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:29
        Masz rację konsumencie:
        Ja to pieczywo nazywam „pompowane”. Polega to chyba na dodawaniu spulchniaczy,
        czyli środków wydzielających dwutlenek węgla w czasie pieczenia. Pieczywo
        puchnie wtedy i wygląda, że jest duże. Szkoda mi, że takie dziadostwo uprawia
        nawet najlepsza do niedawna piekarnia w Płocku. Na rogu Ostatniej i Bielskiej.
        Jestem przekonany, ze wynika to z chciwości producenta. Zapłaciłbym więcej za
        chleb pieczony tradycyjnie, wg starych polskich wzorów. Zazdroszczę ci tych
        wyjazdów w lubelskie.
        • Gość: bbb Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.ump.pl / *.c149.petrotel.pl 06.04.06, 11:35
          na krolewieckiej u wypycha nie dodaja zadnych spulchniaczy wiec mysle ze warto
          tam kupowac
          • Gość: Grom spróbuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:45
            To spróbuję. A czu ty czasem sam nie jesteś Wypych?
            ;-)
            • orion22 Re: spróbuję 06.04.06, 11:47
              Ja polecam chleb z piekarni na rogu Bielskiej i Ostatniej. Moim zdaniem
              najlepszy w Płocku. Bardzo lubię :)
              • Gość: Grom do oriona22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:53
                Był orionie22, był. Ale już się psuje.
            • manros Re: spróbuję 06.04.06, 13:11
              watpie, Wypych umarl z 15 lat temu:-)
          • awoj1 Re: Za chlebem z Francji do Płocka 06.04.06, 12:41
            Jedyny dobry chleb to sprzedawany w sklepie Eko-Market przy ul. Kolegialnej 30
            chleb razowy z piekarni w Grzybowie pod nazwą "HRUBY". Niestety jest on dość
            drogi i sprowadzany tylko w czwartki.
            • Gość: pyt. Re: Za chlebem z Francji do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:34
              czy jest gdzies do kupienia chleb z pieca weglowego ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka