Dodaj do ulubionych

Komunijne prezenty

IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 12.05.06, 22:14
Mój chrześniak będzie miał komunię za 6 lat, aż ciarki mnie przechodza jak
sobie pomyślę jakie prezenty wtedy będą modne i ile będzie mnie to kosztować.
Wiem, że jego rodzice są bardzo wymagający w tym zakresie, potrafią wymusic
prezent urodzinowy lub składkę we wcześniej określonej kwocie. Oj, chyba
zaczne już zbierać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joc Re: Komunijne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 07:57
      W dupach sie poprzewracalo i tyle ... niebawem willa i samochod dla dzieciaka
      na zas :)))
    • Gość: Zatroskany Re: Komunijne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:26
      Ja się tylko pytam kto w dzisiejszych czasach wie po co się przyjmuje komunię
      po co to wszystko, przecież nie dla prezentów, kto czuje potrzebę przyjęcia
      komunii. Mam wrażenie że to wszystko obłuda.
      • dlugopisem To przesada, ale...... 13.05.06, 23:04
        Zegarek zawsze będzie ok, na każdą okazję i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć kilka tak jak np. ja :-)
        ale nie o tym....

Drogie prezenty z okazji......., hmmm zastanawiam się na ile to jest wynik tego, że teraz łączymy jakieś tam uroczystości z kupieniem nowych rzeczy, nie kupując ich w innym terminie, a na ile faktyczna rozrzutność

Kiedyś moja siostra zrobiła rozeznanie, o czym maży jej chrześniak. Dodam że jest biedny, w domu nie ma nawet kolozetu, a w zimie trzęsie się z zimna bo nie ma kurtki. No ale jak to młody chłopak, odkładał na samochód i chciał zaoszczędzić na Fiata 125p za 1500zł. No i wymyśliła sobie, że 18stka jest dobrą okazją, żeby mu kupić samochód, oczywiście na spółkę w kilka osób w tym ja też. O zgrozo.....chłopak nie jest w stanie odłożyć 100zł na miesiąc, a samochodem będzie jeżdził........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka