Dodaj do ulubionych

lewico wróć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:09
Bardzo proszę, przynajmniej czułem się wolny, a teraz znów totalitaryzm.
Ludzie nie dadza się zniewolić, wyjdą na ulicę.
Obserwuj wątek
    • Gość: dei-lumpenliberał lewico przepadnij IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:14
      jaki totalitaryzm o czym ty piszesz
      • Gość: ... Re: lewico przepadnij IP: *.c241.petrotel.pl 09.07.06, 23:29
        dei-lumpenliberał zapoznaj się w słowniku co znaczy słowo totalitaryzm to może
        wtedy zrozumiesz o czym napisał gość: ja
        • Gość: dei-lupenliberał jestem politologiem i doskonale wiem co to oznacza IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 23:47
          "Nie ucz ojca dzieci robić" znasz to??
          • Gość: XXX Re: jestem politologiem i doskonale wiem co to oz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:27
            Zgadzam się z "ja".Tez sie tego obawiam.Dobrze, że jesteśmy w Europie, to jakoś
            z tego wybrniemy.
          • Gość: raban Re: jestem politologiem i doskonale wiem co to oz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 07:50
            Znam to. A jak ojciec zrobił 9-u to jednak ...nauka by się mu przydała. Ja znam
            lepsze powiedzenie, które niedawno usłyszałem we współcześnej wielodzietnej
            rodzinie " Wie Pan, Pan Bóg dał dzieci.....ale nie dał ...na dzieci..." Ksiądz
            też nie da a raczej...weźmie. Czy Pan zauważył choćby takie zjawisko, że bogaty
            w naszym .....podobno b. katolickim kraju jest bardziej chytry niż ten...biedny.
    • Gość: ... Re: lewico wróć IP: *.c241.petrotel.pl 10.07.06, 11:46
      Za lewicy nie było kaczyzmu i wszech ogarniającego zamordyzmu; jeśli Ty dei-
      lupenliberał nie widzisz, że to są oznaki totalitaryzmu, to może opuść Polskę,
      odwiedź Europejskie kraje swobody myślowej i wróć do nas odmieniony bądź
      pozostań za granicą by Cię inne narody oświeciły...
      • Gość: QBA Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:14
        Ja tam podziwiam zamordyzm Ziobry w stosunku do pijanych kierowców i determinację rządu w sprawie powstania Biura Antykorupcyjnego i rozumiem, że pijakom i złodziejom może się to nie podobać.
        • Gość: ... Re: lewico wróć IP: *.c155.petrotel.pl 26.07.06, 00:55
          dwie jaskółki wieosny nie czynią... są za to ironią...
    • Gość: my lewica to afery, głód, przeżytek na cały świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:06
      świat juz dawno odszedł od lewicy, czy mamy sie cofać ?
      • Gość: aha lewica to afery, głód, przeżytek na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:16
        lewica wróć to w Płocku oznacza:
        kaso wróć
      • Gość: XXX Re: lewica to afery, głód, przeżytek na cały świe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:12
        Nie mamy sie cofać, tylko budować współczesną lewicę. Zreszta gdzie tak odeszli
        od lewicy? W usa? Tez ją maja.
        • Gość: ... Re: lewica to afery, głód, przeżytek na cały świe IP: *.c158.petrotel.pl 10.07.06, 18:16
          Ten co twierdzi, że świat odszedł od lewicy chyba jest leworęczny, bo dla
          leworęcznego lewe jest prawe i na odwrót (oczywiście nie obrażam leworęcznych,
          bo moja własna matka jest leworęczna)
          • Gość: o. Re:lewica to afery, głód, przeżytek na cały świeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 07:54
            lewica zostanie osądzona za zbrodnie
            • Gość: gajka Re:lewica to afery, głód, przeżytek na cały świec IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 17.07.06, 12:03
              go gościa -o- a za jakie zbrodnie
            • Gość: gajka Re:lewica to afery, głód, przeżytek na cały świec IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 17.07.06, 12:23
              do gościa -o- a za jakie zbrodnie ja jestem sympatykiem lewicy od dawana -
              ojciec siedzial 2,5 roku w niemieckim lagrze , a bliska rodzina zginela w
              Katyniu , a czy ja musze miec takie zdanie jak Ty - zastanow sie co piszesz
              prosze o konkrety - ale jak mi wiadomo ich nie ujrze bo piszesz same slogany
              ja juz w innych swoich postach pisalam ,zeby wszyscy z PIS-u poodawali te
              dyplomy co zdobyli za darmo -za komuny - - to im nie smierdzi to dopiero
              zobaczymy ilu mgr i inz. zostanie wyrzycic to , a nie sie tym szczycic,ze sie
              ma wyzsze wyksztalcenie , ale sie nie mowi , ze zdobyte za komuny ,a moze IPN
              by sie tym zaiteresowal no ja to rozumiem bo byly takie czasy a nie
              inne ,potrzebni nam sa ludzie wrazliwi na krzywde i niezasluzone przywileje ,
              ludzie ktorzy spiesza z pomoca i nie odwracaja sie od przyjaciol , gdy im sie
              nie powiedzie , walcza gdy zachodzi po temu potrzeba , przestrzegajac regul
              gry, nie rzucaja sie trzech na jednego i nie kopia pokonanych.Potrzebni nam sa
              ludzie o mocnym kregoslupie ,ktorzy nie chwieja sie wraz z kazda zmiana
              wiatru . Decyduje o nim posiadanie hierarchii wartości do ktorej jest sie
              przywiazanym . Uprata obrona tych wartosci stanowi o postawie ktora nazywamy
              godnoscia.
    • Gość: Antykomuch Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:38
      Płocka lewica przde wszystkim pójdzie do więzienia za korupcję i przstępstwa
      gospodarcze w poprzedniej kadencji.
      • Gość: xyz Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:25
        Też czekam,kiedy niektórych a winnych słusznie osądzą a jak trzeba to zamkną.
        Ale zwróć uwagę, że Ci podejrzani szukali osłony na lewicy a...jednak uciekają
        gdzie indziej, gdyż Iwaniak nie udzielił im .....osłony - schronienia . Za
        udowodnione przestępstwa trzeba zamykać ale wszystkich od lewa ....do
        prawa /też i to coraz częściej - "pecunia non olet" - nadal aktualne/. Przed
        wyborami do samorządu zapewne te ...nośne publicznie nazwiska pojawią się na
        listach zapewne czystej/sic!/ jak łza Samoobrony,naszego miasta..i
        innych..... pseudo prawych komitetów wyborczych!!!
        Nadzieja w wyborcach, że drugi raz na tych samych nie dadzą się nabrać!!!!
        • Gość: nmp samoobrona sld Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:54
          masz rację, na pewno nie dadzą się nabrać na PIS!
        • Gość: Sprawiedliwy Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:00
          Kto da gwarancję uczciwości następców.Czy podłożysz swoją głowę pod topór?.Nie
          powtarzaj komunałow.Pomyśl.sam.
    • Gość: rec lewica to na świecie anachronizm,cały świat odszed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:37
      biznes.onet.pl/0,1356533,wiadomosci.html
      takie są działania prawicy
    • ivulspirit Re: lewico wróć 15.07.06, 23:45
      jedni chcą lewicy inni chcą prawicy...
      ...a ja chcę uczciwych, wykształconych, odpowiedzialnych ludzi.
      • aldona55 Re: lewico wróć 22.07.06, 19:49
        Masz rację: lewy czy prawy... bez różnicy byle był przyzwoitym człowiekiem w
        każdym calu. No ale nowa PiS-owska ordynacja samorządowa takich nam nie
        zagwarantuje. To nie my będziemy wybierać, wskażą nam nowych tzw. poprawnych
        ideowo ludzi i też nic nie zrobimy, bo nikt już nie liczy się ze zdaniem
        wyborców.
    • Gość: rec lewica to na świecie anachronizm,cały świat odszed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:08
      lewico wróć na śmietnik historii
    • Gość: ania Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 06:31
      jestem za lewicą
    • Gość: emeryt Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 06:33
      była praca jestem za lewicą
      • Gość: beton komuch albo sie leczyć albo nauczyć co była lewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:47
        i nawet w żartach nie wywoływać duchów upiornych
        kraj.w.ruinie_nieprzyzwoicie.mówić.o.lewicy
        • Gość: rety Re: albo sie leczyć albo nauczyć co była lewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:23
          bzdury, są prawicowe związki zawodowe, doucz sie,
          a lewicy nie ma ,
          • Gość: kumoter Re: albo sie leczyć albo nauczyć co była lewica IP: *.c158.petrotel.pl 16.07.06, 18:28
            Pogięło cie z tymi "prawicowymi związkami zawodowymi". Takich nie ma i nie
            możę być. Bezwolną masą roboli pozbawionych świadomości politycznej, a podatne
            na manipulacje manipuluja wszelkiej maści "działacze" i czarni. Na tych boisku
            odbywaja się igrzyska! Do czasu! Przyjdzie (juz nadchodzi) świadomość i ta
            tzw. "wielkoprzemysłowa klasa robotnicza" odwinie sie i przypierniczy z całych
            swoich sił jak w bęben komu trzeba. Znikną wtedy "działacze", a pojawią
            sie "autorytety" i karuzela zacznie się kręcić od nowa... Takie są
            prawidłowości [ za komuny średnio doświadczaliśmy ich co 5 lat].
            Tak sie manipuluje ciemnotą. Bo jak nazwać naród, który do wyborów idzie w tak
            niskich ilościach. Jakby mu wisiało to co z nim zrobią "wybrańcy". Demokracji
            należy się uczyć, potem przychodzi świadomość. Trzeba poczekać. Na tę
            świadomość. To trwa.
            Ps. Przykład głupoty i arogancji? Proszę bardzo. Nijaki przywódca KPN
            aresztowany bo podejrzany o to, że jako przywódca przestępczej grupy dopuścił
            się falszowania wyborów jest wytypowany przez swoja KPN na kandydata w wyborach
            samorządowych.
            Rzuć teraz we mnie kamieniem człowieku.
          • Gość: ... Re: albo sie leczyć albo nauczyć co była lewica IP: *.c158.petrotel.pl 24.07.06, 00:47
            A ty się wylecz z niechęci do lewicy...
            • Gość: gajka Re: albo sie leczyć albo nauczyć co była lewica IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 24.07.06, 01:30
              do goscia ..... - masz racje ja juz tyle oberwalam na tym forum , ze chyba mi
              do konca zycia starczy , ale mam swoje zdanie i jego nie zminie ,mam silny
              charakter i wszystko przetrzymam , tylko moderator powiniem sie zainteresowac
              tymi wulgarnymi postami , byl juz do niego apel ale jakos to malo skutkuje .
    • Gość: Krzysiek Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:15
      Czy wiecie dlaczego USA jest najbogatrzym państwem świata?
      Dlatego, że nie dopuszczono w nim do powstania lewicy!
      • Gość: wyjaśnienie Re: lewico wróć IP: *.c243.petrotel.pl 16.07.06, 17:08
        Czy Ty wiesz,że NSZZ"S",która broni ludzi pracy najemnej,jest lewicą chrześci-
        jańską ?
        • Gość: xyz Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:07
          Związki chrześcijańsko-lewicowe co to dziś znaczy to mało kto dziś z nas wie.
          Jeden z założycieli Solidarności w dawnej Petrochemii w 1980 roku /p. Brodzki/
          czmychnął z ...kochanką /p. Rausz/ do...Francji jeszcze przed stanem wojennym.
          Już ..nie wrócili do kraju. Jak im to policzyć - czy to było chrześcijańskie, a
          zakładane wtedy związki zaw. lewicowe - czy też zdrada obrzydliwa tych
          ideałów????
          W tamtych latach pytano chyba w kabarecie Pietrzaka "O kraju węgla i stali...i
          co dali"??? Panie Pietrzak - zwolenniku prawicy - I CO DALI ...z tymi i za tych
          rządów "KARTOFLI" będzie? Moja 85 letnia i jeszcze kontaktowa znajoma
          powiedziała " Będzie LEPI... jak się w d... wlepi". coś w tym jest. Ja zaś
          twierdzę "Będzie lepiej ....ale nie wiadomo kiedy". Na pewno nie za pokrętnych
          KACZORÓW vel KARTOFLI. Uwidzim - zobaczym....Oby do jesieni wytrzymać...
          • Gość: Rumian.. Re: lewico wróć IP: *.kutno68.tnp.pl 16.07.06, 22:01
            Panie Rumian! Kiedy w Polsce będzie lepiej?!
            Rumian : w Polsce... już było lepiej. cha, cha...
            • Gość: sld Re: lewico wróć IP: *.c152.petrotel.pl 25.07.06, 09:19
              Było już dobrze, jeszcze pare lat PRL i byśmy dogonili KUBĘ !!!!
          • Gość: znam ich Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:46
            Pan Brodzki wyjechał, bo chciał, nie wiem czy musiał. Brodzki nie miał czasu i
            szans na romans z E.Rausz.
            Pani E.Rausz wyjechała, bo chciała; wyjechała z mężem Piotrem do jego rodziny
            we Francji(jego ojciec przyjechał w latach 60.z Francji, uruchamiał DRW I, a
            później tam wrócił). Do Francji wyjechało również rodzeństwo Piotra wraz z
            rodzinami. Wyjechały również inne osoby z tego kręgu towarzyskiego i działacze
            związkowi. Napewno nie byli to działacze chrześcijańscy.
            Ruch społeczny Solidarność to nie był wówczas związek zawodowy (choć tak musiał
            się przedstawiać) i nie dominował w nim nurt chrześcijański - choć byli tam
            ludzie o manifestujący swój katolicyzm.
            • Gość: xyz Re: lewico wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:45
              Bez przesadyzmu - to był b. gorący romans. Też znałem idch dobrze a może lepiej
              niż Pan. Był jeszcze o ty nazwisku ...Michał.. Sprawa owego romansu głośna była
              w ówczesnym budynku Dyrekcji /interweniowała nawet jego żona /pani Brodzka/ -
              chodziło o ...chore dziecko na serce./ W ogóle jakoś do władzy nowej, lepszej
              mającej mieć uzdroewieńczy wpływ na władzę i polepszać dobrobyt robotnika/
              często wchodzili ...mężczyźni mający ....problemy z żonami /Sp. Z.T., pan Znam.
              pan J.T. -i wielu drobniejszych/. Ale niech tam w końcu ....wyjechali do kraju
              w którym połowa siedzi na ...kocią łapę. Zresztą w tym katolickim ponoć kraju
              jest już coraz mniej ważne kto z kim śpi ale aby się wyspał...Zreszta sprawa
              znana jest bylemu Sekretarzowi S a obecnie ...prezesowi upadajacego....ZBA -
              kolebki tej Solidarnosci /jak stocznia gdanska/. Chichot....historii lub ....
    • Gość: ??? albo się leczyć albo nauczyć co to była lewica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 18:34
      nie rozumiem o co ci chodzi
      • Gość: Krzysiek Re: albo się leczyć albo nauczyć co to była lewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:09
        W USA istnieją również chrześcijańskie związki zawodowe, ale nie maja nic
        wspólnego z lewackowością..
        • Gość: Kumoter Re: albo się leczyć albo nauczyć co to była lewic IP: *.c243.petrotel.pl 17.07.06, 11:59
          Krzyśku Drogi! Watpię by to były związki zawodowe skoro są chrześcijańskie. A,
          to z dwóch powodów. Pierwszy, to chrześcijanin do kościoła, a drugi, robotnik
          (obecnie pracownik) do pracy. Doktryny twierdziły, że z istoty rzeczy związki
          zawodowe były zawsze lewicą co nie jest rónoznaczne (!) z jakąkolwiek partią
          lewicową, a tym bardziej lewacką organizacją. To proste, ponieważ właściciel
          tzw. środków rpodukcji zawsze stoi po prawej stronie i z natury rzeczy jest w
          konfrontacji ze związkami zawodowymi. To, że przydaje sie tym związkom różne
          przymiotniki świadczy i ich atrakcyjności dla różnych takich jak kler, lewactwo
          jakieś, tez partyjniactwo różnego autoramentu, czy wreszcie żulia jak mafia i
          takie tam klany chcące na plecach związków upiec cos do żarcia lub wjechać do
          dobrego koryta czy wreszcie ubić majątek. To proste, aż oczywiste.
          Co do obecnych doktryn to donoszę, żmieniają sie gwałtownie aby dopasować się
          do istniejącego porządku społecznego ( nie mylić z powszechnym porządkiem
          publicznym) a to w celu by przechwycić jak największą ilość ludzi by stworzyć
          tzw."zaplecze". Negatywny przykład takiego zjawiska występuje obecnie w Polsce
          gdzie około 60 procent społeczeństwa nie jest zagospodarowane i dlatego
          aktywność wyborcza siega ok. 40 procent populacji zdolnych do wyborów. Dlatego
          twierdzę, że Twoja osoba Krzysztofie ma wielkie znaczenie ijest obecnie bardzo
          ważna. Biją sie o Ciebie, kto tylko może. I ci z lewa i ci z prawa. Chodż tedy
          dumny jak paw i doceniaj swoje walory puki co.
          Ps.
          Ponieważ obecnie Liban jest zabijany - jestem w głębokim dołku i jest mi
          smutno. Więc co napisałem nie ma cech swawolnej dygresji.
          Miłego dnia!
          • Gość: analityk Re: albo się leczyć albo nauczyć co to była lewic IP: *.c243.petrotel.pl 25.07.06, 12:27
            Bierzcie się panowie i panie do roboty,bo to co proponujecie to są kandydatury
            na II miejsca na liście do prowadzenia roboty wyborczej czyli : Iwaniak,Jankow-
            ski,Musiał i Nowicki,zaś Rybicka to już III miejsce, dalejLewandowska M.i Stani-
            sław to dalsze kandydatury na koniec list wyborczych w 4 okręgach w Płocku.Nie
            macie znanych liderów 4 list,takich jak: Kruszewski,Łuszczyńska,Dmoszyński,Celi-
            ński(gdy był w Płocku).Potrzeba wam koni wyścigowych do wyścigu wyborczego,a ma-
            cie tylko chcących,którym się wydaje,że dla Płocka coś zrobili i my ich lubimy!
            • olek.olek Lewico wróć i ratuj nas przed brunatnymi. 26.07.06, 08:41
              Stajemy się typowym państwem policyjnym.
              Czas wyp...lać z naszego Kraju.
            • Gość: mm Re: albo się leczyć albo nauczyć co to była lewic IP: *.c243.petrotel.pl 26.07.06, 12:09
              ja ich lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka