Gość: Aneta IP: *.mofnet.gov.pl 20.09.06, 12:42 Mam probelm , chciałabym zapisać się do szkoły języków obcych , ale nie mam pojęcia która byłaby najlepsza . Jakie macie zdanie o tej szkole " British School" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renia Re: British School IP: *.centertel.pl 20.09.06, 14:56 Polecam Ci Centrum Języków Obcych YLC na Kościuszki naprawdę bardzo profesjonalna szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:21 hejka.british school to nowość na płockim rynku.w innych miastach ma swoją renomę ale w Płocku ma innych lektorów wię nie wiem.trzeba się samemu przekonać.ja ci polecam Unicorn na 3 maja 7 (na przeciwko jagiellonki). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lektor Re: British School IP: *.c151.petrotel.pl 21.09.06, 14:47 Jestem lektorem w jednej ze szkół językowych w Płocku - nie będę jednak zachęcać do mojej lub zniechęcać do innych bo tak naprawdę to nikt nie jest w stanie ocenić, która szkoła językowa jest najlepsza, bo przecież NIKT nie chodził do wszystkich na kursy... - ja uważam że wszystko zależy od lektora na jakiego w tej szkole trafisz - i wygląda to tak samo jak w normalnej szkole - jak trafisz na dobrego lektora, który lubi to co robi i ma solidną wiedzę i umie ją przekazać to będziesz zadowolona - bo twoim celem przecież jest nauczyć się języka czy zdać egazmin. A niektórzy lektorzy to tak jak niektórzy nauczyciele - po prostu porażka... radzę się popytać raczej o dobrego lektora, bo jeśli jest dobry to niezależnie gdzie pracuje to cię nauczy... a jeśli chodzi o samą szkołę to wszystko zależy od twoich finansów - w różnych są różne ceny. Życzę powodzenia i wytrwałości w nauce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lektor1 Re: British School IP: *.kalisz.mm.pl 24.08.08, 22:14 Gratuluję znakomitego postu, w szkole językowej najważniejszy jest Lektor a nie nazwa szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:27 Nie znam tej szkoły . Odpowiedz Link Zgłoś
s.nowacki1988 Re: British School 07.08.14, 10:01 Uważam, że warto ją poznać. Nazwa szkoły wg mnie ma duże znaczenie, ponieważ szanująca się dobrą opinią firma będzie dbała o swój wizerunek i najwyższą jakość świadczonych usług. W konsekwencji zadba o wykwalifikowanych Lektorów. Więcej o szkole można poczytać na stronie internetowej British School. Na prawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: British School IP: *.cec.eu.int 13.02.07, 16:50 Renia tylko nie YLC, a juz na pewno nie McClaren. Ja chcesz sie czegos nauczyc to z daleka od tego goscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrea Re: British School IP: *.plock.mm.pl 13.06.07, 17:25 Od kilku lat uczę się angielskiego i byłam słuchaczką już chyba wszystkich SJO w Płocku. W British School podoba mi się zdecydowanie najbardziej. Jest to jedyna, tak mocno odjechana szkoła w naszym mieście. Polecam ją ze względu na atmosferę jaka tam panuje. Lektorzy są nie tylko kompetentni, ale i zawsze pogodni. Pełen profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: British School IP: *.class147.petrotel.pl 18.06.07, 13:52 taaaaa odjechana Szkoła............nie zgadzam się z przedmówcą, nie mam zamiaru reklamować zadnej szkoly jezykowej w Płocku w ten sposob, ale chodzilam w tym marnym roku do BS i....atmosfera moze jest miła, ale co po tym, jak wlasnie kompetencje jezykowe nauczycieli pozostawiaja wiele do życzenia....no cóz tak jak pisał ktos wczesniej, wszystko zalezy od nauczycieli!!!!!a gdzie sa najlepsi nauczyciele????? Odpowiedz Link Zgłoś
agri2 Re: British School 21.06.07, 19:22 moja siostra właśnie skończyła kurs w British School i jest super zadowolona i będzie uczyć się tu dalej. Ja zapisuję się do nich na ten rok. Nareszcie certyfikat po szkole w Płocku będzie znany w całej Polsce a nie tylko tu. Bo gdzie znają York albo Centrum Edukacji?? Nigdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: British School IP: *.cec.eu.int 22.06.07, 15:11 A gdzie jest ta slynna British School? Mozesz podac adres. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
manros a w ktorej szkole sa amerykanscy lektorzy? 22.06.07, 22:13 uczylem sie angielskiego w USA i nie moge poprostu zniesc brytyjskiego akcentu wrrr. Ucza gdzies w Plocku amerykanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agri2 Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:36 British School jest na Jachowicza przy hotelu Płock w tym narożniku ze szkła na pierwszym piętrze. Może spotkamy się na kursie od października:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:25 Moje dziecko chodziło w tym roku do British School. Jestem bardzo bardzo zadowolona, a najbardziej moja córa. Zapisałam ją już na następny rok. Polecam wszystkim. Mają naprawdę super ofertę, i w ciągu roku różne miłe niespodzianki. Jednak co ogólnopolska szkoła to ogólnopolska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:07 tylko ta pani dyr moglaby sobie koronki jebnąc bo wyglada jak z dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: British School IP: *.class147.petrotel.pl 10.07.07, 15:39 sorry ale prawdziwe certyfikaty zdbywa się poprzez egzaminy państwowe, a nie szkoł językowe....ich certyfikat jest poprostu dyplomem, a jego popularność??? hm...co po tym........nie każdy pracodawaca wie co to wogole jest BS, tylko interesują go praktyczne umiejetności - to tylko moje skromne zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:52 ostatnio ciągle słyszałam gdzieś o tej szkole British School i byłam u nich w siedzibie. Mają naprawdę super ofertę. Zapisałam się do nich na kurs od października na angielski i naprawdę polecam:)))Nawet podręczniki dają gratis!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: British School IP: *.class147.petrotel.pl 23.07.07, 14:21 żałosne, ze cała ta cudowna szkoła British School musi rekalować się wlasnie w taki sposób...wypisujac na formu takie posty - żenada......i czy to ma własnie świadczyć o tym ze BS jest super:)w moich oczach ich wiarygodnosć jest kiepska.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 12:13 czepiasz się Lenka. Chodziłam do British w Toruniu było naprawdę fajnie. Teraz mieszkam w Płocku i nigdzie indziej nie będę się uczyć anglika tylko właśnie w British School i super że jest w Płocku. A to że ludzie na forum chwalą? Chodzili do nich na kursy to wiedzą co chwalą!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: British School IP: *.class147.petrotel.pl 24.07.07, 13:34 nie czepiam się BS bo w innym przypadku reklamowałabym w ten sam sposob inna szkołe, ale nie w szkole siła jako w budynku, czy w Toruniu czy Gdansku...tylko w LEKTORACH, bo to oni są jej twarzą, a reklama....jest dźwignią handlu, ale czasmai na forum jest żenująca.... (moim zdaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:47 Można krytykować czy chwalić co komu pasuje, a ja się cieszę że British School jest w Płocku. Zapisałem się na kurs od października i jestem zadowolony:) A obsługa w sekretariacie super przemiła.Wiem zaraz zarzucicie że są mili bo się kasę płaci, ale ja byłem w innych szkołach i w jednej to potraktowali mnie jak intruza co d... zawraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:35 a ja Wam powiem, że zapisałem się w British`u na kurs!! i nikt mi nie powie że w Płocku któraś szkoła ma lepszą ofertę niż oni. A widział ktoś z Was już skuter który można u nich wygrać??? HA!! ja widziałem i mam nadzieję że go wygram:)i to nie jest żaden chiński badziew!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek34 Re: British School IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:22 A ile taki kurs kosztuje.Chcę sie zapisac ale narazie nie miałem czasu żeby tam sie udać.Możecie mi odpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *tosia* Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:53 wejdź na stronę www.britishschool.pl tam znajdź miasto Płock i będziesz miał ich numer telefonu. Zadzwoń to powiedzą Ci o wszystkim o cenie godzinach i rabatach.A gratisó i rabatów mają sporo, wiem bo też już jestem zapisana na kurs.Skuter widziałam stoi w sekretariacie :)) ale maciek niestety ten skuter wygram ja a nie Ty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: British School IP: *.200.c91.petrotel.pl 20.08.07, 20:56 Szkoda tylko...ze te opinie o British School pisze jedna i ta sama osoba:):):) hihihi niezła reklama.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: British School IP: *.pronet.lublin.pl 04.09.07, 11:03 zastanawiam się nad British school w Lublinie. I własnie szukam informacji. Czytam ten wpis i co?! na początku myślę ktoś sobie chwali BS, ale po chwili wpis brzmi już tak jak szablon reklamowy... a tosia to już pałę przegięła i więcej wsytdu sobie narobili jak dyskretnej reklamy. A btw. pracownicy Ministerstwa Sprawiedliwości też ze służbowych kompów pisali w obronie pewnej pracownicy TVP co była kumpelą Ziobry bo PRESS czasopismu ją przedstawiło w złym świetle. :-) Wzory idą z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 20:25 hej. od tego roku zaczynam naukę w BS. bd mnie uczyl lektor Kukliński. czy może mi ktoś powiedzieć coś na Jego temat? w sensie czy jest wymagający i czy potrafi nauczyć. ;) dzięki z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: British School IP: *.c156.petrotel.pl 17.09.07, 14:59 witam.wybieram sie do british school ale nie mam pojecia na co sie tam zapisać Powiem tyle ze interesuje mnie nauka angielskiego od podstaw co wybrać?jaki kurs?tyle tych nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.Wedrowny gdzie uczyć się języka? IP: *.plock.msk.pl 13.10.07, 23:02 Witam. Na początku chciałem bardzo serdecznie podziękować Wam wszystkim, którzy interesują się j.ang. za to, że poświęcacie swój czas na pisanie komentarzy. Osobiście uważam, że jeśli komuś zależy na efektywnym nauczeniu się języka angielskiego to najskuteczniej uczyć się indywidualnie z lektorem. Oczywiście cena takich zajęć będzie 3-krotnie większą niż w przypadku zajęć grupowych. Każdy musi dostosować swoje oczekiwania również do zasobności portfela. Osobiście jestem także lektorem j.ang i nauczam w jednej ze szkół językowych w Plocku. Kiedyś gdy sam byłem kursantem również uczęszczałem do szkoły językowej, było ok. ale dla mnie za mało intensywnie i słaby nadzór nad naszymi postępami, no i czasem wagary :) gdy się nie chcialo iść na zajęcia. Ja ang. zawsze jakoś lubiłem i sam do niego siadałem i się uczyłem. Z czasem potrzebowałem jednak kontroli i czegoś bardziej intensywnego i właśnie zajęcia z indywidualne okazały się najefektywneijsze. Podzielam również opinię poprzedniego lektora, że wszystko zależy od nauczyciela z jakim macie zajęcia. Można trafić bardzo dobrze jak i bardzo źle. Jeśli lektor Wam nie stawia od początku twardych oczekiwań od Was i wymagań, nie traćcie czasu i jaknajszybciej albo zmieńcie grupę albo szkołę. Zajęcia grupowe są dobrą i tanią alternatywą jeżeli jesteście bardzo zmotywowani, systematyczni i będzięcie sami dużo pracować. Nie będę polecał żadnej szkoły, mimo, że mam swoje typy ale to byłaby reklama. Serdecznie pozdrawiam wszystkich zmotywowanych, którzy chcą podjąć przygodę z nauką języka angielskiego. Mr. Wedrowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamapogodzinach Re: gdzie uczyć się języka? IP: *.c156.petrotel.pl 01.12.07, 17:35 Witam Ile trwa kurs j.angieslkiego w BS?chciałabym sie zapisac dla poczatkujach, w jakich godzinach są lekcje? Prosze napiszcie cos blizej na temat tej szkoły BS.Jak wygladaja lekcje i ile to kosztuje Bardzo potzrebuje takiej informacji a jestem po prostu zielona z tego tematu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jup Re: gdzie uczyć się języka? IP: *.092.c72.petrotel.pl 03.12.07, 02:00 Kursy zazwyczaj odbywają się w godzinach popołudniowych. Grupy są dobierane uwzględniając poziom, jak również wiek kursantów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoleczka Re: British School IP: *.koba.pl 05.08.08, 21:37 Nie polecam Britisch school, dyplomy ich to jedna wielka ściema a lektorzy uczą tak jak w szkole podstawowej, nie mowiac o tym że materialy kserują pożal się beznadziejne .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: British School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 15:51 a ja wręcz odwrotnie, polecam właśnie British. Teraz 3 rok będę tutaj i jestem super zadowolona. A co do dyplomu...to nie dyplom tylko certyfikat ( nieźle się uczyłaś skoro nie wiesz jeki dokument dostałaś - albo nie zdałaś i nie dostałaś). Bardzo ich certyfikat mi się przydał, dostałam dodatkowe punkty przy rekrutacji na studia bo właśnie miałam certyfikat ogólnopolskiej szkoły a nie jakiejś szkoły nieznanej. Jeśli chodzi o naukę to po prostu trzeba się UCZYĆ WSZĘDZIE!!! samo do głowy nie wlezie:( a lektor łopatą nie wrzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: British School IP: *.play-internet.pl 07.10.15, 12:01 Ja chodziłam do British School w Szczecinie i jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze można uczyć się wielu języków, których w innych szkołach nie ma (ja nauczyłam się fińskiego). Po drugie jest bardzo profesjonalnie, lektorzy umieja dobrze przekazywać wiedzę, a po trzecie jest bardzo miła atmosfera, także polecam. :) Odpowiedz Link Zgłoś