Dodaj do ulubionych

Pytanko do Jelca!!!

IP: 193.59.95.* 07.11.06, 12:27
A jak Giertych nakarze wszystkim licealistkom zakrywać twarz chustami, to
wypisze się Pan z LPR?????? Czy Pan sobie zdaje sprawę, jaką szkodę czynicie
bliźnim, odsądzając ich od czci, za to tylko, że mają poglądy lewicowe?
Obserwuj wątek
    • pawel.jelec Re: Pytanko do Jelca!!! 09.11.06, 02:38
      Życzliwa uwaga: zdecydowanie lepiej jest pisać imiona lub zwroty grzecznościowe
      przed nazwiskami, zawsze to pomaga formie.

A więc przechodząc do sedna sprawy:
      Nie wypiszę się, ponieważ nie należę do LPR. Rozumiem, że to zaskoczenie.
      Aczkolwiek popieram to co robi premier Giertych w zakresie porządku w szkołach.
      Licealistki i licealiści będą mieli dużo lepsze warunki do normalnej nauki
      jeśli ze szkół pogoni się bałagan, chuligaństwo i narkotyki. Kto z młodzieży
      nie popiera takich działań? Co do chust, nie słyszałem żeby ktokolwiek chciał
      je wprowadzać do polskich szkół. Ktoś tak mówił??? Niemożliwe.
      Jeśli jednak są osoby, które tradycyjnie noszą chusty, to reszta młodzieży
      powinna pozwolić im na to i bronić przed głupotą i wykpiwaniem. Jeśli jesteśmy
      tolerancyjnym narodem, a jesteśmy - i tolerancyjną młodzieżą - to powinniśmy
      przede wszystkim być tolerancyjni dla siebie nawzajem, a nie tylko wtedy kiedy
      ktoś staje na głowie, żeby świat zadziwić.
      Nikt nie odsądza nikogo od czci i wiary. Ja sam mam poglądy prawicowe i właśnie
      taka jest w moim przekonaniu prawica: zależy nam na CAŁYM narodzie. Kandyduję
      na prezydenta i pewnie stąd pytanie do mnie, więc rozczaruję Pana... Adresuję
      swój program do wszystkich płocczan, a nie do wybranych, a więc i do lewicy
      także. Prezydent ma za zadanie łączyć i być bezstronnym. Wykonywać dobrze swoje
      zadania dla miasta.

Jeszcze co do chust. Polska prawica właśnie w moim przekonaniu ma to do siebie,
      że jest bardzo tolerancyjna dla wszystkich o innych poglądach, co leży w naszej
      tradycji narodowej od tysiąca lat. Zawsze w Rzeczypospolitej było miejsce dla
      każdego, choć Europa bardzo często kogoś prześladowała - obecnie w Europie
      prześladuje się np. katolików.
      Tak więc wbrew obiegowej opinii - takim to właśnie jesteśmy narodem i taką
      prawicą - bardzo tolerancyjną.

Paweł Jelec

P.S. Zapraszam wszystkich na spotkania na żywo. Szczególnie chętnie porozmawiam
      z młodzieżą - w każdej chwili.
    • Gość: Grzecznie Re: Pytanko do Jelca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:48
      Do pana Jelca : ależ łaskawa ta prawica, żebyśmy nie dożyli dawkowania tlenu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka