Dodaj do ulubionych

W POKiSie śmierdzi papierochami

17.11.06, 22:15
Parę razy odwiedzałem tę instytucję. Przypominam, że jest to instytucja
publiczna a to oznacza, ze nie wolno tam palić. Jak jeszcze raz odwiedzę to
miejsce i znowu będzie "ściana" to zgłaszam to do Państwowej Inspekcji Pracy!
Obserwuj wątek
    • Gość: gula Re: W POKiSie śmierdzi papierochami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:20
      to szczęście że amfa nie ma zapachu bo nie zgłosisz!
    • maciek.zwany.jajem Re: W POKiSie śmierdzi papierochami 17.11.06, 22:36
      andrzejmil napisał:

> Parę razy odwiedzałem tę instytucję. Przypominam, że jest to instytucja
      > publiczna a to oznacza, ze nie wolno tam palić. Jak jeszcze raz odwiedzę to
      > miejsce i znowu będzie "ściana" to zgłaszam to do Państwowej Inspekcji Pracy!

Nie boisz się że w rewanżu mogą Cie zgłosić do sanepidu za problem z pachami?
    • Gość: Pio Re: W POKiSie śmierdzi papierochami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 07:06
      napisz do samego premiera, pokaż jaki jesteś ważny :)
      z tego co pamiętam, to palarnia w POKiSie jest właśnie "na wejściu", na
      pierwszych wewnętrznych schodach;
      ale zgłoś, zgłoś, pokaż jaki jesteś ważniak :)

• Gość: Grom Idź do baru Pod Arkadami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:13
      Sam nie palę od roku. Ale irytują mnie niezwykle takie marudy jak andrzejmil.
      Jak ci śmierdzi nie chodź tam. Idź do baru Pod Arkadami, tam nie śmierdzi.
      Drugi dupek, podobny do tego co się Lisiej Jamy czepiał (jeśli nie mylę
      knajpy). Nigdy nie zrozumiem takich baranów.
      • Gość: Grom Re: Idź do baru Pod Arkadami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:15
        Dodam jeszcze:
        Nie wykluczam, żę Państwowa Inspekcja Pracy ma coś do tego. Tylko mam
        wątpliwości.
        • Gość: Ox Re: Idź do baru Pod Arkadami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 14:24
          Ale to troche paradoks czy cos w tym stylu ze smierdzi szlugami w Plockim
          Osrodku Kultury i Sztuki. Moze chociaz puszczaja koleczka albo statki z dymu
          jak gandalf i to jest ta sztuka
          • Gość: 2 Re: Idź do baru Pod Arkadami... IP: *.c243.petrotel.pl 18.11.06, 17:27
            To nie paradoks to nałogowy palacz Mosiołek dyrektor tego przybytku pokazuje i
            kulturę oraz sztukę palenia Renata tak trzymaj Ucz młodych jak się truć
            • Gość: kolega Re: Idź do baru Pod Arkadami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:14
              Andrzejmil ma rację - pokis to urząd i nalezy się nie palić, a do lisiej jamy
              mogę sobioe nie chodzić, a do pokisu nie, bo to urzą, musze sprawę załatwić.
              Ciekawe jakby ci zaczął smrodzić jakiś zaklad pod nosem. pewnie ten zakład
              tłumaczyłby się że jestes marudny, a on stwarza nowe miejsca pracy. ludzie 21
              wiek, nie komuna, brońmy się!
              • Gość: Grom Re: Idź do baru Pod Arkadami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:40
                > Andrzejmil ma rację - pokis to urząd i nalezy się nie palić, a do lisiej jamy
                > mogę sobioe nie chodzić, a do pokisu nie, bo to urzą, musze sprawę załatwić.

Chyba ci się coś pochrzaniło. Nie masz tu nic do załatwienia.
                Urząd jest na Starym Rynku. Tu jest instytucja kulturalna i wcale nie musisz tu
                chodzić. Możesz bywać na wiejskich weselach a tutaj wcale.
    • Gość: yeeeesss Re: W POKiSie śmierdzi papierochami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:48
      masz słuszność,u mnie w zakładzie każdy kto pali pracuje godzinę dziennie za
      darmo,a jak się nie podoba to won!!
      • maciek.zwany.jajem Re: W POKiSie śmierdzi papierochami 18.11.06, 21:51
        Gość portalu: yeeeesss napisał(a):

> masz słuszność,u mnie w zakładzie każdy kto pali pracuje godzinę dziennie za
        > darmo,a jak się nie podoba to won!!

Jak ten zakład się nazywa? Chyba nie wstydzisz się podać nazwy.
        • Gość: yeeeesss Re: W POKiSie śmierdzi papierochami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:54
          Maćku,dlatego pytasz,że palisz?
          • Gość: wola Re: W POKiSie śmierdzi papierochami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 08:53
            to jest właśnie komuna, nierespektowanie czyichś praw. maciek zwany jajem to
            taki przykład homo sovieticus
            • maciek.zwany.jajem Re: W POKiSie śmierdzi papierochami 19.11.06, 10:53
              Gość portalu: wola napisał(a):

> to jest właśnie komuna, nierespektowanie czyichś praw. maciek zwany jajem to
              > taki przykład homo sovieticus

I co poczułeś/aś się lepiej że napisałeś/aś ciąg bzdur?
              • Gość: Grom do Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:46
                Maciek. Chyba trzeba dać spokój. Na oszołomów nie ma siły.
                Powtarzam. Nie palę od roku ale przyrzekłem sobie kiedyś, że jeżeli sam rzucę
                to nie będę znęcał się nad tymi, którzy jeszcze palą. Najgorsza jest gorliwość
                neofity. Zwróć uwagę jak walczą z alkoholem ci, którzy zostali niedawno
                alkoholikami niepijącymi. Podobnie z nikotyną. Prymitywny abstynent odczuwa
                wyższość nad nieabstynentem. I czuje, że ma większe prawa.
                Kiedyś pytałem: skoro mnie nie przeszkadza, że ty nie palisz to dlaczego tobie
                przeszkadza, że ja palę :-)))
                Niech mi ktoś w rodzaju tego andrzejamil powie dlaczego mi dym nie przeszkadza?
                • maciek.zwany.jajem Re: do Maćka 19.11.06, 14:23
                  Gromie. Masz rację. Ja też rzuciłem palenie i mi nie przeszkadzają inni. Ich sprawa.
                • Gość: http Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:01
                  > Niech mi ktoś w rodzaju tego andrzejamil powie dlaczego mi dym nie
                  przeszkadza?

bo nie możesz, z przyczyn o ktore mniejsza, pojąć, że dym Ci szkodzi
          • Gość: Grom Ja też pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:48
            Ja też pytam. Na początku pisałem, że od roku nie palę. Ale nie zamierzam
            prześladować palaczy.
            Powtarzam. POKiS nie jest urzędem. Urząd jest w ratuszu. Tu nie musi nikt
            przychodzić. Niech jedzie na dyskotekę do Bulkowa. Tam podobno nie palą.
            • Gość: zając Re: Ja też pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:07
              Tak POKIS to nie urząd, to nora dla niedźwiedzi żeby mogły przezimować.
              • Gość: Grom Re: Ja też pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:54
                > Tak POKIS to nie urząd, to nora dla niedźwiedzi żeby mogły przezimować.

Tobie więc zajączku nie radzę tam wchodzić. I to z powodów niezwiązanych z
                dymem.
          • maciek.zwany.jajem Re: W POKiSie śmierdzi papierochami 19.11.06, 10:51
            Gość portalu: yeeeesss napisał(a):

> Maćku,dlatego pytasz,że palisz?

Nie. Pytam bo jestem ciekawy, czy naprawdę jesteś stanowczym i konsekwentnym
            facetem.
            • Gość: Grom pieniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:16
              Pewna NIEPALĄCA osoba spoza Płocka, której dałem do poczytania ten wątek
              stwierdziła rozsądnie, że andrzejmil uprawia PIENIACTWO!
              • Gość: lolek Re: pieniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:11
                no to czytajcie

Zakaz palenia na przystankach
                PAP 15:15

Od wtorku na przystankach komunikacji miejskiej w Poznaniu nie będzie można
                palić tytoniu. Zakaz obejmuje wiaty i dworce autobusowe - poinformowała rzecznik
                poznańskiego Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego Iwona Gajdzińska.

Przewoźnik wprowadza w życie uchwałę Rady Miasta, która postanowiła chronić
                zdrowie osób niepalących, zakazując palenia papierosów na zadaszonych
                przystankach i dworcach komunikacji miejskiej.

REKLAMA Czytaj dalej

Jest to element prozdrowotnej polityki miasta. Realizujemy tak nadzorowany przez
                Światową Organizacje Zdrowia projekt "Zdrowe Miasta" - powiedziała Irena Majer z
                poznańskiego Urzędu Miasta.

Za palenie papierosów na terenie niedozwolonym grozi mandat od 20 do 500 złotych
                lub wniosek o ukaranie do sądu grodzkiego. Początkowo przyłapani będą pouczani o
                popełnionym wykroczeniu przez strażników miejskich i policjantów. (aka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka