Dodaj do ulubionych

listy płac z UNIROLu

08.12.06, 11:36
szukam do Rp-7 list płac z Unirolu. Wżadnych bazach danych (zus, archiwa) nie
ma wzmianki. może ktoś słyszał. Ostatnio firma widziana była w okolicach
ronda Lajourdie w Radziwiu, ale już jej tam nie ma
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Modzelewski Re: listy płac z UNIROLu IP: *.plock.msk.pl 09.12.06, 21:58
      miks1010 napisał:

> szukam do Rp-7 list płac z Unirolu. Wżadnych bazach danych (zus, archiwa) nie
      > ma wzmianki. może ktoś słyszał. Ostatnio firma widziana była w okolicach
      > ronda Lajourdie w Radziwiu, ale już jej tam nie ma

Znajdź właściciela firmy, napisz do niego pismo o wydanie zaświadczenia ZUS
      Rp-7, wyślij listem poleconym. Jeżeli nie odpisze w ciągu 30 dni, napisz
      zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa z art. 218 kk.
      Powyższa droga sprawdzona. Prokuratura podjęła czynności. Własciciel nie wywinie
      sie od wyroku skazującego. Będziesz miał droge otwartą z powództwa cywilnego o
      odszkodowanie za wyrządzoną szkodę w postaci pobierania w przyszłości zaniżonej
      emerytury.
      Pierwszy korzystny wyrok w I-szej instancji juz zapadł na drodze cywilnej(art.
      415 kc) za wyrządzoną szkodę w postaci pobierania zaniżonego swiadczenia
      przedemerytalnego. Firma nie wydała prawidłowego (z całego okresu zatrudnienia)
      zaświadczenia ZUS Rp-7. I to za lata 70 - te.
      Teraz ma jeszcze prokuratora.

pozdrawiam.
      Mieczysław Modzelewski

• henrykkreuz Re: listy płac z UNIROLu 09.12.06, 23:58
        Oczywiście, że tak Panie Mieczysławie.
        Pytającemu wyślę na priv, tj. adres z gazety, dane odpowiedzialnego członka zarządu.

Było tak: w roku 91 spółka ogłosiła upadłość, ale do prawnej upadłości nie doszło (sąd umorzył postępowanie), zostało około 400 wierzycieli w tym i ja. Byłem pierwszym przed płockim sądem, który od przed wojny wytoczył proces zarządowi spółki za długi spółki (prawnicy nie byli w tym pomocni, nie mieli w tamtym czasie o tym zielonego pojęcia, wręcz twierdzili że nic już nie da się zrobić). W sądzie natomiast byli na mnie wściekli, nigdy nie mieli z tym wcześniej doczynienia i musieli się uczyć, czułem się tak jak ten co to meczetą wyrąbuje ścieżkę w buszu, aby następni mieli łatwiej.
        Efektem tego jest, że jestem jedynym z wierzycieli tej spółki, który został zaspokojony i to z prywatnego majątku członków zarządu, inni mają łatwiej robić to samo, a ponadto uzyskałem odszkodowanie zasądzone w Strasburgu za przewlekłość postępowania przed polskim sądem.
        • henrykkreuz Adres zarządu UNIROL sp. z o.o. 10.12.06, 00:10
          Ponieważ pytający nie ma jeszcze wizytówki i nie znam przez to jego adresu email, podaję dane członka zarządu spółki spółki z o.o. Unirol, a gdyby się kto pytał to takie dane są jawne.

Andrzej Pierścieniewski, ul. Wczasowa 7, 98-140 Łask
          • miks1010 Re: Adres zarządu UNIROL sp. z o.o. 14.12.06, 09:57
            bardzo dziękuję.
            mam jeszcze jedno podobne pytanko - a może ktoś słyszał o miejscu
            przechowywania akt byłej firmy INVESTBAU.
            Dziękuję
        • Gość: M. Modzelewski Re: listy płac z UNIROLu IP: *.plock.msk.pl 10.12.06, 13:10
          henrykkreuz napisał:
          > Oczywiście, że tak Panie Mieczysławie.

Panie Henryku, jak zwykle jest Pan chętny do pomocy drugiej osobie.

I najważniejsze. Potrafi Pan pomóc. Tylko nie wszyscy są JESZCZE przygotowani do
          przyjęcia Pańskiej pomocy...

Pozdrawiam

Mieczysław Modzelewski
          • Gość: Sld Re: listy płac z UNIROLu IP: *.plock.msk.pl 10.12.06, 13:58
            Panie Mieczysławie co się stało,że w wyborach samorządowychdostał pan
            kilkanaście głosów?.
            • Gość: moherowy beret Re: listy płac z UNIROLu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:51
              SLD+ PO+ Demokraci skończone oszołomy, którzy tylko potrafią oczerniać i kraść
              A co ma piernik do wiatraka?
            • Gość: M. Modzelewski Re: listy płac z UNIROLu IP: *.plock.msk.pl 10.12.06, 15:51
              Gość portalu: Sld napisał(a):

> Panie Mieczysławie co się stało,że w wyborach samorządowychdostał pan
              > kilkanaście głosów?.

W wątku "Kryzys w Platformie" prosze poszukac odpowiedzi na powyższe pytanie.

Mój komentarz polityczny na dziś.
              Wszystko sie sprawdza. Dziś przedstawiciel "koalicji" wymieniał wiele nazwisk,
              co do których miał wiele zastrzeżeń podlegajacych natychmiastowych postępowań
              karnych.
              Zamknęli jednak w Tworkach pana Leszka Bubla, który w swoich wydawnictwach
              ujawniał fakty niszczenia Narodu Polskiego przez dotychczasowych rządzących.
              Ciekaw jestem, kiedy mnie zamkną za te postawione strategiczne pytania w
              przedmiotowym watku.
              Cóż z tego, że odejdzie Balcerowicz. A czy wraz z nim odejdzie strategia
              finansowa obecnego rządu, który zadłuża Naród Polski. Przecież my podatnicy
              spłacamy odsetki, od odsetek. Bo pobraną kwote kredytową JUŻ nie jestesmy w
              stanie spłacać.
              Sld tez jest temu winne. naleśniki wasi "ojcowie" w Magdalence nie jedli.
              Chlaliście snujac plany z tzw. opozycją okradzenia Narodu Polskiego, ale to nie
              "koalicji sie bojcie. wiecie dobrze, że to nie "koalicja" was rozliczy. Swego
              czasu pan Kiszczak postraszył tzw. opozycję. zamilkli. dziś też zamilkna.
              Te kilkanascie głosów otzrymanych w wyborach dało pretekst do pstrykniecia mi w
              nos. Odbieram to w ten sposób, że boicie się podobnych do mnie. I macie rację. W
              ciągu jednej nocy przesłuchiwania "zarobilibyście" po 30 lat odsiatki. Nie za
              kradzież. Za złożenie fałszywych zeznań, co robicie do dnia dzisiejszego.
              Spisałbym ustawę z jednego z krajów, uważanego za demokratyczny...

• henrykkreuz Re: listy płac z UNIROLu 11.12.06, 14:44
                A co ma wspólnego Bubel z wątkiem? Nic!
          • henrykkreuz Re: listy płac z UNIROLu 10.12.06, 15:36
            Tak było od zawsze w Polsce Panie Mieczysławie. Nie mniej, Ci którzy są już w stanie skorzystać z owoców mojej pracy, to korzystają i o to chodzi, niech korzysta jak najwięcej. Wyciąłem w pocie czoła i osobistymi wyrzeczeniami (Pan co nie co wie) ścieżkę, a każdemu następnemu jest łatwiej i Ci inni wydepczą szeroką drogę i mogę im życzyć szerokiej drogi. Takie widać moje przeznaczenie, robić to, co inni w danej chwili uważają za niemożliwe.
    • Gość: Andrzej Re: listy płac z UNIROLu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.12.22, 21:14
      Serdecznie Witam
      Stoję przed tym samym problemem już rok czasu
      Może udało się panu ustalić miejsce archiwum gdzie są akta Unirolu z listami płac
      Jeżeli tak to bardzo proszę o kontakt
      Mój adres : itamaciag@gmail.com

Pozdrawiam
      Andrzej M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka