Dodaj do ulubionych

Kontrola w DPS-ie w Czarnowie

12.12.06, 22:28
Dyrektor jest w porządku.
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 193.59.95.* 13.12.06, 07:09
      Dyrektor to jest w porządku ale dla swoich przełożonych . A swoją drogą to samo
      dzieje się m.in. w Goślicach . Nauczycielki w gumiakach zostały wysłane na
      wykopki ; do sadu zbierac jabłka lub do zbioru kapusty . A co najciekawsze ,
      luidzie Ci nie podlegają pod Dyrektorów DPS-ów tylko mają swoich przełożonych ,
      którzy się na to godzą .
      • Gość: bbn Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 07:16
        nic sie nie zmieni, w kazdym DPS jest to samo ale starosta pozstał tensam więc
        nie ma obawy
      • Gość: jan Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c243.petrotel.pl 13.12.06, 08:27
        zgadza się podobny problem istnieje także w dps-ie w Zakrzewie.Proponuje aby
        kontrola objeła wszystkie dps-y na terenach wiejskich.Obawiam się tylko że
        będzie to wyglądało tak jak w przypadku kontroli sanepidu, jedna wielka ściema.
        • Gość: dociekliwość Czy starosta też robi wszystko,bo "takie czasy"?! IP: 193.59.95.* 13.12.06, 08:45
          Dyrektor DPS powiedział: "-Kilka lat temu dotarł do mnie sygnał, że ktoś nie
          był zatrudniony w gospodarstwie, a musiał pielić ziemniaki - przyznaje. - Ale
          to nas nie zaniepokoiło, czasy są takie, że w pracy trzeba robić wszystko."
          Czy p. Baran-owski też robi wszystko w Starostwie, bo "takie są czasy"?! Np.
          sprząta w łazience, parzy herbatę pracownikom, podlewa kwiatki...krótko mówiąc,
          wszystko. Taka wypowiedź kompromituje tego urzędnika samorządowego. Czy on
          słyszał o istnieniu kodeksu pracy i innych prawach pracowniczych?!
          Co do DPS-ów, to zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami, że w wielu innych
          jest równie źle. Nierzadko ci dyrektorzy zachowują się jak udzielni książęta na
          swoim.
    • Gość: vvvfg Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:08
      jesli to ma być kontrola ze starostwa to " sami swoi"
    • Gość: gostyk Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:17
      Jasne nie dosyć zże ma wszystkie domy opieki w powiecie to w kazdym
      kierownikiem jest jego syn. Jeden z wykształcenia jest leśnikiem, buahaaaaq ale
      psl rzadzi więc nic nikomu nie grozi bo dyrektor i starosta są z psl-u.
      • Gość: zdzich Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:38
        To samo dzieje sie w DPS w Miszewie Murowanym stawianym za wzór dla innych
        Dpsów w powiecie płockim. Pracowałem tam ponad 3 lata to wiem co mówię. A jaka
        firma rodzinna masz dobre układy pracujesz nie masz układów to wypad. A
        dyrektorka tego depeesu przechadza się w szalach jak kapo w obozie. Obłuda ale
        nic jej nie zrobią do dobrze robi staroście. POZDRAWIAM
    • Gość: anonim Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.06, 10:21
      to wszystko jest prawdą...
    • Gość: Jola Kontrola w DPS-ach IP: 193.59.95.* 13.12.06, 10:27
      Moja ciotka pracuje w DPS-ie pod Płockiem , kierunek na Bielsk . Kilka faktów :
      jażeli córka Dyrektora jest zatrudniona na etacie a zjawia się raz na tydzień
      żeby podpisać listę ( bo ma inną czasochłonna pracę na dwóch uczelniach ) ;
      jeżeli dwóch urzędników ze starostwa jest na pół etatu zatrudnionych a
      przyjeżdżają do zakładu tylko po wypłatę ; jeżeli kuchnia na każde Święta
      szykue dla Dyrekcji do domu ciasta , szynki ; pierze pościel ; itp. ;
      jeżeli .....
      Mozna by całą litanię wymienić . Wszystkie kontrole to mit . Każdy z Dyrektorów
      tych placówek zachowuje się jak Pan(i) na włościach , a ludzie to tylko
      narzędzia do robienia sobie przyjemności ( i kasy ) .
      I tylko tych biednych dzieci żal .
      • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.c244.petrotel.pl 13.12.06, 10:57
        Kontrola starosty? Niech się zapowie tak jak to czyni zwykle. Ten dyrektorek
        powinien dawno wylecieć za łamanie:
        - przepisów prawa pracy (np. umowy o pracę na czas określony bez wpisanej daty
        końcowej, umowy na stałe tylko dla synusiów i przydupasów dyrektorka i starostwa
        itd)
        - ustawy o samorządach - zatrudnianie rodziny na kierowniczych
        stanowiskach(świetni fachowcy ci jego synalkowie - jeden nie potrafi napisać
        zdania po polsku, starostwo zawalone jest skargami.)
        - kontrole sanepidu gostynińskiego nie przynoszą efektu, poprzednie miejsce
        pracy tego śmiesznego dyrektorka
        -obsady niegodne ze wskaźnikiem zatrudnienia
        - premie przyznawane uznaniowo przez dyrektorka - wiadomo rodzince
        i wiele wiele innych
        A to wszysto w firmie państwowej za NASZE podatki.
        • Gość: OBSERWATOR Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:30
          TO WSZYSTKO PRAWDA NIECH SPRAWDZĄ PANIĄ DYREKTOR Z MISZEWA ILE MA JUŻ
          POSIADŁOŚCI ZAKUPIONYCH W BIAŁOBRZEGACH I OKOLICACH.OSTATNIO NAWET PODOBA JEJ
          SIE JEZIORO W BIAŁOBRZEGACH.CZYŻBY Z JEDNEJ PENSJI?.
          • Gość: zdzich Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:14
            Pracowałem w Miszewie i to prawda. Do odstrzału pierwsza zadufana w sobie
            paniusia z układami w starostwie. KLIKA
            • Gość: ... Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.plock.msk.pl 13.12.06, 14:18
              dzięki Bogu że ktoś kto wreszcie ruszył, może chociaż troszeczkę ta klika
              zacznie się liczyć z ludźmi i PRAWEM1!!! mam nadzieję, że wojewoda i inne
              wyższe resorty zainteresują się tymi sprawami!!!
          • Gość: ja Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 11:18
            co wy za glupoty
        • Gość: marchewa Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 17:32
          kocham cie marian
      • Gość: raban Re: Kontrola w DPS-ach IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 19.12.06, 11:58
        REKA REKE MYJE; PRZECIEZ NA PEWNO WIE O TYM NIEJAKI BOSZKO - STAROSTA PLOCKI I
        PANI STRUZIK - DYREKTORKA WYDZIALU ZDROWIA I PANI PUCZEK SZEFOWA - ..ZRESZTA
        NAJWAZNIEJSZA. KTO MA WIEK EMERYTALNY POWINIEN ISC NA EMERYTURE I NIE BLOKOWAC
        MIEJSCA PRACY DLA 25 W POPWIECIE CZY 18 % BEZROBOTNYCH W PLOCKU... a TAKICH W
        STAROSTWIE PLOCKIM JEST NA PECZKI....MNIE WYGONILI B. SZYBKO A SAMI KRRESLA
        GRZEJA .......CHYBA DO SMIERCI...
    • Gość: szamanka Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:10
      szkoda że tak póżno wszystko wychodzi na jaw!!!!Ale są jeszcze odważni ludzie
      na tym świecie,tak trzymać!!Może ktoś się tym zajmie!!!!!!!!!
    • Gość: ale Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:37
      żarty sobie robisz, starosta plocki lub gostyniński przysle na kontrol swoich
      ludzi, okaze sie wszystko nieprawdą i jak bedziesz wygladał
      • Gość: ... Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.plock.msk.pl 13.12.06, 19:28
        dlatego proponuję aby sprawę przejął wojewoda, bo jak widać jest poważna.
        zawsze może też on poprosić dziennikarzy którzy pisali o tym bajzlu o
        pomoc....... tę klike trzeba rozp....ić!!!!
    • Gość: Zofia Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:29
      To wszystko prawda w każdym słowie. Gotowy materiał dla śledczych i mediów. Tu
      potrzebne są media i jeszcze raz media bo urzędy nie dadzą sobie z tym rady oni
      są w tym umoczeni. Media prosimy Was zajmijcie się tym, Tam są bezbronni biedni
      ludzie.
      • Gość: .... Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.plock.msk.pl 13.12.06, 22:46
        ciekawy wpis....ma propozycję dla zofii, żeby poszła do dziewczyny która pisła
        ten artykuł i powiedziała wszystko co wie!!!!
      • Gość: lola Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:05
        ciekawe czy ten dyrek już wie co o nim myślą i piszą ludzie,jak on się teraz
        czuje?Pewnie normalnie,bo rusz jest jeszcze jakiś ziomek który mu pomoże ale
        ciekawe czy za darmo...?albo trzęsie portkami..:-)fajnie musiałoby to
        wyglądać...bo portki-PORTY to ma duże,chciałabym to zobaczyć!!!Ludzie nie
        martwcie się pewnie Wam ktoś pomoże a nie jemu,trzymam kciuki.
    • Gość: bob Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.06, 10:21
      tam pomoże jedynie inspekcja pracy, mazowieckie urząd wojewódzki lub inna
      bezstronna komisja...
      wiem jakie machlojki robi ten dyrektor a starosta nic nie mówie bo gdzie jak
      nie do czarnowa na obiadek pojedzie!!!!!!!!!!!
      • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 14.12.06, 13:25
        a może sprawą zainteresowałoby się Centralne Biuro Antykorupcyjne - mamy
        przecież doczynienia z nadużyciem władzy, wykorzystywaniem funkcji publicznej
        dla prywaty, nepotyzm itd.
        • Gość: monika Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:50
          A ja pracuję tam nadal tzn w Miszewie i przestałam się bać może niedługo wielka
          pani dyrektor mnie zwolni ale nie będę żałowała. Tam nadal dzieją się takie
          szopki że to CBA i ABW to mało na tą panią. Jeden wielki przekręt. Dymisja jak
          najszybciej, tego jej życzę.
          • Gość: re re Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 14:04
            P. Stańska do dymisji i kuroniówka.
            • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c247.petrotel.pl 14.12.06, 15:14
              Jaka kuroniówka? Za co? Do prokuratora podać np. Pana Cicholca x 3(tatuś i
              synalkowie)
              • Gość: anty Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:44
                Marian zapomniałeś że doszła jeszcze "synowa" Czyli x4 pozdrawiam pracowników
                dps
    • Gość: bananarama Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:54
      Skąd my znamy te klimaty!!! To wszystko prawda, tak się dzieje niestety. Dwie opiekunki na 35 osób leżących to też trochę za mało jak sądze. Tak się nie da pracować. To są ludzie a nie przedmioty i każdy powinien być godnie obsłużony a nie czekać 2 godziny na posiłek, bo tyle trwa karmienie jak jest się w takiej obsadzie. Człowiek na jednym etacie pracuje na trzech innych a pensje ma niestety za jedno. I co ciekawe dla dyrekcji ważniejszy jest pomalowany kubek a nie mieszkaniec. kubki i tak malowane są przez pracowników, a nie jak to się później utrzymuje, że są to prace mieszkańców - ciekawe, prawda????? To są klimaty DPS -ów to też dotyczy jednego z tych pod Płockiem w kierunku Bielska.
    • Gość: mec. Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:09
      he, w tym wyścigu prowadzi DPS Koszelew k. Gąbina
    • Gość: opiekun Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:02
      w tym dps pracował mój znajomy i wiem na 100, że ten dyrektor to kawał drania,
      niby mówi, że były pisma o pracach w polu ale dla ludzi było jednoznaczne - nie
      pójdziesz w pole to pójdziesz to do domu, władze, media
      działać!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ... Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.plock.msk.pl 14.12.06, 20:17
        no dobra, media działać, tylko kto z was będzie chciał gadać o tym co trzeba i
        sam uderzy do dziennikarzy!!?? mam nadzieję, że znajdą się odważni!!!
    • Gość: pracownik dps Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 82.177.1.* 14.12.06, 21:58
      Niech się wypowiadają ludzie którzy pracują w DPS a nie inni. Ja jestem
      pracownikiem jednego z domu i nie narzekam. Nikt mi nie mówił ze to łatwa praca,
      a szczególnie praca z ludźmi chorymi psychicznie. Ale prawdę mówiąc chyba
      prędzej dogadam się z chorym niż z co niektórymi pracownikami, dla których nadal
      funkcjonuje powiedzenie ”czy się stoi czy się leży...” a co do zatrudniania
      rodziny, czy cos jest w tym złego!!!! Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: bobo Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 193.59.95.* 15.12.06, 07:19
        No to jednaz protegowanych się odezwała . Brawo za odwagę i tupet . Z tego co
        wiem przypadkowe osoby ( rodzinka Dyrekcji ) nigdy sie nie przepreacowywały ,
        więc Paniusiu daruj sobie takie teksty nie nie wchoc głębiej w coś w czym już
        siedzisz .
        • Gość: pracownik dps Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 82.177.1.* 15.12.06, 18:33
          drogi bobo!!!!czy jak cię zwą, bo jakiś dziwny nick,nie jestem żadną
          protegowaną, co to myslałam to napisałam i tyle, a co do oceniania (rodzinki
          Dyrekcji) to chyba nie jestes osobą kompetentną. niech sie wypowiedzą dyrektorzy
          zakładów w których wczesniej pracowali a nie ty.pozdrawiam
          • Gość: ja Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:04
            laleczko a co cie nick obchodzi prawda w oczy kole to sie nicku czepiasz ?
            załosne błehehehehe ani jedno ani drugie ignacowe ciele nigdzie nie pracowało
            wiec niestety nawet nie ma kogo spytać
            • Gość: pracownik dps Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 82.177.1.* 15.12.06, 22:16
              I to własnie swiadczy jaki jestes pusty i niepoinformowany,bo twierdzisz ze
              nigdzie nie pracowali.
      • Gość: ja Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:16
        Nawiazujac do treści artykułu w którym mowa była o zatrudnianiu całych rodzin
        pracowników. Zatrudnia sie 3, 4 osoby z jednej rodziny ( nie mysle o tych
        spokrewnionych z dyrekcją) po to żeby trzymac ich w szachu nikt sie nie wychyli
        bo wie ze jak sobie nagrabi to przekichane bedzie miała równiez cała reszta. A
        jak wyleci z roboty to jak amen w paciezu w przyszłym miesiacu jego losy
        podzielą pozostali. Chyba nie trzeba nikomu tłumaczyc jak wyglada sprawa
        zatrudnienie na terenach wiejskich... Tym oto sposobem zyskujemy gromadke
        cichych układnych pracowników którym wszystko pasuje.
        Nikt nie mówi że praca z chorymi psychicznie podopiecznymi jest łatwa tylko
        ze nikt tutaj na nich sie nie skarży, mowimy o psycholach na stołkach i to jest
        problem.
      • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c247.petrotel.pl 15.12.06, 10:25
        Pracowniku DPS
        Informacje o sytuacji w DPS-ach czerpiemy z książek s-f.
        Ludzie, którzy odeszli z dps-ów do innych zakładów (np. Petrolek, medicus)są tam
        pracownikami bardzo cenionymi za wiedzę, kompetencje- znam kilka takich przypadków.
        Zresztą co to za fachowiec z dyrektorka, który przez ok. 30 lat pracy nie
        potrafi skompletować załogi a jedynymi osobami "świetnymi fachowcami" jest
        rodzinka. Jak dla mnie to podpadają pod modne obecnie słowo "wykształciuchy".
        • Gość: Marcin Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 82.177.1.* 15.12.06, 18:23
          to pomyśl marianie, że 30 lat to spory okres czasu i ludzie odchodzą na
          emerytury, umierają, przeprowadzają sie itp, wiec w jaki sposób myslisz ze
          Dyrektor ten czy każdy inny moze ustsalic sobie kadre pracowników przez okres 30
          lat, czy ty tez pracujesz w jednym zakładzie 30
          lat?????????????????????????????????? dora rada marianie najpierw pomysl a potem
          pisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: ja Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:01
            marcinku a ty z jakiej choinki sie urwałes ? chyba w zyciu nie pracowałes i nie
            masz pojecia o czym piszesz ja 10 lat pracuje w jednej firmie i nigdzie sie nie
            wybieram dlaczego? bo jest mi tam dobrze, a jesli gdzies jest taka rotacja jak
            w czarnowie to znaczy ze cos jest nie tak.Nie słyszałam zeby w okolicy była
            jakas szalona migracja albo jakis pomór.Ty chyba w zyciu nigdy nie pracowałeś i
            pojecia nie masz o czym piszesz.
    • Gość: jejciu Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:25
      no tak podlewanie sadzonek pod folia to sama przyjemnośc (szczególnie w
      południe gdzy temperatura w tunelu siega 50 stopni a wilgotnośc 90%) proponuje
      niech pan Ignacy sam sprawi sobie odrobinke przyjemności i pobiega z konewką w
      tzw "miedzyczasie" najlepiej przed obiadkiem
      • Gość: xxxxxx Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.class145.petrotel.pl 15.12.06, 10:24
        cześć forumowicze!
        • Gość: TO PRAWDA Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:22
          Znam dobrze sytuację w kilku DPSach z powiatu Płockiego i niestety to wszystko
          co jest opisane w artykule jak i na forum to prawda. Pracowałam w Miszewie to
          tam sytuacje znam najlepiej i jest bardzo podobnie do tego co napisane w
          artykule no może z tą różnicą że do takich prac są posyłani wszyscy oprócz
          dobrych wiercidupków pani dyrektor S.
          • Gość: komentator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c154.petrotel.pl 15.12.06, 18:30
            w plockim starostwie nadal pozostał przy sterach Pan Bożko, którego syn jest
            dyrektorem dps-u w Wyszogrodzie, to wielka klika. Wszyscy trzęśli tyłkami w
            czasie wyborów. Może redakcja zainteresuje się tym tematem
            • Gość: RABAN Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 19.12.06, 12:15
              PRZECIEZ TAM RZADZA WIECZNE UKLADY. Wystarczy popatrzec na s;;;;;;;;;Staroste i
              nazwiska jego DYREKTOROW/PUCZEK, KAWALCZEWSKA,STRUZIK I WIELE INNYCH; Ale
              dzieki temu zaczynam rozumiec choc jeden wyraz Kaczorow - UKLAD....- to jest
              to...wlasnie; Odpowiednie sluzby te uklady i lewe etaty powinny przesledzic -
              przeciez to klasyczna korupcja; Powinien w to wejsc CUA Pana Kaminskiego -
              przeciez podobne zachowania jak w Samoobronie wystepuja w PSL-u /patrz I zona
              Pawlaka i slynny artykul - nie jeden w Fakcie/.
    • Gość: józef z dpsu Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 15.12.06, 13:42
      ja w pełni popieram praktyki pana Cicholca przecież to bardzo dobrze że pomyślał
      o swoich synach oni tak zdolni i wspaniali fachowcy nie odnaleźli by sie w
      polskiej rzeczywistości i podzielili losy całej rzeszy bezrobotnych a tak
      schowani pod tatusiowymi skrzydełkami o nic nie musza się martwić brawo panie
      Cicholc ciekawe czy nauczy ich pan bałamucic dziewczyny tak jak pan sam to
      świetnie potrafi
      • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:34
        czyżby Józef zadrościł???
        A może nie ma śmiałości do kobiet??
    • Gość: ragazzo Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c158.petrotel.pl 15.12.06, 14:33
      To samo dotyczy, ponoć najlepszego domu pomocy społecznej na północnym
      Mazowszu, w Miszewie Murowanym. Nic dodać nic ująć.
      • Gość: zenek Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:38
        OJ BARDZO DOTYCZY TO DPSu w Miszewie wiem bo tam niestety jeszcze pracuję
    • Gość: obserwator Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:30
    • Gość: obserwator Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:36
      mam nadzieję, że ktoś się za to weżmie...to co wyprawia ten dyrektorek to
      przechodzi ludzkie wyobrażenia...a może czas na jakieś zmiany??? nowy
      dyrektor??? czemu nie?!... tam potrzebny jest ktoś kto się na tym zna... a nie
      oszukuje i wykorzystuje ludzi... niech starosywo zrobi coś w tym kierunku...
      • Gość: dpsmiszewo Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c154.petrotel.pl 15.12.06, 17:52
        Potrzeba menadzerów, a nie ludzi z klucza partyjnego, którzy traktują placówki
        jak własne folwarki.
      • Gość: komentator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c154.petrotel.pl 15.12.06, 17:57
        przed wyborami w naszym domu była agitacja dyrekcji żeby mieszkańcy głosowali na
        kandydatów PSL-u
        • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:10
          Widzę że wszyscy są mocni w gębie i potrafią się wypowiadać o dyrektorze
          anonimowo. Chcąc być ludźmi kulturalnymi powinniście się przedstawić wyrażając
          swoje opinie. w ten sposób pokazujecie tylko swoją małomiasteczkowość i
          chamstwo. Jeśli ktoś coś ma do dyrektora niech napisze to otwarcie i się
          przedstawi, aby osoba przez was opisywana mogła się bronić.
          Ciekaw jestem jak wy byście się zachowywali będąc na jego miejscu.
          Dlaczego ktoś twierdzi, że potrzebne są zmiany? Dzięki znajomościom i układom
          dyrektor nie utrzymałby się tyle lat na tym stołku. Musi być dobrym
          organizatorem i gospodarzem skoro władza go tyle lat trzyma. Jest po prostu
          dobry w tym co robi.
          Patrząc na te komentarze stwierdzam, że dyrektor jest za dobry dla ludzi.
          czytając tego posta stwierdzam, że na jego miejscu bym się pozbyl z pracy
          takich wrednych podwładnych.
          TRZYMAJ SIĘ DYREKTORZE!!!
          • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 15.12.06, 19:29
            Zapraszam szanownego observatora razem z jego wspaniałym dyrektorkiem na
            konfrontację w redakcji GW w obecności dziennikarzy- sądze, że redakcja wyrazi
            zgodę.
            I może inaczej. Zeby nie znajomości i układy to by się nie utrzymał i dawno
            wyleciał z hukiem na zbity pysk.Co do małomiasteczkowości i chamstwa spójrz na
            swojego DYREKTORKA.
            I życzę Ci observatorze-anonimie w Nowym Roku takiej dobroci od ludzi jaką pan
            dyrektor obdarza swoich pracowników.
            • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:02
              o jaką konfrotancję ci chodzi marianie?
              Na jakiej podstawie sądzisz, że wyleciałby z pracy?
              Odnośnie małomiasteczkowości, to ty ją wykazujesz anonimowo na temat dyrektora.
              Jeśli chcesz być uczciwy to mu się przedstaw zanim o nim napiszesz. Tutaj
              pokazujesz tylko, że jesteś pieniaczem
              • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 15.12.06, 20:09
                Napisałem wyraźnie: ujawnię swoją tożsamość na spotkaniu w Gazecie Wyborczej.
                Zapraszam na merytoryczną wymianę zdań.
                A pan dyrektorek piastuje funkcję publiczną, czyli musi liczyć się z tym, że
                jego działanie podlega ocenie opini publicznej również na forach tego typu.
                • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:18
                  Oczywiście, tusię z tobą zgadzam, że podlega ocenie.
                  Jednakże oceniając kogoś, należy starać się być obiektywnym, a nie mieć klapki
                  na oczach. Większość opini jakie czytałem na tym forum, śa opiniami ludzi
                  którzy tylko anonimowo moga coś powiedzieć i to niekoniecznie z sensem.
                  Jeśli chce się o kimś coś mówić, to nie należy szukać tylko jego złych cech,
                  ale należy również przedstawić dobre. Ponadto jak już pisałem wcześniej, uważam
                  za chamstwo pisanie o kimś złych opinii anonimowo.
                  Jeśli chodzi o GW, to uważam, że akurat tam się nie spotkasz marianie z
                  dyrektorem, ponieważ uważam, że byłby on niemądry gdyby akurat tam się z tobą
                  spotkał. Ta gazeta nie jest obiektywna, co widać jeśli się oberwuje co się
                  dzieje w polityce. To nie jest grunt neutralny, a dziennikarze tej gazety
                  szukają aby rozgłosu za wszelką cenę.
                  • Gość: XXX Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:25
                    A czy ten dyrektorek ma jakies dobre cechy?Proszę ujawnić je jak najszybciej!!!
                    Może ludzie z tego dps-u zmienią onim zdanie.....hahahahah-TO BYŁ ŻART!!:-)
                    • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:32
                      Ale śmieszne - aż pękam ze śmiechu.
                      • Gość: XXX Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:40
                        Tylko ostrożnie bo naprawdę można pęknąć ze śmiechu!!!!wymyślając dobre cechy
                        dyrektorka,kto to wymyślił czyżby on sam???pozdrawiam go:-)niech myśli!!!może
                        coś wymyśli dobry jest w tym!!
                        • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:46
                          chcesz pozdrowić dyrektora?
                          Napisż do niego kartkę świąteczną
                          • Gość: anonim Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:52
                            w kartkach świątecznych raczej się nie pozdrawia,przesyła się życzenia
                            świąteczne,ja nie mam takiego kapryska by to robić z prostej przyczyny on-ten
                            dyrektor na to nie zasługuje!
                  • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 15.12.06, 20:32
                    Przepraszam, musiałbym dłuuuugo myśleć,aby przyszły mi do głowy pozytywne cechy
                    dyrektorka.
                    Co do opini na temat GW - bez komentarza.
                    Co do chamstwa, przytoczyłbym Ci wiele przkładów w polityce np. kadrowej ww. osoby.
                    EOT
                    • Gość: alex Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:41
                      pozdrawiam Marianka,jesteś super,tak trzymaj!!!
                    • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:41
                      Jeśli chodzi o politykę kadrową, to uważam, że każdy tak sobie dobiera
                      pracowników, żeby mu się dobrze pracowało.
                      Na pewno dyrektor nie jest ideałem, ale pomyśl Marianie czy Ty na jego miejscu
                      byłbyś na pewno lepszy?
                      Jesteś katolikiem? Słyszałeś coś takiego: kto jest bez winy niech pierwszy
                      rzuci kamieniem.
                      Zgadzam się z Tobą, że należy niektóre zachowanie potępiać, ale żaden człowiek
                      nie jest idealny i każdy ma prawo do błędów.
                      Uważasz, że jeśli dyrektor byłby słodki dla ludzi, to byłoby dobrze? Uważam, że
                      nie. Daj komuś palec, to zaraz złapie rękę.
                      • Gość: osa Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:49
                        Katolikiem?''JEŚLI KTOŚ CIĘ KAMIENIEM TO TY GO SERCEM''to są prawdziwe i mądre
                        słowa ale odnosza sie do pracowników dps-u bez dyrektora więc nich ktoś nie
                        poucza co jest najważniejsze w doborze pracowników...bo chyba nie zna się na
                        tym..są ważniejsze kryteria a jakie to każdy madry, człowiek o tym wie
                        • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:52
                          Czyżby? A ty się znasz na tym? bo nie sądzę.
                      • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 15.12.06, 20:54
                        napisałem już EOT czyli koniec tematu ale..
                        przeczytaj całe forum z uwagą i zrozumieniem czytanego tekstu - już pisałem, że
                        dyrektorek miał ok. 30 lat na dobranie zgranej, fachowej załogi - jeśli tego nie
                        potrafił wyciągnij wnioski,
                        a kto tu pisał, że dyrektor ma być słodki, ale chodzi o zachowanie pewnych zasad
                        i norm współżycia społecznego,
                        wiara i polityka nie ma tu nic do rzeczy, Boga w to nie mieszaj
                        Przede wszystkim należy być człowiekiem bo dyrektorkiem się bywa
                        Żegnam
                  • Gość: ja Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:11
                    proponuje zebys swoim zwyczajem dołaczył zaproszenie do listy obecnosci wtedy
                    sie spotkamy bedzie miła rodzinna atnosfera podlejemy pare sadzonek pod folią i
                    rozpalimy ognisko nad stawem
                  • Gość: raban Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 19.12.06, 12:27
                    To sam sie k...... ujawnij i podaj nazwisko a nie ksywe ;obserwator; Popatrz
                    wokol siebie czy jako obserwator przypadkiem nie osleples ?????? ty kupo g....
                    pieprzony donosicielu ;;
          • Gość: marchewa Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:53
            do observatora czemu sam sie nie przedstawisz cwaniaczku co do wypowiedzi
            mariana to pomysł z konfrontacja bardzo mi sie podoba chętnie sie przyłącze bo
            mam wrazenie ze znam sie z tym observatorem i jestem ciekaw czy w realu tez
            powie mi to w oczy pozdrawiam
            • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:56
              widzę że chyba niezbyt uważnie czytasz. Nie przedstawiam się ponieważ nie wiem
              komu, a ponadto ja na nikogo nic nie piszę tylko odpowiadzam na wasze niezbyt
              rozgarnięte opinie
          • Gość: raban Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 19.12.06, 12:22
            Ty palancie, ch;;; i przydupasie ile z tego wstawiennictwa masz na czysto-
            rozpoznje cie, to TY DOBIERALES SIE KIEDYS DO TEJ LADNEJ Z SALI.... DRANIU,TY
            BESTIO BEZCZELNA...ZEBYS ZGNIL NA STOJACO S......... .mendo jedna i gnido;
          • Gość: anonim Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:12
            po treści wypowiedzi wyraźnie widać że jesteś jedną z tych przydupasów
            dyrektora! piszesz żeby ludzie się przedstawiali a sam co robisz OBSERWATORZE!!!
            kulturalnie na temat pana dyrektora się nie piszę bo chyba trudno by było coś
            takiego znaleźć,a skoro twierdzisz że Pan dyrektor jest za dobry dla swoich
            ludzi to się u niego zatrudnij-powodzenia życzę!
            P.s. mówisz że na jego miejscu pozbyłbyś się z pracy takich wrednych
            pracowników nie martw się jeżeli o to chodzi (zwalnianie ludzi z pracy) to jest
            on w tym najlepszy
        • Gość: góral Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:29
          czlowieku weż się za tych swoich pracownikow ,pokaz im gdzie jest ich miejsce w
          szeregu .chyba za mało mają pracy?poza kucharkami ,na palcach jednej ręki można
          policzyc, kto w tym zakładzie uczciwie pracuje,większość przychodzi do pracy
          odbębnić pańszczyznę i poplotkować.

CHAMY oddajcie nagrody!!!!!!!!!!!
          • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.centertel.pl 15.12.06, 19:33
            Góralu, nie obrażaj rodzinki bo tylko oni nagrody biorą.
          • Gość: oczko Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:14
            góralku a skąd ty możesz wiedzieć ile pracy maja kuchareczki?Ja coś na ten
            temat wiem i nie wypisuj że tylko one duzo pracują,chyba dużo plotkuja!!!Wiem
            ile to jest pracy jeśli dobrze ułożysz sobie plan dnia!!!!A co do nagród,to co
            może twoja była nieadekwatna do pracy czy też może do odbebnionej pańszczyzny???
            Z tego co napisałeś to masz pojęcie o plotkowaniu :-)
            I JESZCZE COŚ DLA OBSERWATORA:NIECH STOI W SZEREGU I ROBI TO CO DO NIEGO NALEŻY
            I NIC POZA SWOJĄ PRACĄ BO TYLKO TO MU DOBRZE WYCHODZI-CZASAMI!!!!
            • Gość: fircyk w zalotach Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:23
              góralu czy ci nie żal?
    • Gość: był pracownik czar Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:36
      żadna kontrola nic tu nie wskura oprócz takiej, która sprawdzi jaki wysokie
      premie i nagrody daje sobie dyrektor i swoim synom. starosta Pan Baranowski
      wszystko wie na ten temat ale oczy przymyka. kontrola NIK by się zdała.
    • Gość: ewa Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:38
      o właśnie - kontrola NIK to dobry pomysł.
    • Gość: ktoś Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:42
      pracowałem w starostwie i wiem, że takie praktyki naprawdę stosuje ten
      dyrektor. premie nie dla zasłużonych ale dla swoich tzn on sam, syn, synowa a
      reszta musi obejść się smakiem. najgorsze że Baranowski nic z tym nie robi.
      wstyd!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wierny czytelnikGW Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:50
      Mam nadzieję, że tym razem Gazeta Wyborcza nie pozostawi tego teamtu bez
      echa..... i w dalszym ciągu będzie drążyć ten temat gdyż tylko meida są w
      stanie coś osiągnąć, jeśli nie prasa nikt inny się tym nie zajmnie a naprawdę
      książkę można napisać o metodach pracy Pana Cicholca. wiem, że dodatki
      regionalne nie mają ogólnopolskiego zasięgu ale za waszym pośrednictwem sprawa
      przyjmie dalszy bieg.
      • Gość: Ostry Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:21
        Co do wypowiedzi Marchewy to wydaje mi sie ze rowniez znam observatora...
        Szczerze mowiac dziwi mnie troche jego podejscie - ale kto wie - dostanie moze
        za to spora premie wiec teraz po paluszku bedzie wchodzil (wiadomo gdzie)... A
        poza tym to teraz i sam szanowny pan observator jakos ucichl i nie wtoruje
        dyrektorowi po ostatnich wypowiedziach - co?? - skuliles teraz ogon i sie nie
        odzywasz bo boisz sie zeby wiecej osob cie nie rozpracowalo?? I do religii
        szanowny panie sie nie odwoluj bo skoro Cicholca i jego podejscie do ludzi
        laczysz z wiara to wynika z tego ze z ciebie tez porzadny kawal ch***a musi
        byc... Kazales Marianowi obiektywnie spojrzec na sprawe?? wydaje mi sie ze
        jedyna osoba ktora nie patrzy tu obiektywnie to jestes ty... Idz - niech cie
        Tatus za uszkiem podrapie w nagrode - pozdro dla OBSERVATORA...
        • Gość: Johny Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:48
          Kilka slow co do chorej polityki prowadzonej przez dyrektora Cicholca... Na
          pewno juz polki w dyrektorskim gabinecie uginaja sie od podan skladanych przez
          osoby chcace pracowac w DPS-ie - wiadomo - osoby z wyzszym wyksztalceniem...
          nie ma w tym nic zlego - normalna rzecz... To takie male wprowadzenie - bo z
          kolei zupelnie nienormalne jest to jakie osoby steruja calym zakladem tzn.
          zajmuja najwyzsze stanowiska (no - oczywiscie poza samym dyrektorem i
          znajdujacymi sie w innych placowkach niezastapionymi synalkami) Ciekawe dlaczego
          dzieje sie tak ze ksiegowa ma wyksztalcenie srednie i wyrok za naduzycia... A
          kasjerka ma jedynie skonczona podstawowke podczas gdy mlode, wyksztalcone osoby
          sa bezrobotne i ich dokumenty pewnie laduja w koszu... Hmmm... bardzo proste -
          nikt inny nie zna tak dobrze i nie siedzi razem z dyrektorem z tym calym syfie
          jak wlasnie ksiegowa... Nikim nie da sie latwiej manipulowac jak niewyksztalcona
          osoba ktora nie pisnie ani slowka, siedzi na stanowisku kasjerki i prowadzi
          machlojki z panem i wladca - a np. pieniadze przeznaczone dla mieszkancow
          wyparowywuja chyba albo ida do kieszeni w wielkich portkach (bo sami mieszkancy
          nie dostaja ani grosza - no przepraszam - ci bardziej swiadomi dostana tam
          jakies 10 zl zeby sie zamkneli i dymu nie narobili dyrektorowi)A wracajac do
          wiernej kadry dyrektora to chyba nie dziwi nikogo ze nowi pracownicy nie dostana
          sie na te stolki bo wszystkie machlojki wyszlyby na jaw a tak to wszystko
          pozostaje w murach biura... Zalosne...
        • Gość: niunia Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:48
          żeby tylko za uszkiem
          • Gość: marchewa Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 23:04
            witajcie przyjaciele miło sobie znowu podyskutowac na temat tatusia pozdrawiam
            • Gość: wojas Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 23:07
              pozdrawiam czarnów
              • Gość: polonez Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 23:14
                gąbin jest z wami
        • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 09:13
          Panie ostry - powiedz mi kto cię stworzył to cię pomszczę. Zamilkłem ponieważ
          znudziło mi się czytanie waszych bzdur i uważam za bezcelowe polemizowanie z
          ludźmi którzy mają klapki na oczach skierowane na jeden cel: spróbować ugryźć
          potajemnie osobę, której się boją podskoczyć
          • Gość: x Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 09:53
            cel: spróbować ugryźć
            potajemnie osobę, której się boją podskoczyć
            tatusia braknie to i ty zmiekniesz rafłku
            • Gość: mirosław długi Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:09
              popieram
          • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c247.petrotel.pl 16.12.06, 09:59
            ZAPRASZAM DO REDAKCJI GW (PISANIE O NIEPOPRAWNOŚCI POLITYCZNEJ TEJ GAZETY JEST
            BZDURĄ- NIE JEST TO SPRAWA POLITYCZNA) EW. DO KAŻDEJ INNEJ GAZETY O ZASIĘGU
            OGÓLNOPOLSKIM. CO BOICIE SIĘ ŻE NARAZIE POKAZANO TYLKO WIERZCHOŁEK GÓRY LODOWEJ.
            JA NIE MAM SIE CZEGO BAC I NIE MUSZE NIKOMU PODSKAKIWAĆ.
            A CHAMÓW POSZUKAJ U SIEBIE W RODZINIE
            I JESZCZE JEDNO - NIE POZWOLĘ WYCISZYĆ TEJ SPRAWY TYLKO NA TYM ARTYKULE
            • Gość: observator Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:20
              Nie mam się czego bać drogi Marianie, ponieważ mnie akurat ta sprawa nie
              dotyczy. Jak pisałem Ci wcześniej jestem tylko observatorem. Nie pracuję ani
              nie pracowałem nigdy w Czarnowie, nie jestem również Rafałem.
              Przeczytałem ten artykuł i w związku z tym byłem ciekaw opinii.
              Miałem jednak wątpliwą przyjemność poznać kilka osób pracujących w Czarnowie i
              stwierdzam, iż pan Cicholc wychował sobie niezłe żmije, ale może akurat jad
              żmiji go wzmocni. Współczuję dyrektorowi z kim musi współpracować.
              Już mnie znudziło wasze anonimowe pieniactwo więc żegnam :*
              • Gość: anonim Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:35
                akurat jesteś tylko obserwatorem, jak napisałeś wcześniej niech sie wypowiadają
                tylko Ci co tam pracują więc po co zabierasz głos? dziwne jest bardzo to że na
                tyle wypowiedzi tylko jedna Twoja jest pozytywna, każdy debil by się domyślił
                kim jesteś!!
            • Gość: marchewa Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:20
              do marjana mam prozbe zaloguj sie na forum to bede mógł wysłac ci prywatną
              wiadomosc
              • bicznacicholca Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie 16.12.06, 10:40
                zalogowany
                • Gość: marian Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.c247.petrotel.pl 16.12.06, 10:43
                  Bicznacicholca to ja, dawaj marchewa, jak to mówią nec Hercules contra plures
                  czyli po naszemu i Herkules dupa kiedy wrogów kupa
      • Gość: góral Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:57
        ludzie wyluzujcie
        • Gość: elunia Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 23:11
          ?????????????
          • Gość: sekretariaty Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 23:19
            ale to jest JAZDA
            • Gość: Gość Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.class147.petrotel.pl 16.12.06, 01:07
              Jazda to jest u nas w Miszewie, gdzie się tak juz zastraszyło personel, ze boi się oddychać, a na widok dyrektorki umyka po kątach, bo nigdy nie wiadomo kiedy i za co Ci sie oberwie, wszysto zależy która noga wstała tego dnia z łożka...a najlepszą terapią jest wrzask na personel na forum publicznym ...na korytarzu przy mieszkańcach...a co niech wiedzą jak szanować ludzi, którzy się nimi opiekują.......
              • Gość: Johny Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 12:55
                nie no... po prostu brak slow na to wszystko co sie dzieje i trzeba tylko miec
                nadzieje ze w koncu to wszystko runie... te wszystkie chore ukladziki we
                wszystkich domach pomocy bo jak widac we wszystkich cuda sie dzieja...
                • Gość: ktos Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:03
                  przede wszystkim seria kontroli powinna byc - i to nie takich ze starostwa bo
                  wiadomo ze to jedna klika jest...
                  • Gość: amanda Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:04
                    popieram, popieram..
                    • Gość: Ostry Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:49
                      witam forumowiczow. Ja mam tylko nadzieje ze skoro zrobil sie szum wokol spraw z
                      DPS-ami to ze naprawde ktos sie za to porzadnie wezmie i ze nie skonczy sie to
                      na jednym artykule w gazecie - zobaczymy teraz co czas pokaze
                    • Gość: góral i reszta Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 07:17
                      na minął nareszcie, trudny tydzień pracy w czarnowie
              • Gość: GOŚĆ Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:56
                Miszewo? tak wzorcowy DPS ale na zewnątrz. tu to jest dopiero JEDNA WIELKA
                KILKA. TO CO TU SIĘ DZIEJE PRZECHODZI WIELE GRANIC. NIEUSTANNIE MÓWI SIĘ O
                PODMIOTOWYM TRAKTOWANIU CZŁOWIEKA, SZKODA ŻE DYREKCJA TAK BARDZO ŁAMIE TĄ
                ZASADĘ, KTÓRĄ TAK WPAJA WSZYSTKIM DOOKOŁA TYLKO ZAPOMINA O SOBIE. O TYM MÓWIĄ
                LUDZIE KTÓRZY NIE PRACUJĄ W DPS, TO SŁYCHAĆ NA ZEWNĄTRZ. "NIE SKUPIAJCIE SIĘ NA
                SPRZĄTANIU, ZAJMIJCIE SIĘ MIESZKAŃCAMI", A PÓŹNIEJ JOPANIE ZA ŹLE POŁOŻONĄ
                SERWETKĘ. CAŁY SYSTEM DO WYMIANY. PRACOWNICY ZASTRASZENI, NIKT SIĘ NIE ODZYWA,
                BO LUDZIE BOJĄ SIĘ UTRACIĆ PRACĘ, NAGRODY CO ROKU DLA TYCH SAMYCH...
              • bursztyn16 Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie 16.12.06, 17:29
                MISZEWO! TAK WSZYSTKO PIĘKNIE WYGLĄDA NA ZEWNĄTRZ. PRACOWNIK JEST OD NAJGORSZEJ
                ROBOTY, NIE MA PRAWA GŁOSU, CHYBA ŻE DOBRZE SMARUJE. WSZYSTKO DLA MIESZKAŃCA, A
                TAK W ZASADZIE TO NIC. KONTROLE? HA, HA. WCZESNIEJ WIADOMO, ŻE TAKA KONTROLA
                BĘDZIE I WSZYSTKO JEST PRZYGOTOWANE NA TIP TOP. PRACOWNICY SĄ ZASTRASZANI I OD
                WSZYSTKIEGO. O TYM WIEDZĄ PRACUJĄCY I NIE PRACUJĄCY W DPS. TYLKO PRACUJĄCY NIE
                ODZYWAJĄ SIĘ BO BOJĄ SIĘ O UTRATĘ PRACY. BARDZO ŹLE SIĘ DZIEJE... I TO W TAK
                WZROCOWYM DPS!
              • Gość: Krzych Re: Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: 88.220.32.* 17.12.06, 10:12
                Istotnie niezłe jest w miszewie rodeo. Jak tu pracować z mieszkańcem kiedy tylko
                się rozglądasz czy cię od tyłu nie zaatakuje.
    • Gość: nina Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:57
      wszystko co sie pisze o DPS prowadzonych przez p. Cicholca to prawda-pracownicy
      opowiadaja wszem i wobec jak to musza w tych zagonach pracowac i jaka ostra
      dyscyplina pracy panuje -to sie słyszy od lat...
    • Gość: magik Kontrola w DPS-ie w Czarnowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:21
      niech ktoś w końcu zareaguje -czas najwyższy-walczcie o swoje prawa pracownicy
      DPS-ów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka