Dodaj do ulubionych

Scena w szkle

02.01.07, 20:26
Przy tym zakresie robót i niespodziankach, jakie zdarzały się zarówno na
etapie projektowania (to była operacja na istniejącym budynku, którego projekt
się nie zachował!), jak i później, tempo robót i tak jest imponujące. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: Igal Re: Scena w szkle IP: *.class147.petrotel.pl 02.01.07, 22:29
      W projekcie CH Podkowa było pokazane połączenie pomiędzy CH a teatrem. Ciekawe,
      czy coś takeigo zotanie wogóle przygotowane od strony teatru, czy CH Podkowa
      przepadła definitywnie. Sam teatr zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Z
      ostateczną oceną poczekam jednak do końca inwestycji oraz zwiedzenia wnętrza.
      • Gość: Z miasta Re: Scena w szkle IP: *.plock.mm.pl 02.01.07, 22:35
        Wasza buda nazywana Galerią niech przepadnie. Nie niszczcie miata. łapy precz.
        • konrad_wp Re: Scena w szkle 02.01.07, 22:57
          Tego posta napisał Zenon Dylewski który nie wiedzieć czemu wstydzi się podpisać
          imieniem i nazwiskiem.
          • Gość: Zenon Dylewski Re: Scena w szkle IP: *.plock.mm.pl 03.01.07, 00:48
            Powiedz mi sledczy co to ciebie obchodzi czy to ja pisałem. Tu chodzi o
            zniszczenie miasta, bo jako przybysze nic do niego nie czujecie. Szkło
            postawcie u sibie koło stodoły. Nie pilnujcie mnie lecz siebie, zeby nie banowac
            ludzi wam niewygodnych.
            celowo sie nie podpisałem, żeby sprawdzic. Ja piszę jawnie bo to moje miasto.
            • konrad_wp Re: Scena w szkle 03.01.07, 08:22
              > Powiedz mi sledczy co to ciebie obchodzi czy to ja pisałem

Teoretycznie nic bo nie przypominam sobie żebym wyczytał coś wartościowego w
              Pańskich postach, mówiąc kolokwialnie - same pierdoły pisane na poziomie
              dziecka z gimnazjum co też o czymś świadczy.

> bo jako przybysze nic do niego nie czujecie.

Znikąd nie przybyłem i z całym szacunkiem - Pan nie będzie twierdził co do tego
              miasta czuję. Proszę sobie nie schlebiać...

>Szkło
              > postawcie u sibie koło stodoły.

Nie mam żadnych przodków na wsi, być może w przeciwieństwie do Pana (jakiś
              kompleks prowincjusza? bo jak inaczej zinterpretować ciągłe poruszanie tematu
              wiejskiego pochodzenia?)

>Ja piszę jawnie bo to moje miasto.

Tak samo moje jak i Pańskie. Jak i niespełna 130 tysięcy jego mieszkańców.
        • Gość: ki Re: Scena w szkle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 01:42
          "to była operacja na istniejącym budynku"

I jest nadal, ogromna część pracy jest jeszcze przed budowlańcami.
      • stuntman Re: Scena w szkle 02.01.07, 22:37
        Jaki łącznik masz na myśli? Pierwsze słyszę o czymś takim, poza tym na
        wizualizacjach żadnego połączenia nie widać:
        inwestycje.e-plock.pl/content/images/podkowa06b.jpg
        inwestycje.e-plock.pl/content/images/podkowa07b.jpg
        • konrad_wp Re: Scena w szkle 02.01.07, 22:56
          Na wizualkach faktycznie nie widać, ale ja też pamiętam jakieś wzmianki w
          prasie o łączniku. Myślę jednak że to nie wypali - przecież z Podkowy do Teatru
          będzie tylko kilka kroków. Swoją drogą render uwzględnia już "komin" na Teatrze
          i można sobie porównać i jednocześnie wyobrazić że Podkowa to będzie naprawdę
          kawał budynku...
          • stuntman Re: Scena w szkle 02.01.07, 23:01
            O ile w ogóle będzie. Urzędnicy musieliby w końcu zacząć zachęcać inwestorów
            zamiast ciągle piętrzyć przed nimi nowe trudności.
            • konrad_wp Re: Scena w szkle 02.01.07, 23:08
              ja tam trzymam kciuki i mam nadzieję że będzie. plus Wisła na Podolszycach i
              wychodzimy z handlowego zadupia Polski.
              • Gość: 222 Re: Scena w szkle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:49
                Śmiesznie napisałeś o tym zadupiu, jest rochę inaczej, ja właśnie takie galerie mam głęboko w d****e.
                • stuntman Re: Scena w szkle 03.01.07, 19:41
                  Czyli mam rozumieć, że z ciebie taki typowy pies ogrodnika?
        • Gość: loik Re: Scena w szkle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:08
          Te wizualizacje już dawno są nieaktualne, ale łacznika napewno niebędzie
          • stuntman Re: Scena w szkle 03.01.07, 19:40
            A mógłbyś podać linka do tych aktualnych?
    • Gość: RaStaN cieeekaweee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:24
      a drogi dojazdowe do nowego teatru zrobią ??
      • Gość: zd Re: Co by tu jeszcze zniszczy.c IP: *.plock.mm.pl 03.01.07, 08:28
        I tak ple, ple. w koło. Życzę sukcesu na poziomie pretow.
        • Gość: Mieszko Re: Co by tu jeszcze zniszczy.c IP: *.c155.petrotel.pl 03.01.07, 08:32
          Gość portalu: zd napisał(a):
          > I tak ple, ple. w koło. Życzę sukcesu na poziomie pretow.

jak nie masz nic ciekawego do napisania to morda w kubeł zasrancu
          • Gość: zd Re: Co by tu jeszcze zniszczy.c IP: *.plock.mm.pl 03.01.07, 08:42
            Znalazłeś sie we właściwej kupie dyskutantów. Życze Adminowi nowych poszukiwań
            środków wyrazu. Co za kreatywne dyskusje i wypowiedzi kloaczne.
            • Gość: Mieszko Re: Co by tu jeszcze zniszczy.c IP: *.c155.petrotel.pl 03.01.07, 08:46
              opusc to forum, a poziom dyskusji sie podniesie. nikt wtedy nie bedzie musial
              sie znizac do twojego jakze plytkiego poziomu
    • Gość: Gazela Re: Scena w szkle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:05
      Teatr i Podkowa są potrzebne dla Płocka i z obu obiektów będą Płocczanie
      zadowoleni. roman chwali budowę teatru, bo piecze nad inwestycja sprawuje
      bliski jego ideologii, złodziejowaty Struzik, a Podkowa jest be, bo budować ją
      będzie uczciwy Milewski. I to jest cała moralność kalekiego pod każdym względem
      romana.
      • Gość: zd Re: Scena w szkle od piwa. IP: *.plock.mm.pl 03.01.07, 11:17
        no i wyszło szydło z worka. Taki poziom wysoki powyżej gimnazjum a tu tylko
        nepotyzm. A powaznie to powiem tak; plac musi istnie nadal. jest to jedyne
        miejsce koncentracji pojazdów w chwili kataklizmu w Kombinacie. Płock nie ma
        dróg ucieczki. Zabudowując Rynek dla gaci, popełnicie czyn przeciw mieszkańcom.
        Nic opuszcza nie bede. Juz raz mnie zabanowano z przyczyn mniejszosciowych.
        • gzeju Re: Scena w szkle od piwa. 03.01.07, 14:41
          uch, ciężko się tu robi...

Powiem tylko że cieszę się że chociaż ten teatr zaczyna wreszcie jakoś wyglądać -tym bardziej że przez pewien czas bałem się, że wszystko utknie w miejscu tak jak kino.
          A na Podkowę również liczę, no bo jak inaczej.
          • konrad_wp Re: Scena w szkle od piwa. 03.01.07, 15:06
            > A na Podkowę również liczę, no bo jak inaczej.

A ja się cieszę że ludzi tak myślących jest na gronie coraz więcej :-) Bo obraz
            Płocka, patrząc przez pryzmat forum jest - delikatnie mówiąc - przygnębiający.
    • Gość: zazdrosny mgr Re: Scena w szkle IP: *.plock.mm.pl 03.01.07, 15:18
      roman_j napisał:

> tempo robót i tak jest imponujące. :-))

jakby to robił kto inny - obcy, to byś miał inne zdanie (tak zazwyczaj jest)
      • Gość: Igal Re: Scena w szkle IP: *.class147.petrotel.pl 03.01.07, 20:01
        zd napisał "jest to jedyne miejsce koncentracji pojazdów w chwili kataklizmu w
        Kombinacie. Płock nie ma dróg ucieczki"

Hmmm, czyli jak będzie kataklizm, płocczanie mają się tam spotkać ??
        Co z zaparkowanymi autami, czołgi, spychacze je po kontach mają roztawić ?
        Używasz mocnych słów, jak nastąpi kataklizm, to już nie zdążysz stąd uciec.
        Awarie jak występowały tak występują. Takie już jest ryzyko mieszkania w tym
        mieście. Ja z niecierpliwością czekam na informację, że budowa tego Centrum
        Handlowego się rozpoczyna, bo póki co zadupie tu mamy że szkoda gadać. Dość
        parkingu w centrum miasta i z zaniedabnym placem pomiędzy Królewiecką a
        Antypodkową. Chwasty tam rosną do kolan, a obok dopiero co wyremontowana Tumska.
        To, że są przeciwnicy i zwoleniccy tej inwestycji to nic nowego. Końcową ocenę
        wystawią meszkańcy, którzy na pewno będą tam robić spore zakupy.
        • konrad_wp Re: Scena w szkle 03.01.07, 20:03
          Ten wątek dosłownie przywraca mi wiarę w to miasto :-) Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka