Dodaj do ulubionych

PLOCKI BANDYTYZM !

IP: *.dialinx.net 18.11.01, 07:18
Przez bardzo dlugo okres czasu Plock szczycil sie byc miastem wzglednego
spokoju ,przechodzac jednak wieczorem i nie tylko w centrum miasta da sie
zauwazyc grupy zaczepiajacych bandytow.
Oczywiscie to zuca sie bardzo w oczy i kole jak nic ....pytanie ,gdzie jest
plocka Policja ,gdzie mozna odnalezc ich patrole .
Czy konczy sie czas spokoju w tym miescie ? ....a moze tak wogule zlikwidowac
Policje i wszelkie kompetencje zwiazane z pozadkiem przekazac tzw Agencjom
Ochrony.
Moze szybciej bandyci lapiac za morde bandytow zaprowadza w tym miescie spokuj ?

hmmm...mysle sobie i sam nie wiem do czego w koncu sluzy Policja w tym miescie ?

a wy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: razdwa Re: PLOCKI BANDYTYZM ! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 12:13
      Odpowiadam na Twoje pytanie:
      Policja w tym czasie ma za zadanie zwijać "leżaków" z ulic, tzn. tych którzy o
      własnych siłach nie są w stanie wrócić do swoich domów, albo kontrolować
      spokojnych kierowców. Tych rzeczy nie boją się robić. Reszta rzeczy niestety
      przerasta ich. Jedyna rada jak pozbyć się bandytyzmu w mieście to właśnie
      napuszczenie nawzajem kilkutakich grup - wykończą się sami skutecznie.
      • hiubi Re: PLOCKI BANDYTYZM ! 18.11.01, 18:00
        Mówisz jak jakiś polityk obojętnie z jakiej opozycji.
        Bez przesady. To co już nie wolno chodzić po ulicach w grupkach. Zabronic
        najlepiej wszystkiego. Ale jak ty bys szedl wieczorem Tumska z kolegami
        (powiedzmy np z wieczorówki w Małachowiance) i poprosiłbyś kogoś o ogień to ty
        możesz i że niby nie zaczepiasz. Wiec trzeba byc konkretnym.
        Widzieliscie jakas grupke chuliganow zaczepiajacych ludzi to czemu nie
        zadzwoniles pod 997. Narzekac jakzdy potrafi ale zglosic cos na policję to
        nikomu się niechce, bo to "nie dotyczy jego" bo "policja i tak nic nie zrobi".

Ja kiedys zadzwonilem i reakcja byla blyskawiczna.

Wiec zanim zaczniecie krytykowac i rzucac jakies populistyczne teksty
        zastanowcie sie i mowcie konkretnie i z sensem!!!
        • sluchawki Re: PLOCKI BANDYTYZM ! 19.11.01, 08:54
          hiubi napisałWiec trzeba byc konkretnym.
          > Widzieliscie jakas grupke chuliganow zaczepiajacych ludzi to czemu nie
          > zadzwoniles pod 997.

O i oto chodzi. Po to jest policja żeby ją wykorzystywać w takich sytuacjach. A
          jak nic nie zrobią po zgłoszeniu - można to też zgłosić :))
          Ja parę razy dzwoniłem widząc rozrabiające bandy na swoim osiedlu. Przyjeżdzali
          zawsze. Co prawda najczęściej za późno (bandyci z daleka już widzieli patrol i
          dawali nogę) ale przyjeżdżali i te menty nie czuły się bezpiecznie. I będę
          dzwonił aż do bólu w konkretnych przypadkach. Może gdyby wszyscy zechcieli tak
          robić dałoby to jakiś bardziej wymierny efekt. Tylko nie narzekać, nie narzekać.
          Czy ktoś kiedyś napisze posta jak to sprytnie urządził bandę kretynów ?
          • Gość: emigrant Re: PLOCKI BANDYTYZM ! IP: *.pppool.de 20.11.01, 12:07
            A propo sluchawek. Nie wiem ja policjant moze dogonic przestepce skoro od
            siedzenia przy biurku i w radiowozie popijajac czasami jakies alkochole
            (popatrz czasem na stary bulwar kolo dawnej przeprawy promowej) niejest w
            stanie lub zdrowie mu nie pozwala (nerki, watroba) dokonac poscigu pieszego.
            Panie i Panowie w jakim siwicie wy zyjecie policja bedzie sluzyc zawsze bogatym
            i politykom co mozna coraz bardziej zauwarzyc. A co do bandytyzmu pochodzi on z
            rodzinnego domu tzn. brak wychowania i ani policja ani szkola nie zrobi tego za
            rodzicow.
            • Gość: PiotrK Re: PLOCKI BANDYTYZM ! IP: 212.244.82.* 20.11.01, 14:15
              Rozwiązaniem jest sprzedaż broni dla wszystkich w sklepach spożywczych. W tej
              chwili bandyci nie mają problemu ze zdobyciem broni, więc po co zakazy.
              Skończyłyby się włamania i rozboje. Na początku trup sypałby się gęsto, ale z
              czasem byłoby w normie. Pewnie byłyby jakieś niewinne ofiary ale gdzie drwa
              rąbią tam ...
            • hiubi Re: PLOCKI BANDYTYZM ! 20.11.01, 21:30
              Gość portalu: emigrant napisał(a):

> A propo sluchawek. Nie wiem ja policjant moze dogonic przestepce skoro od
              > siedzenia przy biurku i w radiowozie popijajac czasami jakies alkochole
              > (popatrz czasem na stary bulwar kolo dawnej przeprawy promowej)

Coś sugerujesz???
              Napisz konkretniej, bo ja do końca nie wiem o czym mówisz.
    • Gość: skiski Re: PLOCKI BANDYTYZM = dysortografia!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 11:14
      Gość portalu: alpha napisał(a):

> Przez bardzo dlugo okres czasu Plock szczycil sie byc miastem wzglednego
      > spokoju ,przechodzac jednak wieczorem i nie tylko w centrum miasta da sie
      > zauwazyc grupy zaczepiajacych bandytow.
      > Oczywiscie to zuca sie bardzo w oczy i kole jak nic ....pytanie ,gdzie jest
      > plocka Policja ,gdzie mozna odnalezc ich patrole .
      > Czy konczy sie czas spokoju w tym miescie ? ....a moze tak wogule zlikwidowac
      > Policje i wszelkie kompetencje zwiazane z pozadkiem przekazac tzw Agencjom
      > Ochrony.
      > Moze szybciej bandyci lapiac za morde bandytow zaprowadza w tym miescie spokuj
      > ?
      >
      > hmmm...mysle sobie i sam nie wiem do czego w koncu sluzy Policja w tym miescie
      > ?
      >
      > a wy ?

Nie filozofuj, tylko weź do ręki słowniczek ortograficzny i poczytaj sobie
      troszeczkę. A poza tym portal gazety obsługuje polskie znaki diaktryczne. Pisze
      się je z prawym altem.
      • Gość: gibki Re: !!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 16:18
        Zdecydowane NIE ogonkom!!!!!
    • Gość: DISIZ Re: PLOCKI BANDYTYZM ! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 16:02
      Rzeczywyscie w Płocku bandytyzm "kwitnie" i to nie tylko stare miasto lecz
      ostatnio "kwitnie" dzielnica Mickiewicza oraz jego okolice.....
      • Gość: alpha Re: PLOCKI BANDYTYZM ! IP: *.dialinx.net 01.12.01, 20:43
        ...wydaje sie ze gorsza jest Sienkiewicza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka