Gość: Moro IP: 81.15.161.* 29.04.03, 07:45 Ja tam złożyłem wczoraj wniosek... Myśle więc że pora poinformować resztę ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Neostrada 29.04.03, 10:05 Gość portalu: Moro napisał(a): > Ja tam złożyłem wczoraj wniosek... > Myśle więc że pora poinformować resztę ;) Cieszymy się razem z Tobą, Moro. ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 17:55 Gość portalu: petrol napisał(a): > Masz tyle kasy? Sorry ale ile ? 50 zl drozej od SDI a 5 razy szybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Neostrada IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 18:05 A nam zakładają w poniedziałek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 18:11 A kiedy złożyłes wniosek ? Kiedy Cię poinformowano o terminie instalacji ? Ja wniosek złożyłem zaraz jak tylko wnioski dostali, ale o terminie instalacji ... grobowa cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flicpl Re: Neostrada IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 18:19 Gość portalu: Moro napisał(a): > Gość portalu: petrol napisał(a): > > > Masz tyle kasy? > > Sorry ale ile ? 50 zl drozej od SDI a 5 razy szybciej... teoretycznie masz racje. tylko 50 zlotych, ale wez pod uwage, ze to promocja. porownaj jaka jest oplata "normalna". nie masz pewnosci, czy oplata nie zostanie podwyzszona po zakonczeniu promocji. a ta normalna cena wynosi 426zl brutto. to jedno, z drugiej strony brak stalego IP. mam sdi korzystam bardzo czesto z netu, uzywam programow/pluginow/ do gry gieldowej - i na sdi nie narzekam. a to, ze bedzie mi cos lecialo 5 razy szybciej, czy 5 razy wolniej - to przy jakimkolwiek stalym laczu nie ma to najmniejszego znaczenia. zreszta ta predkosc proponowana przy neostradzie - tez jest dyskusyjna. zalezy przeciez wszystko od laczy. pozdr flicpl Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Uzupełnienie wypowiedzi flicpla ;-) 29.04.03, 18:28 Gość portalu: flicpl napisał(a): > mam sdi korzystam bardzo czesto z netu, ...brakuje mi tylko konta na portalu Gazety, żebym mógł pisać na Forum Romanum... ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 18:30 > > > Masz tyle kasy? > > > > Sorry ale ile ? 50 zl drozej od SDI a 5 razy szybciej... > > teoretycznie masz racje. tylko 50 zlotych, ale wez pod uwage, ze to promocja. Żadna promocja przyjacielu normalna cena za NeoPlus - odsyłam do cennika. > porownaj jaka jest oplata "normalna". nie masz pewnosci, czy oplata nie > zostanie podwyzszona po zakonczeniu promocji. a ta normalna cena wynosi 426zl Ponownie odsyłam do cennika. > to jedno, z drugiej strony brak stalego IP. mam sdi korzystam bardzo > czesto z netu, uzywam programow/pluginow/ do gry gieldowej - i na sdi nie > narzekam. a to, ze bedzie mi cos lecialo 5 razy szybciej, czy 5 razy wolniej - Brak stałego IP w niczym nie przeszkadza. Co więcej używając dynamicznych DNS'ów bez problemu postawie FTP... Twoje specyficzne wykorzystanie łącza to owszem powód do zostania na SDI - ale 90 % użytkowników narzeka na szybkość. > to przy jakimkolwiek stalym laczu nie ma to najmniejszego znaczenia. zreszta ta predkosc proponowana przy neostradzie - tez jest dyskusyjna. zalezy przeciez wszystko od laczy. Hmm... Nie chce powiedzieć że się zgubiłem - ale wyjaśnie Ci że 64KB/s (realnie ok 58KB/s) ma się lepiej do 11.2 KB/s na sdi... Widzisz różnice ? Inna sprawa że z kiepskiego serwera (np. postawionego na SDI) nie wyciągniesz więcej niż to co oferuje serwer.. Ale pozostałą część pasma możesz spożytkować np. na przeglądanie www, czy grę giełdową ;) btw: do giełdy wystarcza akceptacja cookies a nie ma potrzeby stałego IP. Ale to juz inny temat... Ja również POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flicpl Re: Neostrada IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 18:36 Gość portalu: Moro napisał(a): > Żadna promocja przyjacielu normalna cena za NeoPlus - odsyłam do cennika. zgadza sie, zle spojrzalem. > Brak stałego IP w niczym nie przeszkadza. Co więcej używając dynamicznych > DNS'ów bez problemu postawie FTP... Twoje specyficzne wykorzystanie łącza to > owszem powód do zostania na SDI - ale 90 % użytkowników narzeka na szybkość. podaj mi domowego uzytkownika, ktory narzeka,, podaj przyklady domowego zastosowania neostrady i jej wyzszosci nad sdi. > Hmm... Nie chce powiedzieć że się zgubiłem - ale wyjaśnie Ci że 64KB/s > (realnie ok 58KB/s) ma się lepiej do 11.2 KB/s na sdi... Widzisz różnice ? pewnie, ze widze, tylko po co placic wiecej jak mozna mniej. > btw: do giełdy wystarcza akceptacja cookies a nie ma potrzeby stałego IP. Ale > to juz inny temat... > dokladnie. ale mimo tego sdi w zupelnosci mnie wystarcza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 19:03 > podaj przyklady domowego > zastosowania neostrady i jej wyzszosci nad sdi. Mógłbym ten wątek rozwijać do bólu (strumieniowe wideo, VoIP, szybkie duze emaile, p2p), ale podam Ci tylko przenośnie bo chyba jest najbardziej obrazowa: Z punktu A do B można dojechać komfortowym dynamicznym i nowoczesnym samochodem... Można też dojechać maluchem. Czym jedziesz ? (przypominam - mamy XXI wiek) Z Twojego rozumowania wynika że maluchem, nie masz zamiaru wyprzedzać, nie spieszysz się, lubisz patrzeć jak powoli się krajobraz zmienia... Zupełnie nie rozumiesz tych którzy muszą mieć klime, odrobinę wygody i bardzo się spieszą. Ale ja rozumiem Ciebie. Cenisz klasykę. Chciałem po prostu ogłosić radosną widomość dla internautów w płocku że neoplus juz dostępne... A tu sami malkontenci ;) Bez obrazy panowie ;) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flicpl Re: Neostrada IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 19:15 Gość portalu: Moro napisał(a): > Z punktu A do B można dojechać komfortowym dynamicznym i nowoczesnym > samochodem... Można też dojechać maluchem. wiesz... wszystko zalezy od odleglosci jaka jest miedzy A i B. jesli z podolszyc chcialbys leciec wahadlowcem kosmicznym do centrum, to chyba niezbyt to byloby ekonomiczne? ale jesli w przestworza, to jak najbardziej. > Z Twojego rozumowania wynika że maluchem, nie masz zamiaru wyprzedzać, nie > spieszysz się, lubisz patrzeć jak powoli się krajobraz zmienia... z Podolszyc do cenrtum nawet moge rowerem.:-)) > Zupełnie nie rozumiesz tych którzy muszą mieć klime, odrobinę wygody i bardzo > się spieszą. > Ale ja rozumiem Ciebie. Cenisz klasykę. niektorzy cenia garbusy, stare samochody. mam nadzieje, ze nie ganisz ich za to ani nie nazywasz malkontentami? > Chciałem po prostu ogłosić radosną widomość dla internautów w płocku że > neoplus juz dostępne... i oki. powiedziales. ciesze sie, ze Ty sie cieszysz, pozwol mnie rowniez sie cieszyc moim konserwatywnym sdi i choc odrobinke wykaz radosc z tego, ze ja sie ciesze. pozdrawiam bez odbioru;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrol Re: Neostrada IP: *.*.*.* 29.04.03, 19:09 Co by tu nie mówić, to opłata miesięczna wynosi 200 zł, a to jednak bardzo dużo. www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=cennik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 19:51 Co by nie mówić działa to też 5 razy szybciej za 50 zł miesięcznie więcej niż sdi... 139 zł kontra 191 zł - 115Kbit konta 512Kbit. Co by niemówić to kolejna opcja w naszym smutnym grajdołku. A z tego sie trzeba cieszyć ;) Ludzie... Wiosna nadeszła! (odp:"ale śniegu nie ma") Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Neostrada 29.04.03, 21:00 Gość portalu: Moro napisał(a): > Co by nie mówić działa to też 5 razy szybciej za 50 zł miesięcznie więcej niż > sdi... 139 zł kontra 191 zł - 115Kbit konta 512Kbit. > Co by niemówić to kolejna opcja w naszym smutnym grajdołku. > A z tego sie trzeba cieszyć ;) > Ludzie... Wiosna nadeszła! > (odp:"ale śniegu nie ma") A ja się zgadzam z Petrolem. Cenę trzeba rozpatrywać nie tylko w odniesieniu do szybkości, ale przede wszystkim do zarobków. Jak stać Cię na tyle, to pogratulować. Niestety nie każdy może tyle wydać miesięcznie na sam Internet. A do TP S.A. napiszę, że to nie sztuka uruchomić ekskluzywną super usługę, ale sztuka zaproponować coś na każdą kieszeń i może nie tak genialnie szybkiego jak Neostrada, ale choćby o parametrach SDI, ale taniej, bo nawet te 140 złotych to sporo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrol Re: Neostrada IP: *.*.*.* 29.04.03, 21:27 Poza tym istnieje jeszcze ISDN www.isdn.org.pl/formularze/index_zamowien.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 22:00 Chodzi o stały dostęp - ryczałt. Kosztuje tyle co SDI. Więc niewiele mniej (o 50zł) niż Neostrada. A parametry biedne jak nasze społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Neostrada 30.04.03, 07:37 Gość portalu: petrol napisał(a): > Poza tym istnieje jeszcze ISDN Już dawno miałbym ISDN z Petrotelu, gdyby mieli ułożone kable w mojej okolicy. A TP S.A. ze swoją ofertą ISDN-u niech się schowa. Mnie chodzi bowiem o tani dostęp do Internetu za opłatę ryczałtową. Co do szybkości, to obecna (modem) zupełnie mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 21:58 roman_j napisał: > A do TP S.A. napiszę, że to nie sztuka uruchomić ekskluzywną super usługę, ale > sztuka zaproponować coś na każdą kieszeń i może nie tak genialnie szybkiego Nie musisz pisać. Od połowy maja wejdą nowe plany taryfowe odnośnie Neostrady. Będzie kilka opcji dotyczących szybkości i ceny. Podstawowa wersja - nieco szybsza od sdi ma kosztować mniej od SDI. Informacja od rzecznika TPSA w dzisiejszym Komputer Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Neostrada IP: 255.255.255.* 30.04.03, 07:16 Gość portalu: Moro napisał(a): (..) > > Brak stałego IP w niczym nie przeszkadza. Co więcej używając dynamicznych > DNS'ów bez problemu postawie FTP... Twoje specyficzne wykorzystanie łącza to > owszem powód do zostania na SDI - ale 90 % użytkowników narzeka na szybkość. 90 % użytkowników, czyli ci, którzy są w sieciach po 10 komputerów na jedno SDI. Tu zgoda. Więc właśnie ci będą chcieli skorzystać z neo. Ale regulamin neo tego zabrania. Co się stanie? Oleją regulamin :) Ale w Polsce i tak wszyscy kradną.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 30.04.03, 07:44 Gość portalu: guest napisał(a): > Gość portalu: Moro napisał(a): > > (..)ale 90 % użytkowników > narzeka na szybkość. > > 90 % użytkowników, czyli ci, którzy są w sieciach po 10 > komputerów na jedno SDI. Tu zgoda. Więc właśnie ci będą > chcieli skorzystać z neo. Ale regulamin neo tego > zabrania. Co się stanie? Oleją regulamin :) Zawsze mogą skorzystać z DSL które oferowane jest zawsze równolegle z NeoPlus - mają tam stałe IP (od 1 do 5) sporą szybkość (0,5 do 1 Mbit) i możliwość dzielenia pasma na wielu użytkowników. Cena też jest "normalna" w stosunku do nieosiągalnego Polpaku. > Ale w Polsce i tak wszyscy kradną.. :/ Kiedyś chłop oddawał ze zbiorów 1 snopek dla Pana a zostawiał sobie 9. Teraz chłop oddaje 9 a jak próbuje zachować chociaż 1 to patrzą jak na bandyte... W polsce wszyscy okradają - ale złodzieji. Urząd skarbowy, Zus, firmy stosujące monopolistyczne praktyki... Jeśli twierdzisz że taka walka o próbe zaoszczędzenia odrobiny z naszego skromnego wynagrodzenia to złodziejstwo... Stwórz warunki aby ludzie mogli żyć godnie. Nie generalizuj bo mam wrażenie ze żyjemy w 2 różnych państwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gago Re: Neostrada IP: *.pkobp.pl 09.05.03, 22:41 > > Zawsze mogą skorzystać z DSL które oferowane jest zawsze równolegle z NeoPlus - > mają tam stałe IP (od 1 do 5) sporą szybkość (0,5 do 1 Mbit) i możliwość > dzielenia pasma na wielu użytkowników. Cena też jest "normalna" w stosunku do > nieosiągalnego Polpaku. > Byłem w TPSA i z tego co sie dowiedzialem to DSL nie mozna udostepniac poza lokal uzytkownika. Czyli jest tak samo jak z SDI czy NEO+. Chyba, ze ktos posiada inne informacje to prosze je przedstawic - bede wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: 81.15.161.* 10.05.03, 18:21 DSL www.internetdsl.pl jest łączem w założeniu dla sieci osiedlowych. Zajrzyj do regulaminu na www a nie słuchaj się Pań z TEPSY... Mozna dzielic, ciąć i rozdawać... Wedle uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scin Re: Neostrada IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:46 Gość portalu: gago napisał(a): > > > > Zawsze mogą skorzystać z DSL które oferowane jest zawsze równolegle z > NeoPlus - > > mają tam stałe IP (od 1 do 5) sporą szybkość (0,5 do 1 Mbit) i możliwość > > dzielenia pasma na wielu użytkowników. Cena też jest "normalna" w stosunku > do > > nieosiągalnego Polpaku. > > > Byłem w TPSA i z tego co sie dowiedzialem to DSL nie mozna udostepniac poza > lokal uzytkownika. Czyli jest tak samo jak z SDI czy NEO+. Chyba, ze ktos > posiada inne informacje to prosze je przedstawic - bede wdzieczny Jezeli chodzi o SDI to: "30. Czy można rozdzielić łącze SDI na kilku użytkowników? Nie, o ile łącze ma być udostępnione poza lokal użytkownika. W przypadku tworzenia sieci w lokalu użytkownika TP nie ponosi odpowiedzialności za poprawne funkcjonowanie takiej sieci." -czyli może być w sieci www.telekomunikacja.pl/internet/sdi/opis_uslugi/faq.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scin Re: Neostrada IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:47 Gość portalu: gago napisał(a): > > > > Zawsze mogą skorzystać z DSL które oferowane jest zawsze równolegle z > NeoPlus - > > mają tam stałe IP (od 1 do 5) sporą szybkość (0,5 do 1 Mbit) i możliwość > > dzielenia pasma na wielu użytkowników. Cena też jest "normalna" w stosunku > do > > nieosiągalnego Polpaku. > > > Byłem w TPSA i z tego co sie dowiedzialem to DSL nie mozna udostepniac poza > lokal uzytkownika. Czyli jest tak samo jak z SDI czy NEO+. Chyba, ze ktos > posiada inne informacje to prosze je przedstawic - bede wdzieczny Jezeli chodzi o SDI to: "30. Czy można rozdzielić łącze SDI na kilku użytkowników? Nie, o ile łącze ma być udostępnione poza lokal użytkownika. W przypadku tworzenia sieci w lokalu użytkownika TP nie ponosi odpowiedzialności za poprawne funkcjonowanie takiej sieci." -czyli może być w sieci www.telekomunikacja.pl/internet/sdi/opis_uslugi/faq.php Natomiast o neostradzie czytałem, że poza lokal użytkownika bez zgody TP nie można udostępniać, ale może wystarczy zadzwonić i łądnie poprosić :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaszek Re: Neostrada IP: 213.77.38.* 21.05.03, 12:09 Gość portalu: Moro napisał(a): > > > > Masz tyle kasy? > > > > > > Sorry ale ile ? 50 zl drozej od SDI a 5 razy szybciej... > > > > teoretycznie masz racje. tylko 50 zlotych, ale wez pod uwage, ze to > promocja. > > Żadna promocja przyjacielu normalna cena za NeoPlus - odsyłam do cennika. > > > porownaj jaka jest oplata "normalna". nie masz pewnosci, czy oplata nie > > zostanie podwyzszona po zakonczeniu promocji. a ta normalna cena wynosi > 426zl > > Ponownie odsyłam do cennika. > > > to jedno, z drugiej strony brak stalego IP. mam sdi korzystam bardzo > > czesto z netu, uzywam programow/pluginow/ do gry gieldowej - i na sdi nie > > narzekam. a to, ze bedzie mi cos lecialo 5 razy szybciej, czy 5 razy > wolniej - > > Brak stałego IP w niczym nie przeszkadza. Co więcej używając dynamicznych > DNS'ów bez problemu postawie FTP... Twoje specyficzne wykorzystanie łącza to > owszem powód do zostania na SDI - ale 90 % użytkowników narzeka na szybkość. > > > to przy jakimkolwiek stalym laczu nie ma to najmniejszego znaczenia. zresz > ta > ta predkosc proponowana przy neostradzie - tez jest dyskusyjna. zalezy > przeciez wszystko od laczy. > > Hmm... Nie chce powiedzieć że się zgubiłem - ale wyjaśnie Ci że 64KB/s > (realnie ok 58KB/s) ma się lepiej do 11.2 KB/s na sdi... Widzisz różnice ? > Inna sprawa że z kiepskiego serwera (np. postawionego na SDI) nie wyciągniesz > więcej niż to co oferuje serwer.. Ale pozostałą część pasma możesz spożytkować > np. na przeglądanie www, czy grę giełdową ;) > btw: do giełdy wystarcza akceptacja cookies a nie ma potrzeby stałego IP. Ale > to juz inny temat... > > Ja również POZDRAWIAM wszystko dobrze, tylko 11.2 KB/s na sdi to nie tak do końca - ja mam 18 ( cały czas ), pięknie chodzi mój ftp, piękne ciągnę z zaprzyjaźnionych i w tym czasie robię jeszcze wiele innych rzeczy. i mi styka. a z tym przechwytywaniem dynamicznego IP ( każden prawie serwer ma taką opcję ) to prawda - ale to nie to samo co cztery liczby z kropeczkami zawsze te same. serdecznie pozdrawiam i nie życze tych przebojów z neo które mieli moi znajomi w stolicy - horror, panie, nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Neostrada 10.05.03, 21:35 gwoli scislosci neo jest 4 razy z groszem szybsza a nie 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 29.04.03, 22:02 Gość portalu: Moro napisał(a): > Ja tam złożyłem wczoraj wniosek... > Myśle więc że pora poinformować resztę ;) Już mi przeszło - okazało sie że TPSA zrobiło wszystkim na złość i ogromną krzywde. Przynajmniej tak to odebrałem z dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrol Re: Neostrada IP: *.*.*.* 29.04.03, 23:54 Będzie czym się chwalić, gdy ta "neostrada" będzie kosztowała właśnie jedynie 50 zł, a nie o 50 zł więcej. Skąd normalny student albo uczeń ma mieć 200 zł na było nie było jednak "przyjemność" z dosyć wysokiej półki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: *.tel147.petrotel.pl 30.04.03, 00:55 Czemu myslisz ze to usluga dla wszystkich ? Poinformowalem zainteresowanych szybkim netem a nie biednych studentow o zasilku na pakiety internetowe. NIe neguje ze roznica pomiedzy 139 a 191 zl jest dla wielu nie do przeskoczenia. Informuje o mozliwosci wyboru - tyle. Szczerze ludzie ! Po co mi sie zalicie ze nie ma kasy ? Nie ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
rezyser.hoffander Re: Neostrada 30.04.03, 08:55 petrol napisał,reżyser odpowiada: > Będzie czym się chwalić, gdy ta "neostrada" będzie > kosztowała właśnie jedynie 50 zł, a nie o 50 zł więcej. > Skąd normalny student albo uczeń ma mieć 200 zł na było > nie było jednak "przyjemność" z dosyć wysokiej półki? Warto dodać także to ,że cena usługi nie wynika tylko z widzimisia , ale sprzęt centralowy i dostosowanie łączy też kosztuje i to sporo.Jakie nakłady trzeba by ponieść żeby wyposarzenie za ******$ sprezentować do użytkowania za 50 zeta? Wszystko kosztuje i to realnie więc niektórzy muszą stanąć przed wyborem czy mnie na to stać ? Jeśli nie to dyskusja jest jałowa bo niedługo usłyszymy na forum wnioski żeby np.łącze polpak 2Mbit/s było dostępne dla przeciętnego studenta. pozdrawiam reżyser. Odpowiedz Link Zgłoś
mortuus Re: Neostrada 10.05.03, 11:43 Dobra, nie kłóćcie się! Jest tak: SDI wolniejsze i tańsze, Neo droższa i szybsza. Każdy bierze to co lubie. Ja się cieszę, że się pojawia w Płocku. Pytanko: jak to jest z tym, że NEO nie można podpinać do LANu. Czy to są jakieś jaja? Mam SDI z 2 sąsiadami i za normalną kasę (140 zeta/3osoby) mamy elegancko chodzący necik. Sam NEO nigdy nie kupię (kasa...), ale płacić 190 zeta na 3, to jeszcze nie tak zle. Słyszałem o jakimś zabezpieczeniu technicznym przed podpinaniem NEO pod sieć. Prawda to? Aha, nie uważam tego za złodziejstwo, bo złdziejem jest TP.SA, która okrada i oszukuje klientów na każdym kroku. A jak chcą komuś rozkazywać, to niech se kupią konia. Dla mnie wygląda to tak, jakbym kupił batona a sprzedawca nie pozwalałby mi się nim z kimś podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Neostrada IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:28 poszukaj na necie, full jest stronek i roznych forum z radami jak neo puscic po LANie, nie slyszalem jeszcze osobiscie o kims kto ma neo tylko dla siebie :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Neostrada 10.05.03, 20:58 mortuus napisał: > Aha, nie uważam tego za złodziejstwo, bo złdziejem jest > TP.SA, która okrada i oszukuje klientów na każdym > kroku. A jak chcą komuś rozkazywać, to niech se kupią > konia. Dla mnie wygląda to tak, jakbym kupił batona a > sprzedawca nie pozwalałby mi się nim z kimś podzielić. Nie wiem, czy to jest złodziejstwo, czy nie, ale na pewno jest to złamanie umowy, którą się dobrowolnie zawiera z TP S.A. Sam też nie mam dobrej opinii o tej firmie, ale nie zmienia to faktu, że umowa powinna być rzeczą świętą. Jest przecież wybór. Można tak sformułowanej umowy nie zawierać i po kłopocie. Ale jeśli juz zawrzesz, to dotrzymaj, bo chyba sam chciałbyś, aby inni dotrzymywali umów zawartych z Tobą, co? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strucho Re: Neostrada IP: *.visp.energis.pl 11.05.03, 01:08 Samej tepsie powinno zależeć, żeby mieć 190 zł od trzech czy pięciu ludzi (razy ileś tam takich grupek) niż jedną osobę której nie będzie stać na taką kwotę. Ale tepsa nigdy nie myśli na zasadzie popytu-podaży więc trudno oczekiwać czegoś innego w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbv Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.03, 14:56 Neo plus nie mozna puścić na sieć hahahaa. Dla dobrego informatyka nic trudnego. U mnie transfer 56 kb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: 81.15.161.* 10.05.03, 18:18 Gość portalu: sbv napisał(a): > Neo plus nie mozna puścić na sieć hahahaa. Dla dobrego informatyka nic trudnego > . > > U mnie transfer 56 kb/s. Nawet dla zwyklego amatora to żadna sztuka... BTW: 56 "KB/s" a nie "kb/s" Panie informatyku ;) U mnie instalacja we wtorek. Porównamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mortuus Re: Neostrada 10.05.03, 23:25 No nadal uważam, że jednak coś kłamliwa jest ta umowa z klauzulą niepodpinania pod LAN. Aha, przejrzałem w sieci regulamin tego badziewia i straszą sankcjami finansowymi za robienie sieci. Jak oni to sprawdzają??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Neostrada IP: 81.15.161.* 11.05.03, 00:24 mortuus napisał: > No nadal uważam, że jednak coś kłamliwa jest ta umowa z klauzulą niepodpinania > pod LAN. Aha, przejrzałem w sieci regulamin tego badziewia i straszą sankcjami > finansowymi za robienie sieci. Jak oni to sprawdzają??? Umowa jak umowa. Dostajesz usługę DSL za niższą cene i ze zmiennym ip ale w zamian nie wolno Ci udostępniać netu. Jak chcesz udostępniać kupujesz droższą usługę DSL. To proste. Sprawdzić jest bardzo prosto. Jeśli np. z Twojego łącza jest kilka połączeń z serwerm Gadu-Gadu to jasne jest że działa więcej niż jeden komp - Ale to Ci wolno - Nie wolno jedynie udostępniać Poza lokal użytkownika. Ale i na to Tepsa ma bat, gdyż w umowie jest że musisz udostępnić lokal w razie potrzeby... Zresztą po co kombinować jak koń pod górkę - Jeśli Neostrade planujesz na kilku to znacznie lepiej jest sięgnąć po DSL - przynajmniej w razie rozwoju sieci masz możliwość migracji do 1MB/s - Czego Ci życzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Neostrada IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.05.03, 09:42 Gość portalu: Moro napisał(a): > Sprawdzić jest bardzo prosto. Jeśli np. z Twojego łącza jest kilka połączeń z > serwerm Gadu-Gadu to jasne jest że działa więcej niż jeden komp - Ale to Ci > wolno - Nie wolno jedynie udostępniać Poza lokal użytkownika. nie wiem, moze sie na tym nie znam, ale neo+ ma dynamiczne ip, wiec za kazdym razem jak sie laczysz np. z gg to masz inny nr ip, wiec jesli polaczysz sie kilka razy jednoczesnie to kazde polaczenie bedzie mialo chyba inne ip > Ale i na to > Tepsa ma bat, gdyż w umowie jest że musisz udostępnić lokal w razie potrzeby... ale w umowie jest takze, ze musza cie tydzien wczesniej powiadomic o wizycie, to chyba wystarczajaco duzo czasu, aby zwinac caly bajzel i ustawic wszystko tak jak powinno byc :-)))) > Zresztą po co kombinować jak koń pod górkę - Jeśli Neostrade planujesz na > kilku to znacznie lepiej jest sięgnąć po DSL - przynajmniej w razie rozwoju > sieci masz możliwość migracji do 1MB/s - Czego Ci życzę ;) tak tez mozna, no ale tutaj oplata za abonament jest juz o 100 zl drozsza P.S. sam znam pracownikow no tej jak jej tam tepsy, ktorzy podlaczaja ta usluge i sami od razu ja tak konfiguruja aby dzialala w sieci :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED U mnie już śmiga na sieci, aż miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 11:01 Neo złożyli mi w poniedziałek, oczywiście szybciutko zostało podzielone. Max szybkość z jaką ściągałem to 56 kilo :) Na serwerze mam freesco (parę minut konfiguracji i nie trzeba żadnego informatyka, poradzić powinien sobie każdy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: U mnie już śmiga na sieci, aż miło IP: 81.15.161.* 11.05.03, 12:58 Gość portalu: ZED napisał(a): > Neo złożyli mi w poniedziałek,.....Max sz > ybkość z jaką ściągałem to 56 kilo :) Czyli troche tepsa kantuje - to 450 Kbit/s a nie 512 Kbit/s (64KB/s)... Zastanawiam się czy proporcjonalnie do utraty szybkości wzgledem reklamowanej można by wywalczyc abonament około 30 zł niższy, bo o tyle nas co miesiąc walą po rogach ;) Looźna sugestia ofkoz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: U mnie już śmiga na sieci, aż miło IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.05.03, 13:43 to samo dotyczy sie sdi, tez rzadko kiedy osiaga maksa ;-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mortuus Re: U mnie już śmiga na sieci, aż miło 11.05.03, 15:48 Hmmm... dziękuję za życzenia rozwoju :) Życzę tego samego, ale ten DSL to dal mnie ciut za dużo. Na raziem mam 3 osoby na SDI i wystarcza. Po prostu myślałem o NEO, bo za 17 zeta miesięcznie na głowę więcej internet by nam bzykał 4 razy szybciej. Ale jak mam po nocy podpinać to do sieci i zaklejać okna papierem, że Wielka Tepsa mnie nie zlookała, to dziękuję bardzo. Mam postawione proxy i net działa całkiem szybko. Jeżeli dostanę się na studia w Wa-wie, to będę sobie musiał zorganizować jakieś łącze. Na szczęście tam jest większy wybór. Żeby tylko sąsiedzi byli w porządku, to będzie : "Freesco wita" i po sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr Re: U mnie już śmiga na sieci, aż miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 17:47 panie moro szybkość ściągania zależy również od serwera z którego się ściąga, więc pana przeliczenia są do kitu. proszę wiec nie pierniczyć za dużo tylko śmetnik pan robisz na forum. a tak w ogóle na neo mam czasami i ponad 60 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Bierzta i dzielta, tylko nie pierdzielta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 17:56 Aż mi sie źle robi słuchając waszego pitolenia co to będzie jak złapią. Z dnia na dzień do chaty nie wejdą. Zresztą usuniecie zbednych kabelków w razie czego to pare minut roboty. A tak w ogóle to gdyby zaczeli masowo kontrolować to większość użytkowników neo zrezygnuje z usługi tepsy. Wiadomo, ze prawie każde łacze neo założone przez osobę prywatną jest dzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
mortuus Re: Bierzta i dzielta, tylko nie pierdzielta 11.05.03, 19:25 Kurcze, to po co tworzyć kretyński prawo, które trzeba potem omijać. Daliby se spokój od razu. A tak, to wychodzi jak np. z prawem prasowym - jest abstrakcyjne i kretyńskie więc nikt go nie przestrzega. Niestety, dopóki będą takie prawa, dopóty ludzie będą oszukiwać. I będzie na to społeczne przyzwolenie, bo przecież walczą z głupotą i bezsensem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrol Neostrada ... nie dla dziada! IP: *.*.*.* 12.05.03, 19:41 Tak jak przypuszczałem, żadnego normalnego smiertelnika nie stać na neostradę. Te popisy tutaj jak przechytrzyć TEPSĘ, czyli okraść niezgodnie z zawartą umową, tylko to potwierdzają. Nadal twierdzę: niewarta skórka za wyprawkę. Neostrada zasłuży na przedrostek "neo", gdy opłata abonentowa wynosic będzie 50 zł. Póki co - to jest zwykła pay-strada. Odpowiedz Link Zgłoś