Dodaj do ulubionych

Polityka na głównym forum, dlaczego?

07.05.03, 12:56
Mam proste pytanie do miłośników uprawiania polityki na
forum. Dlaczego swemu hobby nie oddajecie się na
specjalnie w tym celu utworzonym podforum? Jego licznik
od kilku miesięcy ani drgnie, podczas gdy na forum
głównym aż kipi od polityki.

I jeszcze dwa pytania do Gazety:
1. Czy można liczyć na to, że opinie do artykułów
stricte politycznych trafiać będą w przyszłości na
podforum "Kto nami rządzi"?
2. Czy na ww. podforum można by przenieść z forum
głównego tą dominującą tu twórczość polityczną lub
przemianować forum "Płock" na forum "Płocka Polityka z
miastem w tle"? ;-))))
Obserwuj wątek
    • Gość: merro wycinanki IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 07.05.03, 13:46
      Mimo, ze jakis czas temu obiecalem Ci drogi romanie_j
      omijać twoje złotouste wpisy (nie jest to proste, super gigant to pestka)
      musze zadac ci pytanie
      Zauważyłem że zniknął z forum wątek świętej Elżbiety, który ogólnie był do dupy
      i sam bym go chętnie wyciął ale nie o tym chciałem...Ów wątek
      dotyczył rzeczywiście tematów politycznych, pozbawiony był jednak jakichkolwiek
      wulgaryzmów...itd
      Nagle pojawiłeś się ty ze swoim postem dlatego nie mogę oprzeć się wrażeniu ze
      łączą cię jakieś zażyłości z moderatorem (wolę nie myśleć jak bliskie)
      Jak to jest romanie_j? z jednej strony piszesz, że "Moje wpisy wyrażają zwykle
      moje prywatne opinie,których nie mam ambicji uważać za jedynie słuszne. ;-))"
      z drugiej starasz się za wszelką cenę ukształtować coś czego chyba nie da się
      do końca poukładać ....
      ???
      • roman_j Re: wycinanki 07.05.03, 15:16
        Gość portalu: merro napisał(a):

> Mimo, ze jakis czas temu obiecalem Ci drogi romanie_j
        > omijać twoje złotouste wpisy (nie jest to proste, super gigant to pestka)

Nie martw się, drogi Merro. Nie wziąłem tej obietnicy poważnie wiedząc, jak
        słaba jest ludzka natura. :-))))
        A omijanie moich wpisów jest dziecinnie łatwe. Sam praktykuje to codziennie bez
        żadnego wysiłku. Ponieważ nie jesteś zalogowany, więc wątki nie otwierają Ci
        się same. Nie możesz więc mnie przeczytać przez nieuwagę. Żeby zapoznać się z
        oją tórczością musisz świadomie najechać kursorem na tytuł mojego wpisu i
        kliknąć przyciskiem myszy. Nie wiem, co Cię do tego zmusza (może jakaś
        niezdrowa fascynacja). Na pytanie powinieneś sam sobie odpowiedzieć, bo mnie to
        specjalnie nie interesuje. :-))

> musze zadac ci pytanie

Musisz? Ciekawe... ;-))

> Zauważyłem że zniknął z forum wątek świętej Elżbiety, który ogólnie był do
        > dupy i sam bym go chętnie wyciął

Trzeba było więc kliknąć w ikonkę "skasujcie ten wątek". Ja tak czasem robię i
        nieraz to daje efekt, a nieraz nie.

> ale nie o tym chciałem...Ów wątek
        > dotyczył rzeczywiście tematów politycznych, pozbawiony był jednak
        > jakichkolwiek wulgaryzmów...itd

Jeżeli próbujesz mi zasugerować, że mam coś wspólnego z jego zniknięciem, to
        się akurat pomyliłeś, bo ja twórczość koleżanki Elżbiety dobrze znoszę i
        toleruję jako swoisty folklor. :-))

> Nagle pojawiłeś się ty ze swoim postem dlatego nie mogę oprzeć się wrażeniu
        > ze łączą cię jakieś zażyłości z moderatorem (wolę nie myśleć jak bliskie)

Nie potrafię odnaleźć w tym wywodzie wątku przyczynowo-skutkowego. Możesz mi
        wyjaśnić, co łączy sugerowaną przez Ciebie moją bliską zażyłość z moderatorem
        (napisz kogo konkretnie masz na myśli, to zaspokoję Twoją ciekawość) z nagłym
        pojawianiem się moich wpisów? To dla mnie zbyt skomplikowane... :-))

> Jak to jest romanie_j? z jednej strony piszesz, że "Moje wpisy wyrażają
        > zwykle moje prywatne opinie,których nie mam ambicji uważać za jedynie
        > słuszne. ;-))"
        > z drugiej starasz się za wszelką cenę ukształtować coś czego chyba nie da się
        > do końca poukładać ....

Widzę, że moja sygnaturka nie daje Ci spokoju. To dobrze.
        Ale znowu Cię nie rozumiem. Moja sygnaturka ma wyjaśniać czytającym, że oto
        piszę to, co myślę, ale jest to tylko moja opinia, z którą mogą się zgodzić lub
        mogą ją zlekceważyć. Nie wyobrażasz sobie ile osób o tym zapomina i traktują
        moje wpisy jako zagrożenia dla ich światopoglądu. :-)))
        Natomiast moje próby "kształtowania czegoś co nie da się do końca poukładać" to
        przecież przejaw podstawowej działalności człowieka. Każdy (Ty też) próbuje
        jakoś wpływać na kształt tego, co go otacza. I choć nikomu to się jeszcze nie
        udało, a przynajmniej nie do końca i całkowicie po jego myśli, to nikogo to
        jakos nie zniechęca. Każdy kto tutaj sie wpisuje, próbuje coś kształtować.
        Jedni chcą nam budować hipermarkety, inni zmienić prezydenta, a jeszcze inni
        maja równie realne pomysły. I co? Ich wysiłki Cię nie dziwią? Czemu akurat mnie
        swym zdziwieniem wyróżniasz?
        Pozdrawiam ciepło. :-)))

P.S.: Mam wrażenie, że umknęło Ci podczas czytania mojej sygnaturki bardzo
        ważne słowo "zwykle". :-))
    • Gość: merro Re: Polityka na głównym forum, dlaczego? IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 07.05.03, 13:49
      równie dobrze Twoje rowerowe posty wrzucic na podforum 'sport'
      nieprawdasz? troszkę konsekwencji
      • ciach_spaw_benz Re: Polityka na głównym forum, dlaczego? 07.05.03, 14:04

> troszkę konsekwencji

Wykaż się nią merro-frajerro.

Skąd mogłem wiedzieć że jesteś facetem, podającym się tylko za kobietę.
      • sluchawki Re: Polityka na głównym forum, dlaczego? 07.05.03, 14:05
        ...równie dobrze Twoje rowerowe posty wrzucic na podforum 'sport'
        > nieprawdasz? troszkę konsekwencji...

Nie to, że się mieszam ale polityka jest do dupy. Zwłaszcza w takim wydaniu jak
        tu. Wolę już mieszać główne forum z forum sportowym niż z "polityką".
        Zwłaszcza, że sam kiedyś wystosowałem taką prośbę do gazety. Ale to oczywiście
        moje zdanie. Dodam, że widząc na "głównym" tematy jak wyżej ogarnia mnie
        niestrawność, czego nikomu nie życzę. :)
      • roman_j Re: Polityka na głównym forum, dlaczego? 07.05.03, 14:42

> równie dobrze Twoje rowerowe posty wrzucic na podforum 'sport'
        > nieprawdasz? troszkę konsekwencji

Zarzucasz mi niekonsekwencje, ale Twój zarzut wynika z niewiedzy. Gdybyś
        naprawdę uważnie śledził moją twórczość, nad czym ubolewasz powyżej, wtedy na
        pewno wiedziałbyś, że kiedyś popełniłem tutaj wpisie, w którym proponowałem,
        żeby na forum raz w tygodniu odbywały się swoiste porzadki, czyli rozsyłanie
        niektórych wątków na pasujące do ich tematyki podfora. W tym samym wpisie
        posypałem sobie głowę popiołem pisząc, że mnie tez z różnych względów zdarza
        się popełniać na forum głównym wątki, które pasują do forów tematycznych i
        dodałem, że NIE MAM ABSOLUTNIE NIC PRZECIWKO przenoszeniu takich moich wątków
        na podfora. Sam bym to robił, ale nie ma takiej możliwości.
        Wniosek na przyszłość, Merro, zanim znowu zaczniesz ze mną dyskutować, najpierw
        odrób pracę domową, bo ja lubię krzyżować szpady w dyskusji, ale tylko z dobrze
        przygotowanym oponentem, któremu nie musze nic prostować, bo to dla mnie żadna
        frajda. :-))
    • henrykkreuz Co zmienić w Płocku na głównym forum, dlaczego? 07.05.03, 14:09
      Wycieczki rowerowe, ścieżki rowerowe i podobne tematy (oczywiście
      nie mając nic przeciwko wycieczkom, ścieżkom i żadnym innym tematom, wręcz
      przeciwnie) pasują jak ulał do podforum Co zmienić w Płocku lub podforum Forum
      romanum. Są bowiem sprawy ważne i mniej ważne.
      Apel do gazety. Wywalić to tam, gdzie tego miejsce i uważać na niego w
      przyszłości, aby na główne forum wchodził tylko z ważnymi tematami.

Natomiast wątki śmieci, takie jak dyskusje o alkoholu, czy też rozważania o
      majtkach (są tacy którzy od niedawna zaczęli się chwalić, że zmieniają je
      codziennie), dyskusje o wkładaniu majtek przed krawatem czy też odwrotnie,
      wywalać na oślą ławkę.

Z poważaniem
      Henryk Kreuz
      • Gość: merro a ha IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 07.05.03, 14:16
        zgadzam się
      • ciach_spaw_benz Re: Co zmienić w Płocku na głównym forum, dlaczeg 07.05.03, 14:18
        A kolesia henrykkreuz na taczkach wywieźć.
        • Gość: merro Re: Co zmienić w Płocku na głównym forum, dlaczeg IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 07.05.03, 14:42
          a to już post, który powinien chyba znaleźć się na podforum 'taczki'
          nie ma? trzeba utworzyć
          jest wielu których bym tam wywiózł , od Ciebie zaczynając

pozdrawiam
          • ciach_spaw_benz Re: Co zmienić w Płocku na głównym forum, dlaczeg 07.05.03, 14:54

> jest wielu których bym tam wywiózł , od Ciebie zaczynając

Na razie ćwicz dalej wożąc piach na taczkach, na budowach; wyrobisz sobie wątłe
            mięśnie.

Skąd mogłem wiedzieć że merro-frajerro jest facetem podającym się za kobietę.

• sluchawki Re: Co zmienić w Płocku na głównym forum, dlaczeg 07.05.03, 14:46
        henrykkreuz napisał:

> Wycieczki rowerowe, ścieżki rowerowe i podobne tematy (oczywiście
        > nie mając nic przeciwko wycieczkom, ścieżkom i żadnym innym tematom, wręcz
        > przeciwnie) pasują jak ulał do podforum Co zmienić w Płocku lub podforum
        Forum
        > romanum. Są bowiem sprawy ważne i mniej ważne.
        > Apel do gazety. Wywalić to tam, gdzie tego miejsce i uważać na niego w
        > przyszłości, aby na główne forum wchodził tylko z ważnymi tematami.
        >
        > Natomiast wątki śmieci, takie jak dyskusje o alkoholu, czy też rozważania o
        > majtkach (są tacy którzy od niedawna zaczęli się chwalić, że zmieniają je
        > codziennie), dyskusje o wkładaniu majtek przed krawatem czy też odwrotnie,
        > wywalać na oślą ławkę.
        >
        >
        > Z poważaniem
        > Henryk Kreuz

Woow :)
      • roman_j Re: Co zmienić w Płocku na głównym forum, dlaczeg 07.05.03, 15:35
        henrykkreuz napisał:

> Wycieczki rowerowe, ścieżki rowerowe i podobne tematy (oczywiście
        > nie mając nic przeciwko wycieczkom, ścieżkom i żadnym innym tematom, wręcz
        > przeciwnie) pasują jak ulał do podforum Co zmienić w Płocku lub podforum
        > Forum romanum.

Forum Romanum jest forum prywatnym i nie ma możliwości przenoszenia nań żadnych
        postów z forum Płock. Wiem, bo spytałem o to chcąc przenieść do siebie jeden
        szczególnie cenny dla mnie wątek. A wątek rowerowy moim zdaniem nie pasuje ani
        do "Sportu", ani do "Co zmienić w Płocku?"

> Są bowiem sprawy ważne i mniej ważne.

Tak, ale to bardzo trudno obiektywnie ocenić. To, co dla jednego jest ważne,
        dla innego takie nie jest. Za to zwykle znacznie łatwiej jest ocenić, czy dany
        wątek porusza tematy z dziedziny polityki, sportu, kultury, itp.

> Apel do gazety. Wywalić to tam, gdzie tego miejsce i uważać na niego w
        > przyszłości, aby na główne forum wchodził tylko z ważnymi tematami.

Postulat praktycznie niemożliwy do spełnienia, bo podział według
        kryterium "ważny - nie ważny" jest chyba najbardziej subiektywnym z
        możliwych. :-)))

> Natomiast wątki śmieci, takie jak dyskusje o alkoholu, czy też rozważania o
        > majtkach (są tacy którzy od niedawna zaczęli się chwalić, że zmieniają je
        > codziennie), dyskusje o wkładaniu majtek przed krawatem czy też odwrotnie,
        > wywalać na oślą ławkę.

Rozumiem, że jest pan abstynentem nie noszącym majtek i dlatego nie interesują
        pana takie tematy. ;-))))
        Tak na marginesie, to współczuję panu, że nie umie pan rozmawiać o rzeczach
        innych niż te "ważne". To naprawdę przykre ograniczenie...
        • henrykkreuz To tylko wolny wybór 07.05.03, 15:59
          roman_j napisał:

> Rozumiem, że jest pan abstynentem nie noszącym majtek i dlatego nie
          interesują pana takie tematy. ;-))))
          > Tak na marginesie, to współczuję panu, że nie umie pan rozmawiać o rzeczach
          > innych niż te "ważne". To naprawdę przykre ograniczenie...
          >

Nie ma Pan czego współczuć. O sprawach innych niż te ważne np. o zakładaniu
          majteczek rozmawiam z dziećmi, natomiast na forum to szkoda na to mojego czasu,
          dlatego też staram się, aby każdy wpis miał wartość.

A zatem to tylko wybór.

Jeżeli Twoim wyborem jest pisanie o sprawach mniej istotnych to łaskawie nie
          przeszkadzaj tym, których wyborem jest pisanie w sprawach - oczywiście ich
          zdaniem - bardziej istotnych.
          Tylko taka była istota mojej wypowiedzi.

Pozdrawiam
          Henryk K.
          • roman_j Re: To tylko wolny wybór 07.05.03, 19:15
            henrykkreuz napisał:

> roman_j napisał:
            >
            > > Rozumiem, że jest pan abstynentem nie noszącym majtek i dlatego nie
            > > interesują pana takie tematy. ;-))))
            > > Tak na marginesie, to współczuję panu, że nie umie pan rozmawiać o rzeczach
            > > innych niż te "ważne". To naprawdę przykre ograniczenie...
            > >
            >
            > Nie ma Pan czego współczuć. O sprawach innych niż te ważne np. o zakładaniu
            > majteczek rozmawiam z dziećmi, natomiast na forum to szkoda na to mojego
            > czasu, dlatego też staram się, aby każdy wpis miał wartość.

Zaiste. Widać, że nie ma w panu nic z dziecka, a szkoda, bo ja uważam, że to
            jest w nas najcenniejsze...

> A zatem to tylko wybór.

Całe życie składa się z wyborów. Czyli to "tylko" zycie. :-))

> Jeżeli Twoim wyborem jest pisanie o sprawach mniej istotnych to łaskawie nie
            > przeszkadzaj tym, których wyborem jest pisanie w sprawach - oczywiście ich
            > zdaniem - bardziej istotnych.
            > Tylko taka była istota mojej wypowiedzi.

Dziękuję za oświecenie, bo ja inaczej zrozumiałem pana wpis. Dla mnie to
            zabrzmiało tak: wszyscy, którzy piszą o tzw. pierdołach - raus z forum, bo pan
            Henryk K. będzie się gniewał. ;-))
            Ja panu nie zabraniam pisać o sprawach poważnych na forum. Pan mnie niestety
            źle zrozumiał. Mnie chodzi tylko o trzymanie się pewnych zasad. W domu nie ma
            pan chyba pralki w sypialni i kibelka w salonie? Skoro więc mamy podforum
            poświecone płockiej polityce to chyba nie proszę o zbyt wiele, kiedy proponuję,
            żeby tam oddawać się pasji pisania o niej. I tak samo w innych tematach.
            Oczywiście polityke światową może pan sobie nadal tutaj uprawiać, choć na
            forum "Kraj" mialby pan szersze audytorium. :-))
    • rezyser.hoffander Re: Polityka na głównym forum, dlaczego? 07.05.03, 16:49
      Najlepszym wyjsciem z sytuacji jest na glównej stronie siec linków do
      podforów , które jeszcze zawieraja swoje podfora.Np bezpieczenstwo-
      bezpieczenstwo w centum - wypadki - interwencje policji - niebezpieczne
      dzielnice itp.Wtedy napewno nikt nie bedzie mial pretensji , ze cos jest
      niewlasciwie umiejscowione.Albo na forum sport mozna umiescic np.30 podforów
      dyscyplin sportu a kazda zawierala by po 4 podfora typu zagraniczny , polski ,
      amatorski , zawodowy.(Bo przecierz jak ktos napisze na sporcie ,ze
      Michalczewski pobil w ringu innego to powiecie ,ze na bezpieczenstwo z tym
      postem). Oczywiscie
      mówie o tych którzy spedzaja przecientnie przyslowiowe "25" godzin na dobe przy
      kompie i maja czas zagladac czy na np. kulinariach nie ma nic ciekawego.
      (oczywiscie wszystko w krzywym zwierciadle)

A swoja droga niedawno byl watek jak to "pewien znany forumowicz" protestowal
      przeciw stworzeniu podforum Maz.Opinia.... które to jest zamieszczane w
      papierowej.To moze jednak storzyc a innym zostawic puste jak zawsze podfora dla
      samej zasady?

pozdrawiam
      • Gość: Elzbieta Gawlas Re: Polityka na głównym forum, dlaczego? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.05.03, 03:19
        Alternatywa dla Polski - POLSKA SUWERENNA NIEPODLEGLA

-------------------------------------------------------------------------------
        -

Szanowny Panie

Kazdy z nas chcialby zyc godnie, z dala od ciemnych stron zycia, do których
        nalezy równiez takie zjawisko jak polityka.
        Niestety, jezeli chcemy zachowac godnosc i honor wciaz jestesmy narazani na
        zyciowe wybory.
        Po 1989 roku Polska zostala poddana niewyobrazalnej manipulacji sluzacej
        rozkradzeniu i przejeciu przez obcy kapital znaczacych dziedzin gospodarki.
        Ze wzgledu na doswiadczenie zyciowe i doswiadczenia moich przodków widze ten
        proceder jak na dloni.
        Od wielu lat uswiadamiam Rodakom, co sie z ich Krajem dzieje.
        Zaangazowalem w ta sprawe swoich bliskich i znajomych.

Wrogowie Polski przejeli w naszym Kraju media i za ich pomoca sieja
        spustoszenie w umyslach Rodaków.
        Sa jednak w naszym Kraju ludzie podobni do mnie, którzy na szkode wlasnych
        interesów materialnych dzialaja dla utrzymania dobra wspólnego, dla
        utrzymania szacunku dla naszych przodków, dla naszej Ojczyzny.
        Temu nalezy przypisac fakt, ze w ostatnim czasie, czesc spoleczenstwa
        przejrzala na oczy i zaczyna rozumiec co sie w Polsce dokonalo po 1989 roku.

Z racji swojego rozleglego wyksztalcenia dostrzegam lepiej niz inni metody
        dzialan wrogów Polski, oraz srodki jakie nalezy im przeciwstawic.
        Nasza tradycja, nasza kultura, nasza historia - sa nasza najwazniejsza i
        jedyna bronia.
        Z tego wzgledu, od kilku lat, na wlasny koszt promuje polska kulture i
        polska historie.
        Robie to miedzy innymi za posrednictwem Internetu .
        Wraz z zespolem przyjaciól stworzylismy najwieksza internetowa galerie
        malarstwa polskiego obejmujaca ponad 300 malarzy i blisko 3500 reprodukcji.
        Znajduje sie ona pod adresem internetowym sztuka.zaprasza.net

Kolejnym przejawem naszych dzialan jest Antologia literatury i poezji
        polskiej obejmujaca ponad 2200 najwazniejszych pozycji naszej literatury.
        Znajduje sie ona pod adresem literatura.zaprasza.net

Do tego najwieksze internetowe przewodniki po historii i zabytkach Krakowa
        cechujace sie wielka prostota nawigacji a jednoczesnie przejrzyscie
        prezentujace najwieksze skarby naszej kultury w jezyku polskim i
        angielskim.
        Znajduja sie on pod adresem internetowym krakow.zaprasza.net

Wyzej wymienione przyklady naszych dzialan realizowane sa na przekór
        polskojezycznym politykom, którzy niechetnie widza promowanie prawdziwej
        polskiej kultury w Swiecie, za to chetnie widzieliby nasz Kraj jako
        prowincje Unii Europejskiej.
        W trakcie jednej z rozmów w MSZ uslyszalem dokladnie taka odpowiedz "to nie
        jest nasza racja stanu".

Wyzej wymienione przyklady, obejmujace tysiecy stron internetowych to
        dopiero poczatek naszych planów.
        Mamy bowiem zamiar przyblizyc Rodakom, w sposób latwy i przystepny, historie
        naszego Kraju.
        Tak sie sklada, ze konczymy szkoly z bardzo powierzchowna wiedza o
        przeszlosci naszych przodków. Wynika to równiez z faktu, ze dwa pokolenia
        Polaków karmione byly zindoktrynowana historia naszego Kraju.
        Dzisiejsza nauka historii jest jeszcze bardziej zindoktrynowana niz byla za
        czasów komuny, chociaz zmienily sie cele i kierunki tej indoktrynacji.

Dlatego tez - rozpoczelismy prace nad internetowym podrecznikiem historii
        Polski.
        Zdecydowalismy sie na ten krok z dwóch powodów:
        1. z podreczników takich mogliby korzystac Polacy rozsiani po calym swicie.
        2. przez stworzony system grabiezy ekonomicznej, ceny podreczników w Polsce
        siegaja niebotycznej wysokosci - prawie stukrotnie drozsze w stosunku do cen
        z czasów komuny, podczas gdy pensje wzrosly najwyzej dziesieciokrotnie.

Szczególna rola w planowanej przez nas edycji historii Polski przypada latom
        II Rzeczypospolitej.
        Komunisci skrzetnie ukrywali i falszowali prawde o dorobku tego okresu.

Tym Polakom, którzy widza dzis wybór tylko pomiedzy Unia Europejska a
        Bialorusia i WNP, chcemy pokazac, ze historia Rzeczypospolitej Obojga
        Narodów i Druga Rzeczypospolitej udowadnia, ze Polacy potrafia tworzyc
        najlepsze modele polityczne, jezeli tylko siegaja po rozum i nie ogladaja
        sie na innych.

Wczoraj spotkalem swoja kolezanke sprzed 30 lat, która w sposób naiwny
        wyrazila przekonanie ze : "Polacy nie umieja rzadzic sie sami i powinnismy
        znalezc kogos z zewnatrz".
        Po ponad godzinnej dyskusji, powracajac do korzeni Panstwa Polskiego
        przekonalem ja, ze to wlasnie naiwna wiara w dobre intencje "obcych" stala u
        zródel upadku Rzeczypospolitej Polskiej a dzis doprowadzila Kraj do ruiny.

W wyniku calej masy swiadomych - antypolskich dzialan, Polacy zatracili
        kryteria wartosci, stracili autorytety.
        Trzeba je odbudowac od nowa i jestem przekonany, ze nasza praca stanie sie
        jednym pierwszych zwiastunów odrodzenia narodowego.

Zgromadzilismy wiele przedwojennych publikacji obejmujacych tysiace stron i
        jeszcze wiecej zdjec prezentujacych Druga Rzeczpospolita.

Dla realizacji wymienionych celów zakladamy "Stowarzyszenie imienia
        Stanislawa Wyspianskiego", który byl w mojej opinii, druga obok Kazimierza
        Wielkiego, najwybitniejsza postacia w historii Krakowa.
        Stowarzyszenie zakladaja krakowscy artysci i wykladowcy Uniwersytetu
        Jagiellonskiego.

Nie dziwilbym sie gdyby zapytal pan:
        No dobrze, ale czym taka publikacja róznilaby sie od innych tego typu ?

Po pierwsze; zadna ze znanych mi publikacji nie obejmuje tak duzego zakresu
        informacji.
        Po drugie; jest cos wazniejszego, co trudno opisac slowami a co dzieje sie w
        swiadomosci odbiory.
        Wydaje mi sie, ze potrafimy przekonac, ze nasz dorobek kulturowy jest
        wartoscia z której mozemy byc dumni i z podniesionym czolem mówic o sobie
        "jestem Polakiem".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka