Dodaj do ulubionych

Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się za...

25.03.07, 23:38
Pani Rzecznik Prasowa Prezydenta Milewskiego potrafi także świetnie pisać o
imprezach naszego miasta ;-). W całości popieram. Płock dopiero zaczyna i już
jest na większym poziomie... Lecz musimy się jeszcze postarać, bo na szczyt to
jeszcze daleko!
Obserwuj wątek
    • Gość: kusy Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się za.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 01:12
      "Letnie festiwale i koncerty w Płocku są jak obiad w fast foodzie. Można się
      nim najeść, ale nikt nie będzie się tym chwalił, nikt nie zaprosi tam
      przyjaciół"
      Sama esencja przdsawionej argumentacji.Piaskownica osiedlowa.
      Nadmiar "odpustów" czy "jarmarcznych atrakcji" będzie może na początku
      przyciągał, później spowszednieje i zacznie przeszkadzać. Dokładnie tak samo
      jak przesyt w przyozdobieniu Tumskiej.
      Płock stanie się atrakcyjny kiedy będzie się przyjeżdrzać po to, po co jeździ
      się do Kazimierza, Krakowa, Gdańska czy Torunia - dla unikalnej atmosfery,
      kolorytu. Tego typu atrakcje tego nie zapewnią.
      • Gość: płocczanin Re Niech nas odkryją, Magda Grodecką. IP: *.plock.mm.pl 26.03.07, 08:12
        60 lat po wojnie p. Grodecka wymyśliła proch. Tumy.Puknijcie sie w głowę.
    • Gość: zielonyjarek Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.plock.msk.pl 26.03.07, 09:29
      To są mrzonki pani Magdy i wydaje się, że nie zna ona rzeczywistości. A
      rzeczywistość jest taka, że np.
      - wstyd poprowadzić kogokolwiek na spacer nad Wisłą. Bulwar i betonowe
      umocnienie brzegu rzeki urąga nie tylko bezpieczeństwu (wymyte pod trylinkami
      komory powietrzne itp.) ale estetyce. Mizerne kwiaty w wyjałowionej suchej
      ziemi w czymś co ma byc klombami, czy rabatami kwiatowymi. Samosiejki krzewów,
      brud i walające sie odpadki. Idąc w stronę klubu kajakarzy - tragedia. Tam nikt
      nie sprząta, szkło i śmiecie, zdewastowane obiekty ujęcia wodnego, fekalia,
      smród itp. Za Klubem nie ma już możliwości dalszego spaceru, dżungla i
      topiel. Parkingi nie zorganizowane. Dojazd do Sobótki bardzo niebezpieczny.
      Posesja Morki straszy bałaganem, brudem i smrodem. Teren po zachodniej stronie
      tego obiektu to gorsząca , śmierdząca z daleka otwarta ubikacja. W pobliżu
      Amfiteatr.... Idąc dalej w stronę zachodnią widać wymarzone miejsce do
      plażowania, niestety kompletnie dzikie i zanieczyszczone resztkami materiałów
      budowlanych. Powinien być tam zakaż wstępu z uwagi na niebezpieczeństwo
      skaleczenia się.

- Słynne ZOO. Jedna największych atrakcji miasta. Auta z różnych stron kraju.
      Całkowity bałagan i brak możliwości normalnego parkowania. Auta stawiane są w
      dwóch rzędach. Skrzyżowanie z Norbertańska niebezpieczne dla pieszych. Jezdnia
      nie sprzątana od zawsze, zalegający piach powoduje oczny poślizg aut jadących
      na most. Sąsiednie posesje zajęte komercja nie wykorzystują możliwości jaka
      mogłoa by dać gastronomia, w postaci sprawnej restouracji.
      - kompletny brak zorganizowanych parkingów z pasie od Klińskiego do Ratusza.

Dalej nie opisuje "atrakcji" miasta które , dewaluują miasto i gorsza brzydotą
      lub brakiem lub zdemolowanąinfrastrukturą. Mimo , że miasto zamieszkują tzw.
      architekci krajobrazu np. park przy Borniewskim jest przykładem brzydoty,
      tandety i braku dobrego smaku. Ten zabłocony, wyeksploatowany teren z
      umierającymi kasztanowcami czeka na swoja renowację. A to centralne tereny
      miasta - od lat byle jak wyglądające z pożal sie Boże klombami (herb).
      A plac przed sądami...
      A pani rzecznik o promocji miasta. I tak jest co roku!
      • Gość: zosia Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:53
        wytknąłeś już chyba wszystkie błędy a czemu nie powiesz o zaletach przecież
        takie też są!
        • Gość: zielonyjarek Re: Zosi IP: *.plock.msk.pl 26.03.07, 11:13
          Widzę po charakterze pisma, że mam przyjemność z osoba uporządkowana. Zapytam
          tedy tak, cz godzi sie zapraszać gości do domu gdzie jest bałagan? Nawet gdyby
          na ścianie wisiał obraz Kossaka, nawet dwa? Zmiłuj sie Zosiu, nie zapraszaj a
          posprzątaj inaczej tego obrazu nikt no będzie widział. Gdy salon jest czysty i
          zadbany to nawet jedna prymulka na oknie zdobi. Nie chce aby goście po Płocku w
          skarpetach chodzili bo tak czysto tu jest. Ale miejmy choć trochę wstydu by sie
          przemóc i sprzątnąć to z czym sie już "otrzaskaliśmy". Potem będzie czas
          zachwalać co w mieście jest piękne. Piękne miasto tak jak piękna kobieta zwraca
          na siebie uwagę.Wiesz sama najlepiej. ))

Miłego dnia!
      • Gość: Zenon Dylewski Re: Niech nas odkryją, setny raz. IP: *.plock.mm.pl 26.03.07, 10:33
        Prawidłowy rzeczywisty opis. Wisła i Rybaki umarły . A wszystko żyło i pracowało
        na siebie. Zwróć uwagę, Że odcięty od świata Płock mógłby zrobić nalot na siebie
        , na konkretny dzień , właśnie Wisłą. Spływ kajakami, łodziami, statkami , które
        woził obżartuchów wzdłuż Wisły, Czym sie da na; i tu miasto mogłoby zaoferować;
        - co sie da, spływ tratwami do Dobrzynia, stragany, woje, |Zespoły wg potrzeb,
        bicie monet.
        Na żywo w tV Miasto Płock a moja Rada kupiła kiedyś wszystko...
        Sprawozdania z ze spływu do Płocka, gdzie kto jest w tej chwili, Żyjąca Wisła i
        no i my... Sadzenie róż właśnie w tym dniu przez NAPłYWAJąCYCH osobiście. Piwo
        pod schodami , nic złego. Pieczenie kiełbasek na mini ogniskach na bulwarze
        osobiście. Zawody wioślarskie a obok występy. Fotografia tego z wydaniem albumu
        . Jest co robic.
      • teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 08:10
        Brawo, Panie Zielony!!! Więcej takich pryszniców na łepetynki naszych płockich
        fantastów.Miasto turystyki weekendowej, miasto róż, miasto książęce i
        stołeczne...Odlot!
    • Gość: reka boska [...] IP: 83.147.134.* 26.03.07, 10:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: magda grodecka Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.eranet.pl 26.03.07, 20:43
      zapraszam serdecznie do dyskusji merytorycznej.mój adres
      magdalena.grodecka@ump.pl.dzięki za wszystkie opinie.przyjęłam je z wielką
      pokorą, jaką mam wobec życia i wielkim szacunkiem, jaki mam do wszystkich
      ludzi.Cenię także odwagę, więc czekam na Waszą korespondencję i wiem, że wiele
      się z niej nauczę. Serdzecznie pozdrawiam.magda.
      • Gość: maks Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.plock.msk.pl 26.03.07, 21:33
        wielki szacunek jaki mam do wszystkich ludzi........komu Pani Magdo chce Pani
        wcisnąć te kity!!!!bo chyba nikt, kto z Panią współpracuje w Ratuszu, nie
        uwierzył w tę niby deklarację "zawodowca" w swojej robocie...pozdrawiam i życzę
        naprawdę więcej pokory, której niestety Pani brakuje i to od dawna!!!!
        • teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 08:06
          Ja już dawno się zakochałem w Pani Magdzie! Mam tylko problem z tym, że Jej
          jeszcze nie odkryłem, ot, co! :))Ale skoro sama zachęca...Zauważcie, że ma taki
          specyficzny błysk w oku...Mam nawet podejrzenia, że może być jakoś związana z
          kręgami zbliżonymi do mnie...:))) Gdyby to była prawda..Nasi u boku MM-a?..
          Baaaardzo interesujące.:))
          • Gość: www Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 08:44
            "Zakochałem się w Pani Magdzie, chociaż jeszcze tego nie wiem" powiedziałby
            Ludwik Dorn
          • teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 02.04.07, 10:39
            No i co???.. Zachęcała, żeby odkryć, żeby się zakochać...i co?.. Powiedziała,
            co wiedziała i czym prędzej odleciała...A buzi?...:))) Smutny diabeł jestem
            przez Nią...
            • teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 02.04.07, 11:49
              teufel7 napisał:
              > No i co???.. Zachęcała, żeby odkryć, żeby się zakochać...i co?.. Powiedziała,
              > co wiedziała i czym prędzej odleciała...A buzi?...:))) Smutny diabeł jestem
              > przez Nią...

A adwersarz na to:

- ale upierdliwy diabeł
              wziął, na Magdę parol zagiął!
              No i wcale go nie wzrusza,
              że rzecz tyczy miss ratusza!
              :)))
      • teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 08:52
        Gość portalu: magda grodecka napisał(a):

> Cenię także odwagę, więc czekam na Waszą korespondencję i wiem, że wiele
        > się z niej nauczę.

Hmmm...Znaczy się - odważnym być trzeba, żeby do Pani Magdy pisać...
        Jeśli chodzi o nauki - proszę bardzo! Po pierwsze, szanowna Pani Rzecznik,
        zalecałbym zmianę image'u i to radykalną. Od makijażu i fryzury po
        strój.Rozumiem nieodpartą chęć pięknej kobiety do wydatnego podkreślania swojej
        urody.Obawiam się jednak, że mało "kompatybilny" jest Pani wizerunek z
        domniemaną powagą urzędu, który Pani reprezentuje. Domyślam się, że chciałaby
        Pani wnieść nieco świeżości i lekkości na ponure ratuszowe korytarze, jednak
        kontrast jest, moim zdaniem, zbyt duży. Jako klient Urzędu z trudem dostrzegam
        wielkość Pierwszej Osoby spoza oślepiających refleksów Pani klipsów i
        przecudnej urody swobodnego ubioru. Może i staroświecki jestem bardzo, ale
        jakoś wolałbym rzecznika urzędu w skromnej garsonce, bez zbędnych ozdóbek...
        To może boleć, więc nie będę się rozwodził. Dodam tylko, że patrząc na Panią,
        ani mi w głowie urzędowe sprawy.:))
        Chyba, że w tym szaleństwie jest metoda?...
        • zielonyjarek1 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 09:12
          Ależ Panowie! STOP! STOP!!
          Ma być o promocji miasta. A nie o promocji Pani Rzecznik. Na to przeznaczmy
          nowy wątek tego przemiłego foruma. A w ogóle, to zobaczcie jaki piękny dzisiaj
          dzień. Ile słońca w naszym mieście...

Ps. Zalogowałem się, a co mi tam.

• teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 09:18
            zielonyjarek1 napisał:
            > Ma być o promocji miasta. A nie o promocji Pani Rzecznik.

Jaki pan, taki kram...:) Jaki urząd, taki rzecznik.Jaki rzecznik, taka
            promocja. Rzucająca się w oczy. Bezsprzecznie.:)
          • Gość: Lolek Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 09:25
            Znowu się nachlałeś?
            • zielonyjarek1 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 09:35
              Gość portalu: Lolek napisał(a):

> Znowu się nachlałeś?

Pal licho twoje wychowanie ale do meritum, a ono brzmi.
              Po trzeżwemu wyrobisz? Po kielichu wymiakasz i spoko!
              Użyłem twojego języka więc chyba kumasz, co, ziomku?
              Nara!
              • Gość: Lolek Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.plock.mm.pl 27.03.07, 09:51
                To było do teufela17.
                • zielonyjarek1 Re: Lolkowi 27.03.07, 10:17
                  To co,że do Teufela1 - nie ma tu znaczenia do kogo. Nie rób tak.
                  Przecież jesteś w porzo! Ponad!
                  To co się leżysz na glebie?
                  Trzym sie! Hej!
    • Gość: fanik Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:07

Co sie czepiasz zazdrosniku.Najwazniejsze, ze owe klipsy i ekstrwagancja
      znajdują poklask u zwierzchnika pani Grodeckiej.
    • Gość: fanik 2 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:27
      Za tymi egzaltowanym i infantylnym artykulikiem pani rzecznik ( który równie
      dobrze mogłaby napisać uczennica gimnazjum)kryje się wielka czarna dziura.
      • teufel7 Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się 27.03.07, 09:36
        Gość portalu: fanik 2 napisał(a):

> Za tymi egzaltowanym i infantylnym artykulikiem pani rzecznik ( który równie
        > dobrze mogłaby napisać uczennica gimnazjum)kryje się wielka czarna dziura.

Matko jedyna!!!!Skąd wiesz, faniku2??? Niechby była i czarna, ale zaraz -
        wielka??? Strach! :))
        • Gość: r. Re: Magda Grodecka: Niech nas odkryją, niech się IP: *.c154.petrotel.pl 27.03.07, 12:48
          A to jak brzmi, moiściewy z miasta! Science fiction! Nomen omen! No i te
          cztery "twórcze (niesłychanie!) lata!

Pani MG :
          "Prawie cztery lata temu prezydent Mirosław Milewski zwołał kilkuosobową grupę
          ludzi i powiedział, że najpóźniej w ciągu dwóch lat Płock ma co tydzień
          oferować płocczanom i turystom ciekawą imprezę. Będziemy budować markę miasta,
          jako świetnej bazy turystyki weekendowej. Pomyślałam wtedy, że miałam wielkie
          szczęście w życiu, połykając całe tomy literatury science fiction, bo teraz to
          przynajmniej nie dziwią mnie największe fantazje."

Gdyby nie to wychowanie na sience fiction...MG mogłaby umrzeć ze zdziwienia,
          nie daj Boże! A teraz to nawet walący sie amfiteatr, nieczynny most i inne
          fantazje pana prezydenta nie są w stanie wytrącić jej z błogostanu...Bóg
          strzegł,jak mówi moja babcia.
    • Gość: Robert most-pociąg z chemikaliami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:30
      Moje skromne zdanie na ten temat: OCHLAJ I WYŻERKA !!
      KASZANKA>WÓDKA>PIWO>CHULAŃCE, a kto mądry pomyślał?? o budowie nowego mostu, w
      momencie kiedy przez stary przechylony na jedną stronę most jedzie POCIĄG Z
      CYSTERNAMI WYPEŁNIONY TYSIĄCAMI TON CHEMIKALI ?!?!?!!!
      • teufel7 Re: most-pociąg z chemikaliami 28.03.07, 11:44
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Moje skromne zdanie na ten temat: OCHLAJ I WYŻERKA !! >
        KASZANKA>WÓDKA>PIWO>CHULAŃCE,

F.F.F. Feste, farina e forza - zabawa, chleb(mąka) i siła trzymają lud w
        posłuszeństwie... Lud zawsze woła - "panem et circenses" - chleba i igrzysk!
        Stare, ale jare! Czyli - "nihil novi sub sole"( nic nowego pod słońcem;
        wszystko już było). Polecam przy okazji jakieś książeczki z łacińskimi
        maksymami. Można się przekonać, że my, dumni Europejczycy przełomu XX i XXI
        wieku, wciąż możemy się uczyć życia od fundatorów naszej cywilizacji. HULAĆ też
        moglibyśmy się uczyć! :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka