malkontent_i_sceptyk 18.04.07, 11:16 I całe wieśniactwo z Płockgrodu zleci się na darmową wyżerkę. Też mi święto.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: orlenek Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.c240.petrotel.pl 18.04.07, 11:58 znając ludzką mentalność będziesz pierwszym wieśniakiem w kolejce ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.aster.pl 18.04.07, 12:30 Naprawdę nie ma pytań!!! Żeberka były zazdrosne o kaszanke i teraz święto będzie sie nazywać "Grill Love", ludzie pomocy, gratuluję wyobraźni!! Więcej szacunku dla języka polskiego!!! Chyba juz naprawde nie Wiecie czego chcecie! Czy swieto nie mogłoby nazywac sie poprostu "Wesołe grilowanie" czy "Grlilowanie na wesoło"??? Nie oczywiście "Grill Love" jest super-cool! A organizatorzy są Tokyo! "Grill Love" normalnie dramat!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieśniak z ust mnie to wyjęłeś IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 13:02 pozdrawiam grill love - pojechali tandetą na maksa; to tak jakby Octoberfest był Beer Love w Niemczech - no, ale inne kraje są pełne dumy, a my kompleksów, i trzeba nadrabiać obcojęzyczną nomenklaturą - zeby się kreować na bardziej światowych; lipa, i kaszana na przyszły rok proponuję: THE GREAT GRILL FESTIVAL PEKLIMAR GRILL FESTIVAL THE WORLD GRILL FESTIVAL - jest bardziej tredny, tfu, wejebiste, nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl Re: z ust mnie to wyjęłeś IP: *.aster.pl 18.04.07, 13:07 plebiscyt wygrala nawa: PEKLIMAR GRILL FESTIVAL nie ma co jest zaczebista!!! zgadzam sie w 100%! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodek Re: z ust mnie to wyjęłeś IP: *.c155.petrotel.pl 19.04.07, 00:39 Która to firma wymyśliła tą ZIDIOCIAŁĄ nazwę? Podajcie to nie będę tam robił zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: z ust mnie to wyjęłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 07:13 Zeby podkreślić zajefajnośc tejimprezy dodał bym COOL czyli nazwa była by COOL PEKLIMAR GRILL FESTIVAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.plock.msk.pl 18.04.07, 14:31 No własnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanK Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: 195.33.116.* 18.04.07, 12:40 Płock nie musi być nieoficjalną stolicą kaszanki. Płock aspiruje do miana oficjalnej STOLICY KASZANY. Kaszany, jaką odwalają nasi włodarze, a po nich wykonawcy ich wspoaniałych pomysłów.. Przykłady: - most i dojazdy, - amfiteatr, - Podolanka, - Tumska z kinem i Hortexem, - światła na Wyszogrodzkiej na skrzyżowaniu z dojazdem do mostu, - pasy hałasujące na Podolszycach (za które do tej pory nikt nie poniósł odpowiedzialności), - psująca się i przeciekająca Afrodyta, - itd, itd. A płocką Vectrę proponuję nazwać Największym Producentem Kaszany na Mazowszu. Za co by się nie wzięli, to spier... - popelina, brakoróbstwo, dziadostwo i lipa; to jest to, co potrafią robić doskonale, a przy tym biorą niesamowite pieniądze. A pani pomysłodawczyni nazwy "grill love" proponuję zajrzeć do słownika polsko - angielskiego. Grill po angielsku to "barbecue". Ale "Barbecue love" jest dużo trudniej wymówić niż "grilowe"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona81 Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 13:03 brawo dla tego Pana w posta wyżej... nic dodac nic ująć!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do JanK Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.class147.petrotel.pl 18.04.07, 13:18 Rewelacja!! Cała prawda !! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki 18.04.07, 13:34 najpierw zyskała kasznka a na "grilawie" zyskaja producenci grilla he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 07:18 No nie gadaj tak Przecież za te buble Płocczanie ukarali władzę wybierając ich na następną kadencję I gratuluje dobrego wyboru (to było złośliwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lord_vaco Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki 29.04.07, 21:30 BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:35 Zauwazyliscie ze Peklimar wycofuje sie wogole ze starego wygladu, tragicznego logo i haselek typu Dzien Kaszanki. Pewnie prezesowi pare razy kolesie na rautach powiedzieli ze dziadostwo promuje i marketing dostal rozkaz na wymiane wszystkiego. hue hue. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mózg a propo's loga ze strony peklimary IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 13:40 malutki cytacik: " Wiedzieliśmy, że logo musi być proste w formie, a bogate w treści. W naszym znaku bez trudu dostrzeżecie P- jak Polska, drugie P- jak PEKLIMAR. Barwy ojczyste biel i czerwień to nuta patriotyzmu. Przeplatające się linie oznaczają partnerstwo, solidność, trwałość marki. Wierzymy, że nasze nowe logo przypadnie Wam do gustu i zapadnie w pamięć. Twórcą tej idei i autorem znaku jest prof. Henryk Chyliński. Jesteśmy dumni, że nowe logo naszej firmy dołączyło do grona marek, które zaistniały w wyobraźni profesora. Wśród nich jest też znak Orlenu, Teraz Polska, Polskiego Radia, czy Dobrej Polskiej Żywności. " i tez mi się logo nigdy nie podobało - takie jest trochę przyciężkawe ciekawe ile kasy wziął za te dwie zwiędnięte przytulające się parówy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala [...] IP: *.plock.msk.pl 18.04.07, 14:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mózg a co ci tak ciśnienie podskoczyło? IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 15:33 jak już coś to jem, a widocznie ty wpi****lasz i to za dużo tej kaszany, proponuję zacząć stopniowo wprowadzać do diety warzywa i owoce - będzie zrowiej i bezpieczeniej dla serca, szczególnie u ciebie, bo jak widać jesteś ciśnieniowcem, leszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: a propo's loga ze strony peklimary IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 14:39 po kompetentnym wyjaśnieniu przez JanK'a jak się po angielsku (a wygląda na to, że wielu sili się na angielszczyznę, chociaż nie ma takiej potrzeby )nazywa przyrządzanie potraw na ruszcie proponuję swojskie: HABANINA Z RUSZTU. Ale byłbym o wiele bardziej szczęścliwy, gdyby związany a tym smród omijał Płock z daleka - to tak a propos tego procederu powszechnie uprawianego przez gawiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal Re: a propo's loga ze strony peklimary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:49 Szlag mnie trafia, gdy słyszę o wieśniackich sposobach na stanie się europejczykiem. Szczególnie używanie angielskich słów jest na topie. Grill Love - bravo. Panie prezes przenieś firmę do Angli i tam będziesz do woli mógł nazywać swoje produkty po angielsku. Żałosne jak Polak nie szanuje swojego języka, to swiadczy o małomiasteczkowym sposobie myślenia i zakompleksieniu. Zamiast promować swoją kulturę to wprowadza się amerykanskiee zwyczaje. Proponuję nie kupować mięsa w pewnej firmie, bo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Szkoda że nie Grill Parade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:17 a główną atrakcją ratuszowi urzędnicy poprzebierani za kaszanki, karkówki i grille Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krwista Re: Szkoda że nie Grill Parade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 16:53 Hehe! A na dodatek latynoskie rytmy. Do kaszanki?! Powinny raczej zatańczyć Dzieci Płocka w ludowych strojach. Jednak do Grill Love to nawet i techno pasuje. Pozdrawiam miłośników kiełbaski z ogniska, szczególnie harcerskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Szkoda że nie Grill Parade IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 18:54 Gość portalu: Krwista napisał(a): > . Pozdrawiam miłośników kiełbaski z ogniska, szczególnie harcerskiego ;-) UWAGA harcerze i inni miłośnicy kiełbaski z ogniska i ognisk!!! Otóż wg płockiej Straży Miejskiej na terenie miasta obowiązuje zakaz palenia ognia na gruncie - powołują się na regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie miasta Płocka (par. 12), rwą się do karania mandatem albo straszą skierowaniem wniosku do sądu grodzkiego. Ciekawe czy i z jakiego paragrafu będą ganiać ogniska i smród przypalanej kaszanki oraz innej habaniny - juzto widę i pękam ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanK Re: Szkoda że nie Grill Parade IP: 195.33.116.* 19.04.07, 07:21 > Gość portalu: Krwista napisał(a): > > > . Pozdrawiam miłośników kiełbaski z ogniska, szczególnie harcerskiego ;-) Gość portalu: menel napisał(a): UWAGA harcerze i inni miłośnicy kiełbaski z ogniska i ognisk!!! Małe sprostowanie, dla tych, którzy harcerzy widzieli, ale przemykających gdzieś po ulicy lub też w telewizji. Przy obrzędowym harcerskim ognisku NIE JE SIĘ ani kaszanki ani kiełbasy. Ognisko harcerskie jest symbolem, które harcerze bardzo cenią i szanują. Wybierają strażników ognia, a osoba/osoby zapalające ognisko "od pierwszej zapałki" są osobami specjalnie traktowanymi, wybranymi (zazwyczaj goście, instruktorzy, zasłużeni) i dostępują zaszczytu zapalenia ogniska dla wszystkich. Przy takim ognisku się śpiewa, rozmawia, gawędzi, ewentualnie pląsa, ale się NIE JE I NIE PIJE!!, bo to SYMBOL. A gość "krwista", jeśli nie bardzo się orientuje w tym temacie, to niech nie pisze głupot i innych nie wprowadza w błąd. Oczywiście harcerze też ludzie i jeść muszą. Również spotykamy się przy kaszance i kiełbasce z ogniska, ale nie jest to wtedy ognisko harcerskie - obrzędowe. Tylko takie zwykłe - turystyczne. Już niedługo, bo w dniach 18-20 maja jest XXX Harcerski Rajd Wisła. Szczególny, bo w tym roku obchodzone jest 100-lecie skautingu na swiecie. Jeśli chcecie zobaczyć prawdziwe harcerskie obrzędowe ognisko, to będzie okazja. Myślę, że informacje na ten temat jeszcze się pojawią w prasie. CZUWAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspartam Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:33 czy tobie sie cos wogóle podoba ? a jezyk twój nie jest z Płocka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 18:59 aspartam napisał(a): > czy tobie sie cos wogóle podoba ? > a jezyk twój nie jest z Płocka, nie wiadomo do kogo pijesz, ale za to widać wyraźnie, że twój język (a ten zawsze wiernie odzwierciedla stan umysłu) jest bardzo płocki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Kiszka Róbta co chceta! IP: *.plock.msk.pl 18.04.07, 19:00 Przecież może i być "Kashanka Day" and "Barnecue Podwawelska Day". Nie narzekajcie i tylko wpierniczajcie. Najważniejsze aby kishka była very fine! Good Day by Holly Plock! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: 212.240.170.* 19.04.07, 08:35 A największym wieśniakiem jesteś ty i ciężko ci jest się z tym pogodzić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:01 Hitem dla ducha ma byc specjalny program karaoeke gdzie Pan Prezydent Milewski spiewal bedzie osobiscie songi Shakiry i innych gwiazd swiatowego formatu ,ktore od kilku lat stoja w kolejce niecierpliwie przebierajac nogami aby wystapic n a scenie klkakrotnie juz /medialnie / otwieranego amfitetru Jak sie nie ma co sie lubi to sie /musi//lubic co sie ma brawo panie Prezydencie ! To kolejna inicjatywa na Pana poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.c155.petrotel.pl 19.04.07, 09:42 Panie Peklimar : kompleks małego....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiot Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: 213.76.179.* 19.04.07, 12:02 czy PEKLIMAR to nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerdzia Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:05 Pseudonim artystyczny/autystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 09:57 nie nazwisko to strześniewski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:28 a może tak girl love zamiast griil love. Niech żyje pasztetówa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:11 ŻENADA!!!!!!! Współczuję właścicielom firmy, że dali się przekonać jakiemuś "wizjonerowi" do tak beznadziejnej nazwy. Firma jest dobra, ma swoją markę i klientów. Zapracowała sobie na to przez lata. Ale coraz głupsze nazwy grillowania z pewnością szkodzą tylko, zamiast pomagać w budowaniu wizerunku. Opamiętajcie się!!!! Jesteśmy w POLSCE i mamy bardzo bogate POLSKIE słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.c245.petrotel.pl 19.04.07, 18:28 no dawno sie tak nie usmialem po przeczytaniu tych postów :):) i o to chodzi , optymizmem az bije. I bravo dla autora tekstu o karaoke. BOMBA :) Odpowiedz Link Zgłoś
ze.wsi Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki 21.04.07, 06:21 Tyn tymot ze Pyklymorem to juz boł łońskego roku. Psypomenem Wom nietanie Forumy cuzekbpisołek bendzie rok tymu nazat::: >>>>Łod nas ze wsi pywnie ktuś do Płocka zajedzie pirsego moja, ale uni na to świnto nie poleco do łosonoma torebków z ptaskem za darmo pobrać. Takze tsymajta sie na tyn nowy tydziń i KASANKI NIEJEDZTA. Kupujta mienso i same je piecta, smasta cy gotujta. Bendzie tanij i zdrowij cego Wom zyce. Zdzymne sie trochu bo moje krasuli cuś jesce nie mucom.<<<< A tero tojasiempytom cymuto angolske nazwanije bendzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Grill Love zamiast Dnia Kaszanki IP: *.c240.petrotel.pl 29.04.07, 18:32 jak zwykle ludzie co darmo to jest ok. I co my się dziwimy,darmowa kasznka bogaci też wezmą a co,jak śmieci do spółdzielczego śmietnika podrzucić to pierwsi, kierunkowskazu włączyć też szkoda bo żarówka się przepali w bryce za 100 kawałków i tak własnie wyglada płockie nowobogactwo-gó..zjady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambalover Grill Over IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 07:51 1 Maja miał jakiś wyraz! Śmieszny, dwuznaczny ale wyraz. Grill love to jakiś zlepek luźnych treści. Impreza bez programu, bez pomysłu, bez gwiazdy. Byłem o 17 przez 1/2 godziny i tylko bębny, aż się jeść odechciewało. Kupiłem karkówkę i dostałem kupon z pytaniem konkursowym typu ile to jest 2+2. Nie ma co. Dzięki tym straganom można jimprezę nazwać Majowy Jarmark Wieśniacki. ps. Kaszanka była zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Grill Over IP: *.plock.mm.pl 03.05.07, 06:23 Gość portalu: Sambalover napisał(a): > Dzięki tym straganom można jimprezę nazwać Majowy Jarmark Wieśniacki. Może i można by było, może byłoby to nawet wskazane, ale polska nazwa nie przejdzie. Jesteśmy Europejczykami, więc musi być coś po angielsku, żeby było na odpowiednim poziomie; myślę, że załoga marketingu w Peklimarze wymysili jakąś równie fajną nazwę na przyszły rok - co najmniej tak coolekstrazajefajną jak Grill Love ps. czułem w moczu, że będzie kiszka i była - dobrze że nie traciłem czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sine qua non Re: Grill Over bez nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 07:47 należe do grupy pracowników którym z jakichs przyczyn wstrzymano urlopy nie mozemy nacieszyć sie świetami mnie dodatkowo zepsulo świeta stwierdzenie kierowniczki którą bardzo cenie, na swoj sposób kocham i jestem jej całkowicie wierny, otoż uzyła ona mówiac o innym człowieku określenia: cham,taki cham, nigdy nie myslałem ze az tak nisko ta pani upadnie, żałosne i ręce opadają, Odpowiedz Link Zgłoś