Dodaj do ulubionych

Mazowsze buduje drogi

06.05.07, 22:18
DW575 kluczowa? Chyba tylko odcinek od ronda z drogą mostową w kierunku Radziwia…
Obserwuj wątek
    • Gość: Jachu Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:28
      A moze tak wreszcie droga 62 do wawy?
    • Gość: mad_max1 Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.c247.petrotel.pl 06.05.07, 22:47
      40 mln z Urzędu Marszałkowskiego to sporo. Lecz zanim dojdzie do sfinalizowania
      inwestycji tj. do wyłonienia wykonawcy w drodze przetargu materiały tak skoczą
      do góry o 50-100% a moze i więcej że nawet połowę planów nie da sie spełnić. Ale
      zawsze to coś niż nic.
    • Gość: alamoto Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:13
      Tia....ale jak na razie prace na odcinku Płock - Góra są wstrzymane.... i w tym
      roku nie ruszą, brak pozwoleń....
    • Gość: gaw Mazowsze buduje drogi IP: 193.59.95.* 07.05.07, 07:34
      A czemu nic nie mówią o remoncie trasy 60 Płock - Bielsk (trasa E - W). Firma
      remontowa już przygotowała bazę. Czyżby w ostatnim momencie coś się zmieniło??
      • madleine791 Re: Mazowsze buduje drogi 07.05.07, 12:44
        jestem w Niemczech ale pochodze z Bielska i kiedy jade wreszcie do domu 850 km,
        to cala trasa jest ok, ale ostatni odcinek mnie Plock-Bielsk totalnie mnie
        wykancza. i czekam. Za kazdym razem mam nadzieje, ze cos sie zmieni. Good luck
        Poland
    • Gość: jarche Re: Mazowsze buduje drogi IP: 193.59.95.* 07.05.07, 07:47
      Do other_side:
      Wg planowanych oznaczeń to akurat odcinek od nowego ronda na Dobrzykowskiej do
      Radziwia przestanie być drogą wojewódzką a stanie się krajówką (nr62).
      Modernizacja tej drogi będzie w gestii UM Płock. I tu powraca pytanie: czy
      ktokolwiek myśli w Ratuszu o południowej obwodnicy Radziwia? Może warto byłoby
      np. zorganizować z mieszkańcami lewobrzeżnej części Płocka spotkanie w sprawie
      tego pomysłu. Prezydent pytał już tam przecież o zdanie przy okazji planów
      przyłączenia w granice administracyjne terenów po PGR Gulczewo? Rozumiem, że
      Gulczewo jest bardziej kluczowe dla mieszkańców Radziwia niż wyprowadzenie
      tranzytu TIR-ów z tej części miasta... Pozdrawiam Jarek
      • Gość: ula Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 09:53
        Tiry w tej części miasta są udręką
      • stuntman Re: Mazowsze buduje drogi 07.05.07, 11:37
        Zastanawiam się jaki cel miał ktoś przy przenoszeniu DK62 na Dobrzykowską?
        Przecież tam nie ma absolutnie ku temu warunków. Obwodnicy Radziwia oficjalnie
        nie ma w planach, póki co nawet się o niej nie 'marzy'. Jest ona wprawdzie
        w "Studium Uwarunkowań...", ale nigdzie indziej o tym problemie się nie
        wspomina. Władze z pewnością nie pomyślały jakie konsekwencje spowoduje takie
        nonszalanckie przeniesienie DK bez przygotowania niezbędnych rozwiązań
        komunikacyjnych, czego echa z pewnością nie raz jeszcze usłyszymy.
    • Gość: auto Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:39
      no gdzie te naprawy remonty dróg wojewódzkich w całym powiecie płockim a
      szczególnie drogi 60 którą codziennie pokonuje z Drobina do Płocka a co nam
      panie Zorzela na piknikach w Drobinie obiecałeś, wstyd wstyd juz na ciebie
      nigdy nie zagłosuje ja i moja cała rodzina.
      • Gość: Do auto Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:26
        Obietnice były na piknikach, gdzie jedliście i piliście. A wybory to już
        poważna sprawa i każdy podejmował własną decyzję. Mżesz nie gósować na... z
        cała swoją rodziną. Pocałujta w d... wójta.
        >Do Płocka możesz jeździć droga nr. 10 przez Sierpc do Płocka. Najlepsza trasa
        behahe... tylko włącz światła nie wwewnatrz sachodu, żeby ciebie było widać,
        ale światła mijania przy swoim aucie. Pozdówko i na zdrówko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka