other_side 06.05.07, 22:18 DW575 kluczowa? Chyba tylko odcinek od ronda z drogą mostową w kierunku Radziwia… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jachu Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:28 A moze tak wreszcie droga 62 do wawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad_max1 Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.c247.petrotel.pl 06.05.07, 22:47 40 mln z Urzędu Marszałkowskiego to sporo. Lecz zanim dojdzie do sfinalizowania inwestycji tj. do wyłonienia wykonawcy w drodze przetargu materiały tak skoczą do góry o 50-100% a moze i więcej że nawet połowę planów nie da sie spełnić. Ale zawsze to coś niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamoto Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:13 Tia....ale jak na razie prace na odcinku Płock - Góra są wstrzymane.... i w tym roku nie ruszą, brak pozwoleń.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw Mazowsze buduje drogi IP: 193.59.95.* 07.05.07, 07:34 A czemu nic nie mówią o remoncie trasy 60 Płock - Bielsk (trasa E - W). Firma remontowa już przygotowała bazę. Czyżby w ostatnim momencie coś się zmieniło?? Odpowiedz Link Zgłoś
madleine791 Re: Mazowsze buduje drogi 07.05.07, 12:44 jestem w Niemczech ale pochodze z Bielska i kiedy jade wreszcie do domu 850 km, to cala trasa jest ok, ale ostatni odcinek mnie Plock-Bielsk totalnie mnie wykancza. i czekam. Za kazdym razem mam nadzieje, ze cos sie zmieni. Good luck Poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarche Re: Mazowsze buduje drogi IP: 193.59.95.* 07.05.07, 07:47 Do other_side: Wg planowanych oznaczeń to akurat odcinek od nowego ronda na Dobrzykowskiej do Radziwia przestanie być drogą wojewódzką a stanie się krajówką (nr62). Modernizacja tej drogi będzie w gestii UM Płock. I tu powraca pytanie: czy ktokolwiek myśli w Ratuszu o południowej obwodnicy Radziwia? Może warto byłoby np. zorganizować z mieszkańcami lewobrzeżnej części Płocka spotkanie w sprawie tego pomysłu. Prezydent pytał już tam przecież o zdanie przy okazji planów przyłączenia w granice administracyjne terenów po PGR Gulczewo? Rozumiem, że Gulczewo jest bardziej kluczowe dla mieszkańców Radziwia niż wyprowadzenie tranzytu TIR-ów z tej części miasta... Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 09:53 Tiry w tej części miasta są udręką Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Mazowsze buduje drogi 07.05.07, 11:37 Zastanawiam się jaki cel miał ktoś przy przenoszeniu DK62 na Dobrzykowską? Przecież tam nie ma absolutnie ku temu warunków. Obwodnicy Radziwia oficjalnie nie ma w planach, póki co nawet się o niej nie 'marzy'. Jest ona wprawdzie w "Studium Uwarunkowań...", ale nigdzie indziej o tym problemie się nie wspomina. Władze z pewnością nie pomyślały jakie konsekwencje spowoduje takie nonszalanckie przeniesienie DK bez przygotowania niezbędnych rozwiązań komunikacyjnych, czego echa z pewnością nie raz jeszcze usłyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:39 no gdzie te naprawy remonty dróg wojewódzkich w całym powiecie płockim a szczególnie drogi 60 którą codziennie pokonuje z Drobina do Płocka a co nam panie Zorzela na piknikach w Drobinie obiecałeś, wstyd wstyd juz na ciebie nigdy nie zagłosuje ja i moja cała rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do auto Re: Mazowsze buduje drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:26 Obietnice były na piknikach, gdzie jedliście i piliście. A wybory to już poważna sprawa i każdy podejmował własną decyzję. Mżesz nie gósować na... z cała swoją rodziną. Pocałujta w d... wójta. >Do Płocka możesz jeździć droga nr. 10 przez Sierpc do Płocka. Najlepsza trasa behahe... tylko włącz światła nie wwewnatrz sachodu, żeby ciebie było widać, ale światła mijania przy swoim aucie. Pozdówko i na zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś