caol1 22.06.07, 01:33 A kiedy Kasztelan dotrze do Szkocji? Slyszalem, ze nawet Lomza tu dotarla... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivulspirit Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem 22.06.07, 01:35 "- W browarze pracuje 40 degustatorów - zdradza Ineza Matysiak z działu sensorycznego. - Wbrew pozorom mamy kłopoty ze skompletowaniem całego zespołu." Gdzie można złożyć aplikację na takiego degustatora?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:11 skoro tylu degustatorów, to czemu w ubiegłym roku trafiały się całe partie piw "przypalonych" - można zgłosić reklamacje - tylko jak skoro maile są odrzucane? - chciałbym uzyskać odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.plock.mm.pl 22.06.07, 07:21 Pewien miły forumowicz pisał, nie pij tyle. Ale ja nie posłuchałem i piwo kopiłem kasztelan i chorowałem cały wieczór , jakieś drożdże? To było okropne. Po co takie produkty? Czy ci degustatorzy nie mogliby tego świństwa sami wypić? To jacyś nabieracze. A alkoholu .. nadal nie piję a po tym ohydnym kasztelanie... to było obrzydliwe. Natomiast zniechęca do ich piwa wasze pisanie, ze nie zwracają uwagi na maile. To już wyrachowanie przeciw klientowi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 22.06.07, 07:16 Gazeta powinna, z przyzwoitości chociaż, oznaczać odpowiednim opisem reklamowe teksty. Czy już taka bieda dziennikarska nastała, że zwykłe reklamówki puszczane są jako artykuły? k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiz Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:57 Szkoda ze np. Kasztelan nie moze wprowadzic linii piw ktorych ze swieca szukac na rynku. Np. 0,33 w puszce lub 1L w efektownej butelce. Carlsberg przeciez robi teraz twist-offy w szklanych i nie da sie ukryc ze to hit (przynajmniej dla mnie, sorry o gustach sie nie dyskutuje ;) Nie przyjemnie by bylo miec Kasztelana w 1L butelce z tloczonym logo. Hit imprez ! Ale pewnie cala nowa linia kosztuje pewnie z 10 mln jurkow. Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 22.06.07, 09:56 A nie lepiej przelać zawartość do szklaneczki lub kufelka? Ehhh malkontenci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:54 zawszew to był lura, dobre zawsze szło tylko na eksport Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 22.06.07, 09:59 Kasztelan jest bardzo smaczny. Ale Ty jesteś zapewne z pokolenia "Heineken Music". To jest dopiero lura, no ale picie Heńka jest zapewne "jazzy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: 195.215.5.* 22.06.07, 09:31 Uważam że Kasztelan jest najlepszym piwem w Polsce tylko problem polega na reklamie tego produktu której nie wątpilwie jest BRAK. A pasteryzowane jest naprawdę bardzo dobrym piwkiem a ci co wypowiadają sie negatywnie niech lepiej zaczną pić JABOLE. Gorąco pozdrawiam Kiperów Kasztelan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.plock.mm.pl 22.06.07, 09:57 I przy takim chwaleniu na miejscowy rynek znowu puszcza piwo z surowymi drożdżami . Nie pije więc sie nie znam. Ale pilem piwo angielskie i było dobre a tym chwalonym kasztelanie i Zywcu z Aucha, to ąz cierpnie skóra. Może tak jest , ze browar uznaje, ze miejscowi wszystko wypiją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dead Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:25 Bo w Auchanie sie nie kupuje piwa. Tam każde piwo jest niedobre. Oni kupują najgorszej jakości browary wg mnie, a może nawet specjalne partie. Ale co tam kupię polskie piwo to jest obrzydliwe. Nieważne jaka marka. Ostatnio leszka musiałem wylać bo się pić nie dało. Nie kupuję już tam browarów. A jeśli idzie o Kasztelana to niepasteryzowane jest obecnie nr 1 u mnie. Bije wszystko łącznie z carlsbergiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Bolka Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:35 Siedź i pij, a później jeździj na Biesiady Kasztelańskie i wal w bęben,hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kasztelanie walcz z krytyką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:29 bo jako żywo nie sięgną po piwo z Sierpuchowa, ale po to smakowitsze na przykład z EB-owa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marat Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:08 kasztelan jest dobry dla obszczymurków ktokolwiek zna sie choć minimalnie na piwie nigdy nie napije sie tego zajzajeru Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 22.06.07, 10:30 Więc napisz jakie Ty pijesz. Może spróbuję i doznam olśnienia...znawco dobrego smaku piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzenie Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:50 Chcesz konkurencyjnych to masz wszystkie do wyboru, oprócz Kasztelana, bo po nim możesz dostać takiego olśnienia, że uwolnisz pawia! Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 24.06.07, 20:26 Nie wierzę, że aż tak Kasztelan ci nie smakuje. Proponujesz mi wszystko oprócz Kasztelana?...może jakieś "piwko" z Jabłonowa:D. A może masz jakieś traumatyczne przeżycia związane z tym piwem. Podziel się, może ktoś ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: 195.215.5.* 22.06.07, 10:08 Do Płoczczaka kolo widać ze masz zerowe pojęcie o smaku dobrego browarka. To powiedz jakiego sikacza ty pijesz? Napewno Hainekena lub podobne szczochy typu Lech itd które swoja sprzedaż mają dzięki wysokim nakładom na Reklamę a nijak to się ma do jakości PIWA. Niepasteryzowany Kasztelan jest the best!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kazia Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:46 Kasztelan to jest dopiero sikacz, dlatego ludzie nie chcą go pić, żeby się nie zatruć. Nawet na wystawie świń się reklamuje. To dopiero marka, hehhehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:50 Może nowa marka Kasztelan świńskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:36 Odpowiadasz na : Gość portalu: *** napisał(a): > Może nowa marka Kasztelan świńskie!!! Ktoś mnie tu podrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:46 Masz patent na nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:50 chyba widzisz że ma , czy matoł ? ona zawsze pisze logicznie i po tym mozna poznać że ktos sie podszywa bo bredzi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: 195.215.5.* 22.06.07, 12:01 Sami jestescie świniarze zobacz czy twój dobytek nie ryczy Rolniku i pij tanie Winciacha to na bank je.... niesz w ramy chłopie z pierdziszewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:13 Kazio napisał, co napisał... Chłopina się denerwuje, bo piwo to jego paliwo, ale coś gaźnik w mózgu mu... strzela i myślenie m... zaciera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powosz Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.plock.msk.pl 22.06.07, 12:23 Nie lubię Kasztelana za je go "starobeczkowo-drożdżowy zapach i brak smaku czystej goryczki. To nie jest piwo na dobry stół. To piwo powinno być ostre w smaku, z duża ilością chmielu i wyrażnym smakiem słodu. Moim zdaniem ma smak szybkiego mixa z byle jakich surowców. Teraz gdy nie będzie pasteryzowane (???oszczędności??) to kupować będziecie piwo mętne i ze zdecydowanym smakiem kwasu. Powinno łapać smak znanego "Bosmana" czy piwa starego browaru, nie modernizowanego. Myślę to o browarach olsztyńsko-białostocko=ełckich. Oddech po piwie , po czasie 30 minut jest odrażający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:49 Jako żem zbójnik, to tyż walczę z Kasztelanami, bo to zdzierskie paskudztwo, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:56 Faktycznie Kasztelan jest raczej takim sobie piwem, niektóre partie piwa sa lepsze inne gorsze :( Ale za to piwo "Kasztelańskie" produkowane kiedys w tym browarze bardzo mi smakowalo :) No i nowe(stare) piwo nie pasteryzowane, calkiem bylo dobre , nie jakas rewelacja , ale naprawde posmakowalo mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałesa [...] IP: 195.215.5.* 28.06.07, 13:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degustator Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:41 Piszą, że Kasztelan jest względnie dobrym piwem. Wystarczy otworzyć puszkę lub butelkę i od razu po zapachu rozpozna się, że to śmierdząca lura. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:44 uległem i kupiłem jedna butelkę niepasteryzowanego cos starsznego, nie polecam a jeśli ktos chce sie otruć to na własną odpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:28 W Sierpcu to "piwo" jest produkowane czy tylko rozlewane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misieek Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:12 1.Kasztelan jest warzony w Sierpcu i rozlewany do BUTELEK - pychota 2.Kasztelan jest warzony w Szczecinie (Bosmanie) i rozlewany do PUSZEK - dno!!! Różnica w smaku jest ogromna na korzyść butelki, więc wszyscy którzy psioczycie na Kasztelana...przestańcie żłopać piwo z puchy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:57 Najlepiej gdyby wylewano je na pola, to byłby większy pożytek z użyźniania gleby Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 22.06.07, 20:59 Nowy Kasztelan jest the best. A jak komuś nie smakuje to niech nie pije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>> Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:16 rrormero wyliż butelki lub puszki po swoim Kasztelanie i wyrzuć do oznakowanego pojemnika! Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi 22.06.07, 21:20 nie przepadam za puszkowym (żadnym). a butelki są zwrotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:39 rromwro wyciśnij mocno butelki i nie wyrzucaj, tylko zbieraj, to bedzie cię stać na lepsze,hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ac horsens Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.ge-1-1-0-709.0x57361a62.hsnqu1.customer.tele.dk 22.06.07, 21:10 siedzę trochę w Danii krainie prawdopodobnie najlepszego piwo na świecie i trochę różnych piw posmakowałem ale nic mi nie zastąpi Kasztelanka...może to sentyment, ale to prawda... (pasteryzowanego jeszcze nie próbowałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @) Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:32 Twój Kasztelanek to też prawdopodobnie "piwo", tyle tylko, że nie można go pić. Chyba jedynie na wystawch świń (jak ktoś wcześniej napisał) to ujdzie! Bo to jest takie piwo, że pożal się bufetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostrong Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.plock.msk.pl 22.06.07, 22:29 A ja wam powiem,że kupiłem kilka puszek Warki Strong całkiem bez alkoholu. To żaden strong, a kompot. Tak więc cała ta produkcja "piwa" to lipa. Robi sie kompot i potem dolewa jakiejś gorzały aby był "strong". A...tu zapomnieli jej dolać i ten napój markuje, że jest "strong" i piwo. Popsuły sie nam piwska, oj popsuły. A "Kasztelana" nie wezmę już do ust - wstrętne w smaku. A co tu w tym pieprzonym Płocku i okolicy jest dobrego. Chleb na drugi dzień do wyrzucenia, bułki-sama chemia i jakieś takie puste w środku. Wędliny mimo różnych nazw są na jedno kopyto i do tego bardzo słone i przeazotowane. Podrobowe wędliny to świństwa, którego już nie można jeść. Zaczynają "kisić" świeżą kapustę esencją octową (podczas gotowania cholernie piecze w oczy i śmierdzi), pomidory wewnątrz niedojrzałe u jakieś takie pęcherze. W sklepach zwiędnięta włoszczyzna. Co to za miasto. Gdzie jest ten leniwiec PIH? Sanepid gdzie? Eeeee, szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misieek Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:23 A ty jesteś prawdopodobnie gó..arzem, któremu nie wypada przy nastoletniej lachonerii pić tańszego od piw klasy premium, lokalnego Kasztelana, pomimo tego, że jest naprawdę dobrym piwem. Ty zapewne pijesz Heńka albo Carlsberga, bo picie go jest "jazzy" i ma "ładne" opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:28 nawarzyli sobie piwa a teraz chcą, żeby ludzie to ich paskudztwo pili. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.eranet.pl 24.06.07, 07:07 Po co to cała paplanina, epitety i wyzwiska. Mamy wolność, wolny wybór, (wolne wybory też) - pijcie co wam smakuje. Grunt to z kulturą i w dobrym towarzystwie. Pozdrawiam Petroplis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.plock.mm.pl 24.06.07, 09:50 Piszesz banały ale po co? Jeżeli piwo jest spaprane i zieją same drożdże, w dodatku wzięli za to moje pieniądze, to trudno mówić kulturze, to są tylko złodzieje, którzy nas nie szanują a piwo zrobili niemcy. kupili nas przecież i trują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.class144.petrotel.pl 24.06.07, 09:45 Nie wiem dlaczego czujesz się zażenowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujawiak Kasztelan walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:05 biesiadami o utrzymanie się na rynku. Ludziska napiją się piwska, potupią w rytm raz dwa trzy - stawiasz ty i po przebytej - męczacej chorobie więcej nie wezmą tego zajzajeru do ust. To będzie właściwa reklama, aby nie sięgać po Kasztelana!!! Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Kasztelan walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:54 Najlepszą reklamę wskaże wam Urząd Sarbowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:42 to trudno powiedzieć jak dzisiaj po wypiciu, odleję się to pewnie minie kilka misięcy zanim Wisłą dotrze do Bałtyku, potem pewnie kilka lat minie zanim w wyniku wymiany wody morzami moje siki obmyją brzegi Szkocji. Musisz być cierpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Kasztelan walczy o rynek niepasteryzowanym pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:40 he he Szkocja to ma piwa że hej Odpowiedz Link Zgłoś