Dodaj do ulubionych

Tesco chce,Real chce w Płocku...

IP: 195.117.140.* 08.07.03, 21:29
Sorry za odświeżanie 'kontrowersyjnego' dla niektórych
tematu o różnych inwestycjach planowanych,które może
tak,może nie dojdą do skutku - w dzisiejszym Tyg.
Płockim okazało się że działką na Podolszycach Płn.
zainteresowany jest Real (sklep 6000 m2),tak więc prócz
Tesco mamy drugiego chętnego. A na jesieniu (wrzesień)
NorAuto przy Auchan. Ciekawe czy w sierpniu zacznie się
budowa przy Obi obiektów rozrywkowych - wie ktoś coś ?
Pozdrawiam czytelników lokalnych gazet i gazetek oraz
zainteresowanych różnymi inwestycjami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.chello.pl 08.07.03, 22:33
      Z tymi politykami jacy rządzą w Płocku jeszcze przez wiele lat będziemy robili
      zakupy u pani Ziuty w Zieleniaku a nie w Realu czy Tesco.
      • legal.alien Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 08.07.03, 22:35
        Ja tam wole u pani Ziuty bo wiem co kupuke. A poza tym po cholore jezdzic po
        pietruszke na Podolszyce!!!
        • Gość: Konrad Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.chello.pl 08.07.03, 22:47
          A ja chcę mieć możliwość wyboru gdzie mogę kupić pietruszkę. Mi np. nie
          odpowiadają klimaty z osiedlowych sklepików , chcę sobie pojechać do
          hipermarketu i zrobić zakupy raz na tydzień i dlaczego jakiś polityk ma mi tej
          możliwości zabraniać.
          • legal.alien Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 09.07.03, 12:14
            Mozesz jechac do tego smietnika na Podolszycach i kupowac przterminowane
            zarcie, myte w ludwiku kurczaki itp. twoja sprawa.
            Wyglada na to, ze ilosc hipermarketow w Plocku to sprawa ambicji Plocczan! Nie
            macie wiekszych zmartwien?
            • merro Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 09.07.03, 12:23
              niech tylko nikt nie próbuje wyrównać ilości hipermarkietów z liczbą pizzeri
              tudzież stacji benz. :) bedzie problem
              petro hipermarkiety, petro zakupy, plastikowi ludzie
              sam merro petroplastikowy, :(
            • Gość: Tete Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.petrotel.com.pl 09.07.03, 12:43
              Hehe Racja. Pozatym Płock to nie nowy Jork i mysle ze tak jak teraz
              hipermarkety sie do nas pchaja tak szybko beda sie zwijac.Zostana gora dwa.Wiec
              o co tu sie bic?
              PS. PIetryszka od pani Ziuty jest bardzo dobra i na bank lepsza niz ta
              plastikowa z hipemarketu :)
              • Gość: marcoo Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.ne.client2.attbi.com 13.07.03, 18:00
                Gość portalu: Tete napisał(a):

> Hehe Racja. Pozatym Płock to nie nowy Jork i mysle ze tak jak teraz
                > hipermarkety sie do nas pchaja tak szybko beda sie zwijac.Zostana gora
                dwa.Wiec
                >
                > o co tu sie bic?

no wlasnie
        • plockier Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 09.07.03, 07:36
          legal.alien napisał:

> Ja tam wole u pani Ziuty bo wiem co kupuke. A poza tym po cholore jezdzic po
          > pietruszke na Podolszyce!!!

Tiaaa, kupuke dalej ;-)

Odwiedziłem kilka dni temu taki sklep "pani Ziuty" na Obrońców Westerplatte.
          Mieszkańcy osiedla mówią o nim "u Motykowej". Chciałem kupić wodę niegazowaną i
          co było do kupienia? Woda z Auchana (z zieloną rączką na etykiecie), tyle że 1
          zł na butelce droższa.
          P.S.
          Uśmiechnij się, grunt to myśleć że jest dobrze. :-)))
          • hkreuz Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 09.07.03, 12:44
            plockier napisała:

> legal.alien napisał:
            >
            > > Ja tam wole u pani Ziuty bo wiem co kupuke. A poza tym po cholore jezdzic
            > po
            > > pietruszke na Podolszyce!!!
            >
            > Tiaaa, kupuke dalej ;-)
            >
            > Odwiedziłem kilka dni temu taki sklep "pani Ziuty" na Obrońców Westerplatte.
            > Mieszkańcy osiedla mówią o nim "u Motykowej". Chciałem kupić wodę niegazowaną
            i co było do kupienia? Woda z Auchana (z zieloną rączką na etykiecie), tyle że 1
            > zł na butelce droższa.

Trzeba było jechać po tą wodę do Auchuana, miałbyś taniej o 1 zł.
            Najlepiej autobusem, ale swoim samochodem też dobrze wychodzi, amortyzacja,
            paliwo, czas.
            • hkreuz Auchana oczywiście 09.07.03, 12:45
            • legal.alien Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 09.07.03, 12:50
              No wlasnie Auchan to sklep na zakupy polhurtowe. Kupic pare zgrzewek wody,
              soku, papieru toaletowego itp. Tylko, ze w zeszlym roku mialem problem, zeby
              tam kupic zgrzewke piwa, zgrzewke mleka w proszku i zgrzewki ze sloikami z
              jedzeniem dla dzieci. Powiedzieli mi, ze oni wszystko rozpakowywuja i koniec.
              Zeby jechac na drugi koniec Plocka po pietruszke, karton mleka itp musiabym na
              glowe upasc.
            • plockier Do Tete i hkreuza 10.07.03, 08:08
              Drogi tete, jakbyś chociaż trochę się orientował to wiedziałbyś, że te produkty
              można kupić TYLKO w Auchan. Są produkowane tylko dla tej sieci. Nie wiesz o tym
              to nie wypisuj takich bzdetów tylko po to, żeby się przyczepić.

Panie Henryku. Nie musi Pan pisać rzeczy oczywistych. Napisałem tak tylko po
              to, aby zwrócić uwagę na pewne mechanizmy handlu na jakich opierają się drobni
              handlarze, "panie Ziuty". Jeżeli już handlują, niech robią to z minimalnym
              chociaż poczuciem odpowiedzialności, chociażby za własne imię. Z jednej strony
              wielki krzyk, że duże sklepy sprzedają chłam, oszukują klientów. Żona kiedyś
              pracowała w takim sklepiku, przyjaciel był właścicielem małego sklepu w
              Brudzeniu. Nie będę rozwijał tematu pozycji pracownika (nie jest lepsza niż w
              np. Auchan, pod względem zarobków na pewno gorsza).
              Jeżeli już jadę do Auchan to kupuję kilka zgrzewek, płacę wtedy jeszcze taniej.
              I nie jadę tylko po wodę. Zakupy robię w hipermarkecie konkretne, tak aby
              zapewnić potrzebne produkty na dłuższy czas, nie na jeden dzień. Moje zdanie
              jest takie, że małe sklepy są potrzebne. Codziennie w drodze do pracy chcę
              kupić świeży jogurt, jakąś bułkę. Tylko dlaczego taki sklepikarz czuje, że musi
              z tego kiosku mieć samochód, stawiać dom itd. Jeszcze jeden przykład uczciwości
              handlowej u "Motykowej": ciotka którą się opiekuję kupiła u niej kawę
              (specjalnie dla mnie, wie że lubię od czasu do czasu wypić). Kawa w momencie
              zakupu była 1 tydzień przed terminem ważności. Trzeba mieć zdrowie, żeby wypić
              250 g kawy w tydzień.
              Zysk ponad wszystko!; czy tak ma być? Zapewne nie, więc proszę nie wciskać
              że "mali" są dobrzy i cacy. Są tak samo łapczywi na kasę jak i ci "duzi".
              Wpuściliśmy duże sieci, wpuszczajmy ich jeszcze więcej. Jak się mówi "A" itd.
              Na pewno będzie wygodniej. A kto na tym zarobi, mało mnie interesuje. Nie czuję
              się odpowiedzialny za wszystkich którzy chcą utrzymywać się z handlu.

A pietruszkę kupuję na stoisku niedaleko domu. Jak coś kupuję w Auchan też
              wiem, co kupuję. Mam oczy, potrafię ocenić towar pod kątem własnych oczekiwań i
              wiem, że praktycznie zawsze cena jest odzwierciedleniem jakości.

P.S.
              Uśmiechnijcie się :-))
              • Gość: Strucho Re: Do Tete i hkreuza IP: *.tel147.petrotel.pl 10.07.03, 13:03
                A tymczasem po raz kolejny przekonujemy się, że w "polskiej wersji" gospodarki
                rynkowej zwanej też kapitalizmem to nie klient dyktuje warunki i nie on
                decyduje gdzie będzie kupować - panuje swoista cenzura gospodarcza. Czy nie
                jest to "sztuczne utrzymywanie przy życiu" anachronicznych form handlu z
                poprzedniej epoki? Skoro zachodnie, nowoczesne sieci handlowe tak bardzo
                zainteresowane są Płockiem, to chyba oznacza tylko, że społeczeństwo jest
                spragnione nowoczesnych kompleksów handlowych i już wyraziło swoją opinię w tej
                sprawie. Tymczasem ludzie będący aktualnie u władzy, siłą usiłują nam narzucić
                w jaki sposób będzie się odbywał handel w tym mieście. Sztuką nie jest zdobyć
                klienta gdy ten nie ma wyboru, sztuką jest go przekonać do siebie lepiej
                zaspokajając jego potrzeby. Najwidoczniej dla niektórych swoboda działania
                jednostki nie jest tak oczywista jak dla mnie.
                • plockier Stoimy po kostki w starym g....... niestesty 11.07.03, 08:50
                  Gość portalu: Strucho napisał(a):

> (...) Czy nie
                  > jest to "sztuczne utrzymywanie przy życiu" anachronicznych form handlu z
                  > poprzedniej epoki?

Niestety, dokładnie to widać. Wydawać mogłoby się, że (co prawda pseudo)
                  prawicowy prezydent będzie za wprowadzaniem nowego, tego co zaprzecza minionemu
                  ustrojowi. Okazuje się przy wielu okazjach, że nasze lokalne władze nie bardzo
                  potrafią określić, o co im chodzi. Wide; ostatnie posiedzenie płockiej rady
                  miasta. Wicek Zawidzki stwierdza, że lepiej okna do szkół zamawiać w 10
                  miejscowych firmach. Nie ważne, że będzie drożej. Gdzie tu troska o finanse,
                  którymi taki urzędas powinien najbardziej się przejmować. A co to nagle się
                  pojawiło? Z budżetu miasta pośrednio będziemy wspierać tych co dają ciała na
                  otwartym rynku? A argumentacja, że duża firma i tak nie ma takich mocy
                  przerobowych jakoś do mnie nie dociera. Zapytano się jakiejś firmy o to, czy da
                  radę i zobowiąże się do tego?
                  Ciemność widzę, ciemność .... Aby tak dalej to nic się nie zmieni. Nowe rządy
                  już jako norma "nowe" są tylko z nazwy. Głupota została.
                  P.S.
                  Uśmiechnij się :-))
                • legal.alien Re: Do Tete i hkreuza 13.07.03, 00:00

> A tymczasem po raz kolejny przekonujemy się, że w "polskiej wersji"
                  gospodarki
                  > rynkowej zwanej też kapitalizmem to nie klient dyktuje warunki i nie on
                  > decyduje gdzie będzie kupować - panuje swoista cenzura gospodarcza. Czy nie
                  > jest to "sztuczne utrzymywanie przy życiu" anachronicznych form handlu z
                  > poprzedniej epoki?
                  Jaki anachronizm?
                  Pokaz mi takie wielkie hipermarkety w Wielkiej Brytanii? Tam Tesco to najwyzej
                  supermarket.
                  Francuzi i Hiszpanie tak samo wola robic zakupy w malych sklepach, a nie
                  takich kolchozach jak nasz Auchan.

Skoro zachodnie, nowoczesne sieci handlowe tak bardzo
                  > zainteresowane są Płockiem, to chyba oznacza tylko, że społeczeństwo jest
                  > spragnione nowoczesnych kompleksów handlowych i już wyraziło swoją opinię w
                  tej
                  >
                  > sprawie.
                  To spoleczenstwo ma naprawde duze wymagania i ilosc hipermarketow swiadczy o
                  pozycji miasta i obywateli??!!!
                  A moze lepiej poszprzatac w Plocku ulice bo syf jest straszny!!

Tymczasem ludzie będący aktualnie u władzy, siłą usiłują nam narzucić
                  > w jaki sposób będzie się odbywał handel w tym mieście. Sztuką nie jest
                  zdobyć
                  > klienta gdy ten nie ma wyboru, sztuką jest go przekonać do siebie lepiej
                  > zaspokajając jego potrzeby. Najwidoczniej dla niektórych swoboda działania
                  > jednostki nie jest tak oczywista jak dla mnie.
                  A co ma swoboda dzialania do hipermarketow?? Pomioeszalo ci sie w glowie chyba
                  od kopleksu za malej liczby hipermarketow!!
                  • Gość: Strucho Re: Do Tete i hkreuza IP: *.visp.energis.pl 13.07.03, 11:43
                    Odnośnie swobody działania to widzę, że się niemyliłem na jotę, ponieważ ty
                    cały czas usiłujesz mi zasugerować, że nie mam prawa robić tego co chcę i
                    robić zakupy tam gdzie chcę. Sklepy powinny się budować, a klienci sami
                    decydować gdzie będą kupować. Ty tymczasem cały czas usiłujesz mi udowodnić że
                    nie powinnem kupować w hipermarketach bo ty jesteś już tak obeznany w tych
                    sprawach, że wiesz najlepiej iż to niczego dobrego dla mnie nie przyniesie.
                    Powiedz mi kto daje ci takie prawo?? Co w ogóle może cię obchodzić gdzie ja
                    będę robił zakupy, gdzie będę chodził, jakie zachowania uznam za stosowne.
                    Mnie g.. obchodzi czy będziesz kupował w zieleniakiu, czy wyciągał resztki ze
                    śmietnika, to jest wyłącznie twoja sprawa i mnie nic do tego. Tymczasem jeśli
                    ktoś lubi hipermarkety, jest ich zwolennikiem to musi się opierać niezliczonej
                    liczbie argumentów, które sprowadzają się do narzucania innym swojego
                    światopoglądu. W takim razie powiedz mi jeszcze co to jest tolerancja, bo
                    chyba nie do końca jest ci to pojęcie znane, a tymczasem zajmij się swoimi
                    sprawami zamiast udowadniać mi, że czarne jest białe. Gdybym miał ochotę
                    polatać w zimie po dworzu w samych gaciach to też mam do tego prawo bo to jest
                    wolny kraj a ja o ile nie przekraczam prawa sam moge decydować jak chcę żyć.
                    Skończ więc z tym mentorskim tonem bo ja sobie tego NIE ŻYCZĘ!!!
                    • legal.alien Re: Do Tete i hkreuza 13.07.03, 13:29

> Odnośnie swobody działania to widzę, że się niemyliłem na jotę, ponieważ ty
                      > cały czas usiłujesz mi zasugerować, że nie mam prawa robić tego co chcę i
                      > robić zakupy tam gdzie chcę. Sklepy powinny się budować, a klienci sami
                      > decydować gdzie będą kupować. Ty tymczasem cały czas usiłujesz mi udowodnić
                      że nie powinnem kupować w hipermarketach bo ty jesteś już tak obeznany w tych
                      > sprawach, że wiesz najlepiej iż to niczego dobrego dla mnie nie przyniesie.

Masz chyba klopoty ze zrozumieniem czytanych tekstow. Gdzie mowie o zakazie
                      kupowania w hipermarketach czy tez ich budowy. Wyrazam tylko swoj wlasny
                      poglad o tychze.
                      Ja natomiast nie zycze sobie, zeby na srodku osiedli i w centrach miast, gdzie
                      grunt jest drogi wyrastaly olbrzymie parterowe baraki z olbrzymimi
                      parkingamitypu OBI, Auchan itp. Ich miejsce jest poza MIASTEM!.

> Powiedz mi kto daje ci takie prawo?? Co w ogóle może cię obchodzić gdzie ja
                      > będę robił zakupy, gdzie będę chodził, jakie zachowania uznam za stosowne.
                      > Mnie g.. obchodzi czy będziesz kupował w zieleniakiu, czy wyciągał resztki
                      ze
                      > śmietnika, to jest wyłącznie twoja sprawa i mnie nic do tego. Tymczasem
                      jeśli
                      > ktoś lubi hipermarkety, jest ich zwolennikiem to musi się opierać
                      niezliczonej
                      > liczbie argumentów, które sprowadzają się do narzucania innym swojego
                      > światopoglądu.

Uuuu! To wiara w hipermarkety to swiatopoglad!! Chyba synku nie wiesz co to
                      slowo znaczy. To juz nowa religia wyrosla. Tych co w kazda niedziele
                      jada "modlic" sie do hipermarketow.

W takim razie powiedz mi jeszcze co to jest tolerancja, bo
                      > chyba nie do końca jest ci to pojęcie znane, a tymczasem zajmij się swoimi
                      > sprawami zamiast udowadniać mi, że czarne jest białe. Gdybym miał ochotę
                      > polatać w zimie po dworzu w samych gaciach to też mam do tego prawo bo to
                      jest
                      > wolny kraj a ja o ile nie przekraczam prawa sam moge decydować jak chcę żyć.
                      > Skończ więc z tym mentorskim tonem bo ja sobie tego NIE ŻYCZĘ!!!

Pelen patos: tolerancja, swiatopoglad, wolny kraj. I to wszystko w tak blachej
                      sprawie jak hipermarkety. Chyba jestes nawiedzony, albo slow tych nie
                      rozumiesz.
                      Wiesz gdyby glupota miala skrzydla to bys latal jak golebica. Moze troche
                      mniej arogancji w wypowiedziach i troszke kultury. Zbyt duzo od ciebie nie
                      oczekuje, ale postaraj sie moze troszke.
                      • pawi81 Re: Do Tete i hkreuza 13.07.03, 15:52
                        legal.alien napisał:

> Pelen patos: tolerancja, swiatopoglad, wolny kraj. I to wszystko w tak
                        blachej
                        > sprawie jak hipermarkety. Chyba jestes nawiedzony, albo slow tych nie
                        > rozumiesz.
                        > Wiesz gdyby glupota miala skrzydla to bys latal jak golebica. Moze troche
                        > mniej arogancji w wypowiedziach i troszke kultury. Zbyt duzo od ciebie nie
                        > oczekuje, ale postaraj sie moze troszke.

A tak sie wtrace, bo lubie polemike.
                        Ktos tu mowi o kulturze i arogancji, a sam probuje - w kulturalny sposob (jesli
                        mozna to tak nazwac) komus ublizyc. Jesli kolega Strucho lubi hipermarkety to
                        niech je lubi... Ty nie lubisz - dla mnie rewelacja, a i tak bedzie tak, jak
                        zadecyduja "politycy". A co do "modlitw" w hipermarketach - wole przejsc sie po
                        sklepach, chociazby w Auchan'ie, niz isc do kosciola...
                        • legal.alien Re: Do Tete i hkreuza 13.07.03, 15:55
                          A czy ja mu bronie kupowac tam?!! Mam prawo wyrazac swoje opinie., a struch
                          zaczal od chamskiego ataku na mnie. To jest ta jego tolerancja?
                          • pawi81 Re: Do Tete i hkreuza 13.07.03, 16:02
                            legal.alien napisał:

> A czy ja mu bronie kupowac tam?!! Mam prawo wyrazac swoje opinie., a struch
                            > zaczal od chamskiego ataku na mnie. To jest ta jego tolerancja?

Toleracja to bardzo szerokie pojecie, w gruncie rzeczy nikt z nas nie jest w
                            100% tolerancyjny.

Poza tym, Strucho mogl uznac ze to jest atak na niego:
                            "Pomioeszalo ci sie w glowie chyba od kopleksu za malej liczby hipermarketow!!"
                            I wcale mu sie nie dziwie... Skonczcie dyskusje bez konca, pogadajcie sobie na
                            GG i forum odetchnie, bedzie sie szybciej ladowac :)
                      • Gość: Strucho Re: Do Tete i hkreuza IP: *.visp.energis.pl 13.07.03, 17:15
                        Nie jestem dla ciebie "synek" to po pierwsze. Po drugie sam uważasz że
                        wszystkie rozumy pozjadałeś i możesz każdemu wykładać w jaki sposób ma żyć. Ja
                        nie mam potrzeby rozmyślania czyimś stylu życia, bo nie mam w zwyczaju wtykać
                        nosa w nie swoje sprawy i guzik mnie to obchodzi. Co do chamskiego ataku to
                        dla mnie jest czymś takim udowadnianie że czyjś styl życia jest lepszy od
                        kogoś innego. Z resztą po takiej bezsensownej nagonce prowadzonej ostatnio na
                        forum każdy ma prawo się zdenerwować. Kto ci dał prawo takiego oceniania
                        ludzkich postaw? Czy jest ktoś kto klasyfikuje jakie zachowanie jest dobre a
                        jakie złe, co jest wieśniackie a co snobistyczne? Na pewno nie powinienieś
                        decydować o tym ty, a żeby stało się temu zadość to nie politycy, a tylko i
                        wyłącznie zapotrzebowanie rynku powinno decydować o tak prozaicznej dla mnie
                        sprawie jak to czy będą w mieście nowe hipermarkety czy nie. Najwidoczniej
                        miniona epoka odcisnęła w tobie duże piętno, teraz już nie narzuca się ludziom
                        światopoglądu. A taki tok rozumowania bywa groźny dla społeczeństwa gdyż
                        narusza zawarte w konstytucji podstawowe swobody każdego człowieka.

BTW: Dlaczego tak bardzo cię to boli, że ludzie lubią kupować w
                        hipermarketach, toczysz jakąś osobistą wojnę?
                        • legal.alien Re: Do Tete i hkreuza 13.07.03, 17:25
                          Daj sobie sobie juz spokoj. Jestes tak zacietrzewiony, ze nic nie rozumiesz z
                          tego co czytasz.
                    • legal.alien O granicach tolerancji i leberalizmu 13.07.03, 15:54
                      Poczytaj sobie o tolerancji i granicach liberalizmu:
                      www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1550052.html
                      Niestety watpie, zebys cos z tego zrozumial.
          • Gość: Tete Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.petrotel.com.pl 09.07.03, 12:46
            plockier napisała:

> legal.alien napisał:
            >
            > > Ja tam wole u pani Ziuty bo wiem co kupuke. A poza tym po cholore jezdzic
            > po
            > > pietruszke na Podolszyce!!!
            >
            > Tiaaa, kupuke dalej ;-)
            >
            > Odwiedziłem kilka dni temu taki sklep "pani Ziuty" na Obrońców Westerplatte.
            > Mieszkańcy osiedla mówią o nim "u Motykowej". Chciałem kupić wodę niegazowaną
            i
            >
            > co było do kupienia? Woda z Auchana (z zieloną rączką na etykiecie), tyle że
            1
            > zł na butelce droższa.
            > P.S.
            > Uśmiechnij się, grunt to myśleć że jest dobrze. :-)))

A nie przyszlo ci do glowy ze po prostu zaopatruja sie w tej samej
            hurtowni??? :D:D
            • Gość: Strucho Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.visp.energis.pl 09.07.03, 18:50
              Według mnie niemożliwe, bo towary z zieloną ręką są przeznaczone tylko do
              wewnętrznej dystrybucji w sieci Auchan.
              Do pozostałych postów nie będę się ustosunkowywał bo nietolerancja dla innego
              sposobu na życie aż z nich bije. A najgorsze, że z pozoru światli ludzie
              uważają to za naturalne i w żaden sposób nie da im się tego uświadomić.
              • Gość: PAWi Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 20:36
                siema :)

u nas wszystko jest mozliwe... trzeba jakos zarabiac ;]

Pozdrawiam
                PAWi
              • Gość: czytelnikTP Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: 195.117.140.* 09.07.03, 21:49
                Na razie zanosi się na Kaufland,który powstanie i dopiero
                po otwarciu okaże się że były nieprawidłowości przy
                wydaniu pozwolenia na budowę. A ciekawe jak będzie z tym
                Tesco i Realem : a) radni nie pozwolą ani na R. ani na T.
                b) radni pozwolą na T. a nie na R. c) radni pozwolą na R.
                a nie na T. d) radni pozwolą na T. i na R. Przed zapewne
                wiele artykułów i polemik na ten temat w lokalnych
                gazetach i gazetkach w najbliższych tygodniach.
                • Gość: kunc Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 04:21
                  Wyglada, ze o nowym hipermarkecie raczej nie ma mowy. A kaufland stoi pod
                  znakiem zapytania.
        • Gość: marek Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.tel161.petrotel.pl 12.07.03, 16:16
          legal.alien napisał:

> Ja tam wole u pani Ziuty bo wiem co kupuke. A poza tym po cholore jezdzic po
          > pietruszke na Podolszyce!!!
          ...drogi człowieku pozwól innym decydować i rozważać życiowy wybór zakupu
          pieeetruszki, to sprawa bardzo poważna, nie narzucaj się ze swym światopoglądem
          kończącym się zieloną natką......
    • santia Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 09.07.03, 22:16
      co do reala i tesco sie nie wypowiadam, bo tego nawet sami radni nie wiedzą;
      ale wiem, że na pewno w maju 2004 otworzy się ten pasaż handlowy za obi z
      multikinem, pizzą hut itd.;
      co do pietruszki, to chciałam powiedzieć, iż i auchan i pani ziuta czerpią ją z
      tego samego źródła, tylko z różną ilością pośredników dostarczających tę
      pietruszkę (pani ziuta ma ich więcej);
      a co do kupowania w auchan różnych produktów (pojedynczo), to chciałam
      powiedzieć zdaje się "alienowi". że tak "upadam na głowę" przynajmniej z 2 razy
      w tygodniu, bo tak muszę, bo tak chcę, bo tak lubię; i czy teraz jestem mocno
      dziwna i trzeba mnie skrytykować?
      ;-))
      • Gość: Strucho Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.visp.energis.pl 09.07.03, 22:50
        Najwidoczniej jest taka grupa ludzi, której solą w oku jest to, że ty chcesz
        żyć w sposób inny od nich i najczęściej jest to grupa ludzi popierających siły
        polityczne które o tą wolność kiedyś walczyły.
        A podobno mamy wolny kraj i każdy może żyć jak chce...
        • Gość: Konrad Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.chello.pl 09.07.03, 23:13
          Dokładnie. To jest wolny kraj i ja nikogo nie namawiam do kupowania w
          hipermarkecie. Lubisz robić zakupy w zieleniaku ?? Twoja sprawa , mi nic do
          tego. Ale niech nikt inny mi nie mówi gdzie ja mam robić zakupy ...
          • santia Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 10.07.03, 07:50
            Cała ta dyskusja pod tytułem czy robić zakupy tu czy tam jest bez sensu; każdy
            wybiera to co lubi, to po prostu kwestia gustu; a o nim się nie dyskutuje. To
            tak jakby teraz tu na forum dziewczyny zaczęły dyskutować czy lepiej jest nosić
            stringi, czy klasyczne majty. I te co noszą stringi byłyby bardziej
            napiętnowane od tych mocno klasycznych (nieładnych, staroświeckich i nudnych).
            ;-))
            • merro Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 10.07.03, 09:46
              santia napisała:

> Cała ta dyskusja pod tytułem czy robić zakupy tu czy tam jest bez sensu;
              każdy
              > wybiera to co lubi, to po prostu kwestia gustu; a o nim się nie dyskutuje. To
              > tak jakby teraz tu na forum dziewczyny zaczęły dyskutować czy lepiej jest
              nosić
              >
              > stringi, czy klasyczne majty. I te co noszą stringi byłyby bardziej
              > napiętnowane od tych mocno klasycznych (nieładnych, staroświeckich i nudnych).
              > ;-))

daleki jestem od piętnowania użytkowniczek stringów
              chyba szanowni koledzy się zgodzą !!!
              z podziwem patrze nawet w stronę użytkowniKÓW
              jak można trzymać cały dzień sznurek w .... :)))))))

pozdrawiam
              • santia Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 10.07.03, 20:23
                merro napisał:

> z podziwem patrze nawet w stronę użytkowniKÓW
                > jak można trzymać cały dzień sznurek w .... :)))))))
                >
                > pozdrawiam

jest całkiem nieźle;-))
                • Gość: merro Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:33
                  muszę spróbować

santia napisała:

> merro napisał:
                  >
                  > > z podziwem patrze nawet w stronę użytkowniKÓW
                  > > jak można trzymać cały dzień sznurek w .... :)))))))
                  > >
                  > > pozdrawiam
                  >
                  >
                  > jest całkiem nieźle;-))
                • Gość: treak Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:58
                  santia napisała:

> merro napisał:
                  >
                  > > z podziwem patrze nawet w stronę użytkowniKÓW
                  > > jak można trzymać cały dzień sznurek w .... :)))))))
                  > >
                  > > pozdrawiam
                  >
                  >
                  > jest całkiem nieźle;-))

...szkoda,że jesteś facetem
                  • santia Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 10.07.03, 21:11
                    Gość portalu: treak napisał(a):

>
                    > ...szkoda,że jesteś facetem

dlaczego uważasz, że jestem facetem? jestem ładna i mam warkoczyki;-))
                    • Gość: treak Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... IP: *.chello.pl 10.07.03, 21:27

> Gość portalu: merro napisał(a):
                      daleki jestem od piętnowania użytkowniczek stringów
                      chyba szanowni koledzy się zgodzą !!!

tu chodziło o dziewczynki

z podziwem patrze nawet w stronę użytkowniKÓW
                      jak można trzymać cały dzień sznurek w .... :)))))))
                      ...a tu o chłopczyków ...
                      ale to nie jest istotne
                      >
                      > dlaczego uważasz, że jestem facetem? jestem ładna i mam warkoczyki;-))

... nie czepiam się ...ale trochę próżna to chyba jesteś?
                      • santia Re: Tesco chce,Real chce w Płocku... 10.07.03, 21:49
                        Gość portalu: treak napisał(a):

>
                        >
                        >
                        > ... nie czepiam się ...ale trochę próżna to chyba jesteś?

tak jestem, a jaka mam być według Ciebie? Ty za to jesteś smutny;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka