Gość: kazio Re: MTBS - podwyżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 00:02 Jak widomo czynsz w MTBS to wskaźnik odtworzeniowy w tego typu towarzystwach. W Płocku i na Mazowszu wojewodą jest nasz Płocczanin Martynowski. Chciał on na naszych tyłkach wjechać do Senatu, a w przedzień tego swego działania opluł on naszego senatora Smulewicza, człowieka godnego zaufania i poparcia. Czyn Martynowskiego poparli płoccz\anie i nie poparli jego osobę na senatora to jest godne uwagi. Dziś musimy bronić ludzi, obywateli, Polków perzd pazernością MTBSów. Oni nas oszuklali tak jak to zrobił PiS i prezydent Milewski który dwa dni po wyborach zarządził podwyżki. Uważam, że Milewski to człowiek którego powinniśmy odwołać jak najszybicie i prosić Nowalkowskiego by wrócił do Płocka i poparł nasze wołanie o sprawiedliwość społeczną. Z takimi ludzmi jak Milewski,Moilczyński, Zawidzki i Kuberas nie zbudujemy dobrej płaszczyżny dla normalnych liudzi i obywateli RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne Re: MTBS - podwyżka IP: *.c156.petrotel.pl 07.11.07, 23:59 Czy naprawde podwyzka dotyczy tylko mieszkan na zasadzi partycypacji?mieszkan czynszowych podwyzka nie obejmuje?szczerze nie rozumiem tego?moze ktos mi to wytłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolowa Re: MTBS - podwyżka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 10:49 co ciekawe podwyzkę dostali najemcy np. na ul Kwiatka, w nowych blokach na Czwartakaów i JP II a nie dostali w starszych blokach MTBS na Podolszycach Północ. To kpina zę MTBS jednym podnosi czynsz 20 proc a innym nie. Prezes trakuje te firme kompletnie jak własny folwark powinno go to spotkac co prezesa innej miejskiej spółki czyli utrata stołka. MTBS z partycypantów zrobił frajerów, którzy płacą bo muszą wiadomo nikt z mieszkania nie zrezygnuje, bo gdzie pójdzie pod most??? Przekztałcie MTBS w developera i niech robi co chce, ale żeby w taki sposób traktować najemców to skandal. Ciekawe na co ta 20 % podwyżka poszła, chyba na penję do prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weww Re: MTBS - podwyżka IP: *.148.c64.petrotel.pl 08.11.07, 10:46 Dlaczego piszecie ze płacicie 600 zł za ok. 50 metrowe mieszkanie, przeciez jeśli czynsz podnieśli do 9,07/m, to jakie wy macie te mieszkania? Zakładając że mieszkacie w 50m powinniście płacić ok. 450 zł więc skąd te kwoty???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: MTBS - podwyżka IP: 193.59.95.* 08.11.07, 11:26 bo oprocz czynszu sa jakies smieci , oświetlenie klatki i nne bzdety - ale rzeczywiście 600 to wychodzi u mnie za 60 metrów a nie 50 co nie zmienia zupełnie faktu podwyzki i tego ze mówimy o GOŁYM czynszu - bez zadnych zaliczek na np ogrzewanie czy wode dodatkowo mowimy o blokach np na czwartakow ktore sa roczne albo jak ktos pisał wyzej - jeszcze nie odebrane a uzasadnienie jasno wskazuje na wzrost kosztow eksploatacji do tego te mieszkanie same w sobie sa droższe w eksploatacji bop np - nie ma gazu i kuchenki tylko elektryczne - a przy kolejnej podwyżce prądu to bedzie kolejne kilkanaście/dziesiat złoty ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona Re: MTBS - podwyżka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:48 uważam że radni powinni sie tym zająć czemu mtbs podniosło czynz o 20 proc w dodatku jedni najemcy je otrzymali inni nie (mają dostać dopiero od lutego!!!) czyli są równi i równiejsi. Czy podwyzka dotknęła również czynsz w mieszkaniach komunalnych, ktore mtbs ma w swoich zasobach????wątpię bo prezes Kłobukowski musiał by sie prezydentowi narazić, a zwykłych najemcow ma głęboko w .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: MTBS - podwyżka IP: 193.59.95.* 09.11.07, 13:39 powiem tyle - za to ze zapłacili partycypanci kilkanaście/kilkadziesiat tysięcy więcej w przeciwieństwie do komunalnych to jeszcze po d*** dostana dodatkowo - ale dziwne czego to pierwszych blokow MTBS nie obejmuje - niech zgadne - tam już rodziny zdążyli polokować wszyscy i swoim sie nie podnosi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka mtbs Re: MTBS - podwyżka IP: *.c156.petrotel.pl 12.11.07, 19:59 Ja mam 52 m2 czyli 52 x 9zł =ok.450 i do tego dochodzi ogrzewanie 200 zł Płace za to ogrzewanie całym rokiem co miesiac Wiec za wszystko wychodzi miesieczny czynsz 650 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MTBS - podwyżka IP: 193.59.95.* 13.11.07, 09:12 A wyborcza konsekwentnie milczy. Taki np MZGM Siuta rozjeżdżała tygodniami. Może ktoś wyjaśni tajemnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: MTBS - podwyżka IP: 193.59.95.* 13.11.07, 11:34 bo wyborcza to cykory - boja sie podskoczyc - jak tak to codziennie był artykuł /spotkania w sprawie paru rodzin z tarasów - a jak jest poważna sprawa dotyczaca setek osób to głowa w piasek - pismaki a nie dziennikarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladybird Re: MTBS - podwyżka IP: *.plock.mm.pl 13.11.07, 14:16 tez przezylam ten fantastyczny poranek!nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac!moja mama za 55 m mieszkanie wlasnosciowe placi czynsz 300 zl a ja za 20 metrow mniej 320!koszty utrzymania rocznego budynku wzrosly?!nawet nie stac ich na male smietniczki przed klatka....skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: MTBS - podwyżka IP: *.plock.msk.pl 14.11.07, 15:06 Płacz i lament MTBS podniosło stawki eksploatacji.Ludzie zapominacie na jakich warunkach mieszkacie w tych blokach. To jest czynszówka i trzeba bulić i tyle. Zamiast spłacać kredyt i mieszkać w swoim lokalu nabijacie kasę adm /musi przecież spłacać kredyt za który wybudował swoje a nie wasze lokale/.Po drugie połowa mieszkańców żyje na koszt państwa /ma dopłaty do czynszu/ a po trzecie to są mieszkania dla średnio zarabiających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: MTBS - podwyżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:22 W roku 2002 prezydent Milewski powiedział że nie będzie wspólpracował ze skorumpowanymi i wymienił wtedy obecnego prezesa MTBS z nazwiska. Minęło 5 lat współpracy tych panów, bloki buduje jedna i ta sama od lat firma. Poprzednia władza mówiła o czymś takim "układ". O dziweo członkiem taj partii jest obecny prezydent płocka. Czy mamy zatem w Płocku układ, który od 5 lat popiera obecny prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk puk Re: MTBS - podwyżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 21:59 hahahahahahhaa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosi Re: MTBS - podwyżka IP: *.c156.petrotel.pl 19.11.07, 16:43 ludzie czy taka podwyzka to jest w ogóle zgodne z Naszą umową podpisaną z MTBSami?Czy mogą namot tak podwyzszyc czynsz?Kto sie na tym zna?Help Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MTBS - podwyżka IP: *.plock.mm.pl 19.11.07, 22:28 niestety, to jest zgodne z umową :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władza o co chodzi? podwyzki są konieczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:52 Ktoś musi przecież zapłacić za znaczne podwyżki wynagrodzeń. Uważacie że my potrzeb zwiększonych nie mamy??? Będziemy cały czas pracować za te same marne pare tysięcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: o co chodzi? podwyzki są konieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 00:18 ty masz pare tysiecy,wiadomo za co, ja mam zaledwie ponad tysiac i sie ciesze że mam pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: o co chodzi? podwyzki są konieczne IP: *.c156.petrotel.pl 21.11.07, 09:05 Mam pytanie czy podwyżkę dostali wszyscy mieszkancy MTBS w Płocku?Bo słyszałam, ze Ci na podolszycach dostali podwyżke ale mniejszą? Odpiszcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upss Re: o co chodzi? podwyzki są konieczne IP: 193.59.95.* 21.11.07, 10:01 na podolszyce pd w 1 rocznym bloku podwyżka 20% więc nie wiem czy mniej - raczej maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et Odwołajmy prezesa MTBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 10:59 skandaliczne jest to, że osoby które wpłaciły 20-30 tys za mieszkanie w mtbs dostały 20% podwyżki, a to właśnie m.in za te 20- 30 tys MTBS może więcej budować!!Osoby, ktore mieszkają w starych blokach dostały o wiele mniejszą podywzkę a ci którzy mieszkają w MTBSw w tzw. komunalnych mieszkaniach w ogóle nie dostali podwyżki ,a ich standard lokum nie różni się niczym. Gdzie tu sprawiedliwość??? Po drugioe prezes Kłobukowski tłumaczy w jednej z gazet , że pojawił się handle partycypacjami- NIECH WSKAŻE CHOĆ JEDNĄ OSOBE KTÓRĄ ZŁAPAŁA NA TYM I JEJ UDOWODNIŁ!!! dopiero nie opowiada takie rzeczy!!!! Poza tym to MTBS niech wprowadzą procedury aby zlikwidowac top zjawisko - jesli w ogóle ono istnieje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladza Marian powiedz im co oni mogą majstrowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 23:24 a co was to obchodzi, przeczytac sobie umowy, placic i ani mrumru ktos musi utrzymywac wladze, dla was powinno to byc zaszczytem, a nie jeszcze mamroczecie cos pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blee Re: Odwołajmy prezesa MTBS IP: *.110.c85.petrotel.pl 24.11.07, 10:10 >prezes Kłobukowski tłumaczy w jednej z gazet , że pojawił >się handle partycypacjam No i włąsnie dlatego nalezy ukarać wszystkich lokatorów podwyżkami ..a masz, a niech cię boli lokatorze żenada :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka mam pytanie IP: *.plock.mm.pl 21.11.07, 21:46 mam pytanie do osób mieszkających na czwartaków 18 bądź 18a - ściany na pewno wam pękają, czy zgłaszaliście już to w administracji, a jeśli tak, to czy nie było problemów z pojawieniem się kogokolwiek, kto by to naprawił. Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władza masz odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 23:17 To nie wiesz, że jak ściany pękają to tego nie da się naprawić? Nie wiesz, że trzeba zburzyć i wybudować od nowa? Se wybuduj albo siedź cicho. Co za wymagania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: masz odpowiedź IP: 193.59.95.* 22.11.07, 08:48 prymitywne nudne i na bardzo niskim poziomie te twoje "prowokacje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: mam pytanie IP: 193.59.95.* 22.11.07, 08:47 nie znam nikogo ze swojej klatki kto nie ma pieknej poziomej krechy przez środek ściany :O ale co tu zglaszać - ze bloki budowane przez vectre to jedna wielka fuszerka ?? pęknięcie to pikuś - ja po 3mc miałem grzyby już w 4 naroznikach - i "fachowcy" jakoś nie mogli sobie z tym poradzić - przy 5 czy 6 odwiedzinach zachlorowali miejsca :O do tego moge powymieniac błędy w instalacji wodnej / budowlanej - moja sąsiadka ma wielka plame na suficie - zaciek - od czego - ano wyobraźcie sobie ze skrapla sie u mnie woda na wannie po kąpaniu i przenika przez podłoge i robi zaciek - i biedna fachury nie wiedza co zrobic bo to bład projektanta długo mozna wymieniać takie kwiatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blee Życie jak w Madrycie IP: *.110.c85.petrotel.pl 24.11.07, 10:21 >>długo mozna wymieniać takie kwiatki No właśnie kwiatki. na Kwiatka nowe budynki, chluba MTBSu. Tymczasem: 1. Zle ocieplili od wewnątrz (konserwator nie zgodził się na ocielanie od zewnątrz bo elewacja zabytkowa) bo farba przy oknach zaczęła odłazić już po miesiącu od zamieszania. 2. Rura z wodą pękła już przed zasiedleniem przez co został zalany cały pion aż do piwnicy. Rury pękały jeszcze kilka razy w ciągu tego roku zalewając ludziom sufity i żeby było zabawnie (chyba nie dla nich) to nie wiadomo gdzie bo u sąsiada na górze było suchutko. ostatnio zalało połowę piwnic 3. Na korytarzu zamontowali bezpieczniki 20A a w mieszkaniach 25A więc jak coś wywala to oczywiście nie w mieszkaniu a na klatce i to wszystkim 4. Same opłaty za ogrzewanie to 3,5 pln za m2 miesiąc w niesiąc 5. sprawę czynszu wszyscy znają no cóż... a miało być tak pięknie, ptaszki miały śpiewać ( za oknem słyszę tylko krakanie wron) kwiatki miały rosnąć (kikuty drzew straszą za oknem), dzieci miały się cudnie bawić (co raz to słyszę przez zamknięte okno: ku.., ty hu...od 10latków i młodzież z podstawówki na przystanku z fajkiem bez skrępowania.... ale to już inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blee Re: Życie jak w Madrycie IP: *.110.c85.petrotel.pl 24.11.07, 10:31 Vectra RULEZ :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamanan Re: Życie jak w Madrycie IP: *.c156.petrotel.pl 28.11.07, 17:41 ale dziwne jest to ze Nasz Prezydent podisal zgode na podwyzke.Prezydent powinien własnie nie godzic sie na taka sytuacje bo powinien byc za mieszkancami a nie przeciw nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Życie jak w Madrycie IP: *.c156.petrotel.pl 28.11.07, 18:07 ktos napisał racje ze płacimy haracz mtbsom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy jest sens Re: Życie jak w Madrycie IP: *.c156.petrotel.pl 29.11.07, 13:39 Ludzie czy jest jakiś sens płacenia duzej kasy za nie swoje mieszkanie?ale jakie jest inne wyjscie?oddać to i wziac kredyt i spłacać swoje już mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Życie jak w Madrycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 19:50 co za spiące forum, sześć dni na jednej stronie kiedyś było odwrotnie, dzień wpisów nie mieścił sie na jednej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: mam pytanie IP: *.plock.mm.pl 05.12.07, 08:26 a ja zgłosiłam swoje pęknięcia. Po tygodniu od mojego zgłoszenia przyszło dwóch "fachowców". Pęknięć nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIŚ Re: MTBS - podwyżka IP: 213.76.179.* 23.11.07, 08:24 wszyscy chcecie mieszkań na koszt podatnika - wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big podatnik Re: MTBS - podwyżka IP: 193.59.95.* 23.11.07, 08:41 właśnie za takie nic nieznaczace frazy przypominające głęboki PRL <tam mówiono o Partii itp> poprzednia władza musiała odejśc - podatniku z tysiacem ulg - zeby chociarz coś z tych twoich podatkow zostało zanim je skonsumujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blee Re: MTBS - podwyżka IP: *.110.c85.petrotel.pl 24.11.07, 10:28 Kochany jak chcesz byc taki uczciwy to zasiej sobie zboże i upiecz sam sobie chlebek a nie płać 1,50 pln za bochenek z dopłatą do zboża na jaką ja jako podatnik łożę żenująca prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbn Re: MTBS - podwyżka IP: 213.76.179.* 07.12.07, 16:12 Przecież Miruś musi zaplacic więcej za realizowane inwestycje, oraz za duże opóźnienia z oddawaniem budynków. Ale przecież to z udziałem środków gminnych, to dlatego jest cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
plotczak Re: MTBS - podwyżka 07.12.07, 22:09 Wytłumaczcie mi coś bo myślę o zapisaniu się do MTBSów i mam coraz więcej wątpliwości. Za mieszkanie około 50 m2 czynsz to teraz około 450 zł plus 150 ogrzewanie? Czy opłata za ogrzewanie jest stała całym rokiem? Płaci się ją od metra kwadratowego? Kolejne moje watpliwości budzi fakt, że wpłacając koło 60tys zł i biorąc kredyt na resztę za takie same miesięczne opłaty będe miał kiedyś mieszkanie na wlasność. Więc gdzie tu logika? Koszty budowy są dofinansowane, kredyty preferencyje na lepszych zasadach niż zwykły śmiertelnik i do tego ten co buduje ma niby nie zarabiać na tych mieszkaniach w przeciwieństwie do prywatnych deweloperów.... Co mi daje partycypacja? Jak będę rezygnował to dostanę te 30% spowrotem? Nie rozumię juz zasad zapisu na te mieszkania. Urzedniczka w MTBSie nie wytłumaczyła mi tego. Na jakich to jest zasadach, kto pierwszy ten lepszy? Czyli mam już rozbić namiot pod siedzibą MTBSu i dzięki temu będe pierwszy w kolejce? Z góry dziekuję za wyjaśnienie moich wątpliwości i tych absurdalnych zasad... PS. Dlaczego partycypanci płacą więcej? To wbrew wszelkiej logice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: MTBS - podwyżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 22:15 Kto pierwszy ten lepsz, to wtedy gdy jest kilka mieszkań- tak słyszałąm:) Jak będziesz stał w tej kolejce to i dla mnie zajmij miesce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijaaq Re: MTBS - podwyżka IP: 193.59.95.* 10.12.07, 08:51 1 - czynsz płacisz od metra - u mnie w rocznym bloku to 9 z hakiem - dokladnie za 64 metry bede płacił od lutego 600 zeta 2 - ogrzewanie to ni9c innego jak liczniki na ciepłą wode <płacisz je Fortum> i razem z nią sie rozliczasz - ja poza sezonem płace około 90 zeta za ciepłą <zimna jest oddzielnie z wodociągów> natomiast w sezonie grzewczym około 200 - zgodnie ze zuzyciem - żadnych ryczałtów 3- powinien nie zarabiać ponieważ to budownictwo Społeczne prowadzone przez miasto - w innych miastach to rozumieja a tutaj maja chyba "ponadprzeciętną" kieszeń do nabijania 4- partycypacje możesz "zbyć" a dokładnie możesz wskazać osobę na rzecz ktorej ja zbywasz - nie dostaniesz od MTBS spowrotem kasy - ale za zbycie możesz negocjować od wskazanej osoby - zreszta są oferty w gazetach odnośnie kupienia i zbycia partycypacji 5- dlaczego płacą więcej - DOBRE PYTANIE - może dlatego ze zapłacili część za to mieszkania więc "dojmy" ich mocniej - idea MTBS upada zupełnie poprzez takie działania 6- a kto dostanie mieszkania to juz chyba nikt nie wie - trzeba jakies tam warunki spełniać <praca wynagrodzenie minimalne> itp i co swoje odczekać <ja 3 lata czekałem > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator MTBS ile placimy za administrowanie? dla zarzadu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 19:00 ile placimy za zarzadzanie spolka?dla zarzadu? to jest liczone z metra powierzchni mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: MTBS - podwyżka IP: 213.76.179.* 19.12.07, 15:19 No i teraz robi wigilię z biskupem, i kto go ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś