Dodaj do ulubionych

Samowolka pieszych

IP: 193.59.39.* 21.12.01, 08:30
Codziennie obserwuje jak tłum pieszych wpycha sie jezdnie w miejscu
zlikwidowanego przejscia na Podolu (miedzy salonem forda a PKO). Zastanawiające
jest to, że wiekszość to kobiety. Oprócz barierki nie pomogło nawet zdjęcie
kostki chodnikowej na wysepce. Również niektórzy kierowcy z gatunku "gapcio"
zatrzymują się tam niejako "zapraszając" do skorzystania wejścia na jezdnie. I
tu pytanie: czy źle przebudowano skrzyżowanie, czy przekora niektórych jest
nieograniczona...
Obserwuj wątek
    • hiubi Re: Samowolka pieszych 25.12.01, 23:19
      Tam powinna być barierka... niby jej namiastka istnieje, ale wg mnie powinna
      być barierka oddzielająca chodnik od drogi i to od samego przystanku do
      skrzyżowania.
      A ci zatrzymujący się kierowcy to IDIOCI!!! Przecież jak nie ma przejścia a on
      się zatrzyma, to ja go mogę spokojnie wyprzedzić (i potrącić pieszego). Trochę
      pomyśleć a nie jeździć na pamięć!!!
      • Gość: Werdan Re: Samowolka pieszych IP: *.petrotel.com.pl 25.12.01, 23:57
        A ja kiedys rozjade tam kogos. Zobaczycie. Specjalnie, zeby reszta miala
        nauczke :)) Widocznie ludzie sa uparci, wola zaoszczedzic czas nie liczac sie z
        niebezpieczenstwem jakie na nich czycha.
        • Gość: miczel Re: Samowolka pieszych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 10:22
          Tak jest Werdan.I potem jeszcze go na wsteku i trachnąć drzwiami jesli sie
          podniesie.Za coś takiego w Carmagedon II są dodatkowe bonusy :))))))))
          Pozdrowionka!
          • razdwa12 Re: Samowolka pieszych 28.12.01, 11:57
            Zero pomyślunku, szczególnie jak pcha się taki przechodzień bezpośrednio pod
            samochód a droga jest śliska, to jak się uda takiego ominąć (na zahamowanie nie
            ma szans) to znowu trzepnać można w inny pojazd.
            • Gość: Strucho Re: Samowolka pieszych IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 00:38
              Jest to najlepszy przykład na to jak bardzo potrzebne są przejścia podziemne
              lub kładki dla pieszych w takich ruchliwych ciągach komunikacyjnych. Musi chyba
              wydarzyć się jakieś wielkie nieszczęście by ktoś zareagował. Dobrze że na
              Podolszycach są chociaż perspektywy na wybudowanie przejścia podziemnego w
              rejonie Auchan, chociaż akurat dla pieszych wysiadających z autobusu przy
              salonie Forda nie będzie to miało żadnego znaczenia.
              • Gość: PiotrK Re: Samowolka pieszych IP: 212.244.82.* 31.12.01, 07:57
                Strucho muszę cię zmartwić. Otóż podczas budowy drugiego paska Wyszogrodzkiej
                czytałem w GW że zrezygnowano z tego pomysłu ze względu na brak kasy.

A tak poza tym to bardzo dobry pomysł. Jeśli wybudowanoby kilka takich przejść
                pod Wyszogrodzką, Piłsudskiego (a może nawet Jachowicza, Kobylińskiego) do
                centrum możnaby dać ograniczenie do 80 km/h.
                Aż trudno sobie to wyobrazić zero pieszych, brak szlabanu i zielona fala. Chyba
                się rozmarzyłem.
                • Gość: Roman Re: Samowolka pieszych IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.01, 10:28
                  Czytaj uważnie gazety. Nie zrezygnowano z tego pomysłu, tylko odłożono na
                  przyszłość, a najlepszym dowodem na to jest fakt, że wykonano taki zakres
                  robót, żeby później można je było kontynuować bez blokowania jezdni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka