Dodaj do ulubionych

Wymiana telefonu

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 19:10
Siema Chciałbym napisać coś o najlepszej firmie telekomunikacyjnej w Polsce
której do dzisiaj bylem klientem. Nie bede podawal nazwy firmy P**S zeby
ktos przypadkiem nie zostal jej klientem. A więc już dwa lata korzystałem z
jej usług i nadszedł czas na wymiane telefonu więc czym prędzej podążyłem do
najbliższego dilera :) Pierwszy raz bylem w sobote i dowiedzialem sie ze nie
moge wymienic telefonu bo pani która się tym zajmuje jest na urlopie ale w
poniedziałek mi napewno wymienią :) Poczekałem dwa dni i wpadłem w
poniedziałek ale pani która miała mi wymienic telefonik niestety przyniosła
zwolnienie ale sie nie zdenerwowałem Pani powiedziała ze u niej zalatwie
formalnosci i bede mogl odebrac telefon w innym punkcie firmy bez problemu.
Zadzwonila do tego punktu i zaraz miala być umowa gotowa. Po odczekaniu 30
min okazało ze umowa jest juz wydrukowana tylko ją przefaksuja i bede mógł
ją podpisać Niestety po kolejnych 30 minutach okazało się że nie spełniam
warunków wymiany telefonu (3 ostatnie rachunki mialy byc powyzej 80 zeta)
wiec pokazałem rachunki za ponad 300 zeta no i kobieta dzoszła do wniosku ze
w systemie jest błąd i wyśłe maila i napewno jutro dostane telefon :)
Dzisiaj wreszcie byłem w innym punkcie sprzedaży i dowiedziałem się że firma
P##S zmienila umowe :) i musze miec wszystkie rachunki powyzej 80 zeta.
Zmiana ta odbyła się miesiąc temu pod koniec lipca i pewnie żaden z
szanownych klientow nie został poinformowany o tym fakcie :) Po
zatelefonowaniu do Biura obslugi Klientta dowiedzialem się że srednio
miesięcznie wydzwoniłem 73 zeta i nic mi się nie należy :) Nie życzę nikomu
stycznosci z tą miłą firmą Najbardziej mnie denerwuje to ze umowę miałem do
24 lipca i wtedy mogłem wystąpić o zmiane telefonu ? Niestety specjalisci z
P##SA mnie obiegli Radze poinformować wszystkich dilerów o zmianie bo chyba
nie mają o tym bladego pojęcia Mam nadzieje ze te 2 miliony na lige
siatkówki wyjdzie im tyłem
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Wymiana telefonu 26.08.03, 23:05
      To nie tylko z Plusem jest taki problem, Era wcale lepsza nie jest. Kiedy
      komorki wchodzily na rynek kazdy dbal o klienta, a teraz wszyscy nas maja w
      zadzie bo bez komory zyc sie juz w dzisiejszych czasach wlasciwie nie da. Wiec
      to nie operatorzy maja do nas sprawe tylko my mamy ja do nich.
      • Gość: Ania B-J Re: Wymiana telefonu IP: *.obr.pl / 192.168.1.* 27.08.03, 06:57
        stuntman napisał:

> bez komory zyc sie juz w dzisiejszych czasach wlasciwie nie da.

Bez przesady, wszystko to kwestia przyzwyczajenie i rodzaju wykonywanej pracy.

Ania
        • stuntman Re: Wymiana telefonu 27.08.03, 12:48
          To była taka mała ironia. Może nie uwierzysz ale sam nie mam komórki i nie
          planuję jej zakupu w najbliższym czasie. Miałem jednak niedawno
          niewątpliwą "przyjemność" uczestniczyć w takiej wymianie telefonu i wiem, że
          każdy chce tylko klienta wycisnąć do granic możliwości.
          • Gość: Ania B-J Re: Wymiana telefonu IP: *.obr.pl / 192.168.1.* 27.08.03, 12:55
            stuntman napisał:

> To była taka mała ironia. Może nie uwierzysz ale sam nie mam komórki i nie
            > planuję jej zakupu w najbliższym czasie.

Ja też praktycznie nie mam. Korzystałam co nieco przez wakacje i wiem, że b.
            łatwo mozna się do niej przyzwyczaić, ale bez niej też da się żyć, pomijając
            tych którym jest ona faktycznie potrzebna ze względu na charakter pracy (np.
            lekarz).

> Miałem jednak niedawno
            > niewątpliwą "przyjemność" uczestniczyć w takiej wymianie telefonu i wiem, że
            > każdy chce tylko klienta wycisnąć do granic możliwości.

Z tym się zgadzam, coraz to tańsze abonamenty pod przykrywką drogich minut poza
            nim itp. aby tylko złapać potencjalnego nabywcę.

pzdr.
            Ania

• merro Re: Wymiana telefonu 27.08.03, 15:57
              na co by placki wyrywały swoje laleczki gdyby nie ich komureczki ? he ?
              • Gość: goopy Re: Wymiana telefonu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 21:48
                merro napisał:

> na co by placki wyrywały swoje laleczki gdyby nie ich komureczki ? he ?

moze na slownik ortograficzny, ktory notabene by Ci sie przydal
    • Gość: goopy Re: Wymiana telefonu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 21:55
      Witam!

Nie uwazacie, ze operator tez musi zarobic??? Wiecie jaka jest cena jednego
      BTSa??? Jesli nie to proponuje sie dowiedziec. Prosze nie mowic ze operatorzy
      kupuja BTSy arsciami i maja znizki, bo to akurat wiem, ale wiem takze, iz przy
      znizkach cena takiego BTSa jest ogromna. Dodajcie sobie do tego koszt
      zarzadzania i modernizacji sieci (bo przeciez nic nie dziala caly czas dobrze),
      dodajcie koszty utrzymania helpdesku oraz innych pracownikow i podsumujcie.

A teraz zastanowcie sie, jak bardzo oplaca sie operatorowi dawac nowy telefon
      abonentowi, ktorego rachunki sa mniejsze niz 80zl??? Pomnozcie sobie 24miesiace
      x 80 zl i ile wychodzi??? A koszt takiej Nokii 7650 (ktora notabene polowa z
      Was "szanownych abonentow" chcialaby miec) jaki jest? Wartosc rynkowa 2000-2500
      zl. Wiec zastanowcie sie czemu operator mialby do Was dokladac????

Uprzedzajac wszelkie podejrzenia nie jestem w zaden sposob zwiazany z zadnym z
      polskich operatorow. Place rachunki w wysokosci 100-120 zl miesiecznie i po 4
      latach w Erze dostalem na kolejne 2 lata co miesiac 30 dodatkowych darmowych
      minut, bezplatna zmiane taryfy, 97% znizki na wybrany numer. Nie dostalem
      telefonu, bo widac operator uznal ze jestem za cienkim abonentem, ale nie
      narzekam bo to rozumiem. Tego Wam rowniez zycze - zrozumienia operatora....

Pozdrawiam
      • Gość: ybul Re: Wymiana telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 22:08
        no to gratulujemy panu - jaki pan jest fajny - siec pana
        zrozumiała , olaboga .
        Prosze pana w zyciu to jest tak - nie interesuje mnie ile
        płaci operator za telefon bo i tak na tym zarabia ( u nas
        w kraju sa bardzo drogie rozmowy przez komórke )
        - jeżeli obiecali wymienic to niech wymieniaja
        - czym pan się zajmuje - bo wywód daje panu wysoka
        pozycję do startu po nagrodę "zajebisty klijent dużych
        korporacji"
        • Gość: goopy Re: Wymiana telefonu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 22:29
          Gość portalu: ybul napisał(a):

> no to gratulujemy panu - jaki pan jest fajny - siec pana
          > zrozumiała , olaboga .

nie siec mnie, tylko ja rozumiem operatora. a to roznica

> Prosze pana w zyciu to jest tak - nie interesuje mnie ile
          > płaci operator za telefon bo i tak na tym zarabia ( u nas
          > w kraju sa bardzo drogie rozmowy przez komórke )

no a jak moze interesowac, skoro pewnie jedyne zainteresowanie to nwoy model
          dresa adidasa

> - jeżeli obiecali wymienic to niech wymieniaja

a wierzysz we wszystko co mowia w salonach niedoinformowania sprzedawcy? jesli
          tak to gratuluje....

> - czym pan się zajmuje - bo wywód daje panu wysoka
          > pozycję do startu po nagrodę "zajebisty klijent dużych
          > korporacji"

milo mi. kiedy mam odebrac?

Pozdrawiam
      • merro Re: Wymiana telefonu 28.08.03, 10:24
        idąc Twoim pokrętnym tokiem rozumowania powinniśmy przyjąć że paliwo na stacji
        powinno kosztować conajmniej 5 pln za litr bo przecież koszty budowy nowych
        instalacji są przeogromne :)
        • Gość: polo Re: Wymiana telefonu IP: *.class144.petrotel.pl 28.08.03, 21:15
          mam wrażenie, iż wypowiadają się tutaj ludzie, którzy słabo korzystają z
          telefonowania komórkowego, a czują że muszą być dużo lepiej traktowani, jednak
          ja posiadam około 4 lat komórkę w erze i stwiedzam, że jest to najdynamiczniej
          rozwijająca się sieć, najlepiej dostosowana do różnych wymagań, a ceny są
          niezmienne od kilku lat , wręcz tanieją;
          nowe aparaty są obecnie o wiele lepiej zaawansowane technicznie w porównaniu do
          tych sprzed kilku lat, kiedy były rozdawane niemal za darmo; jeśli się chce
          mieć aparat z mnóstwem możliwości, to nie można oczekiwać, że będzie premiował
          niskie rachunki, bo i po co komuś dobry aparat, skoro z niego rzadko korzysta;
          odzywa się w was normalnie jakiś socjalizm, każdemu po równo i bez ograniczeń!!!
        • Gość: goopy Re: Wymiana telefonu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 21:45
          Idac Twoim pokretnym tokiem rozumowania rozmowy powinny byc po 1 grosz za
          minute, w abonamencie powinienes miec 100 darmowych minut co miesiac za 10 zl,
          a jak znam zycie to i tak by Ci bylo szkoda tych dodatkowych groszy i
          korzystalbys tylko z minut abonentowych. Poza tym gralbys tylko w gierki albo
          uzywal swojej nowej wypasionej Nokii jako plota do TV.
          A co do paliwa, to pomysl zanim napiszesz. Nie bede porownywal procesu
          produkcji paliwa do dzialania sieci GSM bo to bezsens. Widze jednak, ze dla
          Ciebie obie rzeczy sa to samo warte. Poza tym z pretensja do rzadu oraz do
          Urzedu Regulacji Telekomunikacji.
          Co do cen: porownaj sobie ceny sprzed 4 lat i ceny teraz....Nie trzeba wiecej
          dodawac. Porownaj sobie abonamenty - kiedys bez dodatkowych minut lub z
          minutami do wykorzystania w okreslonych porach i na okreslone sieci - teraz
          dowolnie - i za nizsza cene.
          Wracajac do przemyslu chemicznego. Taki Orlen zostal wybudowany 30 lat temu i
          przez ten czas juz wiele razy zwrocil swoja wartosc. Natomiast smiem twierdzic,
          iz sieci GSM nie zwrocily swojej wartosci (sredni czas zycia sieci 7 lat), a
          wysoka cena polaczen wynika nadal z faktu PODPISANIA PRZEZ POLSKICH OPERATOROW
          KONCESJI NA UMTS (oraz przejscia na 1800 MHz - Plus i Era; bo zapewne
          pamietasz, iz obaj operatorzy przodowali, ale tylko w 900 MHz). Pamietasz takze
          ile kosztowala polskich operatorow koncesja na UMTS, wiec chyba nie musze dalej
          tego tlumaczyc....
          Reasumujac, jesli nie masz pojecia o GSM, to po prostu sie nie odzywaj....
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka