Dodaj do ulubionych

Kolorystyka miasta

25.09.03, 12:34
Wygląda na to, że za rok rozpocznie się ocieplanie na dużą skalę płockich
bloków z "wielkiej płyty". Jest szansa na zmianę wizerunku tych szarych
dotychczas blokowisk i już zaczyna się dyskusja na temat ich przyszłej
kolorystyki. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Kolorystyka miasta 25.09.03, 22:36
      Moja opinia na ten temat może być tylko jednoznacznie pozytywna. Od dłuższego
      już czasu czekałem na odmianę wizerunku szarych komunistycznych bloków i
      cieszę się, że taki moment w końcu nastał. Mam nadzieję, iż cała idea zostanie
      przeprowadzona sprawnie i ze smakiem. Martwią mnie jedynie pojawiające się już
      głosy, że ktoś sobie wymyślił tą całą akcję aby na tym zarobić lub wziąć
      łąpówę. Powinniśmy się cieszyć z szansy na przyjemniejsze i bardziej
      nowoczesne otoczenie, a nie czepiać się każdego kto chce coś zrobić dla
      miasta.
      BTW: Mam nadzieję, że elewacje bloków w alejach, w których ostatnio docieplano
      szczyty, wkrótce doczekają się kompleksowego upiększenia, bo jak na razie nie
      są wizytówką miasta. Dobrze, że chociaż za ten hotel robotniczy na Kilińskiego
      się wzieli.
      • santia Re: Kolorystyka miasta 25.09.03, 22:41
        pastelowe barwy pomalowane według jakijś zasady, np. nazwy ulic:-))
      • santia Re: Kolorystyka miasta 25.09.03, 22:43
        pastelowe barwy pomalowane według jakiejś zasady, np. według nazw ulic ;-))
        • zwyczajny1 Re: Kolorystyka miasta 26.09.03, 13:03
          Nie pamiętam, jakie to było miasto... może Zielona Góra? No skleroza, trudno.
          Pamiętam za to, że domy były tam BARDZO kolorowe w wcześniej wydawało mi się,
          że takie jaskrawe kolory są straszne dla domów. Ale wyglądalo to SUPER. więc
          może jak ktoś ma zdjęcia (ja nie mam ) takich kolorowych osiedli, to by je
          podłączył jako wzór. Myślę, że odważne kolory byłyby fajne, ale nie wiem, czy
          domy malować ulicami. Jak ulica jest długa, to wyjdą takie jednobarwne
          tasiemce, lepiej chyba bylo by jakby jednakowe były bloki jakieś 4 lub 6,
          ktore stoją w takim spójnym kwartale i tworza wewnatrz jedno podworko.
          Zrobiloby sie przytulnie, i mozna by mówić, że się mieszka na przyklad na
          Wielkiej płycie na osiedlu zielonym lub czerwonym. Co wy na to?
      • stuntman Re: Kolorystyka miasta 10.10.03, 10:58
        Powtarzam pytanie: Czy ktoś wie czy, a raczej kiedy (bo kiedyś napewno), będą
        odnawiane fronty budynków na Jachowicza od Nowego Rynku do 1 maja?
        W ostatnim już budynku malowane są szczyty, jednak w tym rejonie miasta, zakres
        prac remontowych powinien być większy i cały blok powinien być zmodernizowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka