salceson_ozorkowy1 10.07.08, 08:31 Na wszystkim się zna i pasuje na wszystkie stołki. A może się nie zgadzacie i lepiej: "Grubasy na dożywotnie wczasy!" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: um robaczywy salceson szuka wrażeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 16:56 szanuj prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: robaczywy salceson szuka wrażeń IP: *.149.c85.petrotel.pl 10.07.08, 20:11 prawda w oczy kole ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.038.c69.petrotel.pl 11.07.08, 09:08 A ja troche z innej beczki... Zanim jednak zaczne,to uprzedzam,ze nie jestem PIS-iorem,z SLD,Samoobrony czy innych LPR-ow i PSL-ow ,ze o PO nie wspomne. Jak wiadomo kazde ugrupowanie polityczne obsadza swoimi ludzmi, rozne wyzsze lub nizsze stanowiska,zarowno w administracji rzadowej i samorzadowej,jak i waznych dla gospodarki firmach. PO zapowiadala skonczenie z nepotyzmem,czyli zatrudnianiemm swoich protegowanych,podobnie zreszta jak kazda partia rzadzaca wczesniej.. No wlasnie..zapowiadala.... Spojrzmy wiec,co wyszlo z tych szumnych zapowiedzi: PKN ORLEN-ostatnio zatrudniono okolo 30m osob z nadania PO,zarowno na stanowiskach kierowniczych jak i zwyklych pracowniczych biurowych. PERN-zatrudniono 9 osob na stanowiska kierownicze i biurowe. Wiekszosc z osob zatrudnionych w PKN ORLEN i w PERN-ie ,nie posiada zadnych kwalifikacji do zajmowania w/w stanowisk,a takze doswiadczenia,czesto sa te osoby w trakcie "robienia" papierow czyli uprawnien,na szybko-bo jakby to wygladalo??- zeby nie miec uprawnien do wykonywania danej pracy na na powierzonym stanowisku. W dodatku otrzymuja oni kategorie zaszeregowania,a co za tym idzie wynagrodzenie wyzsze niz pracownicy przyjeci w tzw normalnym(nie po ukladach) naborze,lub ci ktorzy pracuja w tych firmach lat kilka- lub -nascie. Wiekszosc,jest zatrudniona za tzw zaslugi podczas wyborow,za dzialalnosc partyjna.W zdecydowanej wiekszosci sa to mlodzi ludzie,bez doswiadczenia i jak napisalem ,bez uprawnien. Procedura zatrudniania w w/w firmach-ludzie w ogolonodostepnym naborze skladaja swoje aplikacje na stanowiska.Wielu ma olbrzymie doswiadczenie,"papiery" i wspaniale referencje,ale i tak przyjmowani sa ci z nadania partyjnego.A w odpowiedzi otrzymuje sie pisemko takiej tresci( o ile sie cos otrzyma):"Dziekujemy za zainteresowanie nasza oferta,ale nie spelnia Pan/Pani naszych wymagan dotyczacych pracy na w/w stanowisku".A ci z nadania politycznego spelniaja,nic to ze na szybko w biegu robia sobie uprawnienia do pracy,ze nie maja czesto odpowiedniego dosiwadczenia,ale sa z PO.... Pociesza ,ze w wiekszosci sa to osoby z Plocka-dobre choc i to. Dla rownowagi,w Urzedzie Miasta ,Prezydent Plocka powolal ponownie na Szefa Wydzialu Komunikacji,Pana Ganca,a w uzasadnieniu napisano oczywiscie mniej wiecej cos takiego,ze inni kandydaci spelniali wymogi formalne,ale Pan ganc zaprezentoweal sie najlepiej sposrod innych kandydatow...itd.... Az zyc sie (nie chce),w tak wspanialym kraju..ale zyc trzeba.Na przekor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:31 Nudzisz się zajebiście,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazgroł Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:47 uuuuu zabolało chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.038.c69.petrotel.pl 11.07.08, 11:06 Czyzby prawda byla niewygodna????Na szczescie mamy wolnosc slowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:42 super,ale przyznasz,ze kilka nazwisk znacznie by to uwiarygodnilo uwypuklajac falsz i zaklamanie.Bez nazwisk jakiś baran bedzie sie ciebie czepial ,ze to nieprawda,ze klamiesz itp itd Srali muchi bedzie wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aligator Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:42 Krokoddyllek to obłudnik i oszczerca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.038.c69.petrotel.pl 11.07.08, 13:09 Mam zasade nie wskazywac ludzi z nazwiska.Sprawa Ganca jest ogolnie wiadoma,wiec w tym przypadku podalem nazwisko.W innych tego nie uczynie.Skoro jestem jak napisal ktos o nicku aligator,"obludnikiem i oszczerca",to kim w takim razie sa wladze PO???O innych ugrupowaniach politycznych juz nie wspominam,bo zdazyly sie juz skompromitowac wczesniej. Proponuje sprawdzic listy przyjetych w Orlen i PERN,w ciagu ostatniego miesiaca...i ich kwalifikacje na zajete stanowiska. A do aligatora:skoro twierdzisz ze jestem"obludnikiem i oszczerca",to prosze wskaz mnie z imienia i nazwiska,tylko wskazujac,nie zrob czasem krzywdy komus zupelnie niewinnemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aligator Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:09 PO i jej zarząd mnie wisi pdobnie jak pozostałe partie i ich zarządy.Chiałbym jednak wiedziec czy to co pisesz to prawda,bo może mi to być pomocne przy wyborach.Jak sobie wyobrażasz moje wtargnięcie do kadr w PKN czy Pernie?Sądzę,że strzelasz w ciemno stąd tak cię nazwałem.Bluffować można w pokerze tu raczej bardziej liczą się fakty,których niestety ne możesz podac,ale posiałeś ziarno niepokoju,a o to wyłącznie wszak ci chodziło.Sie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.038.c69.petrotel.pl 11.07.08, 14:39 Nie strzelam w ciemno,to co napisalem to sa niestety fakty i to najprawdziwsze. Ponadto podalem wskazowke-sprawdz o ile masz mozliwosc zatrudnienia ludzi z ostatniego miesiaca,konkretnie w spolce Orlen Logistyka i w PERN. Jesli podasz e-mail to byc moze otrzymasz konkretne nazwiska+ kto ich tam wepchnal.Poki co,nie moge ot tak tego napisac z pewnych ode mnie niezaleznych przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Kubera na premiera! IP: 80.48.4.* 11.07.08, 20:18 poproszę o konkrety na maila, bo jestem bardzo ciekawy. jesli sie sprawdzi to sprawe naglosnimy: viking87@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.038.c69.petrotel.pl 11.07.08, 14:43 oczywiscie w orlen logistyce to nie wszystkie 30 osob,ale podalem konkret zeby byo latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Kubera na premiera! IP: *.plock.mm.pl 11.07.08, 16:23 niestety sam znam osobiście jedną osobę, która pracuje od 2 tyg w pernie o kwalifikacjach jego się wole nie wypowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Orlen Logistyka to same komuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 16:36 i ich synalki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 16:57 zigi mowisz o K? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Kubera na premiera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:18 Ten co glosował na piżdzine kuberzyne niech sie wstydzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Kubera na premiera! IP: *.plock.mm.pl 12.07.08, 00:27 hehe, dokladnie ;-) K ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:15 Zigi,,to mamy to samo zdanie o kwalifikacjach TK. Do aligatorka-widzisz wiec ze krokodylek mial racje,jesli faktycznie chcesz cos z tym zrobic i masz mozliwosci to sprawdz PERN,w ktorym pracuje od krotkiego czasu prowadzacy biuro poselskie pewnego posla PO z okolic Ciechanowa czyli Miroslawa Koźlakiewicza.Jak napisal zigi o kwalifikacjach wyzej wymienionego az czlowiek boi sie wypowiadac. Do krokodylka-najlepiej bylo by gdybys podal choc kilka nazwisk osob zatrudnionych po ukladach w Orlenie i Pernie,a moze o ile masz wiedze to tez w innych firmach,podaj choc inicjaly nazwisk i dzieki komu oni sie tam znalezli. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Kubera na premiera! 14.07.08, 12:23 Zigi, czy to jest ten sam gościu co był "naczelnym" pewnej płockiej darmówki? Bo jezeli to ten sam, to ma on jedna zaletę - lubi dobrze wypić. No i dobrze kręci "lody". Już parę osób nieźle wykołował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek. Re: Kubera na premiera! IP: *.249.c89.petrotel.pl 14.07.08, 12:59 No prosze,"naczelny" juz nie jedna osobe wyrolowal.Napisz hrabiopotocki,co bylo w twoim przypadku odnosnie tego klienta.To jest taki typ cwaniaczka,ktory sie wozi na czyichs plecach,a potem sie podpina pod sukcesy innych."Zigi" chodzi dokladnie o tego gostka,wiem bo dwa razy sam mialem z tymze "wszechstronnie utalentowanym" osobnikiem do czynienia. Ale piszac o nepotyzmie,nie mialem na mysli jego osobe,chociaz jak sie okazalo naczelny tej gazetki "darmowki" i do PERNu zostal wkrecony. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Kubera na premiera! 15.07.08, 10:02 Wiesz "krokodyyllek", ja z nim osobiście nie miałem "przyjemności", ale jest paru tzw. dziennikarzy, którzy takowąż z nim mieli. Chociażby słynny JBN, lub też Jacek D. No i "Tomeczek" był (ale nie wiem czy jest nadal) tzw. "dyrektorem" biura poselskiego M. Koźlakiewicza.O "baletach" w tym lokalu przy al. Jachowicza krążą prawdziwe legendy. Ale to już temat na inne opowiadanie. Może ktoś z sąsiadów biura coś na tym forum "opowie". A jest naprawdę tego duuuużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.249.c89.petrotel.pl 15.07.08, 10:48 Tez slyszalem to i owo o wykorzystaniu biura poselskiego Miroslawa Kozlakiewiczaw celach libacyjno-alkoholowo-towarzyskich przez tego "Tomeczka".Natomiast kultura zalatwiania spraw w tymze biurze a takze ich zalatwianie byly zerowe.Ponoc posel likwiduje biuro w niedalekiej przyszlosci,i dlatego zalatwil mu prace w PERN na dosc wysokim stanowisku,do ktorego nie ma zadnych kwalifikacji zawodowych,a jedynie partyjne. Jednak skupmy sie na innych osobach,choc bedzie to trudne bo ten kolezka jest dosc barwna postacia plockiego polswiatka dziennikarskiego.Polswiatka bo taki marny z niego pismak.Pamietam jak zalatwil Nycka i Opatrzyka i do dzis wisi im mase kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargul Re: Kubera na premiera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 18:56 To samo robi PSL w starostwie Sekretarz zatrudnia swoje debilne dzieci i kochankę, które szybciutko wstąpiły do PSL, aby mieć rekomendację Pirwszego Powiatowego Zgorzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocek Re: Kubera na premiera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 21:49 PSL to taka sama ku.. co PiS Nepoci i nieuki ciągnący cymbałów, którzy albo noszą ulotki albo ku.. co od rana loda robią starym pie..m, impotentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klin Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 14:59 TKM PO-Teraz Ku...MY z PO:)) Ich haslo przewodnie.A co do osob zatrudnionych za protekcja i z poelcenia PO to ja dodam z Orlen Ksiegowosci JT-kobieta,a w zasadzie dziewczyna jeszcze(uwaga!! wyksztalcenie srednie).Normalnie jaja i juz..ale jest z PO i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samoobrona Re: Kubera na premiera! IP: *.178.c67.petrotel.pl 12.07.08, 22:51 Kubera na premiera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon Re: Kubera na premiera! IP: *.eranet.pl 13.07.08, 22:01 zgadzam sie, gosc i politycznie wszechstronny /no bo kto potrafi z SLD znienic opcje na PIS/ i kolegów ma zdolnych. Dajmy na to prezes ZOZ dał rade w rok zrobic tyle dlugu co poprzednicy w 10 lat nie dali. Jak bysmy mieli takiego premiera to bysmy z 10 lat na kredyt dobrze żyli. Kubera na premiera - koniecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.249.c89.petrotel.pl 14.07.08, 10:13 No prosze,mamy coraz wiecej faktow co do zatrudniania w Orlen i PERN...Czy ktos jest wladny cos z tym nepotyzmem zrobic??Przydaloby sie-dosc prywaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arystotel Re: Kubera na premiera! IP: *.plock.mm.pl 15.07.08, 19:36 no stawiam orzechy przeciwko bananom, że krokodylek zigi i inne stwory to pisiory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a/a Re: Kubera na premiera! IP: *.plock.mm.pl 15.07.08, 20:22 czyzby to lecące głowy z poprzedniego partyjnego nadania skamlają, no jak jesteście takimi fachurami to z robotą nie powinno być problemów, ale jakoś to kundelskie skamlanie nie koreluje z typem zwycięzcy i sukcesem. to pozdrawiam wybitnych fachowców apolitycznych i kompetempych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyyllek Re: Kubera na premiera! IP: *.249.c89.petrotel.pl 16.07.08, 08:41 Nie,to nie lecace glowy,to glos sumienia sie odzywa,ze wstawia sie na stanowiska ludzi z ukladu,ktorzy nic a nic nie umieja bo nie posiadaja wymaganych kwalifikacji stanowiskowych.A chodzi o to,ze PO mowila ze z tym skonczy...Jak widac tylko mowila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Re: Kubera na premiera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 09:57 Przecież Quebera jest z PiS.O co biega? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Kubera na premiera! 16.07.08, 17:13 Biega o to, że "nasi górą", czyli TKM wiecznie żywe (jak idee piewcy byłego systemu). No i oczywiście zasad BMW (bierny, mierny ale wierny). Czy to wam czegoś nie przypomina?! KOMUNA WRACA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kubera na premiera! IP: *.c152.petrotel.pl 29.07.08, 10:44 Kubera na szefa PZPN ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Kubera na premiera! 29.07.08, 13:55 Żeby "położyć" EURO 2012?! To dopiero byłby obciach! Odpowiedz Link Zgłoś