Dodaj do ulubionych

Ostatnie spotkanie z proboszczem

• Gość: gosc Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 16:03
      Czy to ten ksiądz, który kazał parafianom podczas kolędy dawać dwie koperty w
      tym jedną podpisaną z imienia i nazwiska zatytułowaną "Wotum za pontyfikat i
      beatyfikację Ojca Świętego Jana Pawła II" Bo jeśli tak to pies go je..... bo to
      skandal. Czynem mam dawać wotum za papieża a nie kasę nawet jeśli idzie ona na
      budowę kościoła. Tacy ludzie nie powinni czynić posługi kapłańskiej.
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 17:06
      chlip...te babki z piasku mną szczegolnie wzruszyły, normalnie łza mimowolnie
      spłynela mi po policzku... co za zenada i dwulicowość!!! jeszcze sam sobie
      sprezentował samochod, ostro....
      • Gość: `ULA Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 02.03.09, 17:11
        uuu alez ty głupi i myslisz ze ktoś złapie sie na te twoje posty. Idź do
        spowiedzi do ks Romka.
        • Gość: atomek Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 18:09
          do jakiej spowiedzi? do romek ma się spowiadać sam u siebie? ula czyś ty zwariowała?
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 17:09
      tam powinno byc oczywiscie - "mnie wzruszyły" :),wkradł sie błąd, jak widac do
      tej pory nie moge sie otrząsnąc :P
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 17:14
      no nie wiem, bo on podobno nagrywa spowiedz, analizuje i potem jeszcze doniesie
      Biskupowi...albo odtworzy na kazaniu nie daj Boze!!, a ja grzeszna jtem i co
      wtedy zrobi ze mna Biskup??? az strach sie bac :PPPPPP
      • Gość: ff Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 17:19
        jezeli uwazasz ze probosz sam sobie sponsorowal samochod, to powodzenia. on o
        tym nie wiedzial. nieliczna liczba osob o tym wiedziala. uczestnicy spotkania
        przedstawicieli grup parafialnych i przedstawiciele ekipy budowlanej. to my sie
        zebralismy aby ofiarowac proboszczowi taki dar. dar od parafian.
        • Gość: Ktoś Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 17:57
          No no no. To Ci powiem, że zamożni z Was ludzie. Żeby "nieliczna
          grupa" zebrała ponad 100 tyś na furkę?! Ach przepraszam,
          zapomniałam, że podobno jeszcze firmy się składały. Pewnie w dobie
          kryzysu zamiast pilnować interesów leją krokodyle łzy za czcigodnym
          księdzem proboszczem! A swoją drogą, gdybyście byli tak hojni w
          datkach na budowę kościoła to być może ksiądz Janusz mógłby już dach
          kłaść a tak zanim uczciwie zbierze na ten projekt megalomana to
          przyjdzie nam jeszcze długo poczekać...
          Tylko po co to w takim razie podpisywać tę pseudo-niepsodziankę, że
          to dar od parafian? Cóż za wrodzona skromność!!!
          • Gość: ktoś Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:17
            powiem ci tyle, ze proboszcz nic nie wiedział o samochodzie, został on za
            sponsorowany przez sponsorów budowy kościoła. przez te firmy. a grupy parafialne
            niewielką sumą wspomogły.
            • Gość: Ktoś Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 21:09
              Dzięki za wyjaśnienia, bo już spieszyłam z pytaniem czy ta
              niebotyczna suma 300 tyś, którą ks. proboszcz zostawia w parafii (
              która nota bene jest wpływem kolędy z jednego roku) to po odjęciu
              tych 100 tyś na prezent czy przed?
              Ale rouzmiem, SPONSORZY BUDOWY kupili ten samochód - to po co te
              szopki z plakatem, że to od parafian????
              A swoją drogą, ciekawe za co SPONSORZY są tak wdzięczni księdzu
              proboszczowi - pomyślmy...bo chyba nie za organizowanie pieszych
              pielgrzymek 20 kilka lat temu????....
              • Gość: uu Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:26
                Romek dla ciebie taczki już zaproponowano to czekaj na ich odbiór
                cierpliwości. Bo kto wie jak była zbiórka z kolędy jak nie wikary-
                dobrych snów.
                • Gość: Ktoś Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 21:28
                  Romek na imię nie mam, ale na pytanie Twoje odpowiem - proboszcz ;-)
                  • Gość: `nieufny Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 02.03.09, 22:39
                    marzy ci sie awans, ale jeszcze długo poczekasz zanim zostaniesz proboszczem
                    chyba że masz takie zasługi u biskupa. powodzenia!!!!!!
          • Gość: `gap[owicz Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 02.03.09, 19:20
            ktoś jestes mocno obeznany co do budowy kościoła i w jakim etapie jest ta
            budowa. Naprawde jesteś wielki BRAWO!!!!!!
            • Gość: Ktoś Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 21:03
              Jestem, jestem. I właśnie na tym polega problem, że czcigodny ksiądz
              proboszcz zrobił fundamenty, ogłosił (pierwszy raz!!!) jaki jest
              stan konta prafialnego (1000 zł z groszami - jakby było się czym
              chwalić po tylu latach zbierania)i teraz nie da się nic zrobić z
              jego projektem.
              Jak można zbierać tyle lat na budowę kościoła, po czym ogłosić, że
              po wykonaniu fundamentów ma się puste konto ?!
              • Gość: `garu Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: 80.48.4.* 02.03.09, 22:41
                pucybut to zawsze ma dobrze!!!!!!
    • Gość: kj Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 17:39
      czy konieczna była zsyłka ks.ANDRZEJA człowieka inteligentnego, księdza o wielkiej umiejętności łączenia środowisk do LIGOWA.Rządzą koterie jak w państwie tak w kościele
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 18:08
      ktoś- u wyjąłeś mi to z ust! nie lepiej było złożyć datek na budowe kościoła???
      na pewno nasz ukochany Ksiadz Proboszcz tez by sie uradował, przeciez te 14 lat
      na to zbierał...
    • Gość: Lilka Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 18:47
      czytam,i mi smutno.Ludzie pogięło Was.Kupować samochód księdzu..?
      A może po prostu powinniście się pomodlić wspólnie z waszym Księdzem.
      Cała rzecz nie natym polega.Czego Wy się przy tym księdzu nauczyliście?? Piszecie tylko o pieniądzach.I co z tego że odchodzi.ALE BÓG ZOSTAJE, nie zabiera GO WAM.Chyba, że ta parafia to sekta, a Wy nie jesteście katolikami.Nie budujecie kościoła dla Andrzeja ale ma służyć WAM.A swoją drogą skoro tak bardzo ukochał tę parafię to mógłby tego samochodu nie brać a spieniężyć na budowę.
      A tak powaznie to chyba nikt zdrowy na umyśle w ten Wasz prezent nie wierzy.Niektórzy to zawsze mówili,że to dar od polonii.mam nadzieję, że w tej waszej parafii madrych ludzi nie brakuje.
      • Gość: .. Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:57
        Boże nie rozumiesz ze ksiądz nie wiedział o samochodzie?! to od nas! nie z jego
        pieniędzy nie z pieniędzy parafii tylko od nas, od ludzi
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: `kola Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem do lilki IP: 80.48.4.* 02.03.09, 19:31
        a to chciałas go na przetargu kupić ? Nie doczekanie twoje bo my sponsorzy i
        ofiarodawcy bysma sie pogniewali a ty ogon podwin i cicho siedź i nie męrdkuj
        jakby jeszcze i czym podburzyć opinie ludzi przeciwko ksiedzu Andrzejowi!!!!!!
        Na przyszłość podpisuj sie jawnie a nie zmieniaj płci!!! chyba że obojnak
        jestes!!!!
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 19:16
      oj ! Pana Boga to ty lepiej nie mieszaj w wasze decyzje...
    • Gość: `wyjasniający Re: Poprzedni wikariusze wcale nie byli.... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 19:47
      po roku czasu w parafii Św.Krzyża jak ktoś napisał w jednym z postów nw po ile
      byli dla przykładu
      1995-2000 ks. Michał Gaszczyński, obecnie wikariusz parafii św. Józefa w
      Ciechanowie.
      1995-2000 ks. Dariusz Multon, obecnie wikariusz parafii św. Mateusza w Pułtusku.
      2000-2004 ks. Artur Bombiński, obecnie wikariusz parafii Trójcy Świętej w Rypinie.
      2000-2005 ks. Jacek Gołębiowski, obecnie wikariusz parafii św. Mateusza w
      Pułtusku.
      2001-2005 ks. Marek Pszczółkowski, obecnie wikariusz parafii św. Kazimierza w
      Lucieniu.
      i co zatkało kakao wcale tak IM źle nie było wprost przeciwnie tez jak
      odchodzili z Tej parafii to ludzie płakali i szkoda im było że odchodzą !!!!!!
      • Gość: Ktoś Re: Poprzedni wikariusze wcale nie byli.... IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 21:26
        Jeśli już jesteś taki dokładny i trzaskasz datami, to pociągnij
        sprawę do końca. Księża wikariusze, którzy byli u nas po jednym roku
        to:
        ks. Mariusz Przybysz (2005 - 2006)
        ks. Roman Murawski (2006 - 2007)
        ks. Jurek Zdunkiewicz (2007 - 2008)

A to, że ludzie płakali jak odchodzili wikariusze nie oznacza, że
        wikariusze płakali za proboszczem ;-)
        • Gość: Panie Dyrektorze! Re: Poprzedni wikariusze wcale nie byli.... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 22:45
          jestem dokładny i juz ci powiem i wiem WHO IS WHO?
          ks. Mariusz przeniósł biskup i wcale on nie chciał stąd odchodzić,
          ks.Roman sam chciał odejsc ze względów osobistych i to też wiem dlaczego nie
          związane z nasza parafią,
          ks.Jerzy awansował na Dyrektora i to ty powinieneś wiedzieć.
          Podpisujesz się ktoś a wszyscy i tak wiedzą who is who Mr.
          • Gość: ksmp Re: Poprzedni wikariusze wcale nie byli.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:58
            Miałem się nie udzielać na tym forum, ale skoro już została poruszona kwestia
            tego, co chciałem, a czego nie... Nie wiem jaka była przyczyna mojego
            przeniesienia z Podolszyc i nie zamierzam tego dociekać. Faktem jest, że przez
            ten rok zżyłem się z ludźmi z którymi miałem styczność w grupach parafialnych i
            z wikariuszami. I tylko to było przyczyną mojego smutku. Na przyszłość prosiłbym
            piszących na tym forum, żeby nie wywodzili się na temat tego, co kto myśli. ks.
            Mariusz
            • Gość: `asia Re: Poprzedni wikariusze pozdrówka dla ks.Mariusza IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:08
              parafianie Cię pamietaja i wcale o Tobie źle nie myślą wprost przeciwnie - mile
              jesteś wspominany i sam wiesz dlaczego Cię biskup przeniósł. My też sie
              domyslamy. Powodzenia i życzymy wszystkiego dobrego i błogosławieństwa Bożego.
              • Gość: `wspominajacy Re: jednak sentyment- pozdrówka dla ks.Mariusza IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:13
                coś jednak ciągnie do tej parafii świętokrzyskiej w której chyba nie było tak
                źle jak trzeba było to i pomoc była ze strony wikariuszy przy budowie ołtarzy ,
                na Boże Ciało, Grobu Pańskiego czy żłóbka a także organizacji zabawy na
                zakończenie roku szkolnego czy innych okazji.
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 21:51
      spoko, siejecie zamęt, ktos sie nawet podpisal pod moim nickiem..Niesamowicie
      wysokie IQ...,argument za tym, ze wikariusze zazdroszcza tego samochodu jest
      zalosne, dla nich w przeciwienstwie do proboszcza, to nie rzeczy sa najwazniejsze
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 22:05
      na szczescie nie tylko IP nas odróznia :PP
      nie było, bo trzeba byc niezłym aktorem zeby tak udawac, a oni niestety nie maja
      takich zdolności, poza tym jak dlugo mozna byc opluwanym przez wielbiących
      proboszcza?, podpisuja sie pod propozycja jego kanonizacji, ludu do boju!! nie
      wiem czy macie takie fundusze i potencjał..
    • Gość: gość Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.037.c77.petrotel.pl 02.03.09, 22:26
      I oto jest pytanie: czemu nie było wikariuszy. Myślę, że te dupki nie mają
      sumienia oraz kultury. Pochowali się jak szczury, a po zebraniu tacy wsiedli w
      samochód i pojechali jak najdalej. Jak wspomniał ktoś wcześniej, pewnie by
      hucznie opić swoje zwycięstwo - muszą być dumni, bo wygrali bitwę. Ale nie wojnę.
      A zażenowanie to ja czuję, gdy czytam Twój wpis. Żadnych dowodów, tylko tak,
      żeby coś napisać, żeby dopieprzyć leżącemu. Gratuluję postawy chamie.
    • Gość: gość Re: Sugestia IP: *.037.c77.petrotel.pl 02.03.09, 22:29
      I oto jest pytanie: czemu nie było wikariuszy. Myślę, że te dupki nie mają
      sumienia oraz kultury. Pochowali się jak szczury, a po zebraniu tacy wsiedli w
      samochód i pojechali jak najdalej. Jak wspomniał ktoś wcześniej, pewnie by
      hucznie opić swoje zwycięstwo - muszą być dumni, bo wygrali bitwę. Ale nie wojnę.
      A zażenowanie to ja czuję, gdy czytam Twój wpis. Żadnych dowodów, tylko tak,
      żeby coś napisać, żeby dopieprzyć leżącemu. Gratuluję postawy chamie.
      • Gość: podolle Re: Sugestia IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 22:38
        zgadzam się. dowodem na ich brak sumienia i kultury jest to jacy oni teraz
        chodzą dumni i rozanieleni. Myślą ze zwyciężyli, ale to jeszcze nie koniec z
        naszej strony.. jeszcze pożałują.
      • Gość: pacjent Re: Sugestia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:44
        Skąd w tych gnojkach tyle nienawiści? Może to kompleksy? No bo precież Jaruś
        miał już w Glinojecku osiągnięcia jak nabuntował parafię i wysadził z siodła
        poprzedniego proboszcza . Nie jest taki święty na jakiego się zgrywa. Romeo to
        niskiej klasy
        wiejski donżuan a Rolex nie bardzo łapie w jakim świecie żyje.
        • Gość: `ULA Re: Sugestia do Pacjenta a ja myslałam że ks.Jarek IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:52
          jest w porządku a tu masz mówisz w Glinojecku niezły kozak z niego jak piszesz
          że wysadził z siodła tamtejszego proboszcza i dlatego potem wyjechał na "misje".
          Nie wszystko złoto co na zewnątrz sie świeci!!!!
          • Gość: `lilia Re: Sugestia do Pacjenta ..... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:55
            cicha woda brzegi rwie i może nawet skały kruszyć zależy jakie sa podwaliny.
          • Gość: rozmodlona modlę się za naszego biskupa Piotra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 01:07
            to wspaniały i mądry człowiek jak ojciec Tadeusz Rydzyk. Może dokonać podobnych
            dzieł tylko niech wyrzuci złych doradców którzy prowadzą go w przepaść!
    • Gość: v Re: Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:40
      Romuś czy robiłeś kiedyś Proboszczowi za materac? Z nagrań
      komórkowych jesteś już znany, to może masz też jakiś film?; napewno
      dostaniesz za niego oskara a już najmarniej jakąś ciepłą posadkę w
      diecezji....mam nadzieję katowickiej.
      • Gość: do v Re: Sugestia IP: *.092.c71.petrotel.pl 02.03.09, 23:03
        puk puk ..kto tam? to ja twoj rozumek. Dajcie spokój i koniec
        dyskusji.Zajmijcie sie swoimi sprawami.Tym tematem to juz sie z,,,ć chce.A to
        przestaje byc naprawde smaczne.
        • Gość: `siema Re: Sugestia to po co czytasz.... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:27
          weź książke i poczytaj a nas to interesuje i możemy wymieniać opinie ale nie po
          chamsku.
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 03.03.09, 00:36
      buhaha
    • Gość: `parafiankaxx Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZYŻA... IP: 80.48.4.* 03.03.09, 09:00
      to nie jest strona ani ks.Zembrzuskiego. ani też osób prowadzących tą strone -
      to JEST WŁASNOŚĆ PARAFII - jej historia , kronika i wizytówka. My parafianie
      prosimy o włączenie tej strony a jak nie podoba się obecnym im opiekunom
      aktualizować niech zostanie w takim stanie jak jest - NIE MA LUDZI
      NIEZASTAPIONYCH, A PRZEDEWSZYSTKIM ktoś inny ją zakładał oczywiście wspólnie z
      ks.PROBOSZCZEM . Dlatego w imie dobra parafii i tak juz upokorzonej przez
      biskupa proszę o włączenie tej strony.
      • Gość: admin Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:28
        bardzo cieszy uznanie dla strony, ale za jej brak odpowiada
        Ordynariusz Płocki. To sa konsekwencje jego decyzji. Bardzo
        serdecznie pozdrawiam
        • Gość: x Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:34
          Ooo... Ciekawe. To Ordynariusz ją wyłączył? Żenada
          • Gość: xxx Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 20:32
            Libera wszystkim rządzi...
            • Gość: hihi Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 20:46
              nie wszystkim, kasą na samochód dla Zembrzuskiego nie i to jest nie
              do pomyslenia, jak oni mogli dać jego kasę bez pytania się biskupa o
              zgodę, tego to za wiele
            • Gość: x Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:38
              To jeszcze mógłby dwie takie z forum wyrzucić :p
              • Gość: hihihi Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:55
                załosna twoja wypowiedź
                • Gość: x Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:59
                  Dziękuję. Właśnie o to mi chodziło :)
                  • Gość: hihihi Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:52
                    Nie zgrywaj inteligentnego, bo twoja marna prowokacja ci sie nie
                    udała. największy błąd innych uważać za głupków.
                    • Gość: x Re: Dlaczego została wyłączona strona par.Św.KRZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:21
                      Nie uważam nikogo za głupka. Raczej widzę na tym forum bardzo inteligentną grę i
                      chciałem spróbować swoich sił :)
    • Gość: `robuś Brak str: <a href="http://www.parkrzyz.plock.opoka.org.pl/." targe IP: 80.48.4.* 03.03.09, 09:38
      dlaczego wyłączono tą strone: www.parkrzyz.plock.opoka.org.pl/
      rozumiem żałość po odejściu Proboszcza ale strona parafii to nie prywatny
      folwark osób opiekujacych się tą stroną - to wizytówka parafii i ta parafia zyje
      jeszcze nie umarła - niech osoby opiekujace sie ta strona obudza się z letargu i
      nie traktują parafian jako jednostke . Mnie też szkoda naszego proboszcza ale
      parafia pozostała . Nie można zaprzepascić tego co juz zostało zrobione i
      wykonane.
      • Gość: gość Re: Brak str: <a href="<a href="http://www.parkrzyz.pl" target IP: *.158.c65.petrotel.pl 03.03.09, 15:55
        Kochani, strona była prowadzona przez osobę prywatną pod duchową opieką Księdza
        Andrzeja. Ta osoba zrobiła tę stronę od podstaw, musiała się uczyć HTML-a i od
        początku do końca tylko i wyłącznie ona się nią zajmowała, bo nasi pracujący
        bardzo rzetelnie wikariusze nie chcieli przejąć tego obowiązku. Na znak protestu
        strona przestała być aktualizowana. Owszem, jest własnością parafii, dlatego
        niech teraz zajmie się nią nowy proboszcz. Tyle w temacie.
    • roman_j Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem 03.03.09, 18:50
      henrykkreuz napisał:

> No to biskupa dzisiaj szlag trafia, za sprawą wiernych którzy
      > działają mu wbrew.

Myślę, że biskupa nic nie trafia. Postawił na swoim, a owieczki z czasem
      zapomną. No bo gdzie indziej pójdą? Do mariawitów albo ewangelików? :-))
    • Gość: uu Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.enterpol.pl 03.03.09, 21:27
      i co jedziemy? moze zrzucimy sie na jakis prezent? dajmy na to... dom gdzies na
      odludziu...
      • Gość: wkurzony Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 21:40
        Gość portalu: uu napisał(a):

> i co jedziemy? moze zrzucimy sie na jakis prezent? dajmy na to...
        dom gdzies na
        > odludziu...

Do tego zafundujcie dwutygodniowy pobyt (dla wypoczynku) na
        Seszelach lub Mauritiusie.
        To się proboszcz dopiero zrelaksuje po tej niespodziewanej zamianie
        miejsc :)
    • kroliczek2702 Ostatnie spotkanie z proboszczem 03.03.09, 22:25
      szlak, to niech trafi wikariuszy, ktorzy sa załoscni, beznadziejni i PSU NA BUDE sie nadaja!!!!!! naściemniali, a teraz niech sie wypchaja!!!!!!
      ANDRZEJ ZEMBRZYSKI BYL, JEST I ZAWSZE BEDZIE NASZYM PROBOSZCZEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mmm Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.249.c90.petrotel.pl 04.03.09, 05:29
      A w Ligowie też będzie miał swoje Podole , z tą różnicą ,że liczące
      7 gospodarstw.
    • Gość: Parafian Opinia IP: *.plock.mm.pl 04.03.09, 23:37
      Dzięki Bogu, że odszedł :) Był bardzo nieprzyjemny! Za te dzieci przenieśli go
      na małą parafię :D A z tym samochodem to przegięcie! To może teraz każdy ksiądz
      dostanie na odchodne nowe auto :P A może zrobimy zbiórkę na samochody dla
      parafian, którzy odchodzą z parafii albo dla tych co przychodzą :)
    • Gość: za bp. Piotrem Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.przasnysz.mm.pl 07.03.09, 00:42
      popieram biskupa Piotra on wie co robi wkońcu się wzioł za tą diecezję , oczyszcza ją z brudów jakie ukrywał między innymi ten wasz kochany bp Roman , który tak naprawde jest okjropnym kłamcą . Nie krytykujcie bp Piotra , bo on wziol sie za tą diecezję . Bp Stanisław poprzednik obecnego biskupa tez by tak robił jak Piotr tylko nie wszystkie sprawy do niego docierały i nie wiedział o wszystkim bo rzadził bp Roman a teraz to się skończyło
      • Gość: spadochron Re: za biskupem liberą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 08:20
        szczeniaqku ! naucz się szczekać. Libera stawia się ponad Boga.
        Bazuje na donosach. Stosuje metody SB. Jest najgorszym biskupem w
        historii diecezji płockiej. Komu daje swój telefon komórkowy i w
        jakim celu? Zastanów się, bo nikt nikomu nie zabronił myślenia!
        • Gość: `bez komentarza Re: za biskupem liberą IP: 80.48.4.* 07.03.09, 08:39
          biskup myśli jak biznesman a nie jak duszpasterz ostatnio mocno winduje p.
          rzecznik to już nie ma fachowców księży tylko osoba świecka
          Pani dr Elżbieta Grzybowska, mianowana diecezjalną korespondentką Katolickiej
          Agencji Informacyjnej.a to już ks.mgr Tomasz Opaliński nie spełniał wymogów
          biskupa że został usuniety z tego stanowiska.
          • Gość: podolszyce przeciw biskupowi Liberze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 08:57
            Droga osobo z Przasnysza - nie wypowiadaj się na temat zmian proboszczów
            płockich, bo siedząc 120 km. od naszego miasta po prostu nie czujesz co się tu
            dzieje.
            A pani dr widocznie lepsza od ks. Opalińskiego. Niedługo też pewnie ks. biskup
            pomocniczy Roman wyleci i jego miejsce zajmie pani dr? Co ordynariusz widzi w
            tej kobiecie? O_O
            • Gość: `lubomir Re: przeciw biskupowi Liberze trzeba zapytać ..... IP: 80.48.4.* 07.03.09, 09:29
              się ks.ordnariusza co widzi w tej pani czy aż takim fachowcem jest a może u nas
              kobiety bydą księżami no to już byłaby rewolucyja na skalę światową - słynny by
              był wasz ks. biskup Piotr. Pożyjemy i zobaczymy co siębydzie dalej działo w tej
              naszej diecezyji.
    • Gość: ddd Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 10:47
      nareszcie
      • Gość: `ggg2 Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem do ddd... IP: 80.48.4.* 07.03.09, 15:27
        ale co naeszcie?
    • Gość: podolszyce Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:47
      przestań kłamac co...
      • Gość: Parafianin Re: Ostatnie spotkanie z proboszczem IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 09:33
        Co, prawda w oczy kole, przejżyjcie na oczy ... jesteście
        zaślepieni, jemu nic się nie należy, ciekawe za kogo pieniądze kupił
        sobie mieszkanie na zielonym jarze w którym mieszkał i przyjmował
        panienki ... wasza głupota nie zna granic, jak wam tak bardzo
        brakuje to przeprowadźcie się za nim do Ligowa, będzie szczęśliwy bo
        co niedziela będzie miał znów niezły przypływ gotówki ...
        • Gość: `parafianka irka Re: Ostatnie spotkanie do parafianina>>> IP: 80.48.4.* 08.03.09, 12:44
          a skąd ty o tym wiesz byłeś stójkowym pod drzwiami tego mieszkania czy przez
          judasza podglądałeśa możelokajem byłeś a liberie też miałeś - mocno jesteś
          obeznany a skąd te wiadomości ? BRAWO za te wiadomości i posługi jakie użyczałeś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka