Gość: płock Re: Prezydent Płocka: Nie potrzebujemy Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 14:24 W Orlenie teraz rządzi "warszawka" a nie tak jak kiedyś ludzie mieszkający w Płocku, wtedy też i miasto chociaż finansowo na tym korzystało pomimo smrodu z Zakładu. Dodatkowo ludzie porządnie w kombinacie zarabiali. Teraz "warszawce" płocczanie zwisają. Pracujący w Orlenie + spółkach płocczanie pracują za niewolnicze stawki (w porównaniu z latami poprzednimi). Został nam tylko smród, rozjeżdżone drogi i największy w kraju odsetek zachorowania na nowotwory i choroby płuc... Ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Panie Milewski ........!!Otwórz Pan wreszcie drogę IP: *.zep.com.pl 09.03.09, 14:36 Zajmij się Pan lepiej otwarciem nowej drogi z ronda Góry do ronda Dobrzykowska. Co Pan mówisz o wpsółpracy z Orlenem za grube miliony jak nie potrafisz Pan dokończyć i uruchmić kawałka zwykłej drogi .... która przyniesie więcej pożyku dla miasta jak sponsoring Orlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollotomi Re: Panie Milewski IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.09, 15:17 a może niech pan panie prezydencie skończy z dojeniem Orlenu bo jak widać skończyło się rozdawnictwo funduszy z ich strony, przestanie wypowiadać na łamach gazet o walce z Orlenem tylko może niech pan pochwali się własnymi osiągnięciami w zdobywaniu funduszy ogólnie mówiąc z Unii Europejskiej. to powinien być pana cel. tyle tylko, że łatwiej stroić fochy aniżeli złożyć poprawny wniosek i zdobyć dofinansowanie na miejskie inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 Płock potrzebuje Orlenu 09.03.09, 15:56 jeśli miasto nie potrafi przyciągnąć kolejnych dużych inwestorów to niech przynajmniej nie odstarasza obecne firmy. Troche dziwi mnie postawa Orlenu, który chce zrezygnować ze sponsorowania drużyny piłki ręcznej, która odnosi sukcesy no ale cóż skoro niechęć warszafki do Płocka jest tak wielka, że chcą odciąć się od tego miasta to trochę nasza wina. Powinniśmy uczynić to miasto tak atrakcyjnym, że "menadżerowie" z wa-wy chętnie spędzaliby tutaj czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orlen Prezydent Płocka: Nie potrzebujemy Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 17:40 To miasto to Kraków. Ceny wystarczy porównać do Katowic gdzie jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik [...] IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Prezydent Płocka: Nie potrzebujemy Orlenu 09.03.09, 22:08 konrad_wp napisał: > Tak jak zwykle nie zostawiam na Milewskim suchej nitki to tym > razem podoba mi się zaostrzenie kursu wobec Orlenu. Jakie zaostrzenie kursu? Raczej pogodzenie się z rzeczywistością. Pan Milewski może co najwyżej zaostrzyć ołówek, a nie kurs wobec Orlenu, bo Orlenowi on może co najwyżej..., sam wiesz, co. :-)) > A Łukoil jako sponsor Wisły? To byłaby prawdziwa bomba:) Zacznij się już uczyć cyrylicy, żeby pisać poprawnie hasła na transparentach na cześć nowego sponsora. :-)) > I myślę że prztyczek w nos baaardzo bolesny:) Myślę, że bardzo przeceniasz wrażliwość decydentów Orlenu. Gdybym ja był na ich miejscu to skwitowałbym to krótko: jeśli ktoś chce ładować pieniądze w kiepskich kopaczy, którzy przychodzą tutaj, żeby sobie zrobić dobrze opłacaną przerwę w poważnej karierze, to wolna droga. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gekon Re: Prezydent Płocka: Nie potrzebujemy Orlenu IP: *.083.c79.petrotel.pl 10.03.09, 08:49 > Jakie zaostrzenie kursu? <...>bo Orlenowi on może > co najwyżej..., sam wiesz, co. :-)) Bzdury opowiadasz. Wystarczy na dzień dobry zrobic końcową stację PKP w innej dzielnicy Płocka... Od razu rury zmiękną. > Zacznij się już uczyć cyrylicy, żeby pisać poprawnie hasła na transparentach na > cześć nowego sponsora. :-)) Pieniądze ci smierdzą ? Jakie narody jeszcze wykreslić z listy ofiarodawców ? > Myślę, że bardzo przeceniasz wrażliwość decydentów Orlenu. Gdybym ja był na ich > miejscu Na szczęście nie jesteś i nigdy nie będziesz. Ale mozesz sobie na forum podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki To Ty opowiadasz bzdury... 10.03.09, 09:47 > Bzdury opowiadasz. Wystarczy na dzień dobry zrobic końcową stację PKP > w innej dzielnicy Płocka... Od razu rury zmiękną. To Ty opowiadasz bzdury. Od kiedy to PKP należy do płockiego samorządu, żeby mógł on decydować o umiejscowieniu stacji, itd.? Pomijając to, że spółki koncernu lub inne odpowiedzialne za przewóz paliw muszą mieć umowy na obsługę przewozu z PKP I zapewne z tych umów wynika, że PKP musi dostarczyć infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te miki Re: To Ty opowiadasz bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:56 Mieszasz już. A PKP ma tory na własnym gruncie ? Nowa umowa o dzierżawe może przewidywac stacje w dzielnicy RADZIWIE. I tyle Miki. Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Re: To Ty opowiadasz bzdury... 10.03.09, 18:25 > A PKP ma tory na własnym gruncie ? > Nowa umowa o dzierżawe może przewidywac stacje w dzielnicy RADZIWIE. Ahaaaaa... Czyli w Płocku PKP dzierżawi grunty pod torami od miasta. No nawet nie wiedziałem. Skoro jesteś zorientowany to pewnie wiesz również w jakiej wysokości (choćby w przybliżeniu) są wpływy do budżetu miasta z tytułu czynszów dzierżawnych. Mógłbyś podać tę liczbę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Prezydent Płocka: Nie potrzebujemy Orlenu IP: 193.59.95.* 10.03.09, 07:11 pan Milewski mówi ,że nie potrzebuje Orlenu.Ja nie potrzebuję takiego nieudacznika prezydenta.Tylko co z tego wynika. Przy takiej wazelinie płockiego dziennikarstwa marnie to widzę.Ciemny naród i pretorianie panaprezydentowi za uliczki i chodniczki będą go popierać.Gotowi z szabelką wojawać.Daj Boże by nie było z tego następnej kadencji.Drodzy płocczanie nie dajcie się podpuszczać i konfliktować.Ta głupia wojenka do niczego dobrego nie doprowadzi.Zgodfa buduje a niezgoda ruinuje PANIE MILEWSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Prezydent Płocka: Nie potrzebujemy Orlenu IP: *.091.c78.petrotel.pl 10.03.09, 09:46 roman j a co to za pieniadze orlen niby daje ze wymaga wynikow od noznej. z takim budzetem to smiech na sali.po za tym nozna tez miala swoje sukcesy mimo wszystko,zdobycie pucharu polski,zdobycie superpucharu polski i 4 miejsce w ekstraklasie.chcac wiecej trzeba wiekszej kasy,a jest coraz mniej i mniej i mniej.wtedy trzeba bylo isc za ciosem a nie obcniac budzet.zainteresuj sie ile taki lech poznan ma budzetu a ile legia a ile wisla plock.takiego lecha nie dawno pchalismy 5:1 u siebie. niestety propaganda ze nozna jest be mocno dziala. Odpowiedz Link Zgłoś