Dodaj do ulubionych

Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy

31.07.09, 09:39
Głupota aktualnych władz miasta jest wielka. Kilka lat temu sprzedano kurę
która znosiła złote jaja - spółkę gminną Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej.
Firmę z infrastrukturą sprzedano za grosze, które rozmyły się w budżecie
miasta. Finowie którzy przejęli spółkę zredukowali załogę a w chwili obecnej
zamierzają całkowicie zlikwidować oddział firmy w Płocku. Tak więc wg
krążących "plotek" pozostali pracownicy mają otrzymać wypowiedzenia, maja być
sprzedane budynki, a firma podwykonawcza ma być "zdalnie" kierowana z Wrocławia.

Planowana jest również od 25 procentowa podwyżka opłat za centralne ogrzewanie.

Tak "nasza" władza dba o miasto i jego mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaz Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 10:01
      Pytio_plocka,nie napisze.ze nie masz racji,bo racje masz,ale...Czy
      mam napisac jak w PERN i na troche mniejsza skale w Orlenie PO czyli
      Platforma Obywatelska obsadza etaty swoimi ludzmi,ktorzy czesto nie
      sa przygotowani merytorycznie do obejmowania tychze stanowisk??Ze o
      braku doswiadczenia zawodowego nie wspomne.Ich glowna kwalifikacja
      to to ze sa z PO.A mialo nie byc juz poltyki kolesiostwa i
      partjniactwa,prawda??jednak jest nadal i ma sie dobrze.O PSL to juz
      nie wspomne jaki tam dziala nepotyzm-vide Starostwo Powiatowe np.
      • pytia_plocka Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy 31.07.09, 10:08
        może masz rację, ale ja piszę o likwidacji miejsc pracy.
        • Gość: Pytjusz Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.plock.mm.pl 31.07.09, 10:30
          pytia_plocka napisała:

> może masz rację, ale ja piszę o likwidacji miejsc pracy.

A JAKO RADNA CO ZROBIŁAŚ?
          • gr.een Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy 31.07.09, 10:37
            Prywatyzację państwowych przedsiębiorstw rozpoczęto chyba trochę wcześniej niż
            PiS powstało?
            Oskarżanie obecnej władzy o decyzje prywatnego inwestora wydają mi się trochę na
            wyrost. Równie dobrze, można PiS oskarżyć o to,że woda w Wiśle płynie do morza.
            Jeżeli już dopatrujemy się winy to w tym,że władze miasta pozwalają na
            likwidacje miejsc pracy i nie tylko w wymienionym przez pytię przedsiębiorstwie.
            • roman_j Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy 31.07.09, 14:35
              gr.een napisał:

> Oskarżanie obecnej władzy o decyzje prywatnego inwestora wydają mi
              > się trochę na wyrost.

To ja może nie na wyrost napiszę, że oddanie w prywatne ręce firmy mającej
              naturalny i praktycznie niemożliwy do likwidacji monopol na zaopatrzenie miasta
              w ciepło jest dowodem na całkowitą bezmyślność władz miasta. Nie wiem, czy
              prawdą jest informacja o 25% podwyżce opłat za ciepło i czy monopolista, jakim w
              Płocku jest faktycznie Fortum, może sobie ceny ustalać dowolnie. Ale jeśli to
              prawda, to powinny spaść za to głowy płockich polityków. W takiej sytuacji
              powinniśmy odpowiedzialnych za to pożegnać przy najbliższych wyborach, a potem
              wymierzyć im karę, na jaką skazywano w starożytności - banicję. Należałoby tych
              państwa wymeldować z miasta bez prawa do powrotu.
      • roman_j Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy 31.07.09, 14:37
        Jaki wpływ na codzienne życie płocczan ma to, co się dzieje w PERN-ie czy
        Orlenie? Natomiast to, jak Fortum będzie kształtował ceny za CO w Płock,
        większość z nas odczuje bezpośrednio w swoich portfelach. I to boleśnie, jeśli
        podany wskaźnik wzrostu cen miałby się okazać prawdziwy. To jest zasadnicza
        różnica, która tych dwóch sytuacji nie pozwala stawiać w jednym szeregu.
        • Gość: taki sobie Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.048.c78.petrotel.pl 31.07.09, 22:11
          > Jaki wpływ na codzienne życie płocczan ma to, co się dzieje w PERN-
          ie czy Orlenie?

Dobre pytanie. Wszystkim radze przeczytać :
          ,Zbojkotowany Orlen" - to tytuł dzisiejszego otwarcia papierowego
          wydania Gazety Płock.
          Tam jest odpowiedź na postawione wcześniej pytanie.

ps. szkoda że tego nijak nie można znaleźć w internecie......
          • Gość: taki sobie Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.048.c78.petrotel.pl 31.07.09, 22:17
            a tu link do poczytania...

www.autogaleria.pl/forum/showthread.php?s=5bd8d90cd47b85f3c9e6ae1e6872e62b&t=13767
            • lech.niedzielski Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy 01.08.09, 11:13
              Gość portalu: taki sobie napisał(a):

> a tu link do poczytania...
              Sami sobie solidaruchów na łeb ściągnęliśmy ... .
              • Gość: Podniecony Idzi Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.chello.pl 17.08.09, 20:47
                lech.niedzielski napisał:

> Gość portalu: taki sobie napisał(a):
                >
                > > a tu link do poczytania...
                > Sami sobie solidaruchów na łeb ściągnęliśmy ...
                ty chamnie !!!
                • Gość: do podnieconego Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.09, 23:29
                  drogi idzi nie zaklinaj rzeczywistości.To właśnie ta ekipa sprzedała
                  PEC Płocki.To właśnie ta ekipa chce zhandlować Nowy Rynek.To właśnie
                  ta ekipa sprzedała skarpę płocką.To właśnie ta ekipa obiecywała,że
                  nie będzie już więcej sklepów wielkopowierzchniowych.Mam wymieniać
                  więcej.A to twoje "chamnie" jest takie płockie i
                  kulturalne.Pozdrawiam nie po chamsku serdecznie.
                  • Gość: Podniecony Idzi Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.chello.pl 18.08.09, 12:06
                    Jako wyznawca Ruchu Przełomu Narodowego też uważam że PiS jezd
                    mientki !
                    Precz z komuno !
                    Jestem coraz bardziej podniecony !!!!!!
                    Pozdrawiam serdecznie z całej mocy mojego prawicowo-katolckiego
                    serca.
                    • Gość: pióro Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 16:43
                      niedzielski, loguj sie a nie walisz spod chello, kopniety idzi
                      • Gość: Podniecony Idzi Re: Dlaczego PiS niszczy Płock i miejsca pracy IP: *.chello.pl 18.08.09, 18:14
                        Jestem coraz bardziej podniecony !
                        Mam autograf Pana Profesowra Docenta Chabilitowanego Inrzyniera
                        Janusza Romulusa Nowaka !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka