Dodaj do ulubionych

Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekręciło

09.08.09, 18:26
W tym artykule nie ma nic zaskakującego. To Płock widziany oczami gościa,
który jest tutaj przejazdem. No i fajnie. I tylko żal, że płocczanie nie mogą
w takie tony uderzyć, bo to miasto dla własnych mieszkańców jest dużo mniej
przyjazne niż dla gości.
Obserwuj wątek
    • kwisniewski Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę 09.08.09, 19:24
      .... o czym świadczą wpisy na forum GWP i brak reakcji opiekunów
      tegoż forum Płock
      • leon_plocki Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę 09.08.09, 19:28
        kwisniewski napisał:

> .... o czym świadczą wpisy na forum GWP i brak reakcji opiekunów
        > tegoż forum Płock
        >

kwiśniewski już dawno powinni cię wypie...c z forum
        • Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 19:45
          wszystko da się zmanipulować zaróno w tekście jak na zdjęciu - tak
          się fotografuje dla TV i pisz wszystkie teksty reklamowe,
          promocyjne, prezentujące atrakcje turystyczne w foldreach po by
          wzbudzać zainteresowanie i przyciągać pieniądze
        • Gość: x Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.c158.petrotel.pl 09.08.09, 22:31
          popieram.Kwiśniewski to człowiek Milewskiego.
    • Gość: hehu Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:39
      Jesli chodzi o zdjecie to wszystko jest OK!Panie Redaktorze
      Kowalski,to zdjecie jest dobre.Jest to widok z starego mostu albo z
      okolic zamknietych schodow ,tudziez kosciola na Gorkach.To teraz Pan
      redaktor dal "do pieca".A mialo byc tak "Słodko":))
      • Gość: darek do romana kto cie upowaznił do wypowiedzi w imieniu płocczan IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.09, 20:17
        wypraszam sobie
        • Gość: WŁADCA darka Re: kto cie upowaznił do wypowiedzi w imieniu pło IP: *.plock.mm.pl 09.08.09, 20:30
          ja upoważniam
      • Gość: olo Re: Nagrooda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 22:16
        Hehe dokładnie!!! czyżby redaktor HW nie znał Płocka na tyle by
        wiedzieć, że patrząc na katedrę i zamek od strony starego mostu
        zobaczy wieżę zegarową po prawej a szlachecką po lewej <LOL> ??
        • Gość: Wotan Re: Nagrooda dla Płocka, tylko wzgórze się przekr IP: *.centertel.pl 10.08.09, 09:34
          Szanowny Panie redaktorze!! A czymże jest Płock, bez katedry, wzgórza
          Tumskiego, historii i tradycji??? Wróć Pan do źródeł i zacznij edukację
          od nowa.
      • Gość: hehu Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 23:18
        Pomylił mi sie autor tekstu czyli redaktor Wozniak z Kowalskim,a to
        daltego,ze na ogol red.Kowalski popelnia takie bledy...
    • Gość: kejt Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 21:28
      "poważne instytucje kultury jak Płocka Galeria Sztuki" - śmiech na sali
      • Gość: x Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.c158.petrotel.pl 09.08.09, 22:33
        i trzeba do tych instytucji kultury dodać POKiS/też paważna
        instytucja/
    • Gość: BURY Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.081.c79.petrotel.pl 10.08.09, 01:31
      CZY JESTEM W PŁOCKU CZY W POZNANIU CZUJE SIĘ TAK SAMO. KOCHAM TAK
      SAMO OBYDWA MIASTA, JEDNO MA TO CZEGO NIE MA DRUGIE I ODWROTNIE.
      TRZYMAM KCIUKI ZA POWODZENIE STOŁECZNEGO KSIĄŻĘCEGO MIASTA PŁOCKA!!!
      • Gość: zxc Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.09, 08:13
        Nagród ostatnimi laty Płock zgobył tak wiele że może by wydac specjalny
        album,mało miast zdobywa tyle nagród, pierwszych miejsc itd.
        • Gość: eric Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: 213.76.179.* 10.08.09, 08:52
          Bo Płock to naprawde fajne miasto. Inne miasta takiej wielkości i
          nie tylko mogą pomzrzyć o takich walorach jakie ma Płock.
          • Gość: towwieslaw Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 09:02
            no przeciez jak sie placi za artykul promujacy to sie ma artykul promujacy a nie
            prawdziwy , plock walory ma owszem tyle ze z nich nie korzysta , zrobic troche
            dymu przez dwa dni w roku , naszumiec i zasmiecic a jeszcze za ciezka kase chyba
            kazdy potrafi , to ze sie na zdjeciu wzgorze przekrecilo swiadczy z
            edziennikarze maja generalnie wdupie , biora kase i tluka nie myslac , nie ma
            zwyczaju weryfikowania czy jest ok przez jakas komorke z ratusza , zreszta
            komorka tez ma w d...., w ogole z promocja trzeba uwazac jak sie przegnie i ktos
            zachecony przyjedzie i sprawdzi to sie rozczaruje,
            plock jak widac ma baze dla imprez ktorych uczestnicy chca mieszkac w namiotach
            na plazy i srac w krzakach albo jak sie da w toitoiach,
            dla gosci ktorzy nie chca tak juz oferty nie ma, moze da sie znalezc takich
            inwestorow ktorzy wybuduja zaklad za miliard i zatrudnia 1000 osob i beda
            mieszkac na slodkich a ich pracownicy w namiotach na plazy
            • Gość: tolo Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.09, 10:08
              ogarnij się, biedaku
              • Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 11:13
                Skoro artykuł jest promocyjny, to obowiązują go reguły gatunku. A
                zasady PR i kształowania wizerunku wymagają stosowania takich samych
                reguł jak w sztuce makijażu, sprzedaży czy uwodzenia. Dal uzyskania
                zamierzonego efektu (atrakcyjny choć nie całkiiem prawdziwy look)
                jedne elementy się wydobywa, uwypukla, podreśla a nawet przerysowuje
                a inne ukrywa, pomniejsza, przemilcza, tonuje, cieniuje, łagodzi.
                To wszystko to manipulacja w celu osiagnięcia zamierzonego efektu.
                Ktoś zamawia, płaci i dostaje.
                Przypomnijcie sobie przypadek watażki-buraka, który fachowiec
                zamienił wizerunek tzn gumofilce i waciak na drogie garnitury, buty,
                koszule i krawaty, poszedł do fryzjera, manikurzystki, do solarium i
                zaczął używać wody kolońskiej oraz lepszego języka. Nabrało się tyle
                ludzi, że został nawet ministrem i premierem, choć słoma ciągle
                wychodziła z trzewików.
                Ale w przypadku innego mało rozgarniętego kartofla wszelkie zabiegi
                poprawy wizerunku, za dowolnie duże pieniądze, skazane są na porażkę
                od samego początku. Słome jak było widać tak nadal widać, ciągle
                wyłazi z butów.
                • Gość: cym Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.09, 11:15
                  ty koleś za żadna cene wizerunku nie zmienisz, wiesz o tym
                  • Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 11:59
                    jest mi dobrze z wizerunkiem jaki mam, nie zamierzam go zmieniać,
                    tym bardziej za pieniązde - uchodzić za kogoś innego, lepszego niż
                    jestem, po co mi to?
                    • Gość: towwieslaw Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:27
                      fakt ze mamy do czynienia z buractwem ktorego nawet tymochowicz na nic prostego
                      nie wyprowadzi , przeciez ten lepper jednak mial jakis ukryty talent trzeba go
                      bylo tylko wydobyc , w naszym przypadku ja bym jednak sie bał ukryte talenty z
                      mm czy dz wydobywac bo to sie moze zle skonczyc
                      jednak to jest nasza wina tez ze tak jest, jest mi osobiscie wstyd za te
                      sytuacje , jak widzisz kolego menelu zaczynaja sie ataki ad personam, co
                      swiadczy ze dobrze trafiasz, znam ten styl "krytyki"
                      do krytykujacych :
                      czy to jest tak trudno zrozumiec ze to musi byc miasto w ktorym sie chce a nie
                      musi mieszkac, takie ze jakby kazdy mial mozliwosc to by z niego nie uciekl,
                      • Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, tylko wzgórze się przekrę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 13:45
                        Jest takie znane przysłowie: >uderz w stół a nożyce się odezwą< P

Początkowo atak ad personam odebrałem zupełnie inaczej. Twój wpis
                        uświadomił mi, że trafłem w Płocku, chociaż stołek z mojego tekstu
                        jest ustawiony w W-wie. Ale tak to jest: człowiek strzela, a kule
                        lecą sobie różnie i są niespodzianki, czasem miłe.
                        • Gość: płocczanin Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.plock.mm.pl 10.08.09, 14:12
                          To wszystko jest zatrzymane w czasie. Rok temu było podobnie ale wpisów
                          negujących festiwal, było mało.

Cóż da pisanie, jęczenie. Zatrzymany czas nie zmieni nic. Od zeszłorocznego
                          postawienia płotów przed mieszkańcami miasta, też był czasookres a
                          jednak władze nie wypowiedziały się, ani WK , ani radni miasta. Nikt nic
                          nie powiedział , Olano nas i zrobiono powtórnie to samo.

Nie ma żadnej wizji rozwoju kultury w mieście. Jacy mieszkańcy takie
                          władze. Dobrze sie czują w tym co robią i wiedzą, że to tylko 2 dni.
                          Plan wykonany , kasa wyczyszczona.
                          Odfajkowane. w przyszłym roku zrobią to samo, z tym, to czas wyborów
                          a nieobecni radni pojawią się w wielkiej ilości na Forum.
                          Dlaczego tak się dzieje?
                          Nowe czasy szybko odbiegają od wzorca Prawdy. Kiedy ludzie porzucili
                          Boga , stwarzają iluzje swej doskonałości i idą na żywioł swoich osobowości.
                          Na X muzykę jak tu piszecie zjechało mnóstwo młodych wiekiem miłośników
                          złej energii. Równe przyciąga równe.
                          Czy ktokolwiek może powiedzieć , że w jednym miejscu pojawiło się 10
                          000 osób, dobrze wychowanych, grzecznych, znający Zasady kultury świeckiej ,
                          czy też wychowani w Zasadach Wiary w Boga , w Dobroć przyrodzoną
                          Człowiekowi?
                          Niestety NIE.
                          WW Nigdy by nie słuchali tego rodzaju muzyki. O złym promieniowaniu na
                          psychikę człowieka.
                          Ludzie którzy stawili się na Zew Zła, choćby nie chcieli urosną, dorosną
                          .Niektórzy z nich dostaną pracę w UM, będąc nadal tym , kim byli, łatwo
                          dadzą zgodę na propagację kultury śmierci.

Potrzebna jest wymiana osób pracujących tam, gdzie mają wpływ na losy
                          tysięcy ludzi.
                          Ale skąd wziąć ludzi właściwych, kiedy większość populacji jest na
                          drodze do upadku cywilizacji?
                          Nic się nie zmieni , ponieważ w skali globalnej ludność naszego kraju
                          stoi nisko w rozwoju duchowym. A przecież z tej masy ludzi wybiera się
                          Sejm i Senat.
                          Plus wpływy obce, drenujące nasz kraj z pieniędzy i „pomagające „

Rozwijać się ? Nowocześnie. Światowo. Globalnie. A my jesteśmy tylko
                          preparatami i wykonujemy Ich plan działania . Ale nie dla naszego Dobra.
                          W Płocku na lepsze nie mieni się nic. Aż przyjdzie Nowa cywilizacja i
                          wszystko zacznie się od początku. Ale to żadna pociecha dla żyjących teraz.
                          Nie możemy istnieć bez Opieki Boga. Bez Jego Błogosławieństwa.
                          • Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 14:24
                            Nie wiem dlaczego, ale przyszła mi do głowy taka oto przypowiastka:
                            płynie statek po morzu, czepiło się coś tam kadłuba i krzyczy
                            donośnie PŁYNIEMY!

jakby nie mogło odczepieć się, zostawić go w spokoju, pozwolić mu
                            płynąć dalej swoją drogą.
                            Przyszła też inna, ale będzie dopiero przy natępnej okazji.
                            • Gość: towwieslaw Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 16:27
                              pan plocczanin cos chyba nie czuje kontekstu , pan bedzie laskaw sie przeniesc
                              ze swoimi kwestiami w jakies inne miejsce my tu rozmawiamy o powaznych sprawach
                              a teraz ad rem,
                              z takim kupowaniem artykulow czy wygrywaniem zalecam wladzy ostroznosc, wiem ze
                              wladza malo czyta po polsku nawet a w innych jezykach w ogole, Elle jako magazyn
                              dla pań nie wydaje mi sie najbardziej szczesliwym miejscem ale wygranemu koniowi
                              sie nie zaglada..., ja bym przestrzegal przed rzutem na tasme i probie
                              zaistnienia w czyms realnie wplywowym i prestizowym , wlasciwie za banke mozna
                              miec reklame prawie wszedzie , nie pchajcie sie do nie swojej ligi bo narobicie
                              sobie i miastu obciachu , a my mieszkancy mamy juz dosc tego obciachu ktory
                              robicie teraz,
                              odczepcie sie od naszego kadluba , jest dosyc innych lodeczek , jeszcze sie
                              gdzies przykleicie , ten nasz statek plynie juz dlugo przez historie ,
                              to jest typowe miotanie sie buraka ktory musi zaistniec w tzw wielkim swiecie,
                              najciekawsze co tacy rozumieja przez "wielki swiat" i "prestiz" to dopiero jest
                              kompromitacja , ja wiem ze horyzont wielkiego swiata okresla dla prezydenta to
                              co jego zona wyczyta u fryzjera , pamietam taki dowcip rysunkowy czeczota :
                              wnetrze chalupy , krzywy stol, makatka, gola zarowka u sufitu, baba cos gotuje
                              na kuchni , przy stole chlop , boso, w podkoszulku z gazeta,
                              mowi do baby : wiesz co Helka, jachty podrożały !

• Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 16:40
                                decydenty tłumoki, radne niewydarzone, pismaki niedojdy, lud ciemny
                                elektorat nieuświadomiony,
                                sam pan widzisz z kim tu musimy borykać się
                                ale swoje robić trza
                                • Gość: płocczanin Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.plock.mm.pl 10.08.09, 17:05
                                  wiem absztyfikant, wkurza ciebie pisanie o Bogu chrześcijan.

Ale piszesz sam do siebie a to chyba COŚ NIE TAK. Ale nie pójdę
                                  twoją drogą.... Twoi ludzie powiedzieli kim jesteś.
                                  • Gość: weredyk Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 17:11
                                    Ja nie pisze do ciebie plocczaninie i nie zwracaj uwagi na to co
                                    napisałem.Pytam tylko ludzi na forum czy macie jakiekolwiek
                                    wątpliwości co do poczytalności plocczanina.
                                  • Gość: towwieslaw Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.iam.pl 11.08.09, 08:45
                                    panie plocczaninie , pan masz w zasadzie racje ale dla tej racji
                                    byloby lepiej zeby inni i gdzie indziej o niej pisali a nie Pan
                                    zle Pan robi gloszonym przez siebie pogladom , daj Pan szanse innym
                                    czy aluzju poniał?
                                    • Gość: płocczanin Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.plock.mm.pl 11.08.09, 09:07
                                      Nie, ale może to wyjaśni ABW.

A moje poglądy są zawsze takie same. Daj innym, co masz najlepszego i
                                      pracuj w Zespole pod Łaską Opatrzności. Innej Drogi nie mam.
                                      • Gość: kruchtowy Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:13
                                        Ale pod jaką Opatrznością?Bo chyba nie to Naszą,którą określiłeś
                                        systemem antyludzkim,przeciw człowiekowi.
                                      • Gość: menelofakir Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:15
                                        To nawet do ABW poleciałeś kapusiu?Nigdy ta komuna z ciebie nie
                                        wyjdzie.
                                • Gość: menel Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 10:06
                                  Jest jeden aspekt polityki promocyjnej miasta, nad którym wczoraj
                                  przeszedłem dość gładko i skwitowałem co prawda dosadnie, ale
                                  krótko. Koledze nie trzeba tego wykładać, sam to zrobił zgrabnie.
                                  Ale szerszej publiczności czytającej to forum, a choćby tylko jej
                                  części, może się przyda bardziej kawa na ławę.
                                  Artkuł promocyjny został zamówiny i opublikowany w kolorowym piśmmie
                                  dla kobiet. Był słodki jak przyznaje aluzyjnie red.HW.
                                  Słowem w piśmie dla BLONDYNEK ukazał się LUKROWANY tekścik dla
                                  BARBIE.
                                  Takie CÓŚ może wymyślić tylko TŁUMOK ograniczjący się do kolorowej
                                  prasy dla BLONDYNEK czytanej w salonach fryzjerskich podczas
                                  oczekiwania na zrobienie loków albo trwałej na OWCĘ.
                                  Z takiego zaplecza intlektualnego korzysta MM i jego przydupasy i
                                  taki jest merytoryczny poziom ich wszelkich działań, w tym polityki
                                  promocyjnej miasta, kształtowanie wizerunku, PR (public relations).
                                  Te "intelekty" nie zdają sobie nawet sprawy jak wierny ich wizerunek
                                  zawarty jest w zamówionym tekście w Elle.
                                  BLOND TŁUMOKI i BARBIE.
                                  • Gość: x Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 16:18
                                    "Cudze chwalicie, swego nie znacie " oto madrość tego powiedzenia
                                    • Gość: plocczaninII Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:25
                                      Plocczaninie-Pażdziochu mówisz,że nie zmieniasz poglądów...hm.To
                                      kogo oszukiwałęś tych co cie wpisali naliste aktywistów zsmp przy
                                      prztdziale mieszkania?czy teraz tych robisz w konia ktorym
                                      wmawiasz,że jesteś katol i patriot?
                                  • Gość: towwieslaw Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 16:06
                                    ladnie powiedziane " aspekt polityki" , nie ma polityki ! i aspektu tez nie ma ,
                                    sa tylko nieskoordynowane akcje, szamotanina , to tu to tam, spontan, gdybysmy
                                    mieli do czynienia z mozgami to moglibysmy mowic o "burzy mozgow" ale jednym
                                    zwojem na czworo sie zadnej burzy nie da zrobic, ten "tworczy mechanizm "
                                    wypluwa juz nie powtorki ale karykatury innych minionych pomyslow, coraz glupsze
                                    i coraz bardziej śmieszne, bohaterowie jak widac sa zmeczeni, i tak to zwykle
                                    bywa jak sie czlowiek porywa na cos powyzej swoich mozliwosci, to sa narzedzia
                                    ktore ( odpowiednio stosowane ) przypominaja instrumenty w orkiestrze , graja
                                    wtedy gdy jest partytura i dyrygent , akurat artykulik to jest taki maly bebenek
                                    , mozna na nim grac glosniej i ciszej ale to jest tylko bebenek , to nie
                                    skrzypce , na nim zadnej melodii sie nie zagra a tu dyrygent gluchy , czesc
                                    orkiestry sie wyniosla , instrumenty w rozsypce, partyture zjadly myszy i tylko
                                    ten bebenek ciagle slychac, coraz glosniej i glosniej
                                    tara bam , tara bam , tara bam...
                                • Gość: do menala Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji IP: *.c158.petrotel.pl 13.08.09, 08:07
                                  świetna diagnoza.Nic dodać nic ująć.
                            • brefzpronto Re: Nagroda dla Płocka, upadek cywilizacji 12.08.09, 12:41
                              Gość portalu: menel napisał(a):

> Nie wiem dlaczego, ale przyszła mi do głowy taka oto
                              przypowiastka:
                              > płynie statek po morzu, czepiło się coś tam kadłuba i krzyczy
                              > donośnie PŁYNIEMY!
                              dziadek, to dlatego, że czas ci najwyższy odlepić się od kadłuba
                              towwieslawa. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka